Last news in Fakti

18 Юли, 2023 09:43 2 115 36

Левон Хампарцумян: Светът се пренарежда и би било добре България да заеме своето място

  • шенген-
  • геополитика

Шенген изглежда значително по-близо, смята социологът Добромир Живков

Левон Хампарцумян: Светът се пренарежда и би било добре България да заеме своето място - 1

Изборът на нов управител на БНБ, политическите взаимоотношения между партиите в народното събрание, както и присъединяването на страната ни към еврозоната и Шенген - това коментираха в студиото на bTV банкерът Левон Хампарцумян и политическият анализатор Георги Харизанов и социологът Добромир Живков.

„Политиката е особен занаят, в който нещата много често не кореспондират с истината или това, което се изнася като официална информация, няма нищо общо с фактическата обстановка. Истината е, че ако големите държави в ЕС искат България да е в Шенген, няма никакъв проблем това да се случи. Нидерландия по-скоро би се съобразила, вместо да изразява самостоятелна позиция и да се противопоставя на целия ЕС по въпрос, който слабо я вълнува“, заяви Харизанов.

„Съществената част от ЕС не ги интересува какво става тук, те просто не ни зная, бъркат ни кои сме и къде сме. Тези, които знаят нещичко за нас, ни спират за Шенген, защото ни нямат доверие. Тук са важни общите критерии плюс доверието към нас. Ние трябва да назоваваме нещата с истинските им имена, за да имаме един добър диалог с европейските си партньори. Трябва да се разбере от всички, че светът се пренарежда и би било добре България да заеме своето място и да е добре функциониращ член на ЕС във всичките си инкарнации“, коментира темата и Хампарцумян.

„Шенген изглежда значително по-близо. При влизането в действие на това правителство веднага беше даден знак от страна на Нидерландия, че може би вече няма да възпрепятстват членството на България в Шенген. Не бива да забравяме и общата картина на Балканите, защото България, за разлика от приемането ни в ЕС през 2007 г., когато Румъния ни дърпаше назад, сега северната ни съседка има одобрението от страна на Нидерландия. Тях Австрия ги спря при последното разглеждане на кандидатурите“, заяви от своя страна Живков.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 завод

    25 1 Отговор
    Хампи иска да взима заплата повече от 20 бона на месец.

    Коментиран от #19, #22

  • 2 Голата истина

    29 1 Отговор
    Повръща ми се
  • 3 Тони

    12 12 Отговор
    Цяла южна България плюс черноморието го дават на турция .
  • 4 Развеселен

    9 20 Отговор
    Първо трябва да имаме гръбнак, а с президент, който няма такъв изобщо не можем да стоим в редиците на новият ред!
    Само ще пълзим в краката им!
  • 5 Май светът се пренарежда наистина

    18 4 Отговор
    Но в него няма място за теб и скоро ще си пътник, химиче.
  • 6 Лео ветропоказателя

    26 4 Отговор
    Нарежда се, но България отново е от губещата страна.
  • 7 Сила

    19 3 Отговор
    Обърнете внимание на мисловните гънки на тила..... това е символа ЕнтЕлекуалното ниво в БГ, такива ни управляват...

    Коментиран от #15

  • 8 Сталин

    14 6 Отговор
    Какво място може да има колония на Сащ
  • 9 Объркано Атлантиче

    20 4 Отговор
    Съединените щати преминаха точката, от която няма връщане. Докато Китай и Русия предприемат стъпки за разширяване на размера и обхвата на БРИКС, само лихвите на САЩ по техния дълг от 32 трилиона долара ще надхвърлят 1 трилион долара. Икономистите смятат, че това е началото на края на господството на щатския долар.

    Американският политически коментатор Клейтън Морис каза, че в момента американците наблюдават крахът на Съединените щати, докато медиите на казват и дума за това.
    --
    Наистина светът се пренарежда и би било добре България да заеме по-добро място
  • 10 Радо

    18 2 Отговор
    Левончо се мъчи да мисли и да гледа умно.
  • 11 Сталин

    16 6 Отговор
    Демокрацията е единствено за бананови републики от колониален тип ,класически пример е България.Ако Сащ признаят една държава за демокрация ,това е парола и означава че тази държава е под тотален политически контрол на Сащ,същото е признаването на една държава за пазарна икономика,това е парола че икономиката на държавата принадлежи на западните мародери и е под техен контрол.
    Сериозните държави , имат несменяем пожизнен лидер който познава и решава проблемите в дългосрочен план,защото това е дълъг процес ,такива държави са Русия, Турция,Беларус,Сирия ,Иран,Северна Корея,Венецуела.На всеки 4 години Сащ сменят агентурата си от политически про ститутки чрез изборен процес и ако някой национално отговорен лидер не работи за интереса на Сащ бива сменян чрез платени протестери и цветни революции,пример са правителствата на Петър Младенов,Жан Виденов и Орешарски и някои политически лидери като Волен Сидеров биват тормозени.САЩ обикновено подбират агентурата си от доказано пропаднали компрометирани типове и нищожества ,като Тулупа и Киртака които разиграват театър за пред простолюдието,а зомбираните български овце от българските медии на ЦРУ изпадат в екстаз от тези "лидери"/ нищожества.Единствената бюлетина на българина за по добър живот е куршума за агентурата на тези западни мародери,но тъй като българина е същия мишок като "лидерите" си това едва ли ще се случи,така че надежда всякаква вие оставете и продължавайте да блеете на празна демократична поляна
  • 12 абе

    10 3 Отговор
    Тодоров тоя хубавец е във всички медии от сутрин до здрач стах ме е да си отворя вече хладилника да не се покаже и от там защо не си гледа банката та стана и всезнайко спец по всички актуални въпроси и дава акъл за всичко спрете се малко с тая ряпа
  • 13 Госあ

    9 3 Отговор
    Само едно щракване с пръсти и Китай ще изсипе милиарди инвестиции за работни места за квалифицирани специалисти, разбира се при определени гаранции за бъдещето. Тва треа да е известно на синьозелените водорасли.
  • 14 прав си

    5 14 Отговор
    но виж колко хейтъри пишат мразят плюят и искат да бъдем като Беларус с този материал ще бъде трудна.
  • 15 тезата

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сила":

    е друга когато тестисите тежат опъват врата,но когато вече там няма никой врата се набръчква като стар акордеон така е и стоя хубавец
  • 16 гост

    5 8 Отговор
    Мястото на България е в Европа,а не Русия.

    Коментиран от #35

  • 17 гост

    14 1 Отговор
    Има 30 - 40 индивида самонарекли се "експерти", "анализатори", "наблюдатели", "коментатори", които постоянно по т.н. "национални телевизии" обикалят и "обясняват" на зрителите генералната линия на правителството, която се оказва винаги успуредна на онази улица с "К". Тези медии се отнасят с народа така сякаш той е малолетен, не способен да мисли, оценява и избира. Втълпяват на хората да смятат за нормално обществото състоящо се от "специалисти" и невежи, на които трябва постоянно да се обяснява и разяснява генералната линия!

    Коментиран от #20

  • 18 вярно е

    8 1 Отговор
    Светът се пренарежда, но не знаете колко дълго ще продължи пренареждането.😏
  • 19 Прокурор

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "завод":

    До като беше директор на Уникредит Булбанк Хампита вземаше над 200 000 , не лева, а ЕВРА НА МЕСЕЦ !
  • 20 Отговор

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Е не е ли истина? Погледни коментарите в социалните мрежи и ще ти се изправи косата от грамотността и интелигентността на тоя народ.

    Коментиран от #25

  • 21 тумбак

    6 0 Отговор
    "....това коментираха в студиото на bTV банкерът Левон Хампарцумян и политическият анализатор Георги Харизанов"

    е, те тези са знакови лица , единия НАЗНАЧЕН за банкер без спазване на никакви правила, другия нарязал едни тръби и станал АНАЛизатор впоследствие, явно битиви дотам са го докарали щом са опрели до тези капацитети....
  • 22 Комбинат

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "завод":

    Грешиш, той иска да взема повече от 200 бона на месец. Още през 2010 ги е вземал - чисти 200, и нека ти обяснява как можеш да живееш добре с 2. Както се казва Д знае 2 и 200.
  • 23 Наблюдател

    11 0 Отговор
    Левоне, светът го пренареждат. Каквото място са ни отредили, там и ще бъдем. От нас нищо не зависи.
  • 24 дддд

    6 0 Отговор
    С тия разбойници начело на държавата ,винаги народа ще е беден и ще яде отровни храни . Явно това е новото робство , Мафията не си знае парите а народа брои стотинките .
  • 25 дддд

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Отговор":

    А кой превърна грамотните хора в маймуни ,а новородените в робокопи с телефон . за всичко си има причина а тя се нарича АЛЧНОСТ .
  • 26 Гал

    0 0 Отговор
    Преднареден в ТПО
  • 27 Това е отреденото ни място

    1 0 Отговор
    Ние пак сме от страната на булката!
  • 28 Тъмен субект

    2 0 Отговор
    Точно така - СВЕТЪТ се пренарежда генерално. Затова е добре хубаво да прреценим къде се нарежда самия ЕС, а видим какво прави целия останал свят и да не се закачаме тъпо за губещи позиции.
  • 29 Всичко

    2 0 Отговор
    отдавна е пренаредено с планове за 10 години напред и вие го знаете.
  • 30 пфууууу

    2 0 Отговор
    Ти нема да го дочакаш пренареждането, не се гласи. И си затвори плюванлника.
  • 31 бай Иван

    4 0 Отговор
    Левон Хампарцумян: Светът се пренарежда и би било добре България да заеме своето място
    Най-после и тоя изплю камъчето.Не че до сега не го знаеше. Както вървят нещата за пореден път Бългрия ще се нареди при това пренареждане на грешната страна. Тук умнокрасивите ще гракнат ,че нищо не разбирам,че мястото ни е на страната на европейските ценности. Само ,че аз съм старомоден и не искам техните ценности -ЛГБТ идеологията ,не искам бруталната цензура/като по социалистическо време/, не искам пренаписването на световни шедьоври за това ,че вътре се говорело за негърчета, не искам гей паради, не искам американски диктат в страната ми дори по га.де.н и от времето на СССР,не искам държавата ми да се ръководи от един или няколко посланика, които спускат на правителството програмата за страната ни.Не искам крадци и шарлатани или НПО грантаджии да ми определят живота, не искам разни псевдо експерти да са всеки ден по телевизията и да му обясняват как от нищо не разбираме и само те знаят какъв трябва да е пътя на страната ни,не искам бивши отявлени комунисти сега евроатлантици да са ми пример . И много други неща, но съм много гневен и ще премина добрият тон.Най-много съжалявам за представите, които съм имал за развитието на страната ни след 1989 г .Нищо от това не се случи за съжаление. Ще кажете, ама най-малкото тогава не можехме да пътуваме.Е и за това ли влязохме в ЕС? В Гърция в момента е пълно с "македонци", албанци ,сърби дето са извън ЕС . Те как са там? Прехо
  • 32 бай Иван

    0 0 Отговор
    Прехода беше една голяма измама.За съжаление това ми е мнението. Не го налагам на друг, но и не искам да ми го налагат на мен. така го усещам така го пиша.
  • 33 хихи®

    2 0 Отговор
    По традиция политиците ни настаняват на Страната на Булката
    После се чудим защо едните ни Бомбили другите "освободили"
  • 34 Нашийник

    3 0 Отговор
    Светът се нарежда, а България се навежда. Така, де, в резултат от (без)действията предателите престъпници, нарекли се галено "политици". Сефте.
  • 35 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    един голям българин е казал: "винаги с Европа(Германия), никога срещу Русия !!!"
  • 36 дядото

    0 0 Отговор
    благодарение на дедите и бащите ви,българия все заемаше грешното място със страшни последици.сега вие-платени и обезумели от алчност правите същото.мислете,че този път може да няма и народен съд
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове