Last news in Fakti

30 Юни, 2023 16:26 6 837 41

Километрично задръстване на АМ "Тракия" към Пловдив

  • задръстване-
  • катастрофа-
  • ам тракия

От началото на деня до сега на територията на Областно пътно управление - Пловдив са станали три катастрофи, без сериозно пострадали

Километрично задръстване на АМ "Тракия" към Пловдив - 1
Снимка: БНТ

Тежък трафик по магистрала „Тракия“. Огромен брой пътуващи към морето създаде затруднения и предпоставки за катастрофи. Образува се километрично задръстване, съобщава БНТ.

От началото на деня до сега на територията на Областно пътно управление - Пловдив са станали три катастрофи, без сериозно пострадали.

Първата катастрофа е станала на 126-и км в посока Бургас. Пътният инцидент наложи движението да се пренасочи в две ленти. В момента има затруднения и тапи на други две места заради леки катастрофи - едната е на 114-и км в посока Бургас, където са се ударили две коли и според дежурния в Пътното имало леко пострадал. Там колите са в активната и дясната лента и предстои преместването им в аварийната. Трета катастрофа е станала на 121-и км, отново в посока Бургас, ударили са се две коли, които са в лявата лента.

Движението в тези участъци не е спряно. Шофьорите да се движат с повишено внимание.

Временно е ограничено движението в изпреварващата лента при 61-и км и 121-и км на магистралата в посока Бургас, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

В двата участъка трафикът се осъществява в активната лента и се регулира от "Пътна полиция". Шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват поставената пътна сигнализация, апелират от полицията.

За улеснение на трафика временно е ограничено движението на автомобили над 12 т между 5-и и 23-и км на АМ "Тракия" в посока Бургас.

За тежкотоварните автомобили е осигурен обходен маршрут по път I-8 София - Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона се отбиват при 5-и км в посока Бургас на АМ "Тракия" по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел "Вакарел" - при 23-и км на АМ "Тракия".

До 18.00 ч. днес движението в участъка от км 200 до км 156 на АМ "Тракия", в област Стара Загора, в посока София се осъществява в активната лента. Причината е почистване на мантинели в средна разделителна ивица.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 замислен

    44 6 Отговор
    Време е КАТ да започне да си върши работата! ама не с бинокъла да гледа кой е без колан да го спре а разни "елементи" които карат с ниска скорост в изпреварващата лента, други които си правят "салом" и само сменят лентите за да изпреварват от ляво и дясно, трети дето пък не знам защо ама карат между 2-те активни ленти нито да ги изпревариш от ляво нито от дясно да бъдат извеждани от движението! Това са предпоставки за проишествие а не фарове и колани! Така движението ще се отпуши и катастрофите ще намалеят.

    Коментиран от #4, #10, #11, #22

  • 2 Право там

    8 3 Отговор
    Джулаятъ
    жулайътъ да хванити всяка жертва и тегоба си заслужава.
  • 3 Милко

    28 12 Отговор
    Тоя междуселски път магистрала ли било ва маниак? Задръстването е към Гърция по-скоро.
  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "замислен":

    Много сте Прав господине

    Коментиран от #6

  • 5 очевидец

    30 8 Отговор
    Такива са магистралите на Тиквата,за много милиарди направени.На който му харесва на който не да си кара по селските пътища....................
  • 6 замислен

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    седнал съм бре,не съм прав

    Коментиран от #7

  • 7 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "замислен":

    Извинете Просто Коментарът Ви е Прав и Точен не съм искал да ви Обидя господине

    Коментиран от #9

  • 8 Тити

    14 11 Отговор
    Селяните се изнасят каква новина.

    Коментиран от #36

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    34 1 Отговор

    До коментар #1 от "замислен":

    Да добавя и
    Камион изпреварва камион със 100км/ч в продължение на 2-3 километра‼️

    Коментиран от #12, #14, #15

  • 11 това за

    17 12 Отговор

    До коментар #1 от "замислен":

    бавнодвижещете се автомобили в лява лента си е проблем. не е нормално да караш по АМ Тракия с разрешената скотост от 130-140 км/ч и. пред теб някакъФ телефонист-машинописец да се мърдосва с 95км/ч, това си е предпоставка за брутална катастрофа. Задължително въвеждане на минимална скорост от 110 км/ч за леки автомобили по т.нар. магистрали.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Петър

    26 0 Отговор

    До коментар #11 от "това за":

    А ако тоя пред теб се движи 90-100 км.ч. и е с камион или автобус, какво ще стане? Тая глупост със задължителната минимална скорост си я избиитте от главите.

    Коментиран от #19

  • 14 Петър

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Аха, даже 10 километра го изпреварва, ти качвал ли си се в камион?

    Коментиран от #21

  • 15 Местния Козар

    19 1 Отговор

    До коментар #10 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Явно не си влизал в камион, а че колегите се влачат с 75км и като тръгнеш да ги изпреварваш започват да настъпват на макс, което е 90км, нямам обяснение освен избиване на комплекси......и да тръгнал съм, имам право, ще го изпреварвам и 10км ако трябва, защото като мина пред него, пак намаля на 75.

    Коментиран от #16, #17, #26

  • 16 Местния Козар

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "Местния Козар":

    И да добавя, както каза колегата, за такива работи трябва да се следи, защото такива ги глобяват, за това стои полицията из ЕС, а не по сенките с бинокъла и камерата на безсмислени ограничения.
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 1 Отговор

    До коментар #15 от "Местния Козар":

    Явно не си влизал в сайта , защото щеше да си попрочел, че не само съм влизал в камион, ами и съм карал камион ❗
    Което не променя факта, че има камиони, рейсове и бусове които имат малка разлика в скоростта до ограничителите , а има и такива които могат да ги шунтират ❗
    Неслучайно съм обяснявал на децата си, когато настигнат голям камион да погледнат "бугето" за да знаят с празен или натоварен камион си имат работа ❗
    Писал съм и , че е добре
    "В" - чковците да ги качват в камион за един час ! За да знаят как се спират 40-50 тона , когато се шмугне пред някой и набие спирачки ‼️
    Лека вечер❗
    И лек път ❗

    Коментиран от #18, #23, #24

  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ...когато се шмугне ОТпред някой и набие спирачки ‼️...
    /изв. /
  • 19 написал съм

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Петър":

    за леки автомобили. преди месец по хемус 3 камиона изпревариха водач на 99 г. с рав4, караш с около 50 км/ч. не е нормално нали????

    Коментиран от #20

  • 20 Петър

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "написал съм":

    И като автомобила се движи с 95км.ч зад автобус който изпреварва камион с 95км. ч., какво ще стане? Автомобилът в нарушение ли ще е, няма как да стане това.
  • 21 А50

    0 8 Отговор

    До коментар #14 от "Петър":

    Ами като няма възможност за по голяма скорост при изпреварване къде е тръгнал тогава. Голям проблем са както превишената скорост така и ниската. Под 100км/ч си е опасно, да карат по обиколните пътища щом искат да зяпат като на разходка.
  • 22 Циник

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "замислен":

    Така е. Но, за това е нужна компетентност и желание нещо да се подобри. Такива в татковината ни са рядкост, а в сферите на КАТ направо невъзможност.
  • 23 Некой си

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ало теснИя специалист от 10 камиона 1 е с "буге". А знаеш ли на какво натоварване се пуска "бугето"? Иначе е добре че ги учиш.
  • 24 Дървар

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    По тази логика трябва да качват и пешеходците на камион. Щото и те скачат на пътеката в последния момент,понеже са с предимство.
  • 25 Ушанков

    4 10 Отговор
    А ние си помислихме , че Разни Рублажи тръгнали за Раша .
    Да защитават Путарака.

    Коментиран от #31

  • 26 замислен

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Местния Козар":

    Започнах с поста за елементарни неща, които в нормалните държави се следят и там се кара спокойно по магистралата. Тук само се констатират катастрофи и от време на време се следи с някой радар и това е. Колкото до камионите които изпреварват камиони - направете го това с 2-3 километра да се изпреварвате в някоя нормална бяла държава и да видим още колко време ще се "професионални шофьори". Отделно ако подобни дето се влачат със 75 и като тръгне да ги изпреварва друг камион натискат газта (то на 90 е ограничителя) и после пак намалят си е наказуемо - започнат ли да ги глобяват всички ще спрат да го правят. Нека не си търсим оправдания, започнат ли да дебнат за спазване на закона много хора ще изгорим но ще се нормализира движението.
  • 27 Лекувам наркозависимост

    8 1 Отговор
    Нали нямате пари бе мишки кви морета кви 5лв?
  • 28 Бедняка милионер

    5 1 Отговор
    Е как така бре?
    Тракия задръстена...Кулата към Гърция и тя...Да не би тия де да ръгнали бензина да им е свършил,няма къде да заредят или...
    ПАРИ НЯМАТ ЗА НЕГО....
    ЕГАТИ,С ВСЕ РЕВЕ БЪЛГАРИНЪТ,ЧЕ Е... БЕДЕН.
    Явно бедният съм АЗ въпреки,че съм на морето нито съм си натопил задника в него,нито мога да си позволя да си го вея ей така...дори и само в България....
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Еш па тоа

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ушанков":

    Греда! Търси си хонорара в друга статия,троле!
  • 32 Санди

    4 3 Отговор
    И кой е виновен за това положение? за мен основен виновник е Радев, заради бездействието на служебните му правителства. В продължение на две години не бе направено нищо за подобряване на пътната обстановка в страната, а се търсеха единствено скандали.

    Коментиран от #33

  • 33 уйко-калеко

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "Санди":

    Ами много хора реват срешу БОКО. Тез новите две години ходят само да мерят дебелината на асфалта.Когато на власт дойде първото служебно правителство герберите казаха ,че са оставили 800 милиона за пътищата.От президентските хора казваха че такива пари няма оставени Когато правителството на Кирчо падна Гроздан Караджов мин.на рег.ст-во и бл-во при КИРЕТО лично каза,че въпросните пари за пътища не били 800 мил.,а 490 мил ,но са изхарчени за друго.ОСВЕН ТОВА ЗА ДВЕГОДИНИ СЛУЖЕБНИТЕ И РЕДОВНОТО ПРАВИТЕЛСТВО СА УВЕЛИЧИЛИ БРУТНИЯТ ДЪЛГ НА СТРАНАТА С ЦЕЛИ 4 МИЛИАРДА ЕВРО.ЗА СРАВНЕНИЕ ЗА 9 ГОД.И 10 МЕСЕЦА УПРАВЛЕНИЕ БОКО Е УВЕЛИЧИЛ ДЪЛГА САМО НЯКАКВИ ТРИ МИЛИАРДА.
  • 34 Боко бандита

    2 2 Отговор
    Моите магистрали са най-добрите в Европа.
  • 35 Некой си

    2 1 Отговор
    Аз използвам самолет.Писна ми да гледам прости хора на пътя.Препоръчвам го на всички.

    Коментиран от #38

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хе Хе

    2 0 Отговор
    Задръстването е от ремонт на ремонта за крадене не от наплив по този третокласен път. Стига фейк че някой си счупил краката за бетоня
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Генчо Генчев

    1 1 Отговор
    Ма нали е мръсна водата бре, що го правите на морето.
    Ходете си по Гърция, Турция и тн.. оставете българското черноморие на нас, нали и без друго ви е просташко !
  • 41 Хахахаха

    1 1 Отговор
    Импотентното правителство на ЛГБТ/ППДБ/ не може да се справи с елементарни задачи !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове