Last news in Fakti

13 Юни, 2023 09:41 1 973 12

Минчо Спасов: Ако Гешев се разбере с Ицо Папата, може да направи ромска партия и да има успех

  • тлавен прокурор-
  • протести-
  • президент

Очаквах отстраняването на Гешев от две години и половина. Протестирахме по площадите и доживяхме да видим как нито Борисов, нито Гешев са на постовете, които желаехме да напуснат

Минчо Спасов: Ако Гешев се разбере с Ицо Папата, може да направи ромска партия и да има успех - 1

Очаквах отстраняването на Гешев от две години и половина. Всички, които протестирахме по площадите доживяхме да видим как нито Бойко Борисов, нито Иван Гешев са на постовете, които желаехме да напуснат. Иван Гешев обаче все още не е освободен от поста, ВСС взе решение да предложи на президента да го освободи.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria юристът Минчо Спасов.

Тъй като няма нормативно определен срок, от президента може да се очаква всичко. Давам пример колко време той бави указа си за Обзор, където имаше законен референдум и трябваше той да се произнесе в нормалния едномесечен срок по АПК. Той не го направи, напротив инспирира служебното правителство да отмени предложението си, което е доста спорен факт.

Едва ли решението на КС ще бъде препятствие, тъй като е налице един процесуален закон. Той действа занапред след като бъде приет.

Интересни ще бъдат коментарите на хората от ВСС, които се въздържаха. Например Севдалин Мавров напусна заседанието и не гласува. Интересни са и коментарите на тези, които не подкрепиха това предложение.

Решението на първо време означава едно пречистване на съдебната система от един човек, чието поведение не беше присъщо за поведението на висш магистрат. Един човек, на който не му беше мястото там. Вероятно ще намери своето място в политиката. Всичките му действия говорят за това, че той ще направи партия.

За това говорят изявленията, които той прави вече повече от година и в последните месеци се концентрираха в лозунги, които имат чисто политически характер. Второ – неговото убеждение, че ще ползва подкрепата на ромските лидери. Знаете, че в момента ромските лидери са разделени помежду си. Единственият му проблем пред това да стане лидер на ромска партия ще е Ицо Папата, който не го долюбва към момента, но ако той се разбере с него тази партия би могла да има доста голям успех.

От изслушването на Гешев в Европарламента може да им политически последици за лицата, които са разследвани в тези производства чрез компрометирането им като политически лидери. Може да последват допълнителни разследвания към Борисов за лъжесвидетелстване. Помним изявлението му пред немски вестник за Мата Хари, че той също е мъж, т.е. призна си тази събитийност. В същото време пред разследващите в България каза, че нищо не си спомня, а това е лъжесвидетелстване.

Очаквам, че ще имаме някакъв временен период, в който няма да имаме главен прокурор, а временно изпълняващ длъжността по преценка на ВСС, който би могъл да излъчи един от заместниците му.

Нов главен прокурор, според мен, няма да имаме скоро, защото в момента има един много интересен факт, свързан с ролята на следствието. По мои наблюдения, то се очаква да бъде формирано като шпиц команда на кукловодите, които досега ръководиха прокуратурата.

Изкараха го като първа стъпка от прокуратурата, а сега се очаква да му дадат още по-голяма самостоятелност по разследването на т. нар. престъпления с обществен интерес. Това са престъпленията, свързани с много пари. По този начин кукловодите ще променят фокуса си не толкова в назначаване на прокурорите, а в овластяването на следователите, които в момента се използват като банка кадри за ръководство на съдебната власт.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ицо мамата

    8 2 Отговор
    Да ядеш мо кар
  • 6 попара

    8 1 Отговор
    И смяташ ли че българите ще гласуват за ромлянската партия?! Колкото гласуваха за партията на Янеф.
  • 7 Трак🇮🇹🇦🇹🇩🇪🇺🇦

    5 6 Отговор
    Прав е човека ! Вижте в защита на каскета ционист комунист кои ходят? Само М-:А-:Н-:Г-:А-:Л-:И
  • 8 Проверено е

    7 4 Отговор
    За Гешев работи Ромският Барон Юлиян Борисов Георгиев от Перник и бандата му от роми, полицаи и престъпници! На тези им разрешават да убиват и никога не ги разследват, никога!
  • 9 Перо

    5 3 Отговор
    Че Гешев не става за Гл. Прокурор, това е очевадно, но след като знаеха, че всичките му дела са свършвали в най-добрия случай със споразумение, това е червена лампичка за некадърност или умишлени действия и не трябва да бъде одобрена неговата кандидатура! Но се случи друго: Ти си го избра”! Сега, най-полезния ход е да му се даде възможност за малка реабилитация, за последно, да си свърши делата срещу тиквата и Киро-тъпиро, като Радев забави Указа до решението на КС за мандата на ВСС и после да върне предложението. Не може престъпна дейност, заради която се прочухме в чужбина и станахме за резил и разбиха авторитета на страната, виновниците да останат ненаказани! После Гешев си заминава заслужено посрамен, от поведението си, през времетраенето на заеманата длъжност!
  • 10 оня с коня

    4 5 Отговор
    Минчо Спасов е политическа фигура от времето на НДСВ в тотално Забвение,понастоящем Практикуващ Ямболски адвокат по бракоразводни дела.Факт е че по време на Жълтопаветните Изстъпления на "Отровното трио" се беше активизирал почти като адв. Хаджигенов с надеждата да се докопа до парченце от Политическата баница,но и на двамата Мераците им бяха попарени от Реалността.Сега седнал Мирчо да нищи Борисов,който евентуално би могъл да получи освен всякакви Нелепи обвинения по "Барцелона гейт" И обвинение в "Лъжесвидетелство" щото бил казал пред някакъв Немски вестник че като всеки мъж си има съответните "Потребности"а в Бълг. Съд бил казал че нищо не помни.А ЩА ЗА АДВОКАТ е Минчо след като не знае че се Лъжесвидетелства само и единствено в Съда,а иначе пред всякакви Вестници и Медии по Широкия свят всеки може да си приказва каквото му хрумне?Ама не случайно Народът е казал че Стар Адвокатски боклук от Ямбол като се запали - няма угасяне!:)
  • 11 Гост

    7 0 Отговор
    Ти си гледай диспечерството в метрото и не се занимавай с политика!
  • 12 крис

    3 0 Отговор
    Отивай да дърпаш ръчката в метрото,Минчо...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове