Last news in Fakti

15 Юни, 2023 20:25 2 785 24

Атанаска Дишева: С оглед на влиянието, което имаше Гешев, не мисля, че ще се яви доброволец за поста, макар и временно

  • атанаска дишева-
  • иван гешев-
  • влияние-
  • доброволец-
  • пост

Атанаска Дишева посочи, че у нея не е останало усещане за бързане при процедурата във Висшия съдебен съвет за предсрочното отстраняване на Гешев. Тя отбеляза, че много от нейните колеги във ВСС много бързо са променили позициите си по казуса.

Атанаска Дишева: С оглед на влиянието, което имаше Гешев, не мисля, че ще се яви доброволец за поста, макар и временно - 1
Снимка: БНТ

С оглед на влиянието, което имаше Гешев, не мисля, че ще се яви доброволец да заеме поста, макар и временно. За изпълняващ длъжността няма възможност да бъде назначен друг освен прокурор. Аз считам, че трябва да е прокурор от Върховната касационна прокуратура, и трябва да е различен от неговите заместници. Част от заместниците на Гешев продължават да стоят твърдо зад него, Сарафов се противопостави, но и той не трябва да бъде, защото и двете групи са обременени с мандата, мотивира се тя. Това каза пред БНТ членът на Висшия съдебен съвет Атанаска Дишева.

Не може обаче функцията на главен прокурор да остане неизпълнявана от никого. В много кратък срок трябва да се определи лице, което да изпълнява тези правомощия, подчерта членът на ВСС, цитиран от novini.bg.
Атанаска Дишева посочи, че у нея не е останало усещане за бързане при процедурата във Висшия съдебен съвет за предсрочното отстраняване на Гешев. Тя отбеляза, че много от нейните колеги във ВСС много бързо са променили позициите си по казуса.

В отговор на въпрос Дишева каза, че не се усеща политически зависима. Факт е обаче, за съжаление, че в последния месец има определен синхрон в начина, по който действа ВСС, с определени политически течения, каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фатих

    25 0 Отговор
    Значи това ВСС е достатъчно дискредитирано, за да не може то да избере главен прокурор, но не е достатъчно дискредитирано да махне стария. Признавам си не мога да разбера тоя променкаджийски стандарт!
  • 2 Бесен-_ Язовец

    24 2 Отговор
    И тая Дишака милионерака нали ГЕРБ гласува закон да не се обявяват в декларациите банковите сметките в чужбина на магистратите
  • 3 Атанаска Дишева

    18 1 Отговор
    Не че се самопредлагам, но ... щом другите са неподходящи...
  • 4 Запознат

    17 2 Отговор
    Миналата година излезна инфо, че десетки висши магистрати има средства в банкови сметки в чужбина дали Дишка не крие милиони там?
  • 5 Бонев

    16 0 Отговор
    Тука работата стана от "ти си го избра"на "ти си го махна".
  • 6 Майна

    14 5 Отговор
    Радев днес узакони БЕЗЗАКОНИЕТО!
    С УКАЗ !
  • 7 Анонимен

    17 0 Отговор
    "В отговор на въпрос Дишева каза, че не се усеща политически зависима. Факт е обаче, за съжаление, че в последния месец има определен синхрон в начина, по който действа ВСС, с определени политически течения, каза още тя." Не била зависима! Пълна лъжкиня! Но е усвоила и номерата на Киро, Бойко и компания. Престъпленията на членовете на ВСС, изпълняващи политическа поръчка, вече се наричат синхрон с политически течения.😂
  • 8 ТаУмВзе

    10 0 Отговор
    Спокойно, ще монтират по голям картоф от каскета. То тва е и целта.
  • 9 Дишева

    13 1 Отговор
    ти да не оглупя? Няма независим и всеки си има цена
  • 10 Б.М.Б.

    6 1 Отговор
    Защо ,ми се струва ,че Геешефтурата стана както Ковид инструкцията ! Дайте да се съгласим!
  • 11 Факт

    11 2 Отговор
    Еййй, не се наговори тая госпожа на заседанието на ВВС и продължава та не се спира! Оакани сте от главата до петите членове и членки на ВСС! Опитвате се сега да блеснете, ама няма как. Много внимателно слушах смешките, които говорихте, облечени в юридически термини предназначени за масовката зрители на на националната тв.
    Останалите ясно разбрахме, че многословието ви целеше да прикрие липсата на аргументация!
    Срам ме е за вас!!!
  • 12 Деций

    11 1 Отговор
    Атанаскеее,Атанаске,много сте кухи.Кой назначи Гешев и защо?Гешев е функция и следствие от първопричината.Всички разкрития са ставали от вътре,а Вие унищожихте тази рядка възможност,с което застанахте редом с Мафията!То че си с очила нищо,но сте късогледи и ме виждате по далеч от носа си,не говоря за онези 13,те знаят какво правят и защо,но Вие останалите сте много жалки.
  • 13 Атанаска си

    2 4 Отговор
    е готина женичка!
  • 14 Аре

    7 2 Отговор
    Атанаска, иди в кухнята и сготви нещо на мъжа си не се прави на умна.
  • 15 Ооооо...

    7 1 Отговор
    Доброволци да искаш...ще се изненадаш...колко много напират за поста на главния прокурор..все.."борци срещу мафията"..
  • 16 Буха ха

    4 1 Отговор
    Атанаске, така както постоянно дуднеш, ако можеш и мусака да готвиш, цена няма да имаш.
  • 17 Сарафа

    5 0 Отговор
    Како Дишке, само да кажа че ако няма желаещи аз бих се жертвал и в името на Отечеството бих приел длъжността, даже и за постоянно.
  • 18 Ком

    0 0 Отговор
    Интересно е дали "следващият" ще прекрати делото срещу Бойко?
    Бойко "изпран" може веднага нарита ПП, а това не влиза в плана.
    Бойко измамен ще гледа си го върне на ДБ и войната започва отново.
    Ликвидация на Бойко, ПП и ДБ трябва да намерят форма.
    След Бойко обаче идва ред на Пеевски, а какво ще излезе от архива Делян е за сега загадка.
    А и Гешев да смъкне гащите без бой е съмнително.

    Коментиран от #24

  • 19 Фройд

    1 0 Отговор
    Две напълно отхвърлящи се изречения
    - "не е останало усещане за бързане" и " колеги във ВСС много бързо са променили позициите си по казуса"
    -"не се усеща политически зависима" и "в последния месец има определен синхрон в начина, по който действа ВСС, с определени политически течения"

    Майсторка на словото .
  • 20 Руский Иван

    0 0 Отговор
    Няма да бъде осъден никой. Всички са крадци, но ще има още убийства и то по различни сценарий. ББ е отмъстителен и трябва да го оставят на мира , иначе .......
  • 21 Гертруд

    1 0 Отговор
    Това прозвуча- аз съм смелата, аз мога. Правсоъдна балканяда по надскачане ще се заформи и ще се види кой от кои е!
  • 22 Дишева кажи си

    0 0 Отговор
    За ведомствения апартамет от 173кв.м. в кв.Изток за 200лв. наем, добре ли е.
    Безочие и арогантност.
  • 23 Тъпан

    0 0 Отговор
    Дишева целият състав на ВСС който назначи и сега махна Гешев сте също толкова компрометирани .С две думи сте лика прелика.Който да иберете няма да е по различен от Гешев.Съдебната ни система е изградена от Гешевци.Всички дела който съм водил като потърпевш защото съм вярвал в справедливоста на съдебната власт завършиха в мой ущърб. Последното което е с тешка телесна повреда изчезна някъде по рафтовете на съда без да се вземе решение.Обществена тайна е че системата работи за престъпниците като ги рекетира докато си платят а потърпевшите си остават с заключение на наблюдаващият прокурор с отговор за неизвестен извършител.
  • 24 Споко

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ком":

    Следващите няма да са по различни.Израза е една майка ги е раждала.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол