Last news in Fakti

23 Юни, 2023 15:57 4 292 85

Кирил Петков иска 7 гаранции, за да оцелее правителството с ГЕРБ-СДС

  • кирил петков-
  • герб–сдс-
  • пп дб-
  • првителство

Това разкри съпредседателят на „Продължаваме Промяната”

Кирил Петков иска 7 гаранции, за да оцелее правителството с ГЕРБ-СДС - 1
Снимка: БГНЕС

Ще поискаме оставката на правителството при неизпълнение на седем гаранции. Това обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков след заседание на парламентарната група на ПП-ДБ.

Петков посочи, че ще поканят представители на ГЕРБ-СДС за формализиране на гаранциите в документ „Механизъм за гарантиране на реформаторската програма”, който да бъде подписан от Николай Денков, Мария Габриел и председателите на групите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Петков посочи пред "Нова телевизия", че ще поканят представители на ГЕРБ-СДС за формализиране на гаранциите в документ, наречен „Механизъм за гарантиране на реформаторската програма”, който да бъде подписан от Николай Денков, Мария Габриел и председателите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Седемте гаранции:

1. Създаване на борд от представители, излъчени от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, преди започване на процедури за попълване на състава на регулаторите, избирани от Народното събрание. Съгласуване на номинациите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, в рамките на механизма за предварително съгласуване по т.6 от декларацията „Денков - Габриел”. Привеждане в съответствие с този механизъм на процедурите за избор на състав на НЗОК, Сметна палата и БНБ.

2. Спазване на ангажимента за вече одобрената обща законодателна програма чрез въвеждане на механизъм, който да гарантира стабилно мнозинство, формирано от първата и втората политическа сили, при приемането на всички законопроекти от тази обща законодателна програма. Този механизъм да включва ежеседмична среща на ръководствата на парламентарните групи за съгласуване на дневния ред на Народното събрание.

3. Ангажимент на ГЕРБ-СДС да спазват пътна карта с конкретни срокове за реализирането на съдебната и конституционна реформа, включително ясен ангажимент по отношение на законопроект за промяна на Конституцията, както и за предприемане на мерки и гаранции, които да осигурят, че настоящият състав на ВСС няма да избере следващия главен прокурор.

4. Приемане на законодателни промени относно начина на функциониране на българските служби за сигурност и освобождаването им от чуждо влияние, като председателите на службите и главният секретар на МВР се предлагат от Министерския съвет и се избират от парламента;

5. Приемане на антикорупционните текстове относно новата комисия за противодействие на корупцията на второ четене, само след постигане на политическо съгласие за състава на органа, обхвата на разследваните лица и престъпленията, които попадат в компетентността на комисията.

6. Изработване и приемане на общ законопроект за промени в Изборния кодекс, така че да се върне машинният вот, както и да промени състава на ЦИК за представителство на всички парламентарно представени партии - с цел да се гарантира честността на вота на българските граждани на предстоящите местни избори през 2023 г., както бе поставено в изявлението на акад. Денков;

7. Създаване на гаранции за изпълнение на управленската програма във връзка с приема на България в еврозоната чрез изработване на обща политическа позиция относно законосъобразността на инициативата за референдум на „Възраждане”.

Според ПП-ДБ България има нужда „реформаторското правителство да продължи”, за да не се влезе в политическа криза. „Но това не може да стане на цената на превзети регулатори и псевдореформи. На българите им трябва спокойствие, но и истинска реформа, а не подмяна”, се посочва в декларацията на коалицията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дон

    122 19 Отговор
    Ще пренаписвате сделката с дявола.

    Вие какво очаквахте да сключите пакт със Сатаната и той да го изпълни?

    Крадецът от Банкя никога няма да пусне прокуратурата, той е крадлив селяндур, а не тъп селяндур

    Коментиран от #25, #58

  • 2 Раздвоение

    125 19 Отговор
    Ако собственото му правителство не изпълни собствените си приоритети, ПП ще описка оставката му. Кики пак ще влезе в учебниците по психи... , пардон, по история.
  • 3 Калина Димчева

    59 2 Отговор
    Да ми изплакнете бимбарицата..

    Коментиран от #6

  • 4 За да ви върви далаверата съвмесно

    66 17 Отговор
    Ама Тиквата иска всичко.
  • 5 ГАРАНЦИЯ ФРАНЦИЯ

    72 11 Отговор
    БАШ ОТ БОЙКО ! ТОЙ КОЛКО ХОРА ИЗПОЛЗВА И ЗАХВЪРЛИ .
  • 6 Ражнатович

    20 3 Отговор

    До коментар #3 от "Калина Димчева":

    Ко праиш МА?
  • 7 Тоя има ли идея, че е на земята

    101 14 Отговор
    Ти си едно жалко продажно лъжливо нешо ! Кой се интересува какво искаш боклук! Имаш избор! Мястото на боклука е на сметището или в затвора, на национален предател, крадец, лъжец, подлец, лицемер! Освободи ни от теб гнус!

    Коментиран от #39

  • 8 Язе

    93 14 Отговор
    Кирчо да хвърля оставката на правителството и да си ходи так от където е дошъл.
  • 9 УЖАСССС

    86 15 Отговор
    ТОЗИ Е ЛУД - ГАРАНЦИЯ ПОСОЛСТВОТО ХОДИ РЕВИ ТАМ.ДОКАТО СЕ ВЪРНЕ ПРЕЗИДЕНТА ОТ АВСТРИЯ ДА СТЕ СИ ПОДАЛИ ОСТАВКИТЕ
  • 10 А бе,

    71 5 Отговор
    май ще разтурят ротацията на скумриите !
  • 11 Тома

    59 10 Отговор
    А бе киро какви гаранции чакаш от боко тиквата.Ти прост ли си.Той детето си не признава ти искаш на най големия лъжец да повярваш

    Коментиран от #18

  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    65 9 Отговор
    Тоя се мисли за хитър, Обаче Бойко не се страхува от избори....
  • 13 Разумен

    64 15 Отговор
    "НЕ" НА ПРАВИТЕЛСТВО НА ВОЕНОЛЮБЦИТЕ !
  • 14 тия нямат наяждане

    69 7 Отговор
    Почна се ! Искам си крана с газта , искам си митниците , искам процент от износа на оръжие и пр и пр .....
  • 15 Неканадец

    48 7 Отговор
    Гаранция 1-да се промени конституцията в частта кандидатите да имат повече гражданства,2 да се промени НПК в частта,декларации с невярно съдържание,3 да се забранят всички изречения,съдържащи думата парапет,4 България да стане провинция на РСМ,5 кражбите от бюджета да са ненаказуеми,ако са извършени от членове на ПП,6 дислекцията да се въведекато официален език в РБ,7 плаж Корал да се актува като частна Петкова собственост.
  • 16 Бойкикев не спря

    54 6 Отговор
    Да клати държавата, с гумена лодка при Доган, а после на4 очи разговори с дпс, тия не спряха с лицемерието и шашкании, все едно са нашмъркани
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хи хи

    20 13 Отговор

    До коментар #11 от "Тома":

    Виж грешния ъгъл на парапета и тогава набеждавай ! От къде си сигурен , че това дете е негово ?

    Коментиран от #29

  • 19 кирчо и кокорчо

    41 6 Отговор
    почнаха леко да отварят бузки , сега буци до приготви вазАлинчето и всичко ще мине гладко..................с 200ллллллл!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 анонимен

    50 10 Отговор
    Искам Бат Бойко да ги опраши тези идЕоти с 300.Скоро им идва края на тези нефелници.Лошотата новина за тях е, ще няма да могат да правят вече ала бала с Президента.Появиха се тези нещастници и държавата не е просто в застой,а отиде назад.За 7 месеца предизвикаха инфлация и ограбиха спестяванията на българите с 40 процента.
  • 22 Факти

    6 31 Отговор
    Не се ли намесят сащ, от българия нищо не става, всичко е в предпенсионнаи пенсионна, а костадин иска да маха двойното им гражданство. То няма как да го гласуват, но толкова му е акъла, нека дойдат от вън, преподаватели, химици, историци, но страх лозе пази, та и на всички ви е, не давам кококала на никой, ако ще да мрат пп дб. Идва поне шекер байрама, нещо сладко се пече на огъня, баклава за батбб
  • 23 Друго мнение

    36 4 Отговор
    Кой ви би по главите да се захващате с ГЕРБ, когато всички и ние народа и вие знаеме, че няколко човека от вихрушката им трябва да бъдат разследвани. Асен ви го каза- всичко е до Гешев и страха от него, след като решиха да го махат. След него сами виждате промяната и във визия и в изказ и бързите плаващи мнозинства на председателя им. Пуснаха ви по пързалката, а за втори път да допуснете това е ненормално, просто трети път управление няма да има.
  • 24 луд умора нЕма

    48 6 Отговор
    Без никакво съмнение - ПП/ДБ ще влезнат в учебниците по история ,като единствената управляваща коалиция ,която плаши душманите си ,че ще ги накаже ,като подаде оставка ???!!! Както обикновено /когато става дума за Кики/Коки/ ,проблема не е политически , а е психиатричен !
  • 25 един

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "дон":

    Тия дето избират/поне последните пет избора/ Дявола,те какви са?

    Коментиран от #31

  • 26 СЕДМАТА ГАРАНЦИЯ Е БОКО ДА МУ ПРЪСНЕ

    18 8 Отговор
    КУХАТА ТИКВА С ЕДИН ЛЕВ И ЕДИН ПРАВ ! ТОЧНО ЗА ТОВА НЯМА НИКОЙ ДА ГО СЪДИ !
  • 27 Ердоган

    20 3 Отговор
    Не седем, а осем. Не закачайте Лена.
  • 28 Ххххх

    22 5 Отговор
    Кире, бойко е от стара коза яре и на петко няма да се даде без бой, освен да се сбият двамата
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 анонимен

    23 5 Отговор
    Аз съм сигурен,че и тази р........на не знае от кой и е детето.А не ми се вярва да е от тези двамата нефелници.Да не се окаже накрая,че е от Пеевски или Бойко
  • 31 дон

    13 4 Отговор

    До коментар #25 от "един":

    Заблудени. Слепи. Слуги на сатаната.
  • 32 Хихи

    28 9 Отговор
    Киренце, къде? Боко пак е он топ. Брюксел го подкрепя. Ще продължава да си крадне форевър, а ти си с пръст в устата.
  • 33 Град Симитли

    23 4 Отговор
    Той, Бою не 7--с 200 ще ви даде, преди да успееш да кажеш "Корелация"!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гост

    37 7 Отговор
    Просто Кичо,будиш само съжаление и презрение у нас българите,мие сме търпеливи,но с граници!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Стеф

    21 3 Отговор
    Споко, следващото правителство е ясно с 200. Това с Денков беше набутване с близалка, за да не излязат ПП та и ДБ та по улиците, докато махнат Гешев, и сложат делата на трупчета.
  • 38 Бгг

    30 6 Отговор
    Кирчо Пери г а щ и т е на Баце и не мрънкай.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 🇧🇬🇪🇺💯

    18 6 Отговор
    Всичко е “пунта мара”, ние знаем, те знаят и мутрата в Банкя знае, Киро Лъжата простия мое да прай секви шашканлъци и лакърдии, лилаво подменените са аут на Есен дали ще е и до на Есен или до сабалее до пладне, никой не знае?
  • 41 Кирцата е

    28 5 Отговор
    6-ти номер отвсЕкъде ! Демек - ако не стане моето , така ще си шибна главата в стената , че много ще ме заболи , а ?! Много е забавно да се гледа , как се плаши куче с кокал !
  • 42 Некой си

    26 5 Отговор
    Както е тръгнало, до седмица или две очаквайте простокиро да излезе с предложение за споразумение с ДПС.
  • 43 ТОЯ КИРО И БАЩА МУ СА ГОЛЕМИ

    27 6 Отговор
    ТЪПАНАРИ !

    Коментиран от #61

  • 44 БеГемот

    18 2 Отговор
    Цирк България!
  • 45 Професора

    19 5 Отговор
    ПП-ДБ ГЕРБ са социопати не изпитват вина за нищо единствено ги влече продажба на България и те какво ще спечелят лично за тех като облага от това.
  • 46 Киро -обратното на острото,

    20 3 Отговор
    го минаха с 200...
  • 47 ДДТ

    26 4 Отговор
    УжасТ! Заради простотиите на Простото даже Тулупа почна да ми става симпатичен!

    Коментиран от #70

  • 48 хихи

    15 2 Отговор
    На КирчоБаджАнакМу кво мислили. По въпроса?
  • 49 ууу

    22 3 Отговор
    КИРЕТО Е МНООО ПРОСТО !!!!! ТО НЕ МОЖЕ И ИМЕТО СИ ДА НАПИШЕ !!!!!!!!!

    Коментиран от #55

  • 50 хихи

    16 4 Отговор
    Киро с мечка дренки ял си?
  • 51 Дама пика

    2 17 Отговор
    Браво! Притиснете ги тези нагли ГЕРБ кратуни.
  • 52 Азз

    14 1 Отговор
    А не иска ли 7 години в Сибир....?
  • 53 12345

    23 2 Отговор
    Булката ПП много от рано започна да си прави на интересна. Ех Киро, Боко и теб те мина с 200. Гешев го няма и на Боко пак му е широко около врата.
  • 54 Започва се

    20 1 Отговор
    Тоя КП е много по-отвратителен и от Гешев!Президентът трябва да отговаря пред народа, задето ни натресе това изчадие!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Ясно, ясно

    12 1 Отговор
    Ааа, и от Г.РБ ще трябва да се подпишат с кръв - иначе не става. А гаранции на Кир.то може да му даде само Ленч.то.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Иван Асен

    15 2 Отговор
    Във властта ли е ББ нормална политическа среда не може да има.Всичко надолу от Зам.Кмет до чистачка се назначаваше и назначава от ГЕРБ.И те се учиха на политика.И те ги събираха от околовръстното,но никой не им пречеше.Жаждата да раздаваш парите в държавата,за да присвояваш законно видно се превръща в безкрупулен политически сървайвър.Винаги гласувам,но в тази среда утре ако има избори аз нямам своето решение.
  • 60 Уууууууууууууу

    11 1 Отговор
    Цитат:"6. Изработване и приемане на общ законопроект за промени в Изборния кодекс, така че да се върне машинният вот, както и да промени състава на ЦИК"

    Кирчо иска пак с ала бала да завладее държавата цяла...
    .
    Няма нужда да гласувате за ПеПето и ДеБето пак,защото машинките са с хак.
  • 61 А кой е...

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "ТОЯ КИРО И БАЩА МУ СА ГОЛЕМИ":

    ...баща му...?!
  • 62 Ако не правите каквото искаме

    14 1 Отговор
    Ще си самопоискаме оставката!!! Много авангардна идея
  • 63 Бай Онзи

    12 0 Отговор
    Избори до дупка
  • 64 Нона

    15 0 Отговор
    Що за родители са тия,които гледат сина си Кирето,да се излага с всяко отваряне на устата и да става за подигравка пред целия ни народ и да го оставят да продължава!Изглежда, че и те като него нямат грам достойнство!Тоя човек стана за смях и на птиците и на рибите, не само на хората!
  • 65 Селски тарикатлъци

    9 2 Отговор
    Кирчо, лъжата е начин на живот за тиквата! Виждам, че се опитваш да си си мислиш, че той нормален?! Споразумение с патологичен лъжец не се прави! Твоя си работа, сърбай си попарата! Заю Баю разбира от" само от "ну погоди"!!!
  • 66 Бог да Пази България!

    9 2 Отговор
    Политическата, Икономическата и Социалната Катастрофа в България има само едно име:
    Бойко Методиев БорисоФ
    България Няма да се оправи, докато този Индивид продължава да Дерибества!
  • 67 123456

    10 0 Отговор
    Един голям UY за теб , предателю ! Били се били разбрали , като гаджета в 3 клас ... аматьори! Питона взе да стиска в удушваща хватка ...
  • 68 Анто

    16 1 Отговор
    Киро плаши куче със салам. Бойко не се бои от избори, а ПП и ДБ отичат в канала при лаиината, каквито са самите те.
  • 69 Верно ли

    15 1 Отговор
    Аз пък искам Просто Киро да си хваща самолета за Канада
  • 70 Истината:

    15 2 Отговор

    До коментар #47 от "ДДТ":

    ТулупаБоко беше приключил курса. Беше се стреснал и предал,
    но кироТъпото и кокорчо го върнаха отново на сцената !
  • 71 Шопо

    13 2 Отговор
    Това правителство е назначено от Козяк, Кирчо няма думата.
  • 72 Електорат

    11 1 Отговор
    Ойде си и това правителство!
  • 73 ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ

    14 3 Отговор
    "7. Създаване на гаранции за изпълнение на управленската програма във връзка с приема на България в еврозоната чрез изработване на обща политическа позиция относно законосъобразността на инициативата за референдум на „Възраждане”." Искат да махнат желанието за референдум на близо 600 000 български гражданина!!! ТОВА е събота срещу народа!!! ТОВА СИ Е ЗА ЗАТВОРА ОТВСЯКЪДЕ!!!

    Коментиран от #75

  • 74 Мутата

    6 0 Отговор
    Да си ги наврът в газът
  • 75 Да се чете

    5 1 Отговор

    До коментар #73 от "ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ":

    събота-съботаж
  • 76 Ха ха ха

    10 1 Отговор
    Изиграното камилче , което искаше да изиграе всички останали , сега вече е разбрало че само се е изиграло . А Баце Боко е велик , как само ви пусна по собствената ви пързалка ...........направо густо да му стане на човек .
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Курд Околянов

    9 2 Отговор
    За съжаление ПП не знаят и не могат да управляват. Управление на държава не е като да продаваш провиотици.
  • 79 Ха ха

    11 1 Отговор
    Тъпото с 36 депутата иска да командува парламент с 240 депутата
    Да тежи на съвестта на Радев и посолството този предател и престъпник който трябваше да е в затвора

    Коментиран от #81, #82

  • 80 Перо

    5 2 Отговор
    Тиквата е много прост, да търпи униженията на унтерменша Киро-тъпиро! При едни нови избори ПП/ДБ ще има 50% спад на гласовете и депутатите! На тиквата клиентелисткия вот е постоянен и твърдолинеен!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Хехехе

    4 2 Отговор

    До коментар #79 от "Ха ха":

    Не Радев ги е създал за да му тежат на съвеста ПП и ДБ, а на посолството му трябват точно такива отпадъци да са лъжци, лицемери, подлеци, без морал и ценности, та защо и на него да му тежат!
  • 83 Ха ха ха

    6 1 Отговор
    Кире простото отдавна е господин никой и скоро и името му ще бъде забравено и изтрито от историята .
  • 84 БгТопИдиот🇧🇬

    2 1 Отговор
    Натурален ром със сини венци и същият интелект !
  • 85 Ком

    2 0 Отговор
    Точка 7 - Българският народ нама право на глас!
    Според ПП, ДБ (джендърската коалиция).
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове