Last news in Fakti

10 Юли, 2023 14:52 3 538 18

Нинова: Този бюджет ще бъде сериозно коригиран между първо и второ четене, няма да го подкрепим

  • корнелия нинова-
  • бюджет-
  • корекция-
  • подкрепа

"Това не си спомням скоро да се е случвало - управляващите да не могат да си прокарат бюджета. Много е вероятно да минем на плаващи мнозинства. Това винаги е опасно - особено при приемане на бюджет. Не дава никаква сигурност какво ще се приеме. Хванаха се за гушите за 1,2 млрд. лева от енергетиката - как да ги разпределят, кой да ги управлява и да ги експлоатира може би или да се възползва от тях", каза лидерът на столетницата

Нинова: Този бюджет ще бъде сериозно коригиран между първо и второ четене, няма да го подкрепим  - 1
Снимка: bTV

"Този бюджет ще бъде сериозно коригиран между първо и второ четене. От парламента ще излезе нещо много различно от това, което министърът на финансите Асен Василев внася. Управляващото мнозинство е абсолютно разделено по темата бюджет, което е много опасно и това поставя под риск приемането му. Няма да подкрепим бюджета на управляващите, защото смятаме, че е антисоциален, не отговаря на очакванията за развитие на икономиката и на компенсация на доходите". Това каза в Русе председателят на БСП Корнелия Нинова, предават от БТА. Нинова допълни, че утре бюджетът ще бъде внесен за гласуване в пленарната зала на НС.

По думите ѝ бюджетите на НОИ, НЗОК и държавния, били отхвърлени "в ключови комисии с гласовете на ГЕРБ - в икономическата, транспортната, вътрешната и в комисията по отбрана". "Това не си спомням скоро да се е случвало - управляващите да не могат да си прокарат бюджета. Много е вероятно да минем на плаващи мнозинства. Това винаги е опасно - особено при приемане на бюджет. Не дава никаква сигурност какво ще се приеме. Хванаха се за гушите за 1,2 млрд. лева от енергетиката - как да ги разпределят, кой да ги управлява и да ги експлоатира може би или да се възползва от тях", каза Нинова.

БСП ще внесе между първо и второ четене изцяло алтернативен бюджет, "който е възможен, гарантира финансова стабилност, развитие на икономиката и повишаване на доходите", отбеляза лидерът на левицата. Сред предложенията ще бъдат минималната заплата да бъде 50 % от средната работна заплата още от 1 юли тази година, а не от догодина.

По думите ѝ е изключително притеснително състоянието на общините и развитието на проектите. "Няма неразкопана община заради започнали проекти по ВиК-инфраструктурата и улици. Всичко стои разкопано, защото само половината от парите от тези проекти са изплатени на общините. Другата половина си я чакат. Трябва в този бюджет да се заложат тези средства, за да се завършат поне започнатите проекти", заяви Нинова.

Нинова е в Русе заедно с членове на Изпълнителното бюро на партията и депутати за среща с общинските и областната структури на БСП. "Днес ще посетим също Разград и Велико Търново. Целта на нашите обиколки е да съгласуваме и коментираме с нашите местни организации националните позиции на партията, мнението им по националната политика и готовността за предстоящите местни избори наесен", каза още Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Безгласна

    11 3 Отговор
    буква !
  • 2 Гаросян

    9 3 Отговор
    Нинова колко спечели о приватизацията
  • 3 Последния Софиянец

    8 2 Отговор
    Тя годината свърши докато го гласуват.
  • 4 визда се

    9 3 Отговор
    Тази направо е озверяла за власт и пари !!!
  • 5 Вечни

    8 3 Отговор
    саботьори , нищо ново !
  • 6 оня с коня

    5 4 Отговор
    А Проекто Бюджетът толкова разчиташе на подкрепата на БСП!...Еса ще се намерят Гадове дето ще кажат че и Без Петел ще съмна-така е,ама друго си е Човек да чуе РАДОСТНОТО Кукуригане на нинова ,както във Предходната Коалиция в която БСП беше във Властта!

    Коментиран от #12

  • 7 АУУУУУ

    6 2 Отговор
    ГОСПОЖА НИНОВА ОБЛЕЧЕНА СЪС "СОЦИАЛНА " РОКЛЯ ЗА 820 ЛЕВА ,И ЧАНТА ЗА 1200 ЛЕВА НА ПРАЗНИКА НА ЧЕРЕШАТА .......ИМА ПАРИ , УГАЖДА СИ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #13

  • 8 НЯКОЙ

    7 2 Отговор
    Комунистите са много отмъстителни, защото все още се надяват да налапат цялата власт и да правят с нея каквото им хоресва! Вижте Корнелия Нинова - като булдог е и само някой да застраши лидерството и, бива прогонен и омаскарен!
  • 9 Илиева

    7 3 Отговор
    Е,и?Това няма да тласне БСП във висините и не защото не е правилно,а защото народа не ти вярва г-жа”нито един патрон”.То е същото,като г-жа Лъжа.Лепне ли си веднъж човек такъв срам то е за вечни времена.Щом в БСП не могат да се осъзнаят и не отсвират Нинова ги чака само бавно и мъчително надолу….
  • 10 Няма такъв народ

    6 2 Отговор
    И да не го подкрепите в следващия парламент никой няма да ви пита....
  • 11 Бамбука

    4 2 Отговор
    Недейте така др. Хартиена бюлетина. След това изказване половината мъже в страната няма да пият студена ракийка със салатка.
  • 12 хе хе

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Следващият път вие няма да бъдете, а този мандат ще е кратък ...
  • 13 баууу

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "АУУУУУ":

    Поне има вкус. Не се е дюсдисала като тийнче с якенце на Реал Мадрид. 😄

    Коментиран от #14

  • 14 Добрева

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "баууу":

    Какъв фкус????Това е копринена туника и не може да се ходи с нея за череши.Освен това тя подхожда на слаба и висока фигура,а не на такава,като на г-жата.За маратонките да не говорим….Прави се на много отворена,но всички знаем за Крушовица🥴

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Добрева

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Добрева":

    Извинявам се за грешката.Вкус,а не фкус.Нинова така ми действа,че допускам непростима грешка.😩
  • 16 1122

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Добрева":

    Добре и стои. Дай снимка да те видя теб!
  • 17 Червената биволица

    3 2 Отговор
    която ни натресе Мунчо Решетникоф, с 3% подкрепа общо без машинките им се мисли, за фактор??2 Смях...............
  • 18 9876

    1 1 Отговор
    Дали подкрепяте или не е без значение. С един файтон депутати, нямате думата.Но ти много добре го знаеш това.За теб е важно да си папкаш от от заплатата ,като депутат и да уссвояваш субсидиите.При 80 процента от контингента на Иво Христов, винаги ще има малоумници да гласуват за теб.Няма значение ,че намалят драстично на всеки нови избори.Но все пак ще са достатъчни за да стоиш в парламента, като Цола Драгойчева. С памперси но там.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове