Last news in Fakti

18 Юли, 2023 16:49 2 862 20

Прекратиха поръчки за над 4 млрд. лв. на служебния кабинет

  • мррб-
  • ремонт-
  • пътища-
  • асфалт

В момента в спешен порядък се подготвят нови правила, по които ще се възложат нови обществени поръчки

Прекратиха поръчки за над 4 млрд. лв. на служебния кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

Обявените от Агенция „Пътна инфраструктура“ по време на служебното правителство с министър-председател Гълъб Донев обществени поръчки за около 4 млрд. лв. за текущ ремонт и поддръжка на пътищата у нас през следващите 4 г. са прекратени. Информацията е публично достъпна в ЦАИС ЕОП. Изключение е една обществена поръчка, влязла в сила преди 6 юни 2023 г., съобщиха от Министерството на регионалното развитие.

Назначеният от министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков одит на тръжните процедури приключи. Проверката установи, че и по 8-те обявени обществени поръчки за възлагане на нови договори за текущ ремонт и поддръжка са налице ограничителни критерии и изисквания, чрез които се създават предпоставки за незаконосъобразно, непрозрачно и неефективно разходване на публични средства.

В момента в спешен порядък се подготвят нови правила, по които ще се възложат нови обществени поръчки, така че да няма забавяне на дейностите. Целта е тръжните процедури да се проведат по прозрачни критерии, в ситуация на реална конкуренция и в защита на обществения интерес, допълват от ведомството.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХАХА

    52 56 Отговор
    ЦЕЛТА Е ТРЪЖНИТЕ ПРОЦЕДУРИ ДА ОТДАТ ПРИ НАШИТЕ ХОРА
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Простьо

    48 54 Отговор
    Сладури. Новата тройна коалиция трябва да усвоява.
  • 4 Ела и виж

    49 22 Отговор
    Сега на чорапа ще му избие херпес!

    Коментиран от #14

  • 5 московски реотан

    44 37 Отговор
    Резилдент Радев се оказа по голям крадец от Боко Тиквата и Дебелян ПееФФ взети заедно.
    Заробил е държавата с неизгодни договори, за които ще плащат и пра внуците ни.

    Коментиран от #12, #18

  • 6 Макс

    47 23 Отговор
    Гълъбът и Шишкавия се кълняха , че няма никакви поръчки, а още по-малко плащания .Радев е отговорен за всички безобразия на служ. кабинет . Има ли журналисти, които са готови да зададат на Радев неудобни въпроси , или трябва да мине мандата му и тогава да де се възмущават ?
  • 7 Зеления чорап

    45 17 Отговор
    се е поувлякъл с поръчките! Ха Ха , четири милярда! Добра лапаница! Щеше му се да си управлява,много му се щеше!
  • 8 Импийчмънт за пРезидента Гадев

    41 15 Отговор
    Само от неизгодния договор с Боташ за ползване на газовата ни преносна мрежа за пренос на руZки газ, брандиран като турски, до Европа сме загубили 2,2 млрд.
    Защо чуждопоклонника сключи 13 годишен договор за да угоди на рашистите ??!!
  • 9 горски

    14 28 Отговор
    Ще има ала-бала....от 7% до 25% такса обслужване.И европейски консултант и още други благини.....
    А пътищата...абе пътищата...
  • 10 Д. Иванков

    13 28 Отговор
    Те сега Баце пак ше ми даде Враца. Ох, котьооо...
  • 11 М3 голд

    18 28 Отговор
    Е, те за това беше голямото драпане, за обществените поръчки. Сега ще ги дават на "наши хора" по примера на ББ. И с голям аванс, за да се дръпнат и изнесат комисионните. Затова е борбата, мили форумци, не за идеята, за българина, за просперитета.
  • 12 Кой ти каза?

    3 26 Отговор

    До коментар #5 от "московски реотан":

    Как спиш, като пишеш неистини и глупости?
  • 13 ПП И компаншя

    6 21 Отговор
    Сега ние сме на масата и ние ще лапаме.
  • 14 ахахааа

    20 5 Отговор

    До коментар #4 от "Ела и виж":

    По скоро ще му тръгне бримка на чорапа.Той нашия достатъчно е захлебил досега.Да не мислиш че Бобокови не са му са се отплатили за вярната му служба към тях.А от Марешки да не мислиш че не е захлебил, да чуваш нещо за дела срещу Марешки?Няма дела ,всичко е прекратено.Ама и Марешки няма бензиностанции вече.Едни аптечки му останаха ама да видим и те докога.
  • 15 9976

    8 4 Отговор
    Точно за това Фърчилото се натискаше пак да управлява. Щеше да има голямо лапане.Не,че не открадна достатъчно през времето на неговото управление. Но пустата му алчност.
  • 16 Здрасти

    7 7 Отговор
    Ето сега започва краденето и плюскането. 4 000 000 000лв. Ицо хазарта от пеене ще си купи втори джип за 200 000лв. И още едно луксозно жилище в Лозенец.

    Коментиран от #17

  • 17 8976

    7 5 Отговор

    До коментар #16 от "Здрасти":

    Стани и ти депутат и си купи.Ама с половин гънка, няма как.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Здрасти

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "8976":

    То като гледам и просто Киро е в парламента депутат, а него си го знаем колко мозък трябва да имаш. Така че това с мозъка изглежда не е така както го представяш. Според мен е свързано с други качества, или по точно липса на качества за да си вътре в това свърталище. Но то е ясно, че за такива евроатлантически пазибожета като теб влизането в парламента е свързано с това да се налапаш и облажниш.
  • 20 Не знам

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "8976":

    Кой би ти сложил + към коментара. На такива мога да им кажа, че си заслужават правителството и крадците. Да им е честито!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове