Last news in Fakti

21 Юни, 2023 13:27 9 917 89

EURACTIV: България става пълноправен член на Шенген от 1 януари 2024 година

  • шенген-
  • съдебна реформа-
  • редовно правителство

Отпаднали са двете причини за ветото на европейските ни партньори - главният прокурор вече ще може да бъде разследван, а Румен Радев не управлява със служебни правителства

EURACTIV: България става пълноправен член на Шенген от 1 януари 2024 година - 1

Европейските институции вече се подготвят за приемането на България и Румъния в Шенген още през тази година, като влизането на двете страни в зоната за свободно пътуване на този етап може да се смята за сигурно. Това съобщиха източници на EURACTIV България от дипломатическите среди в Брюксел, българския парламент и правителството.

Предварителният план е приемането в Шенген да стане на два етапа – първо за контрола през летищата през октомври, а пълноправното членство с премахване на сухопътния граничен контрол трябва да се случи на 1 януари 2024 година.

Според източници в София, България има сериозни шансове, ако упражни дипломатически натиск и покаже желание за продължаване на реформите, да постигне пълноправното членство в Шенген още през октомври т.г.

Допреди месец най-голямата пречка пред влизането на България в Шенген беше съпротивата на Нидерландия. Правителството на Марк Рюте е дало сигнал, че оценява високо усилията на българския парламент и последните четири правителства за започване на реална съдебна реформа с въвеждането на механизъм за независимо разследване на главния прокурор.

Досегашният главен прокурор Иван Гешев, който нямаше особено добра слава в европейските институции, стана първата жертва на новото законодателство, след като бе уволнен от поста преди две седмици. Това също се смята в ЕС за добър резултат от реформата, като очакването е изчистването на съдебната система да продължи.

Приетата до момента съдебна реформа започна с усилията на служебните министри на правосъдието Янаки Стоилов и Иван Демерждиев, които поискаха дисциплинарното уволнение на Гешев. Последва първият проект за реформа на правосъдния министър в кабинета “Петков“ Надежда Йорданова (ДБ), която също внесе искане за освобождаване на Гешев. А усилията ѝ за реформа бяха продължени от служебния министър Крум Зарков, който внесе в парламента финалния пакет, който нашумя като „Крумовия закон“.

Демерджиев работи за Шенген и като служебен вътрешен министър.

Сега правосъден министър е Атанас Славов (ПП-ДБ), който продължава да следва същата реформаторска линия, а декларацията е, че има мнозинство дори за конституционна реформа.

Втората голяма причина за предстоящото приемане на България в Шенген е изборът на редовно проевропейско правителство в София с подкрепата на ГЕРБ и ПП-ДБ, които декларират намерението си да ревизират политиката на Румен Радев към Украйна.

Европейските партньори на страната се надяват, че постигането на тази голяма външнополитическа цел ще спомогне за преодоляването на политическата криза в София.

През юли Европейската комисия ще публикува специалния мониторингов доклад за състоянието на върховенството на закона и борбата с корупцията в България, който се пише по настояване на Нидерландия.

Възраженията на Австрия за разширяването на Шенген на фона на бежанската криза не са отпаднали, но очакването е Виена повече да не спира двете балкански държави, ако остане единствената страна в ЕС, която е против.

Следващата голяма цел на българските институции е влизането в еврозоната от 1 януари 2025 година.

През декември миналата година членството на България в Шенген бе блокирано от Австрия и Нидерландия. Румъния бе спряна от само Австрия, докато с единодушно решение от януари пълноправен член на зоната за свободно придвижване стана Хърватия.

Нидерландия поиска от българските власти да докажат, че се борят с корупцията и не са отказали от съдебната реформа. Искания на Австрия изглеждаха далеч по-трудно осъществими, като австрийският канцлер Карл Нехамер дори започна да настоява за построяване на нова ограда по границата с Турция, което бе отхвърлено от Европейската комисия.

Няколко дни след блокирането на българската кандидатура за Шенген президентът Румен Радев коментира, че страната е поискала гаранции от партньорите в ЕС, че със сигурност ще стане член на Шенген през 2023 година, като посоченият краен срок за това бе именно октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    68 28 Отговор
    Сега ще има нашествие на орди бежанци.Това че не сме в Шенген ни пази от бежанците.Те си плащат за Шенген.

    Коментиран от #12

  • 2 Ставаме форпост

    61 19 Отговор
    и сборище на афро-арабистанци,нищо повече!
  • 3 честен ционист

    42 26 Отговор
    Супер. Идват избирателите на ПП/ДБ и войничетата на Тагаренко.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    28 12 Отговор
    Лъжа!
  • 6 Нено

    72 14 Отговор
    Геша и Радев им бил проблема ?! Тези сериозно се базикондрят с нас :(
  • 7 Урсула фон дер Путин

    32 10 Отговор
    Шенгежийница друг път!
  • 8 Анонимен

    69 15 Отговор
    Супер! Сега новото козяшко правителство ще представи приемането в Шенген като голям успех и ще възкликне, че изпълнява приоритетите си. После може да ни приемат в Еврозоната, ще приемат Истанбулската конвенция, съществуването на македонски език и т.н. И накрая пак същите мутри и престъпници ще унищожават колонията и ще бъдат единствените облагодетелствани от приемането на еврото.
  • 9 ТрампЛин

    30 54 Отговор
    В Шенген и Еврозоната със или без одобрението на Петоколонниците!!! На тях ще им пожелаем крепко здраве и дълъг живот, за да се наслаждават на Свободна и Независима от русия България!!! Да живее България!!!

    Коментиран от #13, #14

  • 10 Наблюдател

    21 40 Отговор
    На 1 януари 2024 година в Шенген, на 1 януари 2025 в Еврозоната!

    Коментиран от #11

  • 11 честен ционист

    4 24 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    28 год изтича 150 годишният наем и обратно у Арабската лига.
  • 12 1917

    50 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И какво печелим ние - българпите от това?????? Ние сме гранична точка - цялото напрежение на границата ще бъде при нас!!!!!!

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ТрампЛин

    9 31 Отговор

    До коментар #12 от "1917":

    22 милиона Евро годишно за охрана на границата! Това трябва да е достатъчно, за да спре нашите гранични служители да съдействат на мигрантите и каналджиите! За другото ще се сетиш сам.

    Коментиран от #17, #32

  • 16 Хахаха

    23 4 Отговор
    И кво се променя ?

    Коментиран от #20

  • 17 Последния Софиянец

    35 2 Отговор

    До коментар #15 от "ТрампЛин":

    Бежанците са бизнес за милиарди.
  • 18 Анонимен

    41 1 Отговор
    "Правителството на Марк Рюте е дало сигнал, че оценява високо усилията на българския парламент и последните четири правителства за започване на реална съдебна реформа с въвеждането на механизъм за независимо разследване на главния прокурор." Я виж ти! Човекът много добре знае, че у нас няма никаква съдебна реформа, но като го натиснат от САЩ, си променя мнението. И се гаври с тези си думи с България. Впрочем от Брюксел казаха, че ще бранят това престъпно правителство и вече показват, че го закрилят. Досега не ни приемаха в Шенген и сега - хоп и изведнъж още през октомври вътре.

    Коментиран от #21

  • 19 ТрампЛин

    12 24 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Нали знаеш кой и от кого изкопира мутренско-олигархичния модел?? Ако не знаеш да ти кажа. Андрей Карлович Луканов-роден в Москва, син на Карло Луканов-руски интернационалист и комунист.

    Коментиран от #23, #28

  • 20 КОТарАК

    2 24 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    ми отиваш във Франция примерно , и се хващаш да бачкаш-без купчина документи и посредници! така и нашите , ще се научат да плащат на качествени хора. но няма да ни приемат

    Коментиран от #34, #84

  • 21 честен ционист

    8 12 Отговор

    До коментар #18 от "Анонимен":

    Те и щатските визи ще паднат, само да задимят панелките.
  • 22 Българин

    12 33 Отговор
    Българите винаги са се страхували да бъдат свободни и да пътуват свободно. По душа все още сме крепотници и роби.

    Коментиран от #42

  • 23 ТрампЛин

    8 16 Отговор

    До коментар #19 от "ТрампЛин":

    И като заговорихме за руската фамилия Луканов, дали те са се отказали от съветското си гражданство преди да заемат постовете си на министър на външните работи и министър председател???

    Коментиран от #31

  • 24 007 /агент/

    13 22 Отговор
    Трябва да им търсим нова държава на русофилите и копейкаджиите ...
  • 25 пепи

    16 5 Отговор
    Докато Боко Тиквоча върти политиката у нас с поставеното лице Мара, Шенген няма да видим никога !!!!!

    Коментиран от #43

  • 26 Мухаа,хаа!

    29 3 Отговор
    И всички хлебарки, който ни налазят - задължително тук.Дори да се изшмулят към Европата,там след кратка справка,откъде са влезли първоначално,ще ги връщат тук с конвой.От сто,ще оставят по един- двама.По читави и образовани.Останалото при Ганчо Шенгенски.
  • 27 Козяков

    17 4 Отговор
    Не е ли по-добре да си останем така ще събираме мигранти и ще сме плацдарм във войната
  • 28 Българин

    30 3 Отговор

    До коментар #19 от "ТрампЛин":

    Знам, че пребоядисаните комунисти измислиха мутрите, но ти отказваш да осъзнаеш, че твоят САЩ се подиграва с България и открито поддържа мутрите. Но няма смисъл да ти се обяснява. Живей си с илюзията, че САЩ не закриля мутрите.
  • 29 Тапа Нар

    26 5 Отговор
    супер, сега освен украинци, ще храните и африканци. Гъбария върви от зле към закриване
  • 30 бай Иван

    28 1 Отговор
    Както каза Урсулата .Ще помагаме ама няма да ни цитирате.Важно е вие да давате оружие за Украйна ,другите еквилибристики ще ги направим ние. Няма значение ,че дойде по-голямото зло от Гешев ,важно е че обещахте и Пепи еврото бутна Гешев. Е не оставихте и Румен Радев да управлява и вече може в Шенген.Не е важно за ЕС ,че Борисов откраднал няколко милиарда и пере пари през любовници , важно е че стоите зад нами за Украйна. Е това е ЕС на Урсулата ! Не е важно да има истински реформи важно е за казвате ,че ги правите и ние да се правим ,че Ви вярваме!
  • 31 12399

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "ТрампЛин":

    Но изгониха евреи - като врагове на народа и се настаниха в апартамента им.
    Това стига ли ти, или искаш още ? 123

    Коментиран от #53

  • 32 Като видя този ник

    17 0 Отговор

    До коментар #15 от "ТрампЛин":

    И почвам да се смея преди да прочета написаното. 22млн за теб и за мен може да са голяма сума,но за това за което са дадени са смешни пари.
  • 33 Дон Калверо

    17 2 Отговор
    Шенген,Менген,законът за лисицата и маймунката ще важи с пълна сила:Който е ял кокошки, пак ще яде,който е ходил с голо ду...гме,пак ще ходи"
  • 34 А сега какви документи трябват?

    16 2 Отговор

    До коментар #20 от "КОТарАК":

    Щото съм работил и в Франция и в Белгия без никакви документи.

    Коментиран от #38

  • 35 Какъв Шенген бе хорица

    6 2 Отговор
    Съдия Ели Скоклева Дупница убива по поръчка на мутри !
  • 36 Владо Черноземски

    6 6 Отговор
    Aбе хора, кой от бежанците според вас ще избере да остане тука, вместо да пердаши към Австрия и Германия?
    Имаме по-добри условия ли? Тука ще се развиват по-добре? Айде моля ви се.

    Коментиран от #49

  • 37 СЪНУВАТЕ

    2 2 Отговор
    МОКРИ СЪНИЩА ЛИ !!
  • 38 КОТарАК

    2 8 Отговор

    До коментар #34 от "А сега какви документи трябват?":

    работил си на черно , за без пари
  • 39 Долна лъжа

    5 6 Отговор
    Не е истина, пак Ви лъжат.Нидерландия никога няма да ни приеме е Шенген, не го ли разбрахте,,,?
  • 40 Ориенталци не искат

    5 9 Отговор
    Лъжат ви никой не ни иска в Шенген, Ориенталците никога няма да са Европейци!
  • 41 Лъжат

    4 1 Отговор
    Лъжат
  • 42 Наблюдател

    5 11 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    Не бъркай българите с русофилите.
  • 43 БОЦ - ко

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "пепи":

    На главата да ти се из.мо.ча,
    С к... а си Боко Тиквоча .

    /пишеш глу.пости, колкото за регистрация/
  • 44 Ъъъъ

    7 11 Отговор
    Европа, правите грешка. Българските русофили не трябва да се пускат за Европа свободно! Те не заслужават повече от руската ко чи на.
  • 45 Българин

    7 12 Отговор
    Русофилчета, колкото и да злобеете България ще влезе в Шенген а след това и в еврозоната. Ако това не ви харесва, не се измъчвайте тук, свободни сте да отидете на място, на което да се чувствате добре!

    Коментиран от #50, #72, #86

  • 46 Потърпевш бъдещ

    10 3 Отговор
    Това е все едно да си купиш предприятие на 08,09,1944г. и да се качиш на Титаник преди катастрофата

    Коментиран от #51

  • 47 Анонимен

    3 8 Отговор
    По добре ще живеете. Шенген, еврозоната. Нямате ли близки да ви кажат, че е ок. От години навън българи очакваме тая новина, коце, ямбол сте комунисти и националисти и много други ограничени хора и градове. За хората отвън е по ок, за банките, за преводи и сие. Живи и здрави, дай боже да дочакаме Шенкен и еврозоната 2024 и 2025. Надеждата ни е в кирето и на бойко дъщеричката, а може и бойко младши, пораснаха, а наборите да зяпат и избират, каквато и да изберете набор 83/84 все змия ще бъде женска
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Татко Барва

    5 3 Отговор

    До коментар #36 от "Владо Черноземски":

    къде си видял бежанец да се развива бе шматарок. Лежи на социал, ако тук му го дават, защо да се харчи да ходи по на запад

    Коментиран от #52, #76

  • 50 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    Ся вече не моеш разбереш кой Българин,кой бежанец.,Сите едни църни.
  • 51 Наблюдател

    5 7 Отговор

    До коментар #46 от "Потърпевш бъдещ":

    Ами изнасяй се в Русия бе, стига си ревал.

    Коментиран от #54

  • 52 Барва

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Татко Барва":

    Щото там ще му го дадът по голям.
  • 53 ТрампЛин

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "12399":

    Това към кого и по какъв повод го казваш?
  • 54 Иби Са

    10 3 Отговор

    До коментар #51 от "Наблюдател":

    ти що не се изнесеш към Краварленд. Не ти дават виза ли? Що така?

    Коментиран от #57, #58, #59

  • 55 Мемфис

    10 17 Отговор
    Браво на ПРОМЯНАТА, дано скоро и на нашата улица изгрее слънце!
    Дано скоро руският боклук се отече в канализацията!
    Пожелавам на смелият украински народ скорошна победа над подлият азиатски окупатор и приобщаването му към европейският съюз и НАТО!

    Коментиран от #56, #75, #79

  • 56 Папа Люга

    7 4 Отговор

    До коментар #55 от "Мемфис":

    на твоята улица никога няма да изгрее слънце, че фандъчка я презастрои. Ще дъхаш фекалите на съседа и ще скачаш, защото не си червен
  • 57 ТрампЛин

    7 10 Отговор

    До коментар #54 от "Иби Са":

    Защо ли? Защото България започва да става една много приятна страна за живеене, като изключим шепата русофили!

    Коментиран от #60

  • 58 щото

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Иби Са":

    Го готвят за боец срещу Русия.Щял да громи,докато американците ядат чипс и му гледат сеира.

    Коментиран от #61

  • 59 Наблюдател

    7 14 Отговор

    До коментар #54 от "Иби Са":

    Откъде накъде русофилска безродна измет ще ми казва да се изнасям? България е член на ЕС и е нормално да сме в Шенген и да приемем еврото. Генетичният русофилски отпадък не ти е нужен!
  • 60 Прав си

    4 3 Отговор

    До коментар #57 от "ТрампЛин":

    Откакто Ала Бала почна да те управлява,се превръща в рай.Не слъпайно Ала Бала е дошъл от Канада....
    А царят едно време доде от Мадрид.

    Коментиран от #62

  • 61 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    7 13 Отговор

    До коментар #58 от "щото":

    Украинците засега трепят руските свине успешно! Вие ходете да мрете за матушката!

    Коментиран от #63

  • 62 ТрампЛин

    3 11 Отговор

    До коментар #60 от "Прав си":

    За едно си прав, откакто ПП се намеси в управлението, нещата в България тръгнаха в Правилна Посока!

    Коментиран от #64

  • 63 Ми браво.

    0 2 Отговор

    До коментар #61 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Нека продължават.В такъв случай,няма си разваляш маникюра.

    Коментиран от #66

  • 64 Това го кажи

    2 3 Отговор

    До коментар #62 от "ТрампЛин":

    На Бойко.ПП ще управляват,докато Бойко реши.Да няма изненада скоро?

    Коментиран от #67

  • 65 АУУУУУ

    5 9 Отговор
    РУСОФИЛНЯТА Е В ЯРОСТ.......БЪЛГАРИЯ ОТНОВО НЕ СЛЕДВА ИНСТРУКЦИИТЕ НА ......ПУТИН 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ТрампЛин

    1 2 Отговор

    До коментар #64 от "Това го кажи":

    На Бойко ли се надяваш?

    Коментиран от #69

  • 68 Христо

    6 1 Отговор
    Нищо добро няма да ни донесе това

    Коментиран от #70

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ТрампЛин

    1 8 Отговор

    До коментар #68 от "Христо":

    За тебе е Ясно! Ти се надяваш на копейките, на БРИКС, на Коалицията на Парцаливите.
  • 71 ТрампЛин

    2 9 Отговор
    “Кабинетът реши не Радев, а Денков да е на срещата на НАТО.”

    Правилно! руски агенти не трябва да присъстват на заседанията на НАТО!!!

    Коментиран от #73, #78

  • 72 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    11 1 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    бе тя и украйна ЩЕШЕ ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРОЗОНАТА И НАТО АМА СЕГА Е РАЗВАЛИНА И ИЗБИТО НАСЕЛЕНИЕ И МАСОВИ ГРОБОВЕ ПО ПОРЪКА НА КРАВАРИТЕ ...КОЙТО Е ТРЪГНАЛ С КРАВАРИТЕ САМО СМЪРТ И РАЗРУХА ГО ГРОЗЯТ . СПРАВКА БЪЛГАРИЯ 9 МИЛИОНА СЕГА 5 МИЛИОНА

    Коментиран от #80

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Па съм я бе

    13 3 Отговор
    Това няма да ви помогне! Европа загива,а ние пак ще се наместим при православните!!!И суровините за без пари.Вие си карайте електрички те,мамавидеебадемократична.
  • 75 МАЛОУМНИК

    8 4 Отговор

    До коментар #55 от "Мемфис":

    АЗ НЕ ВЗЕМАМ ПОЗИЦИЯ НО КЪДЕ СИ ВИДЯЛ РУСНАК ДА ПАДА НА КОЛЕНЕ И МОЛИ.....НИКОГА,А УКРАИНЦИТЕ ПРОДАДОХА СОБСТВЕНОТО СИ ЕГО ЗАДНИЦИ И АКО СМЯТАМЕ РУСНАЦИТЕ ЗА ЗЛО ТО УКРАИНЦИТЕ СА АДА
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Кокорчо

    0 2 Отговор
    Да ни се иска шушумиги ! Просяци не могат да са в Шенген.
  • 78 Кокормо

    4 0 Отговор

    До коментар #71 от "ТрампЛин":

    Там премат само агенти на кпаварите и евреите !
  • 79 фбр

    9 1 Отговор

    До коментар #55 от "Мемфис":

    Какво пхриобщаване на най-корумпираната държава Украйна към ЕС и НАТО ? Укро краварски нещастни подлоги !
  • 80 Хахахаха

    3 6 Отговор

    До коментар #72 от "бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ":

    Ако има някаква вероятност България да излезе от ЕС, на следващия ден България ще я напуснат още 4 млн.
  • 81 Тошко

    4 1 Отговор
    E ние назначаваме по-големи корумпета от предишните, те за Шенген говорят.
  • 82 Генчо,Пенчо,Атанас и АЗ

    0 1 Отговор
    Докато позорният за България,ЕС и навсякъде кръгът от обръчите на Ах!Доган,Дпс-то,еничери е на ВЛАСТ с ДС,до тогава Р.България ще бъде разкъсвана от Турция,Русия и други Погански Управи.
  • 83 Костя

    2 2 Отговор
    Ще ни налазят масковците ,а те са като термити разрушават всичко по пътя си
  • 84 Местния Козар

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "КОТарАК":

    Идеята е в България да сме си добре, не да сме робите на Европа, за х.. ни е и ЕС и Шенген и ТНТ.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Българин

    2 2 Отговор
    Ние не искама Шенген.Насила вкарват България в Шенген, обяснете си защо ?Във всички случай не е заради българите, а заради някои други неща.А някой пита ли ни, ние искаме ли Шенген ?
  • 88 първо да видим

    1 0 Отговор
    Румен Радев да не управлява със служебни правителства - какво е това условие - хахахахаха....
  • 89 Химик

    2 1 Отговор
    Несе радвайте, после ще и да махнем българския лев на което сме дали името на Левски, после името на България ще има статут на източна губерния на Запада, и после ще бъдем опитно бойно поле, дали греша ли? Няма и да разберете , защото идното поколение ще бъде подготвено на смирение, както беше за възрастта за пенсия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове