Last news in Fakti

19 Юни, 2023 14:37 4 754 26

Завъртяха се първите имена за кмет на София

  • софия-
  • избори-
  • кмет-
  • фандъкова

Най-любопитно е, че за поста на Йорданка Фандъкова интерес е изразил бившият премиер Кирил Петков

Завъртяха се първите имена за кмет на София - 1
Снимка: БГНЕС

Първи имена за кмет на София се завъртяха в партийните централи. Сред тях има две големи изненади. Първата е Трайчо Трайков, който в момента е кмет на район „Средец”. Името му се обсъжда в ГЕРБ, които предлагали бившия енергиен министър в първия екип на Борисов за общ кандидат с Демократична България, съобщиха за „Стандарт” източници от партията на Борисов. С този ход хората на експремиера искали да привлекат гласовете на ДБ, да ги откъснат от „Продължаваме промяната” и да останат начело в София.

Втората изненада е икономистът на КТ “Подкрепа” Ваня Григорова. Тя е харесана за кмет на София от БСП, потвърдиха пред “Труд news” столични социалисти.

Предварителните сондажи в районните структури на БСП в София показали много висок личен рейтинг на Григорова, която е и съветник на президента на “Подкрепа” Димитър Манолов.

Предварителните сондажи показват, че номинацията на Григорова ще даде възможност БСП да разшири влияние в София и да получи гласове не само от твърдото ядро на партията, а кандидатурата ѝ да донесе подкрепа и за листите в страната. Ваня Григорова има опит в явяване на избори и то за Европейския парламент през 2019 година, когато бе независим кандидат.

В парламентарната коалиция ПП-ДБ все още не са подписали споразумение за съвместно явяване на изборите. Но се обсъждат няколко имена. Първото е на Борис Бонев, който ясно поискал подкрепа от „Промяната”. Хората на Кирил Петков и Асен Василев обаче не били склонни да отстъпят първия пост в София и му предлагали да е председател на Общинския съвет.

За кмет „Промяната” все още обсъжда най-вече бизнесмена Васил Терзиев, основен спонсор на ПП.

Най-любопитно е, че за поста на Йорданка Фандъкова интерес е изразил бившият премиер Кирил Петков. В ПП смятат, че името му ще направи партията победител на вота в столицата. Все още обаче Петков не е взел окончателно решение.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    23 6 Отговор
    А юрданка да се разследва. Ако киро я наследи, крадлата ще си живее царски, никой няма да я пипа
  • 2 Град Симитли

    9 1 Отговор
    А бай Иван "Левски", "Каскета" Гешев що не го броите?!.....
    ... От партия "Бръснати кратуни"!
  • 3 честен ционист

    6 22 Отговор
    Коцето ще ги издуха всичките Трайчовци.

    Коментиран от #23

  • 4 Гост

    29 5 Отговор
    София във момента е изключително мръсен, гнусен, тъмен град, благодарение на крадливата учителница, разбира се и всички партии искат да го гепат тоя сладък пост, че да я довършат тая смешна столица

    Коментиран от #7

  • 5 ИВАН

    31 3 Отговор
    Стефан Софиянски, Бойко Борисов, Фандъкова .... все отбор сладури, който и когато и да го вкараш в затвора - все ще е късно
  • 6 Коментаторски клишета

    9 2 Отговор
    При Кирил Петков положението всеки от футболните клубове да казва "вземи го ти", уважаеми зрители.
  • 7 при това

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    с африкански градски транспорт - рейсове на 20-30 минути, мръсни и счупени.
  • 8 Юрганка Фонд-укова

    26 4 Отговор
    Кирето е голям сладур, обаче явно е напушен, щом иска да става кмет. Аз за портиер не бих го взела.
  • 9 Последния Софиянец

    11 2 Отговор
    Кирчо ще е общ кандидат на ГЕРБ и ПП.

    Коментиран от #14

  • 10 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    11 1 Отговор
    От изброените до тук, най-накрая ще си изберем отново мрънкялото Фъндъкова. За нея поне е сигурно, че нищо няма да свърши, защото това го може, а и го доказа 17 години. Тези нови кандидати сега ще се репчат, ще хвърлят къчове, ще се бият един друг и накрая пак нищо и половина.
  • 11 Никола Гешев

    12 0 Отговор
    Васил Терзиев - дядо му, братът на дядо му и баща му са офицери от ДС!
  • 12 и кво от това?

    6 10 Отговор
    Само че Ваня Григорова е платен агент на КГБ. Нали ни агитираше да целуваме ръка (че и друго място ) на путин за газ! Интересно какво би казал бившия и шеф "дисидента" д-р Константин Тренчев?
  • 13 000

    10 4 Отговор
    Ването от МАХАЛАТА - псурд !!!
    Кривоустия - да се кандидатира в Отава.
    Цветнопърхащият мека китка спасител на София - всеки ден ще има паради от МОЧ-а - цял Китай да работи няма да може да произведе толкова балони...
    Забравихте пчеличката ГАЛЕВА...

    Кой от кой "ПО-КАДЪРЕН...
    С единия да удариш другият....
  • 14 007 /агент/

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    "ПОСЛЕДЕН" ,
    Да вземем да те изберем па тебе... Компетентен си по всичко, последен си...
    В цяла Европа сме на последно място...
    Поне ще можем да се оправдаваме с името ти ...

    Коментиран от #19

  • 15 азбаткоаз

    6 4 Отговор
    С теб сме, Ваня!

    Коментиран от #18, #21

  • 16 съгласувана

    4 3 Отговор
    А защо не Лена-парапета?

    Коментиран от #22

  • 17 Важното е

    2 3 Отговор
    да държим фашагите от гербппдб настрана.
  • 18 123

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "азбаткоаз":

    Индиана комунде !!!
  • 19 мухаха

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "007 /агент/":

    А така право куме в очи ..... само че тоя баничар най-много да вземе да увеличи гей парадите в месеца по 4 да са
  • 20 Факт

    0 0 Отговор
    хаиде пак слушайте тая глупавото парче нямя ли нещо за Путин или за руснаци и украинци
  • 21 Илиева

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "азбаткоаз":

    Дали знаете защо сте за Ваня????Как така тя,която громеше Нинова и с право сега ще приеме да е кандидат на БСП?Харесват ви фурнаджийските лопати така ли?Ваня забрави за БСП-Слатина и се предложи на наследниците на Коцето Тренчев.Приеха я и тя заработи яко.Съмнявам се,че ще работи с желание за Нинова,а само ще я ползва за катеренето към по-високи местенца.Тя Нинова това заслужава и Ваня ще я преметне.Успех.
  • 22 Реалност

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "съгласувана":

    Лена Бориславова се оказа чудесен лакмус за отделяне водата от тинята. Да си умен и красив сред тъпи и грозни е непростимо.
    Коя е Лена Бориславова:
    1. През 2014 г. завършва право в Софийския университет - първа по успех.
    2. Спечелва стипендия от "Фулбрайт" и от Харвард и така се озовава сред малцината българи, успели да вземат престижна харвардска диплома.
    3. Докато е студент в Харвард, Лена Бориславова е член на борда на Harvard European Law Association и на Harvard Law and Business Association.
    4. Завръща се у нас в средата на 2016 г.
    5. Тя е една от трите българки в класацията "30 под 30" на списание "Форбс" за Европа за 2018 година. Тогава Лена Бориславова е едва на 28 години.
    6. Работила е в Съда в Люксембург като юрист лингвист с английски и немски.
    -През 2020 г. грабва статуетката в категорията "Млад юрист" на Националните награди за правосъдие.
    7. Работи в едни от големите адвокатски кантори у нас - "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков" (DGKV), "Георгиев, Тодоров и Ко", работи в сферата на конкурентното право, банково и финансово, търговско право, защита на личните данни, мерки срещу изпирането на пари и процесуално представителство и консултира международни клиенти, решили да инвестират в България.

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 дом

    2 1 Отговор
    Най-важното е СПАСИ СОФИЯ да не се колаборира с ППДБ, защото това означава да отнесе щетите от коалицията им с ГЕРБ-ДПС.
  • 25 яяя

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Реалност":

    8. Спи с известни политици. Пред цяла България.
  • 26 Евроатлантик

    0 1 Отговор
    Няма съмнение,че кмет ще бъде Кирил Петков защото ПП държи здраво София.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове