Last news in Fakti

13 Юни, 2023 12:52 1 461 35

Левон Хампарцумян: Трябват да убедим хората с капитал, че у нас е икономически изгодно да се инвестира

  • икономика-
  • дефицит-
  • инвеститори

Всички говорят за 3% дефицит като за магическа цифра, а важното е колко ще порасне българската икономика, смята банкерът

Левон Хампарцумян: Трябват да убедим хората с капитал, че у нас е икономически изгодно да се инвестира - 1

Средната класа надплаща, за тях данъкът вече не е плосък, а прогресивен. Това каза пред Нова телевизия банкерът Левон Хампарцумян.

"Заявките са за консолидиран бюджет с относително консервативни параметри. Всички говорят за 3% дефицит като за магическа цифра, а важното е колко ще порасне българската икономика. Обществото трябва да направи нужните разходи в социалната сфера и здравопазването, запазвайки достойноството на болните и пенсионерите", коментира той.

По думите му са нужни системни усилия, които да убедят собствениците на капитал, че инвестициите у нас си струва и е икономически изгодна. "В момента има един куп непредсказуеми неща плюс образованието на работната ръка и инвеститорите решават да не идват у нас", смята експертът.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джукаран

    17 1 Отговор
    ХА ХА ХА
    Успех!
  • 2 и също така

    23 0 Отговор
    да принудим българите да работят за още по ниски заплати.
  • 3 късата златка

    13 0 Отговор
    не щем никакви чужди сатснински инвестиции у нас
  • 4 Никакво

    21 0 Отговор
    доверие нямат хората , така че няма нужда от излишно финтиране !
  • 5 Нагли Ереванци край нямат

    22 2 Отговор
    Тоя изтрещя ,кой нормален човек ще инвестира в това блато !?!?!?
    Пратете човека на психиатър моля!

    Коментиран от #21

  • 6 Хърсев сутринта

    19 0 Отговор
    каза буквално
    - трябва да намалим броя на пенсионерите, като се вдига възрастта.
    много лесно било 67 г. човек да си намери работа
  • 7 Бай Петко

    21 0 Отговор
    Не, мунчо. Трябва да незабавно да се оправят доходите на обикновения българин и пенсионер. Понеже като отвориш хладилника и е празен, на никой не му пука за едрия бизнес, който 90% се държи от Домусчиеви, Доганя и Джипканя.

    Коментиран от #29

  • 8 Булба67

    11 0 Отговор
    Е, неговият ментор що Инвеститори изгони !
  • 9 колчо

    18 0 Отговор
    Кой ще ивестира в тая бананова република с тази корупция и слагачество на продажни политици.
  • 10 гост

    13 0 Отговор
    Средната класа надплаща данъци, а горната класа и " канцеларската буржоазия" с огромните държавни заплати не плащат ни данъци, ни осигуровки защото са "свещени" крави.
  • 11 Този

    9 0 Отговор
    на какви субстанции е

    Коментиран от #20

  • 12 Гошо

    14 0 Отговор
    А ве калтаци, това време беше 2006-2010, когато малцина инвеститори се пробваха и избягаха с триста. Сега няма никой да ви стъпи в гнилоча, препоръчвам да си заградите ,,елитните " кварталчета че само това ще ви остане!
  • 13 Демократ

    11 0 Отговор
    33 години правда и демокрация резултата е ограбена държава пред война. Айде не мерси. Стига вече с тая демокрация. Донесе само ранна смърт. 80-90 годишни хора вече няма. Всичко си отива между 50 и 60

    Коментиран от #33

  • 14 М3 голд

    5 0 Отговор
    Всъщност последното му изречение казва всичко (неволно изтървано). В България се налага изпростяването на населението, особено на ученици и други. Частният капитал изсмуква всичко възможно и изпраща парите навън, някъде. Държавата е подчинена слугински на чужди интереси и върви стремглаво надолу. Какви инвестиции, какви капитали. Правете консерви и се гответе за война. На украинския фронт, на запад в Косово, с вътрешните политически колачи, които проповядват да се ликвидира личното земеделие и животновъдство, не зная защо. Надминаха БКП. Целенасочено.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Другият арменец

    13 0 Отговор
    Г-н Арменец ти как можеш изобщо да ръсиш такива глупости.На децата от 1 клас е ясно, че това тук няма как да стане.Щом световните играчи ни подминават с 200 ти сам си помисли защо е така да не ти казвам аз.Матеряла е кофти там в народното събрание!
    Тойота в Турция, Хонда в Англия, Тошиба в Англия, Самсунг в Унгария мисля, Сони в Полша и още куп играчи разхвърляни около нас но не и тук.Когато първо накараш тези да дойдат тук тогава ние ще инвестираме тук във WC-то.Не се изисква много акъл да привлечеш хора за бизнес но се искат топки за пример ще ти дам Китай.Пуснаха световни фирми там откраднаха им технологиите и разбиха света със свръх производство.Сега това ще се случи и в Индия и те ще дръпнат напред за 10г.ще станат топ.Само ние ще лапаме мухи и ще гледаме как 240 неприятни мажоретки си правят мохабет.
  • 17 Какви " системни усилия"

    10 0 Отговор
    Този си мисли, че всеки потенциален инвеститор / какъвто и ще си остане за България / няма информация за такива като него. Та те знаят за него по- вече отколкото той самият за себе си и затова стоят далече.
  • 18 Хихи

    8 0 Отговор
    Само като ти видят хитрата физиономия инвеститорите и ше бегат с двеста.
  • 19 А стига бе!

    4 0 Отговор
    Верно ли?
  • 20 Другият Арменец

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Този":

    на бял пчелен прашец.Много взеха да го дават по тв-то и нозрите са му винаги напудрени.
  • 21 Иван4о

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Нагли Ереванци край нямат":

    Той има пари, може да купи поне 10 психиатри. По-важно е, надява се/предлага с тршци да уловим маймуни/инвеститори. Само слепи/глухи или мошенници биха се юрнали към Б-я, която няма закони и правов ред.
  • 22 ⚜️Просветен⚜️

    4 0 Отговор
    И как ще ги убедиш бе, цървулин? Те щото много лесно се убеждават ,затова имат голям капитал ,нали ? И ще се правят, че не са виждали клипчетата с посолството и ще вярват, че в Бг бизнес климата е прекрасен! И няма да са виждали на боко шкафа! Че то, да регистрираш фирма е по евтино в САЩ бе, каун!
  • 23 трябва да убедим

    3 0 Отговор
    че е нормално да си без икономическо образование и да си бг велик банкер - само защото си приятил на ваньо костов
  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 1 Отговор
    Това"Убедим" ми звучи,като да.....ИЗЛЪЖЕМ и да им пребараме кайметата...Нали .........
  • 25 Факт

    0 0 Отговор
    Арменците в България ще излязат по стока от българина който само мисли как да излъже и завлече парите на тези които се излъгаха да инвестират в страната ни.
  • 26 дядото

    2 0 Отговор
    наглецо,първо трябва да убедите народа,че си заслужава да живее в тази територия.второ-себе си,че за да има инвестиции трябва да има човешки капитал,квалифициран и трето, да убедите хората с капитал,че бизнеса не е само дива печалба
  • 27 Охо хо хо

    1 0 Отговор
    Докато мутропитеци управляват държавата нищо не може да убеждавате. Хората не са прости. Ако дойдат инвеститори те така си правят сметката, че заради несигурната среда могат да инвестират само ако имат максимално бърза печалба и банкови гаранции от външни банки. Това обикновено е в ущърб на обикновения българин. Така става и с големите поръчки за милиарди. Понеже нямат доверие на мафиотското управление, което е загнездено в страната още от 1944г. те си искат парите на куп предварително. Така си плащаме примерно милиарди за изтребители предсрочно без никой да ни гарантира в какъв срок ще ги получим. От всичко това страда обикновеният българин. Взимаш му от джоба пари за услуга, която след 10 год чакане я получи я не.
  • 28 хирург по прасетата отварял кратуни

    1 0 Отговор
    Черепната кутия на този ще бъде отворена като капак, да се види и запише дали вътре има мозък, или само звук на пари и злато
  • 29 И защо така?

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Петко":

    Все едни и същи хора,все едни и същи фирми пълнят джобчетата с пари от държавни поръчки?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Икономян

    0 0 Отговор
    Ако не инвестират у нас, как ще им откраднем парите!?
  • 33 ДемокраД

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Демократ":

    Не е вярно! Аз съм вече на 61г.
  • 34 ганев

    1 0 Отговор
    ДАДААА ТРЯБВА ДА ИНВЕСТИРАТ У НАС ЗА ДА ГИ ГЕПИМ ПО ЛЕСНО ....ИДВАЙТЕ ТЕЛЕТА ОБЕЩАВАМЕ ВИ ЧЕ ГИ УСВОИМ
  • 35 ТОЯ НЕ САМО ПРИЛИЧА НА Д ЕБИЛ

    2 0 Отговор
    АМИ СИ Е БАШ ТАКЪВ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове