Last news in Fakti

20 Юли, 2023 17:11 2 619 26

Силвия Великова: Как и защо се стигна до там, Делян Пеевски да оглави реформите

  • реформи-
  • росенец-
  • дпс

Изглежда, че всички политически партии стават съучастници в това да се запази статуквото. Сякаш свалянето на Гешев беше топ темата и оттам нататък темпото се забавя, каза журналистката

Силвия Великова: Как и защо се стигна до там, Делян Пеевски да оглави реформите - 1

Големият въпрос в последните дни е какво се случва и как се стигна до там, че Делян Пеевски пожела да оглави реформата на всичко, което преди това не можеше да бъде реформирано, защото той не позволяваше". Това заяви журналистът Силвия Великова по NOVA NEWS.

Тя визира предложението да бъде разтрогната предсрочно концесията на пристанище "Росенец", идеята за конституционна реформа и рокадите в съдебната система.

По думите на журналиста Асен Генов, който също бе в студиото, когато става дума за „Росенец”, повечето хора си мислят какво става с пристанището, където е резиденцията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Според него, интересен тук е политическият елемент. "Против това са хората на президента Радев, както и партията на предишния президент Първанов, който работеше за т.н. троен шлем".

Според Генов, интересна е ролята на ДПС в този сценарий. Той смята, че тази партия иска да се препозиционира.

В коментар за актуалните теми Силвия Великова каза: „изглежда, че всички политически партии стават съучастници в това да се запази статуквото. Сякаш свалянето на Гешев беше топ темата и оттам нататък темпото се забавя”


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    42 8 Отговор
    Благодарение на ПП и ДБ.От страх пред Възраждане дадоха цялата власт на Тиквата и Доган.
  • 2 Ки Бик

    28 2 Отговор
    Не питай нас, питай бай ганьо гъбара и бай ганьо козяка
  • 3 честен ционист

    3 13 Отговор
    По кръв му се полага.
  • 4 Сиганян

    33 1 Отговор
    Отгова е лесен.
    Няма журналисти а мисирки.
  • 5 Коалицията "под масата"

    26 1 Отговор
    Им трябва някой като Пеевски . Да могат да си крадат на спокойствие.
  • 6 Българин

    22 3 Отговор
    Попитай САЩ и изследвай тяхното учение, наречено евроатлантизъм, и ще достигнеш до отговорите за Пеевски и много други неща.
  • 7 тъпуту и крадливуту

    15 2 Отговор
    повикаха и шиши.... мафия
  • 8 Нормално

    8 9 Отговор
    Като няма други. Само червени боклуци ,от вашата партия, другарко.
  • 9 Е как защо?

    24 2 Отговор
    Защото сме в България - страната на огромните неравенства и на гигантските зависимости.Онези, дето дърпат конците в сенките така са пожелали.И този екземпляр такива реформи ще натвори, че свят ще ни се завие.Те двамцата с Доган са видни "реформатори", "хидроинженери", "енергийни и пристанищни специалисти" които години наред смучат като кърлеж труда на обикновения Българин и за това той е с най-ниски доходи и с най-ниска продължителност на живота в ЕС.Та, да ни е честит "Реформаторът"!
  • 10 Онуфри

    5 20 Отговор
    Пред алтернативата ,фърчилото да управлява или някой червен комундрел, всеки друг кандидат е за предпочитане.Пък бил той и Пеевски.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Айде

    16 0 Отговор
    Тази още спи! Това е въпрос на 34 години! Нормалните българи знаят отговора, но са малко!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Кака Мара

    8 4 Отговор
    Големият проблем на Великова е, че колкото повече задава въпроси, от които ама въобще не разбира, толкова по-грозна става! А по-умна - Никак! Единственото е, че са равноотдалечени от нормалното с Волгин, в две противоположни посоки!
  • 15 Хи хи

    3 4 Отговор
    Защо бе , какво му е на Пеевски ? Вчера го чух да говори за първи път и звучеше много адекватно , даже по адекватно от Кикито .
  • 16 Майстора

    7 0 Отговор
    Наивността не е порок, но не всеки журналист може да вникне под повърхността на проблемите.А и така е по лесно .Тези ,които викаха кой ,сега са по братими с него.Но на кой журналист му пука?Сега има друга дъвка - войната.И никой не търси причината.Всички в един глас викат той.А след месеци ще се чудят как се стигна до тук.
  • 17 един

    4 4 Отговор
    То щото зад Делян/разбирай Кремъл/ не стои цялата комунистическа кохорта!Дали ще е Делян или някой друг няма никакво значение,всички са една мафия!
  • 18 Демократ

    9 0 Отговор
    Г-жо Великова когато Българския избирател започне да мисли и когато отиде да гласува да направи избор за хората които са доказали своите морални ценности за хората които няма да ги подведат и най вече да знаят какво искат и не само да пращат своите деца и внуци да учат и работят а и те самите на Запад и да ползват облагите на западното общество а да не искат и се борят да променят собствената си държава да прилича на истинска Европейска държава . Тогава в управлението на държавата няма да има хора обвинени по Магнитски ,няма да има хора били близки до силовите групировки ,няма да има и внедрени хора на ДС и ГРУ и руско влияние
  • 19 БНТ

    10 1 Отговор
    Интересно каква песен ще запеят след време Силвия Великова, Ирина Недева, Дияна Янкулова и много други журналистки ?

    Коментиран от #20

  • 20 БНР

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "БНТ":

    И за нас стои същия въпрос !
  • 21 Факти

    4 0 Отговор
    Споко, свалихме Гешев сега ще бутнем и Радев и после може и на народа да теглим една! Кво ни пречи а за Пеевски не сте права, той си е наше момче, как няма да го слушкаме! Бива ли реформа без експертното мнение на Пеевски!
  • 22 Вапрос

    2 0 Отговор
    Генооф бил журналист????? Има някаква съзнателна и последователна грешка???
  • 23 Факт

    7 0 Отговор
    Нали гласувахте за "промяната" е,честити да са ви и Пеевски,и Бою,и новия кмет на Софето.Изчегъртахте ги,Леноо,Лено!Зелени сте още батювата.
  • 24 Бай Иван

    6 1 Отговор
    Великова, нас ли питаш как се стигна дотук? Нямаш ли отговор на това? Тези протести преди 3 години какво постигнаха? Пеевски след бунтовете през 2013 година, когато го бяха направили шеф на ДАНС и след 2020 пише конституция с един месец стаж като следовател. Какво пишеше на плакатите на протестите?Той беше ли на тях ? Беше, е малко като прасе изобразен, ама си беше той. Цяло лято отиде бадева по площадите.САЩ да ги чуваш нещо да имат против него.Неее!Бойчето ще определя външната политика на страната .Той беше ли на плакатите и олицетворяваше ли мафията.Беше .Е и?. САЩ да имат нещо против. Нее. Е, падна Гешев и дойде Сарафов. Ако ме питаш мен то разлика между тях няма,даже Гешев ми беше по симпатичен.,щото по успешно се правеше на луд. САЩ да имат нещо против .Нее. Те така утре и като ни люснат във войната, пак няма да имат нищо против. А ти като журналист още може да си се чууудиш така, как стана това. Що няма хора по площадите ли.? Няма щото някъде сигурно е подготвен нов проект в някое посолство и от трън та на глог. Бойчето крадеше , ама някак си ги оправяше ония от Европата с 200. Про100то го оправят него с 200.Е и той нас накрая ни оправи , ама явно това е играта.Това сме си заслужили като народ. И такива журналисти да не забравяме.
  • 25 Бай Иван

    5 0 Отговор
    По повод на журналистите. Днес прочетох някаква гадост написана от Бенатова за Диляна Гайтанджиева,че била руски агент по повод на включването и в "Миротворец". Бил според нея чакан момента да се избере председател на външната комисия къв НС.Същият тоя председател ли е дето тя му сваляше ципа в джипа в песента на Слави "Нема такава държава".Така поне се тиражираше по сайтове , а и не само щото Волен Сидеров си го каза направо,в телевизия Алфа ,че е била любовница на Борисов.После пък му беше "опозиционерка" и сега пак е явно на ципа. Не знам дали работи все още за агента на ДС Илиян Василев в Алтернативата, щото оттдавна не го гледам. Та това е моралният стожер Бенатова.За определен вид жени и след определена възраст Румен Петков казваше "Тишината в спалнята ражда безумия".
  • 26 пенко

    1 1 Отговор
    - ПООСТАРЕЛКЕ ---ЗАЩО ДЕЛЯН ДА Е ОТРИЦАТЕЛЕН ГЕРОЙ - МОЖЕ ПА ДА Е И ПОЛОЖИТЕЛЕН !?!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове