Last news in Fakti

13 Юни, 2023 19:39 3 326 42

Добрин Иванов: Ние говорим за полагане на усилия за 3% дефицит, а синдикатите искат да се увеличат заплатите

  • добрин иванов-
  • усилия-
  • 3 процента дефицит-
  • синдикати-
  • заплати

„Увеличението на заплатите не е прекомерен разход, а е достойно заплащане на труда на работещите. Затова предлагаме минималната работна заплата да е около 900 лева и да се формира на база 50% от средната работна заплата“, каза Ваня Григорова

Добрин Иванов: Ние говорим за полагане на усилия за 3% дефицит, а синдикатите искат да се увеличат заплатите - 1
Снимка: БНТ

Бюджетът е ключов нормативен акт и той ще определи политиката на държавата за настоящата година. Неприложими са параметрите на бюджета от миналата година. Разходите са увеличени. Той е конструиран на база действащите нормативни актове. Прекомерните разходи формират и прекомерния дефицит, заяви в ефира на БНТ изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал Добрин Иванов.
В бюджета бяха заложени рекордно ниво капиталови разходи, изтъкна той.

Няма как с Бюджет 2022 г. да сме адекватни на нуждите през 2023 г. и да покриваме разходите си, подчерта икономическият съветник към КТ "Подкрепа" Ваня Григорова.
Тя обясни, че е невъзможно и агнето да е цяло и вълкът да е сит, както ни убеждават политиците. Това е непостижимо.

„Работодателските организации укоряваха предходното правителство заради повишаването на социалните разходи. Те трябва да се увеличават на база икономически показатели“, категоричен бе представителят на бизнеса.

„Увеличението на заплатите не е прекомерен разход, а е достойно заплащане на труда на работещите. Затова предлагаме минималната работна заплата да е около 900 лева и да се формира на база 50% от средната работна заплата“, каза синдикалистът, цитиран от novini.bg

„Не е нормално това, което се предложи в последните дни на кабинета за минималната работна заплата. Всяко увеличаване на работната заплата с 10 лева би означавало 50 млн. лева нов дефицит. Популизъм на синдикатите е в дома на обесения да говорят за въже. Ние говорим за полагане на усилия да постигнем целите си за 3% дефицит, а те искат да се увеличат заплатите. Трябва да свършим повече работа, вместо да увеличаваме разходите“, обясни Добрин Иванов.

По думите на Григорова, ако затегнем коланите, ще намалим покупателната способност на българите. Тя предложи да се увеличат данъците на богатите, а не да се замразяват доходите.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евроренде

    37 1 Отговор
    Какъв 3 % дефицит, бе като ПВУ-то е насреща !

    Коментиран от #2

  • 2 Така е

    37 5 Отговор

    До коментар #1 от "Евроренде":

    Да изядем ПВУ-то ! Тия от ЕС щом имат за помощи на Осрайна не са за жалене !
  • 3 Опа

    58 0 Отговор
    Правилно, говорим за достойно заплащане на труда, а не дефицит от 3 процента. Половината от олигарсите не си плащат данъци и администрацията плаче за съкращения, да не говорим за огромните заплати на депутати и безброй комисии , в които участват и получават допълнително заплащане. Има от какво да спестим. Да не сё създават комисии, работа трябва да се върши в парламента прозрачно.

    Коментиран от #37

  • 4 Форсмажоретка

    5 46 Отговор
    Ванчето плаче за руски газ! А и за някоя и друга рубла.

    Коментиран от #5, #11

  • 5 Верно

    27 3 Отговор

    До коментар #4 от "Форсмажоретка":

    едни плачат за рубли, други за долари !

    Коментиран от #7

  • 6 замислен

    48 2 Отговор
    Ако не плащаш достойно на човек, то човек ще потърси и ще намери КОЙ ще му плати достойно. После пак ще има реване "ама няма хора" - от къде ще има при тези заплати?
  • 7 Еми да

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Верно":

    50 на 50 са !
  • 8 СУВЕРЕНА КАЗА.........

    28 1 Отговор
    ............ВИЕШУШУМИГИ ПРАВИТЕЛСТВОТО И КРЕСЛАТА ЛИ ИСКАТЕ ДА СИ ЗАПАЗИТЕ ИЛИ НАРОДА ДА ВЗЕМЕ МАЛКО ВЪЗУХ, КАК МИСЛИТЕ ЧЕ С ТЕЗИ ВЪШЛИВИ ПЕНСИЙ СЕ ЖИВЕЕ........!!!!????

    Коментиран от #10

  • 9 Трак

    46 2 Отговор
    Този Иванов да вземе да се гръмне. Не може в 21 век 2023 година в държава от ЕС с афро заплати да ми дрънкаш за дефицит ог 3% и отново да го плаща работещия беден а олигарсите и робовладелците да живеят на гърба на бедните. Свърши това време вече долни дс и БКП бо-к-луци менте бизнесмени
  • 10 Сорос каза

    15 5 Отговор

    До коментар #8 от "СУВЕРЕНА КАЗА.........":

    Вие сте въглеродните емисии, от които трябва да се отървем.
  • 11 Евро-атлантически "ценности"🏳️‍🌈

    25 7 Отговор

    До коментар #4 от "Форсмажоретка":



    След американския "демократичен" газ на 6-орна цена почти цяла България плаче да евтиния руски газ. А в парламента - само американски партии (дори не го крият вече).


    Коментиран от #42

  • 12 Боко

    15 0 Отговор
    Тъй тъй. И данъците ще ви вдигнем. На тапаците дето не сте в сивия сектор, разбира се.
  • 13 Да бе

    19 0 Отговор
    Бюджетът е ключов нормативен акт? Да, ключов е за заключените челмеджета, в които потънаха милиарди народна пара...
  • 14 Трак

    24 2 Отговор
    Дефицит от 3% може да се постигне ако този МЪ-РШЛЯК от АИКБ БСК и КРИБ комунягите почнат да изсветляват и започнат да си плащат данъците и да осигуряват работниците си На реалната заплата прекратят данъчните си престъпления а НАП започне да си влиза в ролята като ментор над този процес. Не може сметката все да е плаща работещия беден а после комунистите и ДС агентите от КРИБ БСК и АИКБ да реват че нямало кадри. Хем не плащат хем реват че нямало кадри с цел да притискат политиците да им измислят закони в тяхната престъпна полза и да подменят етническата карта На Бг и да внасят африканци за да можем ние българите да изчезнем от тея земи.капитализма и капиталистите са най голямото ЗЛО на планетата . Вселената има край тяхната алчност не
  • 15 Даааааас

    21 0 Отговор
    Нали реват че няма работници и работна така , на запад как има всичко за всеки щото на запад има пазарна икономика . Тук в БГ няма пазарна икономика а Партйина Работодателска Икономика. Всяка една фирма не е създадена в резултат от пазарните нужди , работи заради зависимости Партийни
  • 16 АсАн Василев

    26 1 Отговор
    За да намаля разходите и вляза в еврозоната, научих магарето да не яде. Пък то - взе, че умря.
  • 17 Трябва да се увеличат

    19 1 Отговор
    Данъците на богатите това е факт. Но в България социална солидарност е мръсна дума. Тук важи тарикатлък и как да прецакаме държавата и другия
  • 18 Авеее кр...

    20 0 Отговор
    тени ш......
    ни .вие сте длъжници на целия български народ от 33г.Търпим ви да ни държите най-бедни в гевропа седнал да говори за 3% дефицит и видите ли не трябвало да се увеличат доходите на хората....Авееееее мълчи и се крие ,че скоро вече ще усетите докъде е стигнало търпението на хората..
    Айде да не казвам нещо друго,че търкат !!!
  • 19 Бгг

    18 1 Отговор
    Хем ни карате в гейсъюза, хем искате да са ни мизерни заплатите при европейски цени. Ама ние сме виновни щото ви търпим.
  • 20 какъв

    12 1 Отговор
    дефицит, да помагат да дават евраците нали сме европейци. можеше на финала на Шампионска лига да се включим на живо да просим
  • 21 Абе

    20 1 Отговор
    Без прогресивен данък за фирмите,никога няма да има радост за самата държава и работещите.Какво е това,Лукойл или Дънди Прешъс,да плащат по малък процент данъци от бай Иван с минималната заплата.

    Коментиран от #38

  • 22 Милен

    18 1 Отговор
    Уж се "борим"за 3% дефицит па министъро на войната обещава увеличаване на военната помощ за Украйна как стават тия неща?
  • 23 Тия проценти

    11 1 Отговор
    дефицити си ги завр...зн..к...д....е..Щом изнасяте пушки и подпомагате ш.....ната ус.......р.....а.ааа...ще увеличавате и доходите на ВСИЧКИ БЪЛГАРИ без да мрънкате, щотооооооо!!!
  • 24 Факт

    17 2 Отговор
    3% дефицит се постигат при 900 лв. мин. заплата!
    Но работодателите искат печалба 50% нагоре + държавна кещ помощ??
    А депотатите искат смърт на пенсионерите при повишаване заплатите им с 850 лв но всеки месец до постигане на необлагаем доход 120 000 на месец. ( Някои с име започващо букви от началото на азбуката биха се задоволили и с 500 000 на месец + продажба на българите за пушечно месо в Украйна след като дефинансирт БАрмия.
    Бог няма да пази България, безплатни ам/военни бази също - подарявай българско оръжие УРОДЕ...
  • 25 Местния Козар

    19 1 Отговор
    Борил са тоя прошляк за 3% дефицит, да можете да папкате вие ли ли бе лентяй, ей докато не виснете от от някой стълб всичките такива професори, аналитици, политици и атлантици, няма да има оправия....
  • 26 Милен

    14 0 Отговор
    Уж се борим за 3% дефицит па разни "работодателски" организации все реват за обезщетения и помощи, как стават тия работи?
  • 27 Питащия

    7 1 Отговор
    А КОЙ И КАКЪВ Е добрин иванов
    най малко е ДОБРЕ ДА СИ СМЕНИ
    ИМЕТО ЗАЩОТО ГО СРАМИ!
  • 28 Значиии,бизнеса в България

    14 1 Отговор
    може да получава пари от Държавата,а Държавата не може да накара бизнеса да вдигне заплатите на тия,които изкарват печалбите на работодателите си!А за 3% ,Асен Василев да върне деветте милиарда,които открадна,и всичко ще е наред!
  • 29 50%съкращение

    6 1 Отговор
    в държавната администрация ще свърши работа! След една ходина още 20%и системата ще е оптимизирана!Ще има и за пенсии ,и за други социални дейности!
  • 30 таа

    2 0 Отговор
    Я-ПА ТАА!
  • 31 Съдията Дред

    12 1 Отговор
    Хората искат да ядат, какво им пука, че сте решили да ни набутате в Еврозоната?
  • 32 Абе какво още

    12 1 Отговор
    се офлянквате и провеждате ненужни дебати с разни аик,крибчовци и други пишман- бизнесмени? Ваня,вдигайте народа докато е време.И не с протести пред МС и Парламента.Хората вървят, те зад пердето се подхилкват! Масова национална стачка.Няма отрасли,няма договорки.Всичко навъм,и никой да не им пристъпи прага на тези на,г,леци.От цех,до комбинат,вериги,тецове, мини,заводи.Всичко на улицата и площада, но не в цеха.За една седмица ще им се завие свят.Защото техните" партньори" имат договори за доставка.С неустойки за милиони.Ще им гризнат гръцмуля с удоволствие.Един месец никой да не им работи и ще капитулират.На колене ще се влачат.А те са свикнали,че няма стачки,няма профсъюзи.Още малко,ще искат ние да плащаме,че им работим!

    Коментиран от #36

  • 33 Тези пеят в хора

    6 1 Отговор
    на днешните управляващи.Искат 3% дефицит, за да влезе скоростно еврото.Тях цени на храни, топло,ток, бензин,детска градина не ги интересува.Те дори нямат представа,чисто физически,кое колко струва.Ето кой са кръвно заинтересовани от еврото.Директен износ - внос в евро.Не плаща лев разходи.Всичко " скътано" по банките- а те боравят поне с дузина, автоматично се избелва щом влезе еврото.Отново без лев разходи се събужат щастливи,законни мултимилионери ,но в евро.
  • 34 Чик и Боец

    1 0 Отговор
    Абе стига сте разваляли бюджета на посолството бе диванета ниедни. Вместо да се скриете в дупките си и да си отидете тихо, взели да мрънкат за препитание. Посолството не се трогва от битовизми
  • 35 "да се увеличат данъците на богатите"?!?

    3 0 Отговор
    "Григорова предложи да се увеличат данъците на богатите" !? А кой точно е богат? Този, който взема заплата 1500 лв. богат ли е? Ако живее във Виден, е богат, но ако е софиянец - то той е социално слаб. Стига с тия простотии "данъците на богатите"! Богати са хора вземащи над 10000 лв. месечно, но те не ги обявяват за да не плащат данъци и са дори социолно слаби.
  • 36 Бат Жоро

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Абе какво още":

    А бе то от многото революции /при всяко следващо правителство - "почваме начисто", "разчиствайки" всичко направено преди тях и сривайки го до основи / до тук сме я докарали. След успеха на революцията кого ще покавим за господар, Ленин ли? Или поредните харвърдски хюм.нета?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 До стената и със спринцовката наред

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Абе":

    Дънди Прешъс вади злато в Африка и плаща на държавата 50% концесионна такса, а на БГ 1,5%. И кой твърди, че в България няма корупция? Как кой - Велчевци, Иванов и, Костов и царя разбира се! Да бе забравим и Пухльо Плевнята, 🎃...Ами оня с квадратната глава -- Дончев дето иска народа да затяга коланите, но не и те?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Крис

    1 0 Отговор
    ЗАПОЧНАХТЕ ДА СИ ПОКАЗВАТЕ РОГАТА
  • 41 Анонимен

    1 0 Отговор
    Увеличете им данъка и пълна финансова проверка
  • 42 Боко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Евро-атлантически "ценности"🏳️‍🌈":

    Нещо си се объркал. В момента 6 торно по скъпия газ излиза по 58 лв.на Булгаргаз без ДДС ,а руския месец преди да ни го спрат беше почти 200 лв.
    Може да си направиш справка вместо да лъжеш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол