Last news in Fakti

21 Юни, 2023 12:53 1 894 30

МЗХ дарило 120 хил. лв. за стоежа на пилона на Рожен?

  • пилон-
  • рожен

Пилонът ще бъде изграден там, където се провеждат и ежегодните събори в Рожен

МЗХ дарило 120 хил. лв. за стоежа на пилона на Рожен? - 1
Източник: Фондация „Наследство в бъдещето“

Министерство на земеделието и храните е дарило 120 хил. лв. за строежа на 111-метровия пилон на Рожен.

На този въпрос пред бТВ Симеон Караколев, председател на фондация "Наследство в бъдещето", не отрече и дори посочи, че "не вижда лошо българските министри да подкрепят българското знаме".

Вероятно, за да смекчи обстоятелствата около разкритата информация, Караколев поясни, че в началото на проекта са изпратени е-имейли до над 400 предприятия, в това число и до почти всички министерства. Той посочи, че системно работи с МЗХ и е говорил за осъществяването на проекта дори и лично със служебния министър на земеделието Явор Гечев.

По думите му пилонът е преместваем обект, какъвто спор се води в последните дни. Транспортира се на 11 секции и можем да го сложим навсякъде, а това, което стои под земята се нарича подземен обект, допълни той.

Караколев уточни, че пилонът ще бъде изграден там, където се провеждат и ежегодните събори в Рожен. А това дали обектът е близо или не до защитените зони нямало значение, така или иначе не попада в тях, смята председателят на "Наследство в бъдещето".

Според Петко Цветков от Сдружение за дива природа "Балкани" пилонът на Рожен не отговаря на Закона за устройство на територията, но единствено съдът можел да прецени това. Иначе обектът е преместваем колкото и бетонът, който ще се излее метри надолу в земята, подчерта Петков.

По думите му не е незаконно държавни институции да подкрепят проекти, но не е морално.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонев

    42 6 Отговор
    Аман с този пилон. На тази жълтопаветна секта всичко българско е омразно.
  • 2 интересно

    33 2 Отговор
    На този пилон дали ще може да се нанижат 240 депутати.

    Коментиран от #16

  • 3 Браво на министерството

    27 9 Отговор
    Българското знаме трябва да се вее, а продажните грантаджии на америка за България и политическите проекти и национални предатели ПП и ДБ нямат място в България!

    Коментиран от #9

  • 4 Гост

    23 8 Отговор
    Предлагам на Караколев да каже, че ще опъне украинския флаг, ако има кой да го дари и дженда рите ще млъкнат.
  • 5 поздравления за Радев

    17 17 Отговор
    След държавата, ще съсипе и Роженските поляни
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Жорж

    22 5 Отговор
    А жълтопаветниците защо не възразяват за стотиците ветрогенератори разположени в плодородни равнини и живописни планини ,построени с незнайно какви пари от оперативно интересни собственици.
  • 8 Просто човек

    6 5 Отговор
    П.О.З.О.Р!
  • 9 ТИР

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Браво на министерството":

    Такива предатели може да се притесняват пилона да не се вдига заради една друга функция която може да изпълнява,,,,,
  • 10 Б.М.Б.

    11 2 Отговор
    Кокво ли щяха да говорят от НПО зелените водарасли, ако вместо пилон се издигне вятърен генератор!
  • 11 Кеде сте

    15 5 Отговор
    Всички вие против строежа на този пилон когато масово никнат като гъби ветрогенератори и соларни панели! Заемащи хиляди декара място по поляни, гори и планини! Защо не протестирате когато се изсичат дървета за да заемат място няколко тона метали, пластмаси и др. необходими за строежа им!
  • 12 Ройтефс

    8 4 Отговор
    Егати и сектантите. Защо мразят Българите и българскито? Какъв прах за пране използват?
  • 13 Пилон поне 1 км. висок

    9 6 Отговор
    и 500 метра дълго знаме! Да се вижда българското знаме от всички данайци в Беломорска Тракия и всички Юго-джигити в Македония, че да знаят, че всичко наоколо е изконно българско, с изконни български имена, от поне 3500 години.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Нищо против

    9 0 Отговор
    Строежа на този пилон, но от какъв плат ще бъде знамето. Там времето е тежко бури, ветрове, дъждове, снегове и слънце! Колко време ще издържи на климатичните промени?

    Коментиран от #28

  • 16 Хм....?

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "интересно":

    Едва ли.Като знам че повечето имат тумбаци като на Настимир Ананиев не виждам повече от 30-40 депутатина как ще се сберат на тоя пилон.Да не говорим ако сложим между тях и малко чушка и лук за аромат и хептен няма да има место.
  • 17 Гешев

    7 7 Отговор
    Моньо чобанина ще инсталира 200 сергии и 5 фургона скара-бира и ще лапа кинти, а балъците патрЕоти ще тропат частушки, пляски, хора и ръченици и ще лапат......руски лакърдии от волгин и копейкин под турският пилон!

    Коментиран от #22

  • 18 аааахахахааа

    12 2 Отговор
    Тая сутрин гледах некво иракчанче май беше по телевизията как постоянно повтаряше как бил пял на дъщеричката си "Хубава си моя горо" и как тоя пилон щял да унищожи българската гора.И накрая като искаше да изрецитира няколко стиха от стихотворението взе да го чете от някакъв лист.Та ми стана интересно как го е пял на дъщеря си след като не знаеше текста на това стихотворение?Или може би го е пял на иракски език.
  • 19 На гол тумбак

    10 6 Отговор
    На гол тумбак, чифте пищови!
    Толкова години нямаме детска болница, с капачки купуваме линейки за недоносени бебета, но ще се гордеем с някакъв турски пилон с българско знаме. Бетон в планината. Този кух патриотизъм ми е противен и не ме кара да се гордея.
    Нека патриотарите да дават средства за пилота, но без пари от бюджета - БДЖ и те дарители, а като им видиш вагоните - отврат. Дарители са основно държавни фирми.

    Коментиран от #21

  • 20 Опааа

    5 2 Отговор
    Важно е да има 💶 и за укрите! Мачкаааай Вова! Денонощно дронове и ракети!
  • 21 А на джендърите

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "На гол тумбак":

    Министерство на културата може да дава,а?
  • 22 ПатрИотите

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гешев":

    да одиш в Етиопия да ги дириш! В България се рече Родолюбци по род и Родина, в планината Рода пазител - пастира, Родо-па се нарича.
  • 23 Истината

    4 3 Отговор
    Какво произвеждате и продавате,че да ,,дарявате ?Парите са на НАРОДА!
  • 24 Българин

    5 3 Отговор
    На гол тумбак, чифте пищови, е същото, като на сломен народ пилон със знаме, и колкото може да е по-висок пилона, за да се срамува народа, а се гордеят пишман патриотарите, платени от Шорош.
  • 25 Емо

    6 3 Отговор
    Кой ги измисля тези глупости за безполезно харчене на пари? Или има един наш човек, който трябва да вземе едни пари?
  • 26 Християнин

    5 3 Отговор
    Каква гледка беше на Рожен, но сега след като и направиха тази пришка( това е нещо, което може дапредизвика у човек живото опасно заболяване), иначе казано КИЧ, който не е нищо друго освен от гордост, а с какво да се гордее България и пред кого, когато е останала без население, икономика и вяра.
    Това вече не е България, а една кичозна територия, в която шепа "Патриотари" гледат да я довършат по-бързо.

    Коментиран от #30

  • 27 Абсурдистан

    7 1 Отговор
    Ето за това говорех!!! Не съм против проекта, като частна ицициатива, но даряванено на държавни средства т.е и от тези, които не да съгласни е наистина НЕМОРАЛНО!
  • 28 12783

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "Нищо против":

    МИ ЩЕ СЕ ВЕЕ КАТ ПАРЦАЛ И СИМВОЛ НА БГ ЛОШО НЕМА
  • 29 Сзп

    1 4 Отговор
    Гладни и боси ходят,ама трябва да има пилон-пълни глупости.
  • 30 Израждане

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "Християнин":

    толко могат - патрЕотари и крадци!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове