Last news in Fakti

12 Юли, 2023 08:28 1 222 25

Борислав Цеков: Голяма част от избирателите на ПП-ДБ биха подкрепили кандидат на ГЕРБ за кмет на София

  • -
  • избиратели-
  • пп-дб-
  • кмет-
  • софия-
  • герб-
  • борислав цеков

Важно е да видим как ГЕРБ в София ще подходи към кметските избори. Да не се окаже, че сме изправени пред хипотеза Цецка Цачева 2, но на софийско равнище

Борислав Цеков: Голяма част от избирателите на ПП-ДБ биха подкрепили кандидат на ГЕРБ за кмет на София - 1

Важно е да видим как ГЕРБ в София ще подходи към кметските избори. Да не се окаже, че сме изправени пред хипотеза Цецка Цачева 2, но на софийско равнище. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" Борислав Цеков, основател на Института за модерна политика.

"Защото помним упреците, пък и реалния ефект на онзи президентски вот и издигането на г-жа Цачева, която иначе имаше своята позиция в парламента и си вършеше работата. Но очевидно не беше приемлива като успешна президентска кандидатура, но ГЕРБ я издигна, въпреки всичко. Впечатлението беше, че мълчаливо се хвърля кърпата и се дава възможност на другия кандидат – в случая тогава Румен Радев, да излезе напред. Ако изберат такава стратегия, т.е. едно мълчаливо изтегляне от властта в София, кметската власт, това ще бъде сериозен коз за Васил Терзиев и кръговете, които са около него. Но ако ГЕРБ подходи сериозно и отговорно към гражданите, които години наред са им давали доверие в София – аз не съм гласувал за техните кметове, държа да го подчертая, да не се приема като агитация зад тях или против тях, – то тогава мисля, че софиянци, които не приемат това възкресяване на потомците на "Държавна сигурност“, тая контрареволюция, както бих я нарекъл даже, малко по-художествено, на "Държавна сигурност“ чрез децата и внуците им, ГЕРБ би получил доста сериозна подкрепа", добави Борислав Цеков.

Той посочи, че на терена вече има заявки на фигури със сериозен авторитет – в твърдата десница, в анти комунистическата десница, като проф. Вили Лилков. Но той е просто една кандидатура и все още не е получил подкрепа.

"Сигурно може да има и други, така че всичко зависи от кандидатурата на ГЕРБ. Тогава, ако тя е наистина контрастна на тази на Терзиев от гледище на демократичните ценности и заедно с това е на човек със солидно присъствие, то мисля, че голяма част от избирателите на ПП-ДБ, онези, които са пристрастни в идеологическо отношение, в най-добрия смисъл на думата към демокрацията, към анти комунистическите нагласи, ще изоставят партийната кандидатура на Терзиев и ще се ориентират към тази, която отговаря на техните идеи, ценности и най-вече която е знак за уважение към паметта на техните родители и деди", каза още Цеков.

Според него, 30 години след 10 ноември спокойно можем да погледнем процесите как са се развили. Вижда се как мрежите на "Държавна сигурност“, която институционално беше разградена, но те се трансформираха до голяма степен в икономическо влияние, съхраниха своето влияние сред политически активните хора, партии, чрез мрежите от свои хора, но бяха се потопили в политическо отношение, кадруваха чрез други хора и трупаха икономическа мощ. Сега вече се оказва, че те натрупаха икономическа мощ, изучиха си внуците по чужбина с тези пари и сега ги връщат тук и се опитват да ги инсталират във властта, т.е. да се върнат във властта чрез тях.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън-дрън ярини

    24 3 Отговор
    Никога няма да гласувам за ГЕРБ!

    Коментиран от #10

  • 2 Смях

    20 1 Отговор
    Е , нали щяха да ги чегъртат ?!?

    Коментиран от #7

  • 3 Терминал 2

    17 0 Отговор
    Много боклук има в тази държава,а единственият,който може да “чисти”е народът,за съжаление няма светлина в тунела!!!
  • 4 Име

    17 3 Отговор
    човекът, вербуван от ДС още в училище се обади. явно задкуликието е много на зор.
  • 5 пфууууу

    17 2 Отговор
    Ей плешо, спри се бе, само простотии ръсиш. ендесевеец, то какво друго да го обидиш. Пак иска да краде, ама нъцки.
  • 6 345

    7 1 Отговор
    който и да е да започне краденето сега
  • 7 честен ционист

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Смях":

    Ще чегъртат кирта отпод ноктите на Баце.
  • 8 икояавя

    10 2 Отговор
    Борко бяхме те забравили бре лъжец. Ти си от кочияшите на негово нищожество, и тогава беше противен а сега си малко повече. Подлога харесва ти да лъжеш и да въртиш фактите както ти отърва, ама балъците дето ги ротирате взеха да намаляват. Все повече българи взеха да рзбират че десните крадат и с лявата и с дясната. Сега на изборите вие ще бъдете ротирани, всички измамници дето лъжете и крадете българите. Ротация, ще има ротация.
  • 9 ЗАЩОТО

    8 4 Отговор
    БОКО КРАТУНАТА И КИРЧО ТаПОТО УСПЯХА ДА ЗАБЪРКАТ НАЙ ПРОТ ИВНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ЯХНИЯ, ......ПАРДОН ........ПО МИЯ.........!!!!!
  • 10 Има и изключения

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "Дрън-дрън ярини":

    ГЕРБ е дъното, но ПеПетата са дупка в дъното. Никога не съм гласувал за ГЕРБ, но при балотаж с ППДБ, не дай Боже, бих предпочел ГЕРБ.

    Коментиран от #11, #22

  • 11 окилазс

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Има и изключения":

    Има да те доят и стрижат докато си жив, като те чета. Все си склонен да дадеш да те скубят айдуци, само защото са те излъгали че са десни. Не се променяш и за това ще те скубят и доят едни и същи измамници докато си жив.

    Коментиран от #14

  • 12 Мнение

    11 3 Отговор
    Този не е наред. Избирателите на ПП Дб и по-скоро бившите никога няма да подкрепят кандидат на Герб. Затова на парламентарните избори не са гласували за Герб. Такава нагла позиция говори единствено само за това. Че щи има голями манипулации на изборите. Още повече. Че министъра на Мвр е на Герб. Това изказване е голяма наглост.
  • 13 Демократ

    13 0 Отговор
    ДС никога не е изпускала властта и състоянието на България го доказва. Всички важни властови позиции са в ръцете им, създадоха си Библиотекарския институт, начело с ДС номенклатура,който бълва ДС кадри, задкулисните сценарии за политиката са изготвени от тях, държат парите,властта и контрола на всичко. Кандидатурата на Васил Терзиев ,от тежко ДС семейство оглавявало ДС репресивни структури е много обезпокоителна, защото чрез него се прави опит за внушаване на хората оневиняване на виновните чрез нямащите нищо общо с тях техни деца. Набляга се в публичното говорене за него семейството му, а не парите и бизнеса, който е започнал благодарение на тях. Защо е започнал с търговия с военна техника, а баща му е бил началник на военното подразделение на ДС, какво общо има с приватизацията на" Оптикоелектрон "в
    Панагюрище и после случайно става милионер с фирмата Телерик и създава учебния център и защо я продава като е толкова печеливша, което е недопустимо за истински предприемач, защо фирмата купувач "Прогрес" е съмнителна уж американска пък на руски перач на пари. Най-печалното е,че кандидатурата е издигната от представителите в Парламента на демократичната общност. Повтаря се Иван Костов през 2001 г. Докога ще се въртим в ДС-КГБ кръг?
  • 14 Промяноо, къде сиии...

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "окилазс":

    Омъжих сеее... За ГЕРБ. ГЕРБ са мафиоти и крадци, но ПеПетата, освен това, са и предатели. Изборът между двете криминални структури е задача без решение.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Маро

    5 1 Отговор
    Много не те бива, ама за нищо!
    И за слугиня не ставаш!
    Курешеа такава!
  • 17 Петьо Петков

    4 2 Отговор
    Тоя джендър, с приятният глас е доказан инфантил......Вън от студията......
  • 18 Този Васил Терзиев

    3 1 Отговор
    в каква среда е възпитан, в демократична или в ДС ? Хайде да не ме баламосват повече червените болшевишки измамници, никой червен не е изневерил на болшевизмът, ДС е възпитала "децата" си на манипулации и пропаганда, така съществуват и управляват и до днес ! А ние сме бедни защото все още се доверяваме на обещанията на червените измамници ( комунистическите демократи ) и виждаме до къде сме стигнали ! Колкото е демократ и честен Тиквата толкова е демократ и този възпитаник на ДС-служители - Васил Терзиев ! Иван Костов и той беше "демократ" със стаж от 20 г. като преподавател по комунизъм ! Да му мислят залупените софета, пак ще им сложат този който искат от ДС зад "завесата" ! Забравихме вече за чекмеджета, пачки, асфалти, саниране и какво ли не още всичко което ни направи най-бедни в Европата зад което стои ДС на БКП !
  • 19 демократ

    3 2 Отговор
    как ще гласувам за тази комунистическа издънка с дядо партизанин и ДС ще гласувям за всеки един но не за този

    Коментиран от #21

  • 20 Ами той и Путин

    2 2 Отговор
    е "демократ", същият като Васил Терзиев, дори не е и комунист, защото в Русия забраниха КПСС а в България не забраниха БКП, само се прекръсти на БСП, а служителите на ДС станаха "най-върлите" ДЕМОКРАТИ които майсторски ръководят българската овча послушна порода ! Такава е нашата ДС-демокрация и ще продължи животът си овчи !
  • 21 Аз пък няма да гласувам

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "демократ":

    ще отида сред природата за риба ! Едно и също е дали ще гласуваш или не, комунистите предлагат винаги свои, както и да гласуваш винаги си сгрешил, затова аз няма да сгреша и ще бъда чист пред съвестта си ! Който е да е избран в България винаги ще е престъпна червена гад ! Бях мамен 34 години, повече няма да допусна !
  • 22 Нещо си се объркал пичага,

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Има и изключения":

    дъното и дупката на дъното са Възраждане, най-новата формация на ДС/БКП....абе не е за всеки мисленето...
  • 23 Даниел

    1 0 Отговор
    На изборите ще гледаме филма Фандъкова 2. Другаря Георгиев в главната роля и спечелил избора.
  • 24 Останалите

    1 0 Отговор
    80 процента кой ли ще подкрепят
  • 25 Зрънчо

    1 0 Отговор
    Измамените избиратели няма да подкрепят кмет на ГЕРБ освен ако не се извърши поредната изборна измама. Наглост без граници. Вие хората ги нямате за нищо и това ще ви изиграе лоша шега.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове