Last news in Fakti

4 Юли, 2023 07:20 6 205 50

МВР ще гони нарушителите с високоскоростни коли за 4,5 млн. лева

  • мвр-
  • покупка-
  • коли-
  • преследване

В техническите спецификации пише, че най-бързите коли трябва да са тип седан и да са произведени след януари 2022 г., а двигателят им да бъде най-малко 6-цилиндров с 335 конски сили

МВР ще гони нарушителите с високоскоростни коли за 4,5 млн. лева - 1

Министерството на вътрешните работи ще похарчи 33 745 470 лв. за нов автопарк. Обществената поръчка е за поне 370 нови автомобили, от които най-малко 20 ще са високоскоростни за нуждите на "Пътна полиция", съобщи в. "Сега".

В техническите спецификации пише, че най-бързите коли трябва да са тип седан и да са произведени след януари 2022 г., а двигателят им да бъде най-малко 6-цилиндров с 335 конски сили. Освен това задвижването трябва да е 4x4. Скоростната кутия може да е и ръчна, и автоматична. За тези високоскоростни автомобили МВР ще плати 4 426 504 лв. без ДДС. Това прави средно 221 325 лв. за брой.

Другият тип кола, който полицията купува, също трябва да е 4х4. Изискването обаче е каросерията да е тип комби или еквивалент. Този автомобил отново следва да е произведен не по-късно от миналата година. Двигателят му трябва да е поне 4-цилиндров със 187 конски сили. МВР възнамерява да купи поне 150 броя от този модел автомобили. Те ще струват на министерството 15 893 650 лв. без ДДС.

За останалите 200 нови коли МВР е заложило сходни изисквания. Единствената съществена разлика е, че задвижването им може да е и 4х2. Двигателят пак трябва да е поне 187 конски сили. Той обаче трябва да е по-икономичен от този на другите нови автомобили в обществената поръчка, като изгаря 9 литра на 100 км, ако е дизелов, или 10 на 100, ако е бензинов. Общата стойност на тези 200 коли не трябва да надвишава 13 425 316 лв.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мвр...

    51 1 Отговор
    Ааа ето къде било увеличебието .....
  • 3 фен

    116 1 Отговор
    187 КС. Как ли го сметнаха!? Аха! Конкурентът на този, за който е правена поръчката, е 185. Продължаваме Плячкосването!

    Коментиран от #45

  • 4 аа дубрее

    88 4 Отговор
    то всеки трети палицай е малко или много бандит, та кой кого ще гони ?
  • 5 250+

    77 4 Отговор
    Нямат подготвени екипи за това. Курсовете по екстремно шофиране не са за Сульо и Пульо.

    Коментиран от #7, #21, #31

  • 6 Ами

    55 3 Отговор
    Е така се увеличават заплатите, дават им мощни коли и като те настигнат задават дежурнив въпрос - И ко прайм сега...
  • 7 Хаха

    35 2 Отговор

    До коментар #5 от "250+":

    Ами те и полицайте не са подготвени за такива, така че всичко е точно...

    Коментиран от #27

  • 8 ТИР

    37 3 Отговор
    Със сигурност бързо ще бъдат разбити, като така хвалите електрическите що не поръчате,,,
  • 9 Намирисва ми

    31 2 Отговор
    че ще има нещо и под масата. Те много ефтени.
  • 10 Нови

    16 4 Отговор
    Москвичи
  • 11 Перо

    70 2 Отговор
    Отново корупционни условия в обществената поръчка с технически характеристики и размери, преписани от определен фирмен каталог! Как изчислиха мощността от 187 к.с.? В другите страни поръчки се правят на местни или съседни производители, улесняващи снабдяването и подръжката на автомобилите, както и малки промени в ходовата част на серийно произвеждани автомобили! Въобще от МВР не ги интересува тук, възможностите за монтаж на допълнителна апаратура, както се получи с поръчката на 400 бр. автомобили КИА, които не подлежаха на допълнителните светлинни и снимачни полицейски атрибути! Защо не се искат оферти директно от производител за такива количества, а се ползват най-мижави мутренски дилърски фирми с измислени, международно и фирмено непризнати “изключителни представители”! Каква е тази глупост, абсолютно забранена в цивилизованите страни, да се гонят и преследват нарушителите, които могат да предизвикат материални щети и загубят човешки животи. Каква е тази първобитна полицейска организация от 50-те години на 20-и век? Няма ли никакъв контрол над това МВР?

    Коментиран от #22

  • 12 Имало едно време...

    32 6 Отговор
    Едно време нямаше конкурси и възлагане на поръчки.Имаше закупчици.Дават ти командировъчното и отиваш да купуваш.Какви конкурси,какво възлагане на поръчки.Всичко е пилеене на народна пара и условия за крадене.Не мога да разбера :питаш водещи компании за цените и сроковете,избираш изгодните условия и купуваш.Това го вършеше един закупчик,а и нямаше компютри.Само телефон и телекс.
  • 13 АБС

    32 5 Отговор
    То до сега другите ги трепеха по пътищата сега вече е ред да вземат нещата в свои ръце. Кой ще ги управлява тези коли, то не стига че ще се избият, но ще убият и много невинни хора. Полицаите са се учили да карат коли както всички останали, т.е нищо не могат
  • 14 Какво какво

    50 2 Отговор
    220 000+ ?! GT-R и М3 са по-евтини. Крадене до дупка.
  • 15 д ъъъ

    28 2 Отговор
    Да го охлаждат пенсионерите с бавните пенсии. Ние ще гоним бързите коли.
  • 16 Алоооу

    15 1 Отговор
    Темата от вчера е промяната в изпита на шофьорските изпити.Най-важната.Дори Лена я няма в новините.Уволниха шефа на пилотите,но погнаха пилота.Но пък не се разбра,ще спазваме ли договора от Монтрьо,или не.
  • 17 незнайко

    35 0 Отговор
    ВОЛВО С60 Т8 - 392 к.с.може да се купи за 80 000 лева на 30 000 км.!!! Тези 220 000 лева не са ли множко ??? Може би с тези критерии които са задали знаят точно коя марка отговаря а това е АУДИ !!!

    Коментиран от #41

  • 18 Гошо

    14 2 Отговор
    184 е на шкода добре ли е
    За 3 години ги сменят и кой плаща ?
  • 19 Поредната кражба

    30 1 Отговор
    Тези не спряха да крадат
  • 20 баба Гицка

    27 2 Отговор
    Всичката Мара втасала, само ...ката си не вчесала... На гол тумбак, чифте пищови... и още мн.др. поговорки.
  • 21 хжнлй

    10 5 Отговор

    До коментар #5 от "250+":

    кой води курсове по екстемно шофиране? що за глупости?

    Коментиран от #30

  • 22 до Перо

    26 2 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    Целта е една:безогледни,брутални кражби.Никакъв контрол,а и какъв когато и контрола е назначен от тях.Интереса е сведен до това,коя фирма ще даде по-големи комисионни.Нищо друго.Това екстри,оборудване,гаранционно обслужване-забрави.Само вдигнете един телефон с Китайска компания-ще ви затрупат с изгодни условия за специални полицейски автомобили.Ще ги натоварят на кораб,и са тук.И техни сервизи ще направят с техни инженери.Някой може ли да каже колко пара се харчи за падръжка сега?Колко масла и части се изписват?Лудо ,безконтролно крадене.

    Коментиран от #34

  • 23 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    16 2 Отговор
    Тези коли няма да ги видите по пътищата, ще ги карат шефовете.....
  • 24 Спецификациите

    22 1 Отговор
    На автомобилите не са непостижими. Или невероятни. Нито цената е толкова висока. И да - в България се предлагат курсове по екстремно шофиране. Друг е въпросът, че най-вероятно параметрите на автомобилите са договорени вече с определен дилър, а обществената поръчка е редовното маскиране на далаверата.
  • 25 ЧОЧО

    18 1 Отговор
    А къде ще ги карат ! За такива коли няма пътища.
  • 26 Електра

    23 3 Отговор
    За ученици и пенсионери пари няма но за тъпите милиционери ще купуваме ферарита, за да могат шефовете им да се фукат пред любовниците си. Навремето милиционерите с москвичи гонеха престъпниците, сега със 355коня. Да сте видели в някоя западна или източна полиция, такива мощни коли за преследване," само коне не стигат трябва и акъл", но във нашите корумпирани заптиета такъв няма...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Селянин

    24 0 Отговор
    Като допълнение към 11. Пак схема. Мирише от километри. Ако отделя десет минутии в нета вероятно ще знам и кой вече е спечелил преди да се обяви конкурса.
    За служебен автомобил най-важна е колко пари е подръжката, не покупната цена. Или така нареченият тотал кост оф олнършип или пълен разход на километър. По-добре полицая да кара Мишлен на 17ки отколкото ХийФлай на 20ки. Второто е, че не е важно колко коня е кенефа, а какво му е отношението конски сили на килограм тегло с пълното оборудване. И третото и най-важно. Ние нямаме магистрали, и сме никаква площ като територия, че да ни трабват такива автомобили. По-добре с тези пари да накупят, Кия, Хюндай, Шкода и подобни автомобили, които да са повече и да се подържат добре отколкото пълният смях с Дискавъритата на Гранична, които имат повече километри на репатрак, отколкото на пътя. Обаче схемата не върви ако се работи по нормалният начин и нищо не се връща под масата обратно в чекмеджето. Жалко за маТряла, който събира капачки за да спаси поредното болно детенце...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Туинтурбо

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "хжнлй":

    На пистите от ф1 Спа и Нюрнбургринг примерно, струват по няколко хиляди евро, за собственици на спортни и суперавтомобили.
    За екстремно шофиране в трафик се ползват тренажори и полигони.
  • 31 Чакай сега..

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "250+":

    То ще трябва и писта като "Нюрбуринг".И за нея ще трябва обществена поръчка.
  • 32 Реплика

    6 1 Отговор
    Има толкова конфискувани коли. Пак някой ще бръкне в кацата с меда.
  • 33 Леля Гошо

    10 0 Отговор
    Погледнах на сайта на БМВ, i5 М60 XDrive е с мощност 601 к.с., 4 врати и 4х4. Цената започва от 196 хиляди. Интетесно за коя марка/модел са нагласени изискванията? Порше Панамера не става защото е 330 коня, а те искат над 335.
  • 34 Перо

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "до Перо":

    Прави си, жалко е положението!
  • 35 Факт

    5 0 Отговор
    Префледванеъо на превтъпницо с коли вофи до птп и отдавна е отхвърлено като метод.Просто им купуваме коли за да си ги ползват като лични а и плащамр на Бмв да си продавят боклуците.
  • 36 Конче

    4 0 Отговор
    Муха ги ухапала с тези 350коня ...Познавам хора каращи автомобили от 800+ нагоре и то не за драг състезания ,а everyday и по- лошото Франкенщайни...На магистралата как точно ще го хванете с тези 350 коня нз
    Другото , като гл фабрични с какви коли се сдобиха , Поршета , RS , Ламбо, GTR ,М5...Няма да помогне , 80% от бързите са с коли за 250хил++
    Гонките няма да спрат , превишената скорост няма да намалее , рискувате да се пробивате по пътищата , като се гоните..
    Просто променете ЗАКОНА..3 пъти за превишена скорост 6 месеца затвор , другия път 1 год..Като ги вкарате за по 1-2 год , такива където не са помирисвали зандана , ще видите другите как ще се качат на метрото ...Какви коли какви неща, пътища нямаме коли купувате...
  • 37 доволен

    7 0 Отговор
    те със сегашните какви катастрофи правят,та с тези новите ще е голям сеир!
  • 38 КОРЕКТИВ

    6 0 Отговор
    А кой ще седне зад волана на тези коли - предвид способностите на нашите милиционери ... с почти завършено основно образование !?!
  • 39 дрт прч

    9 0 Отговор
    В РУМЪНИЯ ПОЛИЦАИТЕ РАБОТЯТ С ДАЧИЯ И СЕ СПРАВЯТ ДОБРЕ. НЕ ЗНАМ КОЕ НАЛАГА ДА СЕ КУПУВАТ ТОЛКОВА СКЪПИ АВТОМОБИЛИ. ПРЕСЛЕДВАНЕТО Е ОПАСНО И РИСКОВО НЕЩО. ПРЕДИ ВРЕМЕ МВР ЗАБРАНЯВАШЕ УЛИЧНО ПРЕСЛЕДВАНЕ НА НАРУШИТЕЛИ.
  • 40 Пак съм аз

    0 0 Отговор
    Това е повод да направим фондация за набиране на средства за сираци на патрулни полицаи ...
  • 41 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "незнайко":

    Важен параметър е
    МЕЖДУОСИЕ В ММ 🤔🤔🤔
  • 42 Според мен

    7 0 Отговор
    Става дума за BMW 540d x-drive /340 к.с./ или Audi A6 55 tfsi Quattro/340 к.с./, като и двата автомобила са около посочената средна цена от 220 000 лв. Да са им честити на полицейските шефове напълно ненужните им и незаслужено мощни и луксозни коли! Еваларка за похарчената и открадната народна пара предварително! Няма така държава!!!
  • 43 бай Иван

    4 0 Отговор
    Това е такава простотия,че няма накъде. Кой и къде ще гони с такива мощни коли престъпници? Вие зснаете ли,че ако не дай си боже има гонка и полицаите катастрофират какво ще им се случи? На полицията трябват нормални коли да си вършат работата ежедневно. За тези пари които са отделени могат да се вземат нормални коли, но повече на брой. Кой и с какви средства ще обслужва тези "дзерове" като дойде момента. Ще ги замразят в гаражите и ще искат следващите. Знаете ли какво се случва примерно като тръгнат в командировка за какво каране става въпрос по магистралите със служебните коли на главните дирекции.Ако видите камерите с какви скорости засичат служебни коли на МВР косите ще Ви се изпратят. БЕЗ ДА ИМА НУЖДА ОТ ТАКИВА СКОРОСТИ защото трябва да се отиде от град А до град Б.Просто младите кадри се изживяват като герои в полицейски филми. Това е положението. А в районните управления карат трошки /ако въобще има/ за които събират пари между служители за ремонта им.
  • 44 бай Иван

    5 0 Отговор
    И друго ми идва на ум. Дали не е добре да има някакъв обществен комитет /парите са бюджетни/ например, пред който когато има такива харчове, като тук в това министерство да се прави защита на искането. Да видим как ще успеят да защитят тези си искания. Не говоря пред политици, щото там е ясно какво ще се случи. Или примерно синдикатите в МВР, тъй като те също могат да се противопоставят на такива нерационални харчове . Да се спести от доставка на скъпи коли и парите да отидат за материално обслужване в сградите и работните помещение на служителите. И това е вариант .
  • 45 КАТ МАТ ТАРИКАТ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "фен":

    Че за една друга поръчка, ПАК ЗА МНОГО КОЛИ, в така наречените тръжни документи, даже беше посочено и ИЗИСКВАНЕ какво трябва да бъде ТОЧНОТО разстояние между осите.... За толко години, един нов номер не научиха. Кой знае колко народ тръпне на обашката за комисионни. :-))
  • 46 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 0 Отговор
    А няма ли да е по-добре с тези пари да закупят тестове за наркотици, които не дават фалшиви резултати?
  • 47 КАТ

    2 0 Отговор
    За 220бона на парче може да се купи даже новото М5 с 625к.с., еле в такива количества! Ама далаверкатаа ...
  • 48 Митев

    0 0 Отговор
    Полицаите се борят за по високи заплати,те високоскоростни автомобили ще им купуват,"на голо д.пе пищови", народа го е казал най добре....
  • 49 Значи милиционерите

    1 0 Отговор
    ще се возят на луксозни коли, чиято цена е такава, че може да се оправи пътната маркировка на половин България...
  • 50 Съдията Дред

    0 0 Отговор
    Скъпи автомобили в полицията купуват само в Дубай. Но и там не гонят, а пресрещат. То и нашата полиция сега има скъпи коли, от конфискуваните.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове