Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Юли, 2023 10:45 22 786 122

Калин Димитров: Който твърди, че контранастъплението на Украйна тече бавно, е в голяма грешка

  • калин димитров-
  • украйна-
  • русия-
  • война

Присъствието на Пригожин и такива като него, например Кадиров, може да изиграе лоша шега на Путин

Калин Димитров: Който твърди, че контранастъплението на Украйна тече бавно, е в голяма грешка - 1
Снимка: БГНЕС

„Квартирата на фонда в който аз в момента работя в Украйна е в Западна Украйна. Войната е нещо много отдалечено. Единственото нещо по което можеш да разбереш, че има война са сирените вечерта. Да ви кажа откровено много малка част от населението слиза в укритията. Повечето просто се преместват в коридори и стаи, в които нямат прозорци.“

Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ военният експерт Калин Димитров.

Още новини от Украйна

Животът в Киев и най-парадоксално в Харков, който се атакува с балистични ракети, на които няма 100%-ово противодействие – там може буквално всеки ден да падне нещо на дома ти, част от заведенията са отворени, хората продължават да живеят. Животът си тече, част от заведенията са отворени.

Според военния експерт присъствието на Пригожин и такива като него, например Кадиров, може да изиграе лоша шега на Путин. По думите на Димитров акцията на Пригожин е важна индикация, че изглеждащата като монолитна власт на Путин всъщност не е толкова монолитна.

„Сега Путин иска всички тези групировки да преминат към армията на Министерството на отбраната. Това няма как да стане. Там заплатите са различни. Формално една част ще отидат, но повечето няма да го направят. По отношение на ЧВК „Вагнер“ – това бяха 20 хиляди от най-добрите бойци, които са относително ефикасни. Съчетаваха най-доброто от съветските практики с нулева бюрокрация“, коментира Димитров.

„Вагнер“ са две части – професионално ядро, с боен опит в Сирия, Африка и масата, която в огромната си част са криминални престъпници, посочи още експертът.

Договорката, която е постигнал Лукашенко с Путин не е само с него – трябва да сме напълно наясно, че има и колективен Путин, не само колективен Запад. Има някакво споразумение, за да преценят, че това е по-добрият вариант, отколкото бой в Москва, но не се знае каква му е застраховката живот на Пригожин.

„Всяко от ядрените куфарчета само по себе си не работи, това е система от решения. Генерал Суровикин е от доказалите се сравнително разумни генерали на Руската федерация. Той е не харесван заради изтеглянето си от Херсонска област. Дали е факт, че Суровикин е бил член на „Вагнер“ не е ясно. Той беше връзката между Путин и „Вагнер“, какво ще се случи с него – надали ще бъде съден, може би ще бъде пратен някъде в задните редици. Но това влияе на нещата в руската армия, защото кадърните генерали там не са много“, посочи Димитров.

„Тези, които твърдят, че не се изпълнява планът на контраофанзивата в Украйна не са наясно как тя се случва. Това е процес. Тези, които са очаквали, че тя ще върви както в Харков са в много голяма грешка и се заблуждават. Ако си припомним как тя протече в Херсон, тя вървя с много малки първоначални успехи. Получаваш изходни позиции от които трябва да тръгнеш“, добави военният експерт.

„Не очаквам, че в Русия ще има пуч, преврат, както искате го наречете. Все още не е достигнат критичният момент, когато в и обществото ще има достатъчно критична маса хора, готови да подкрепят подобен акт. Да не забравяме, че все пак актът на Пригожин не срещна кой знае каква съпротива, включително от местното население“, каза още военният експерт.

Според Димитров военната подкрепа за Украйна сега е официална, честна, „без комисионни за определени кръгове, без печалба за определени хора“.

„Как България подпомагаше Украйна досега? Без да го афишира. Единствената разлика е, че сега нещата се случват официално и с фанфари. Ако България ще влиза във войната, то ще влезе цяло НАТО. Ако НАТО влезе във война, то аз имам много лоши новини за Русия. Не съм убеден колко време ще продължи тази война, нищо, че Русия иска да воюва с НАТО. Тази истерия със самолетите, която се разви е глупава. Ние трябва да разберем, че нашите самолети не са съвместими с НАТО, защото, ако се случи нещо те няма да могат да излетят, защото могат да бъдат объркани. Дали ще имаме 7-8 МИГ-29 от които летят 3-4 няма никакво значение. България загуби възможността да получи около 1.5 до 2 млрд. долара по различните фондове за да сменим тази военна техника. Украйна вече не е заинтересована от стара съветска техника. Вече говорят за F-16“, подчерта Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 185 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    299 68 Отговор
    Този мишок що се крие на полската граница?Да иде в Донбас.

    Коментиран от #22, #43

  • 2 Последния Софиянец

    325 84 Отговор
    Хората в Украйна не ги е страх защото руснаците удрят само военни обекти.

    Коментиран от #44, #103

  • 3 Русофил

    98 279 Отговор
    Руснаците се изядоха от яд, че вече никой не им вярва.

    Коментиран от #24, #30, #38, #46

  • 4 Баце

    224 53 Отговор
    Прав си, ама защо си в западната час ? А за самолетите не си прав, платихме няколко милиарда за ефки, които я получим някога, я не. Те и укрите за това не искат ефки, щото им много бавна доставката.
  • 5 Последния Софиянец

    257 75 Отговор
    Руснаците имат три защитни линии,а укрите още не могат да стигнат до първата.хи хи хи

    Коментиран от #18, #82

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Подземна Армия Окраин

    233 44 Отговор
    Напълно е прав тоя "експерт"......контрата се разби и стана на кайма и изгорело джилязо.
  • 8 Ама

    195 33 Отговор
    бързо ли тече пролетно-лятно-есенната контраофанзива ?
  • 9 Сандо

    231 61 Отговор
    Интересно защо всички експерти смятат,че натото има шансове срещу Русия?Може би защото са учили аритметика в училище,а не знаят,че военната наука е доста далеч от аритметиката.

    Коментиран от #17, #37, #50, #71

  • 10 Българка

    76 245 Отговор
    За пропуснатата възможност за натовски самолети срещу раждясалите съветски, която ни струва около 1,5 милиарда са виновни Радев, прокремълските му служебни министри, истерията на копейките и БСП. Та питам кой ще потърси възмездие на тези, които са виновни българската армия да се превооръжи по-бързи и по-евтино?

    Коментиран от #11, #14, #31

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Булдог

    205 31 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    А, кога ще ,,овъзмездим" всички тези които Рязаха новите Т72 , и Съсипаха всичката техника и въоръжение платено с труда и Кръвта на родители ни? Кажи ми бабо,,Илийце"
  • 15 Mиcиpkи!

    161 26 Отговор
    Ген. Мили и Пентагонът твърдят, че контранастъплението тече бавно.
    Сверяваите си опорките!
  • 16 стоян георгиев

    28 86 Отговор
    Експерта дословно повтаря това което казвам и аз.настъплениетомсимвърви подобно на това при херсон.

    Коментиран от #84

  • 17 Укропат

    88 20 Отговор

    До коментар #9 от "Сандо":

    Ами да. Прави са експертите. Един руски самальоти - 200 000 $ а един американски -1 200 000. При еднакво количество самальоти американците бият с няколко стотин милярда. В крайна сметка парите побеждават. А хората за какво да ги броиме...
  • 18 Идваме

    56 17 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Виж твоите линии, че идваме за парите си от протестите.
  • 19 ГРЕШКАТА НА УКРАЙНА Е ЧЕ

    106 29 Отговор
    СЕ БОРИ С ВЯТЪРНИ МЕЛНИЦИ В ЛИЦЕТО НА РУСИЯ И ЗАПАДНИТЕ МОШЕНИЦИ + САЩ !
  • 20 Пловдив 1912

    171 37 Отговор
    И ти ще си посипваш главата с пепел...Нато като цяло се н.а.с.и.р.а от хилядите слънца на Русия...Ако беше толкова лесно , досега Нато да бяха във физически контакт ...Русия не може да бъде нито победена , нито превзета заради най големия ядрен арсенал ...всъщност и 10% от тия слънца са достатъчни за апокалипсис...И , видях американците срещу козарите в Афганистан , така , че мълчи по добре...Украйна приключва курса , трябваше да помисли по рано и нищо от това нямаше да се случи...само , че като имаш за президент комик , а не политик , това става ...

    Коментиран от #73, #88

  • 21 НЕ САМО УКРАЙНА СА ФАШИСТКО БОЛНИ

    143 30 Отговор
    НО И БЪЛГАРИЯ - ЩОМ СМЕ НА УПРАВЛЕНИЕ ОТ ПОСОЛСТВАТА !

    Коментиран от #120

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Б.Б

    69 16 Отговор
    Като видиш човек с брада, бягай надалеч !
  • 24 Цецо

    52 11 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    А на теб вярвали ти някой.
  • 25 Реалист

    88 15 Отговор
    Измислен анализатор.
  • 26 Дедо ви...

    113 28 Отговор
    ЗАЩО НАЦИСТКОТО НАСТЪПЛЕНИЕ СЕ ЗАПЪНА? В ход е третата седмица от настъплението на бандеровците, което вече е наречено „Степното клане“ или „Азовската месомелачка“, по аналогия с Артьомовск („Бахмутска месомелачка“).
    И тези асоциации не са случайни. Според украински данни, изтекли в мрежата, въоръжените сили на Украйна са загубили по време на щурма на линията Суровикин: 41 танка Леопард-2 различни модификации, 49 танка Т-72, 19 155-мм гаубици М-777, 4 PzH 2000 самоходни оръдия, 32 бронетранспортьора М113, 7 БМП Marder, 31 БМП M2 Bradley ODS-SA, 15 YPR-765, 40 единици MRAP International MaxxPro, 90 единици различни БМП. Освен това бяха загубени три изтребителя МиГ-29. Така за три седмици битки загубата на западна техника възлиза на 30% от количеството, доставено на нацистите.
    Ситуацията с човешките загуби за Киев е още по-тъжна. Загубените убити и ранени са приблизително 16 хиляди души, което е 17-20 батальона или пет бригади по 3500 щика всяка. Като се има предвид, че за настъплението бяха формирани 9 бригади, обучени и оборудвани по стандартите на НАТО, повече от половината резерви вече са унищожени.

    Коментиран от #75

  • 27 Емо

    92 12 Отговор
    Хубаво е, че имаме "военен експерт", който все пак е на около 500 км от войната. Но, Калине, не повтаряй като папагал неща, които не знаеш. Още преди много години и още на МиГ-21 сложиха опознавателни предаватели на НАТО "свой-чужд", даже имам че имам една снимка от кабината.

  • 28 Макробиолог

    100 14 Отговор
    Това е нивото,военният експерт който всъщност е ми@си$р .
  • 29 хаха

    103 18 Отговор
    Този е военен експерт, колкото свинята е благородно животно.

    Коментиран от #63

  • 30 От оня свят

    89 24 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    150 държави вярват на Русия, а само Сащ и васалите не, но те са една част, която може да бъде смазана, ако започне Третата световна война, защото ракетките на Сащ са прекалено малко за Целият Свят, но тези на Светът ще оставят от Сащ или пустиня, или пролив.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Разкарай се пропаднал фашист фен

    98 14 Отговор
    На простите Урки! Помагайте им с ваши средства, а не с нашите!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Аби

    97 8 Отговор
    Русия искала да воюва с НАТО? Какви глупости в един новинар
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 стоян георгиев

    22 85 Отговор

    До коментар #9 от "Сандо":

    Щото са образовани за разлика от руския фен.нато не участва в тази война а русия губи.руската армия първо бе втора в света после стана втора в украйна а след пуча стана и втора в русия.

    Коментиран от #113

  • 38 Сатанистите

    109 13 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    Се изядохте от яд, защото Вова не предава Русия като Горбачов и Елцин. Светът се промени и Фащ не могат да налагат диктата си. Освен в колонии като Бг.
  • 39 Гост

    90 12 Отговор
    Ти да видиш? Световно неизвестен експерт, работещ за фонд, и на квартира в Украйна…!?! Иначе, живота си тече, заведенията работят, хората щъкат насам натам! При война не е ли обратното? Сигурно, ама пропагандата не спи! Говорете си, може, но не и пред умните българи! За 10 лева това ли измислиха!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Калине ,

    48 11 Отговор
    КазАх ли ти , че нашите "експерти" от землянките , шти скочат ?
  • 42 праболгар

    75 11 Отговор
    Де го изровихте тоя боклук??
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 мдаааа

    32 15 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    И всички - на 6 етажа и нагоре ... А у Мариупол и Бахмут, само военни обекти ..
  • 45 Иван

    74 8 Отговор
    Всяко второ магаре - експерт! И акъл раздава! Смях, смях!
  • 46 КовидманЯк

    39 10 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    На теб пък кой ги вярва бе, наркоман пишеш за дневната доза, пхахах...
  • 47 КовидманЯк

    57 9 Отговор
    Само за пример как се развива и какво е успешно контранастъпление е операция "Багратион" от Втората световна война, където срещу милионната групировка на групи армии "Център", на фронт от от над 1000 км, съветските войски напредват за 30 дни с 600 км в дълбочина и групировката е разбира и фактически спира повече да съществува.
  • 48 РУСКА 🐻

    74 15 Отговор
    БОКЛУК "СТАРИТЕ САВЕТСКИ САМОЛЕТИ" ВСИЧКИ ДО ЕДИН СА ПО НОВИ ОТ ВАЩЕ Ф16 ДОРИ В WIKIPEDIA ГО ПИШЕ НЕ ЗНАМ ТАМ ДА Е РУСКА ПРОПАГАНДА
  • 49 знаещ

    66 16 Отговор
    Омръзна ми от хора които не зная как да определя наивници или глупаци Какъв трябва да си че да вярваш че човекът с бутоните за най-мощната ядрена атака може да бъде победен Абе хора поставете се на мястото на Путин като носите ядреното куфарче как смятате Някой ще ви Победи ли независимо дали е зелен или друг цвят
  • 50 Джугашвили

    18 82 Отговор

    До коментар #9 от "Сандо":

    Защото НАТО превъзхожда 7:1 Русия в авиация. Ама толкова много я превъзхожда, че директивите са дори, ако Русия удари обекти в Европа с до 3 атомни глави, отговора на НАТО ще бъде изпепеляване на цялата руска територия + Москва с конвенционални авиационни средства! И никакви С- от 1 до 1000, искандери, Искендеруни, Адана кебапи и др. съветски заготовки не могат да предотвратят това количествено - качествено превъзходство!!!

    Коментиран от #51, #52, #68, #72, #81, #94

  • 51 Гост

    67 11 Отговор

    До коментар #50 от "Джугашвили":

    Може, може, що пък не! Само че преди това въздушния флот на НАТО трябва да преодолее най-мощното ПВО в света! И това е абсолютен факт, който официално се признава дори и от НАТО!!! Дори и това някакси да стане, натовските щайги, или по скоро остатъка от тях, ще срещнат руската авиация! Която пак според тяхното (НАТО) мнение е една от най- коравите в света! Е, според болшинството истински експерти, не е корава, а най-коравата, и все още имаща най- добрите машини в света! А за руските пилоти качващи се на машините на половинка водка, ‘леките’ натовски пилоти ще са просто забавление!
  • 52 Иво

    37 7 Отговор

    До коментар #50 от "Джугашвили":

    Кажи го на ръководството в Русия , да си вземе забележка.
  • 53 Там си натискай парцаля!

    38 7 Отговор
    Изцепил се, от какъв зор и кой то е питал? Единствено 30-те сребърника са сериозиен мотив. Кой друг освен военен експерт Калин Димитров за вещо което тук за нас си е чисто "будалкане" от нетова страна. Тек слушаме един професор, с фамилия Витанов, обучаван къде.ли не, но и в САЩ
  • 54 до третополовия

    50 9 Отговор
    Тоя плешивия ви говори това което на него му е позволено да говори . Човека от военна гледна точка не знае къде се намира и говори неща които са меко казано несериозни . По добре този човек (поне така се представя и има надявам се документи , съпътстващи ! ) да не тълкува последствията от ядрена война защото там и най добрите ясновидци не биха се справили . Или ката цяло коментара е отново е платен и отговаря единствено на поръчителя а как ще се случат нещата , повярвайте досега никой не е победил ядрена страна така че , мислете му .
  • 55 пенко

    57 10 Отговор
    ВЪВ ВОЙНА ЗЛОБАТА НЕ ПОМАГА - СКРИЛ СЕ В ЗАПАДНА УКРАЙНА -САМОУКРАСИЛ СЕ ЕДИКАКЪВСИ !?
  • 56 шефа

    49 8 Отговор
    На физиономията му го пише,Калин Крете....
  • 57 Факт

    49 7 Отговор
    Още един,далеч от фронта ама всичко ми е ясно,разбира го и чак го обеснява на нас шматоците
  • 58 Кой си ти ве

    40 8 Отговор
    Хлебиш ли, хлебиш ли?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Деций

    49 10 Отговор
    Така е не тече бавно,щото за да тече теябва да го има!Колко годни хора останаха за насилствено мобилизиране?Ловят деца на 17 г и ги изпращат в мекницата.Колко чужди наемници са убити ,колко натовски експерти по бункерите?Сега ще видим във Вилнюс какво ще решат "Мъдреците"Предполагам,че Полша ще получи покана да разположи войски в Украйна,без ангажимент на НАТО.Жалко за поляците,държавата е хубава,хората също,но ще изгорят! Русия не може да бъде преборена с война,а само от вътре.Сега петата колона ще бъде прочистена,поне това следва по логика.Всички зная за модерното заболяване инфаркт на миокарда,други падат от високо,трети се давят във ваната,и така!
  • 62 Хахаха

    52 7 Отговор
    КалинДимитров е един огромен плужек.
  • 63 Джо-ро

    36 6 Отговор

    До коментар #29 от "хаха":

    Има порода "Благородна СВИНЯ"... Тоз е "БЛАГОЕОДЕН" експерт...
  • 64 Оэээ

    45 7 Отговор
    Този се изходи и мирише ужасно.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 СлаваНаСатаНАТО

    36 7 Отговор
    Плешивостта на тоз шебек е лакмус за неговия ум и Ентелегентносът.
  • 68 Висарионович

    36 7 Отговор

    До коментар #50 от "Джугашвили":

    Тази смешка за съотношение 7:1 в авиация за НАТО в какво се превръща, ако Русия удари с 30 вместо "с до 3 атомни глави"? В най-добрия случай 7:10, а в най-лошия 1:10, но по-скоро ще бъде 1 към ∞.
  • 69 йхнкхйких

    33 5 Отговор
    Експерт смях то света за това е потънал в момента заради експерти !
  • 70 Зоопарк на изиграни

    36 8 Отговор
    И на този Зелчо е подхвърлил бяло. Да заминава на фронта и да стане поредното пушечно месо Самата Украинска пропаганда се изказа за загубите от този не успял опит за контра настъпление. Този е по голям демагог и от фашиста шут и наркоман Зелчо Пишман експерти които трябва да ги гръмнат с оръжията които изпраща България и другите от НАТО Жадните за внимание са много но и НЕКОПЕТЕНТНИ и платени да разправят врели не кипели.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Прегледай си главата!

    20 9 Отговор

    До коментар #50 от "Джугашвили":

    То нато(сащ) ако можеше да го направи,вече да го бяха направили!
  • 73 Роко

    8 20 Отговор

    До коментар #20 от "Пловдив 1912":

    Защо срамежливо пропускаш че това изтегляне на американците от афганистан бе договорено при тръмп бе червен лъжец.И как като влизаха изметоха талибаните за десетина дни.Всеки вече може да провери това
  • 74 Кик

    22 7 Отговор
    Поредния издухан специалист коментатор
  • 75 Хм Хм

    7 21 Отговор

    До коментар #26 от "Дедо ви...":

    Това е толкова фалшива новина! 41 Леопарда, 31 Брадлита, 16 000 души загуба! Дори да ги разделя на 20 пак не излиза сметката. Тая ракия много силна, бе!
  • 76 Фен

    5 18 Отговор
    Време е Русия да бъде
    немилетаризирана.
  • 77 МОМЕНТ

    28 6 Отговор
    ПОРЕДНИЯ КРАВАРСКИ ЛИЗАЧ
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ССС

    20 3 Отговор
    1 е путин и ще го разберете
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Нннннн

    25 6 Отговор

    До коментар #50 от "Джугашвили":

    Гледах руски експерт каза дословно: Русия е единствената страна в света която може да затвори небето. Може ако иска да го направи и над Сирия и американците ще ходят отдолу само като костенурки. Никой дори нато не е способно на това, а само Русия. Какви са му били основанията аз не знам но го чух, а човека беше бивш летец генерал на възраст. Не въздухар дрънкаш глуписти.
  • 82 Хахаха

    10 22 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Уж щяха да денацифицират, пък се окопали като мишоци "безаналоговите" алкохолици... хихихи
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 12345

    23 4 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Никакво настъпление е нямало НИТО в Херсон, нито в Харков, Руснаците орханизирано се изтеглиха и Украйнците се наместиха, нямало е боеве, нито НИЩО.

    Престани да пишеш глупости.

    И понеже ти помня другите утопии от пред два месеца.

    Какво стана с обкръжаването на Бахмут по фланговете? Превзехте ли го?

    Направо сте жалки в мечите си дето ги прокетирате като реалности.

    Коментиран от #86

  • 85 Стефан Савов

    22 3 Отговор
    Джендър Укро прогресивен. Украйна е бита карта. Няма смисъл да лееш пропаганда
  • 86 И защо се изтеглоха?

    4 12 Отговор

    До коментар #84 от "12345":

    Организирано.

    Коментиран от #90

  • 87 Рамбо

    17 2 Отговор
    Голям експерт и специалист,който трябваше да оглави Министерство на отбраната.Такива хора трябват на държавата да просперира.. умен,прекрасен специалист започнал като инструктор в стрелбище и постепенно превърнал се в международен експерт
  • 88 Е как

    4 12 Отговор

    До коментар #20 от "Пловдив 1912":

    пък забрави, че в Афганистан преди САЩ бяха Расия, с десетки хиляди жертви.

    Коментиран от #93

  • 89 Момчил

    15 5 Отговор
    То щото F16 е един ", модерен" самолет ... хахаха. Къв експерт е тоя ? Ф16 е от 1974 г.с разни подобрения. Успех им желая на украинците с тая барака да спечелят войната.
  • 90 12345

    13 4 Отговор

    До коментар #86 от "И защо се изтеглоха?":

    Защото нямаха хора и решиха да скъсят фронтовата линия вместо да умират безсмислено както прави в момента Украйнската армия, затова.
  • 91 Сатана Z

    19 2 Отговор
    Този плешив примат от къде го изровиха??
    В момента Украйна печели повече пари от секс туризъм ,отколкото от търговията с органи.
  • 92 Бачо Киро

    15 2 Отговор
    Страшен експерт 😂😂😂😂😂😂😂😂 Виждал война по телевизията....
  • 93 Бачо Киро

    16 4 Отговор

    До коментар #88 от "Е как":

    Нещо забравяш кога Русия се изтегли от там и колко десетилетия твоите умници седяха след това и се чудеха как да се оттеглят без да станат за резил. Така и не откриха, заминаха си като бити ъзове и оставиха въоръжение за милиарди, за да им позволят да си бягат... Как онези, които отдавна са си видяли грешката са по-глупави от твоите идоли, които до онзи ден се мъчиха там?
  • 94 Бачо Киро

    17 3 Отговор

    До коментар #50 от "Джугашвили":

    Въобще не ти е ясно колко е територията на Русия. Нямаш толкова ракети. Само те и Канада имат място за изтегляне от ядрени удари. САЩ теоретично също, но пустинята и Сибир са различни територии. В Сибир можеш да живееш, в пустинята трудно...
  • 95 Диди

    6 22 Отговор
    Русия е една бавноразвиваща се държава със затихващи функции.

    Коментиран от #104

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Койчо

    18 2 Отговор
    След като в Западна Украйна животът си тече мирно и нормално за каква пълномащабна война се говори?Може би просто искат да подчинят непокорната източна Украйна.По-цивилизовано ми се струва да се разделят,като развода в едно семейство,вместо да се избиват с чужда помощ.
  • 99 Запасняк

    12 2 Отговор
    Истината е там на фронта.Няма нужда от настъпление а от изтощително време който няма резерв ще отстъпи и ще мине към преговори за мир.
  • 100 Николай Стоименов

    12 1 Отговор
    Тази мишка е говорителят на министъра на МО на РБ "професор"Хер Смолхаузен
  • 101 ЗеевиГад

    22 2 Отговор
    Този "експерт" работи за американци от 2006-7 година и продава оръжие на Украйна оттогава.
    Много е трагично и смешно, когато някой каже, че Америка не е виновна за конфликта.... Защо давате думата на такива пухльовци като изхомения експерт
  • 102 НАФАРФОРИЙ

    18 3 Отговор
    Невероятна статия, невероятен анализ, невероятен аналитик
    .. И на тоя ако му и плащат... 😆
  • 103 Това е проблемът

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Това е проблемът,че удрят само военни обекти. И точно затова в Западна Украйна нацистките пинчери се дерат да лаят от колибата.
  • 104 Строг но справедлив

    7 0 Отговор

    До коментар #95 от "Диди":

    Също като тебе, ДИДИ😄
  • 105 Шебек

    12 2 Отговор
    Гооуем вуенен икспарт - шматкал се по частно стрелбище да подняся патрони на трениращите. Шебек.
  • 106 Стария рокер

    12 2 Отговор
    Димитров, ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ! Нито Русия ,нито Украйна е обявила война! И това подскачане по събития и факти могат да объркат само малаумните. Не са малко..
  • 107 Ех русофилска пап. лач

    4 14 Отговор
    Взимайте си парцалките ив рассията ,там Ви е мястото в блатото
  • 108 Г-н военен експерт

    13 2 Отговор
    Благодарим ви за "експертното" мнение!
    Някои от нас за съжаление знаят чужди езици и слушат мненията на истински експерти, като например полк МакГрегър. И там мненията са малко по-различни! Не всички българи пасрм трева, а и не сме на американската хранилка, уяли се докато ни се пръсне шкембето.
  • 109 Иван Гешев

    10 1 Отговор
    Поредния дежурен разбирач да го е....
  • 110 смешник

    5 1 Отговор
    критично общество ... според този е да бъдеш краварски васал и да правиш всичко те да не загубят ролята си на световен господар
  • 111 Прокси

    1 3 Отговор
    Факти. Са. Лидери. по. Малоумни. Статии
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 МУХЛЬО

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Мноо си ПРОЗд ва бате
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Чичовци

    4 4 Отговор
    Русия е нищо и никакво извън маточни зачатие.Без корен,без землен,без писменост,култура и вяра собствено създадени,а не изплагеатствани,откраднати и насилствено заграбени.ДОКАЗАНО ИСТОРИЧЕСКИ!

    Коментиран от #121

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 ДИВ

    2 2 Отговор
    Военен експерт?
    сМЕХхххх!
  • 118 Жжжжжжж

    1 1 Отговор
    НЕ СИ МНОГО УМЕН, КАЛИНЕ
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Е, та точно затова искаме

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "НЕ САМО УКРАЙНА СА ФАШИСТКО БОЛНИ":

    да изгонят другарката нитроканова. Край на наглата намеса на посольството й. Край на упорките й и хвърлянето на копейки по пода на посольството. Че тези нашите, кръстовете им се секнаха от навеждане да ги събират!
  • 121 Да и путин

    0 0 Отговор

    До коментар #115 от "Чичовци":

    като собственик на голямото нищо официално заяви, че Македония е създателката на славянската писменост. И нашите патриотари, естествено, това не им пречи да благославят земята по нозете на вовчик.
  • 122 Така така

    0 0 Отговор
    Така бързо нападат и бързо бягат заучено положение на натовските войски,ама то нали те обучаваха укронац истите то и затова резултата е такъв
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове