Last news in Fakti

14 Юли, 2023 17:06 1 998 82

„ЛЕВИЦАТА!“ иска оставката на Денков заради касетъчните бомби

  • левицата-
  • денков-
  • оставка-
  • касетъчни бомби

Бюджетът на Асен Василев успя да изкара на улицата големи групи от работещите хора на България

„ЛЕВИЦАТА!“ иска оставката на Денков заради касетъчните бомби - 1
Снимка: ЛЕВИЦАТА!

Срамната коалиция „Украйна“ поставя България в тежка ситуация по отношение на войната с
третия пакет военни помощи за Украйна. Ние от „ЛЕВИЦАТА!“ ставаме все по обвързани с една неадекватна политика. Това заяви пред медиите председателят на Коалиционния съвет на формацията Костадин Паскалев и отново подчерта, че единствената адекватна политика е мирният процес, който трябва да започне с преустановяване на всякакви военни действия и преговори за установяване на траен мир, и гаранции за сигурността в Европа.

Румен Петков отбеляза, че ако министър Тагарев във Вилнюс е подписал писмо с румънския си колега за намерения за съвместно изграждане на Регионално командване на компонента за специални операции, без правителствен акт, то това е изключително тежко престъпление от страна на министъра на отбраната.

„Потресени сме от факта, че в Народното събрание никой не се притеснява, че министърът на отбраната подписано писмо за намерение. Той утре може да подпише писмо за намерение да изпратим войска на всяка точка на света. Ей така, без да има позиция на българските държавни институции. Народното събрание не знае, президентската институция не знае, министърът на отбраната на своя глава взима решение“.

Петков коментира липсата на адекватност на българското представяне във Вилнюс - защото нашето Народно събрание взе решение за влизането на Украйна в НАТО, нашето Народно събрание взе решение за категорична и сериозна подкрепа, а срещата във Вилнюс изведе съвсем различна позиция.

Румен Петков отбеляза също, че изявите на премиера Денков пред „Скай нюз“, където обяви, че „ние сме в пълноценна война и Украйна може да използва касетъчни бомби“, предполага въпроса за неговата оставка.

В коментар за политическите решения на българското Народно събрание Валери Жаблянов подчерта, че за пореден път управляващото мнозинство елиминира парламентарната опозиция от ръководствата на комисиите.

„Това е подход, който беше установен наскоро от предишното мнозинство на ПП и който е в разрез с духа на парламентаризма, трудно и дълго време налаган в българския парламент, който отчита мястото и ролята на опозицията във формирането на националната политика, независимо, че е опозиция и участието на опозиционните партии в управлението на парламентарните комисии. Това затвърди впечатлението, затвърди нашето разбиране, че с еднолични диктаторски методи се налага една коалиция, която не е формално скрепена с коалиционен документ, но в същото време коалиция, която се разположи доста ясно по вертикала на властта и управлението в България. Коалиция, която е скрепена с печата на външнополитическите фактори, които са активни по нашата вътрешна политика и колекции, която има за основна задача да продължи властта на определени групи, препозиционирайки ги по отношение на тяхната външнополитическа подкрепа в условията на войната в Украйна. В тази връзка трябва да бъде разглеждано и посещението на президента Зеленски в София, което демонстрира ясно дефицити в диалога между българските държавни институции.

Това, на което станахме свидетели по време на посещението на президента Зеленски - активността на определени политически сили, опитът да бъде заклеймен български президент, включително от националните медии, е недопустимо и минава всички граници на вътрешнополитическия дебат“.

Мая Манолова заяви подкрепата на „ЛЕВИЦАТА!“ за протеста на съсловните организации пред Народното събрание, които излязоха заради мизерния ръст на заплатите в публичния сектор и прогнозира огромни социални протести наесен.

„Бюджетът на Асен Василев успя да изкара на улицата големи групи от работещите хора на България. Защото наистина е цинично да живееш с 14 лева на ден - колкото получава работещ на минимална работна заплата, повече от цинично е купонът за храна на хората в Бързата помощ на медицинските сестри, на фелдшерите на лекарите да е от 2 лева. Всъщност, парите в държавната хазна са собственост на тези хора, които протестират, и на всички останали български граждани. И отношението към Бюджета, преди да е приет, е показател за това какво ще се случи през есента. Всички тези хора и още хиляди други ще излязат на улиците, защото заветната цел на Асен Василев и на срамната коалиция, която ни управлява от 3-процентен дефицит, ще удари тежко джоба на българските граждани“.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха ха ха

    45 28 Отговор
    Какво е Левицата

    Коментиран от #11, #15, #62

  • 2 Юлиян

    36 16 Отговор
    Политиците не Мислят заБг Народ
  • 3 Койчо

    64 36 Отговор
    Не само левицата то цяла България му иска оставката на тоя шмиргел

    Коментиран от #13, #34

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Денков и ГЕРБ и Тулупа

    56 31 Отговор
    Оставка! Излъгахте народа от ПП и продължавате да лъжете.
  • 6 що не цвилите пред рус посолство ?

    38 49 Отговор
    хаха тъпи комyняги

    Коментиран от #22

  • 7 хахаха

    37 42 Отговор
    Сори Левица. ВъZраждане и БZП вече са заели рубла.джийската ниша. Не остана място за вас.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Смехурковци, аз пък им искам

    32 37 Отговор
    оставката, защото руското пасольство ги командва !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Истинските социалисти

    11 17 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха ха ха":

    Е Левицата.

    Коментиран от #21

  • 12 УРА,, УРА

    31 30 Отговор
    Старите комунисти пак изпълзяха от нафталина! Няма да им мине номера!
  • 13 ФИЛИП ГЕОРГИЕВ

    20 23 Отговор

    До коментар #3 от "Койчо":

    СПОКОЙНО ! СЕГА Е УМРЯЛО ВРЕМЕ. ЖЕГИ, ОТПУСКИ, МОРЕ, НАЕСЕН ЩЕ ГИ СВАЛИМ И ЩЕ ГИ ИЗПРАТИМ В НЕБИТИЕТО НА ИСТОРИЯТА.

    Коментиран от #19

  • 14 Говедо

    23 17 Отговор
    Четирихилядниците трябва да си за служат парите....

    Коментиран от #17

  • 15 Ами

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха ха ха":

    Същото,като десницата,само,че е левица :)
  • 16 а ааа

    24 24 Отговор
    Леваците защо не искат оставката на Путя той ги ползва от началото на войната.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Койчо

    16 5 Отговор

    До коментар #13 от "ФИЛИП ГЕОРГИЕВ":

    И аз така мисля но колко беля ще направят да тогава , може директно от морето и в окопите😂

    Коментиран от #24

  • 20 Денков

    9 12 Отговор

    До коментар #8 от "МбПе":

    можеш да ми лапнеш само б у я хахаха
  • 21 Ха ха ха ха ха

    9 11 Отговор

    До коментар #11 от "Истинските социалисти":

    Ха ха ха ха ха. Партизани?
  • 22 мутрофана

    15 16 Отговор

    До коментар #6 от "що не цвилите пред рус посолство ?":

    Те там ходят с кошници с цветя да засвидетелстват раболепие и излизат с чували на гръб с рубли.
  • 23 Ха ха ха

    17 15 Отговор
    Ха ха радко парашута се изяде , че никой не го иска никъде на вън , никой не го допусна до Вилнюс , направо е посинял и е заецнал ......та за това комуноидно изкривените врещят като за последно
  • 24 ФИЛИП ГЕОРГИЕВ

    22 2 Отговор

    До коментар #19 от "Койчо":

    ТО ЗА МОЖЕНЕ, МОЖЕ, НО НЕ ЗАБРАВЯЙ В К"ВО НАЛИВНО СЪСТОЯНИЕ Е НАШ"ТО НАРОДОНАСЕЛЕНИЕ. ДА СИ КАЖЕМ ИСТИНАТА. НЕ ОПРЕ ЛИ НОЖА ДО КОКАЛ, НЕ НИ ЛИ КАСАЕ ЛИЧНО, НИЩО НЕ НИ ТРОГВА.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Леваков Петко

    16 24 Отговор
    Отвратително жалка Левица/ леваци/ Денков ли дава касетачни бомби ,доколкото имам информация не притежаваме такива оръжия . Обаче Вие сте за мира на страната на Путин е защо не му искате оставката понеже той използва такива касетъчни бомби
  • 27 АУУУУУ

    14 15 Отговор
    ПОРЕДНИТЕ КОИТО НЕ МОЖАХА ДА МИНАТ 4% И СЕГА ВДИГАТ ШУМ ОКОЛО СЕБЕ СИ, ЗА ДА НЕ БЪДАТ СЪВСЕМ ЗАБРАВЕНИ 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  • 28 Войната като ценност?

    20 7 Отговор
    "Ние сме в пълноценна война" - това е потресаващото в изказването! Забележително е определението на академика "пълноценна"!? Кои ние? Кога България е обявила война? И на кого? Чии бомби да очакваме? Това е скандалното!

    Коментиран от #45

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 абсолют

    16 5 Отговор
    „Бюджетът на Асен Василев успя да изкара на улицата големи групи от работещите хора на България. Защото наистина е цинично да живееш с 14 лева на ден - колкото получава работещ на минимална работна заплата, повече от цинично е купонът за храна на хората в Бързата помощ на медицинските сестри, на фелдшерите на лекарите да е от 2 лева. Всъщност, парите в държавната хазна са собственост на тези хора, които протестират, и на всички останали български граждани. И отношението към Бюджета, преди да е приет, е показател за това какво ще се случи през есента. Всички тези хора и още хиляди други ще излязат на улиците, защото заветната цел на Асен Василев и на срамната коалиция, която ни управлява от 3-процентен дефицит, ще удари тежко джоба на българските граждани“.
  • 31 Лъжата не е другата гледна точка

    13 11 Отговор
    Лъжи и манипулации от conoлите на посоль . Наздраве петков и стига си opиниpaл в шадраваните .

    „България, както и над 100 други държави, е подписала споразумението, което забранява касетъчните боеприпаси. Ние сме унищожили тези боеприпаси, не могат да преминават през нашата държава, но въпросът, ако чуете интервюто на „Скай нюз“, беше в съвсем друг контекст:



    „Дали бихте укорили Украйна, че ги ползва, при положение, че Русия вече ги ползва срещу тях?“ Да, ние спазваме споразумението, няма да ги използваме и не подкрепяме използването им, но няма как да съдим Украйна за това , че когато срещу нея се използват такива боеприпаси и тя е решила да ги ползва“, каза Денков.

    Коментиран от #48

  • 32 сара

    17 11 Отговор
    Аз да попитам левицата кога ще се обърне към путин с призив да спре специалната военна операция, да спре да руши, да убива, да изнасилва, да мародерства...кога ще призоват и него ?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Червен галош

    14 5 Отговор

    До коментар #3 от "Койчо":

    ти не можеш да говориш от името на България, не е ясно кой си.

    Коментиран от #52

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Сделано в СССР

    17 16 Отговор
    Леваците и npocтаците на копейкин се надпреварват за едни 15% заразени от съветския бацил и надуват свирката да бъдат чути.
    Единия ги лъже с някакъв безсмислен и обречен референдум (от самото начало го знаеше това късия) другите играят по струните на съветските полезни и ди о ти
  • 37 Възрожденец

    9 7 Отговор
    Тия леваци даже и cиpини не дават.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Нов €вроатлантик

    3 10 Отговор
    Слава на Украинската Митрофанова !!!
  • 40 АЛОУУУ, ЛЕВАЦИТЕ

    13 13 Отговор
    Кой ви пита вас бре.....
  • 41 Уточнение

    15 12 Отговор
    Денков е боклук, никога няма да си подаде оставката ако не му кажат от посолствоТО. Това са жалки мижетурки.

    Коментиран от #43

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Денков

    5 10 Отговор

    До коментар #41 от "Уточнение":

    мястото ти е в северна корея
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ами само

    9 9 Отговор

    До коментар #28 от "Войната като ценност?":

    За ПЪЛНОЦЕННАТА война да е
    С всяко изказване ръси бисери
    Да припомним че ще даваме АМУНИЦИИ и на Украйна
    Все пак е академик би трябвало да има много по-висока обща култура
    Не случайно някои го наричат Амуниций Денков

    Коментиран от #47

  • 46 АЛОУУУУ, ЛЕВАЦИТЕ

    14 7 Отговор
    Що не искате Путин да се оттегли от Украйна бре....

    Коментиран от #60

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Пропуснал си

    8 1 Отговор

    До коментар #31 от "Лъжата не е другата гледна точка":

    В цитата на Денков да кажеш как той БИЛ ЧУВАЛ че срещу Украйна са използвани такива "АМУНИЦИИ"
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Койчо

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "Червен галош":

    А ти можеш ли да говориш от името на народа ТИ КОЙ СИ?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 !!!?

    17 7 Отговор
    Левицата" да изпрати немедлено Петков при Наришкин да иска спирането на варварската война на Путин в Украйна...пардон - на военния конфликт !!!?

  • 55 мдда

    9 4 Отговор
    Ще има да я чакате... леваци!!
  • 56 оня с коня

    10 7 Отговор
    Няма лошо Левицата да иска Оставката на Денков по Свои съображения,но КЪДЕ Е НЕЙНИЯТ Избраник за мястото на Денков и КАК това ще бъде гласувано в НС ,след като Левицата не присъства там?Или Левицата си мисли че България може да се Управлява и с Правителство БЕЗ ПРЕМИЕР?Глупава левица.
  • 57 Започва се

    6 6 Отговор
    Това си заслужаваме,като сме"не народ,а м...а",както е казал дядо Славейков!
  • 58 кои са

    4 4 Отговор
    тиа анонимници?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 БСП на Бунището

    14 5 Отговор

    До коментар #46 от "АЛОУУУУ, ЛЕВАЦИТЕ":

    Защото партия АБВ предвождана от Румен Петков е братска на партия Нова Русия начело с Путин,които водят войната в Украйна Това прави Румен Петков Съучастник във всички военни престъпления на братската му Руска партия..Мая Манолова пък е завършила висше образование в Москва.В Института за Комунистически кадри...Българските съучастници на руските Престъпници трябва да бъдат съдени е Хага наравно със тях!!!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Куцов

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха ха ха":

    Левицата е многолика - тя е например Севан оод и любимия ни Вацов, който години е собственик на Севан и ментор на Акоп Акопян. Левицата е СъсДС, тя е ОтДС, тя е дори преди ДС...
  • 63 ИРОНИЧНО🤔

    1 2 Отговор
    „ТОЯ”НА ФИГ.1 КОГАТО Е„ ПОТРЕСЕН”
    СИ ОП...ВА💧 ОБУВКИТЕ👇
  • 64 Атанасов

    3 3 Отговор
    На село (Сърнево) имаме едни Ремсисти (Караденеви) - хем бяха за Ремса, хем бяха за Приватизация, хем са за ред и спокойствие, хем са роднини на Румен Анастасов - Козела (Плд), хем бяха за поделението с СС-23 (което е м-у Сърнево и Русокастро), хем бяха за НАТО, ... Такава е и връзката между Денко и Левицата...
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Левицата е БСП

    5 3 Отговор
    На практика Мая Манолова и Корнелия Нинова са една партия да бяха направили коалиция която щеше да вкара 8 депутата толкова са им достатъчни леля Мая и Леля Нинова искат да гепват субсидии за това се основа това глупаво Движение с не ясни приоритети което тласка България от криза на Криза или Мая боледува още че не я бяха избрали Софиянци за Кмет през 2019 Чудно ми е тази бояджика каква работа щеше да свърши за столицата за един мандат на Госпожа Фъндъкова смени 100 прати то не бяха вън то не бяха изправи се бг ние идваме и сега няква измислена партия Левицата то за мен това не е партия а някакво движение от 5 човека които искат да имат ако може 240 депутата но няма как докато има здраво мислещи хора няма да подкрепим Леви политици стига им е
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Диамантената ръка

    6 4 Отговор
    Абе оставете само Русия да ползва касетъчни бомби, да свършва войната и да идва тоя мир, ей не разбирате вий Радев, Левицата, Леваците и всякакви гении скарани с елементарната логика и факти...
  • 72 БИВШИ КОМУНИСТИ

    5 3 Отговор
    А сега станали...леваци.....все поддръжници на Путин.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 КОМУНИСТ ДО КОМУНИСТА

    4 4 Отговор
    Мила моя майно льо
  • 75 ЗАБРАВЕНИ ОТ БОГА ДРУГАРИ

    4 4 Отговор
    Са опитват да са възкресат......
  • 76 Оставка

    2 4 Отговор
    Да връщат реакторите. Назначаване на дата на референдума за отлагане на еврото. Намаляне на инфлация. Неутралитет. Регулиране цени газ, ток, вода, храни, лекарства. Оставка на ДБ, СДС, ПП, ГЕРБ, ДПС. Забрана на НПО-та. Отпадане на цензура на медии. Изчистване на мъртви души. Забрана на машинен вот. Определяне на минимум за съставяне на кабинети, ако по-малко от 60% не са гласували, анулиране на резултати от избори. Пряка демокрация за всички ръководни административни и съдебни длъжности. Референдум да се свиква при 40 000 подписа, както е в Швейцария и Италия. Преразглеждане на всички подписани международни договори и анулиране на нанясящи вреда на нац. интереси през всички 34 г.. съд и затвор за подписалите ги, включително депутати, министри и др.
  • 77 Умен по цялата глава

    3 2 Отговор
    Обаче,кой е Румен Петков.Едва се дипломирал с диплома среден три (3) в Пловдив специалност Математика,започва бясна борба за нещо повече в партия БСП...Агентурното му минало е унищожено и е назначен за Министър на Вътрешните работи с диплома Математика - среден три в правителството на БСП и Сергей Станишев....Уволнен поради нерегламентирани срещи с Мутри се намъква в партията на агент Гоце и бивш Президент- Георги Първанов - АБВ( Алтернатива за Българско Възраждане) моля ви се...След което я Оглавява и спешно лети за Москва да бъде Братска партия на Путиновата партия Нова Русия,където го Одобряват( моля ви се с диплома ТРи по марематика.)..Развива бясна пропаганда с руския посланик в България - парите не миришат,нали така бе,таварищи..???Както и Държавната Измяна...
  • 78 Майора

    6 3 Отговор
    А кога ще поискат оставката на Путин за уж така наречена операция , а всъщност война срещу независима Украйна!
  • 79 Леваците

    2 2 Отговор
    Тия па кои са?
  • 80 Ихууууууууууууу

    2 2 Отговор
    Еха , голямо густо майн , комуноидноизкривените направо са в нервна криза , удоволсвие значи голямо ......
  • 81 Въпросче

    4 2 Отговор
    А бе що всички копейкозависими васали токова неистово крещят .
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове