23 Юли, 2023 20:05 3 645 85

Илияна Йотова: Не вярвам в искреността на аргументите, с които се предлага 24 май да стане национален празник

  • илияна йотова-
  • национален празник-
  • аргументи-
  • дата

Това е венецът на безспорните дати, но все още сме единствената страна в Европейския съюз без културен институт, за да може да влияем с кирилицата

Илияна Йотова: Не вярвам в искреността на аргументите, с които се предлага 24 май да стане национален празник - 1
Източник: БГНЕС

„Не вярвам в искреността на аргументите, с които се предлага 24 май да стане национален празник“, каза вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „На фокус“ по Нова телевезия. Това е венецът на безспорните дати, но все още сме единствената страна в Европейския съюз без културен институт, за да може да влияем с кирилицата, която носим, отбеляза тя.

Илияна Йотова коментира идеите за промени в Конституцията, предложени по-рано през деня от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ), като отбеляза, че в новите предложения няма новина, освен предложената промяната на датата на националния празник и предложението за служебните кабинети. „Докато ги слушах, си дадох сметка, че някъде съм чувала подобни предложения и коментари“, каза тя. Това по думите ѝ е проектът на „Правосъдие за всеки“, предложен преди седем години. Според нея подходът, когато се предлагат промени в Конституцията, трябва да бъде по-сериозен. Тя призова за сериозно обществено обсъждане и да се чуе думата на истинските експерти и конституционалисти. Промяната в един текст води до промяна в много други текстове, отбеляза тя.

Вицепрезидентът заяви, че не е във война с управлението на страната, но отбеляза, че това е кампания на сглобката срещу президента. Според Илияна Йотова ДПС управлява наред с ПП–ДБ и ГЕРБ и е редно да влезе нормално в една коалиция, а не да е просто в поддържаща роля.

Илияна Йотова съобщи още, че подготвя писмо, което ще изпрати до Съвета на Европа по случая с децата от Република Северна Македония, посетили България. За всеки подобен случай ще бъде изпращан сигнал там, където трябва в европейските институции, заяви вицепрезидентът. В него тя ще посочи колко неща се нарушават от общата харта за правата на човека, за правата на децата, как се злоупотребя с децата за съмнителни политически цели. Тези деца не дойдоха да се срещнат само с българските институции, дойдоха, заедно с българските деца, да рисуват за мир, за разбирателство, за добросъседство – това, което би трябвало да е в основата на нашите отношения, каза Йотова.

България няма да направи втората интернационална конференция междуправителствена, с която би трябвало до започнат преговорите за Република Северна Македония, още не сме видели и текста за промяна в Конституцията, да не говорим, че не знаем и каква ще бъде неговата съдба, заяви вицепрезидентът. Искаме да видим как Република Северна Македония ще подреди своите приоритети, така че да защити от своя страна подписаните вече документи – протоколите и договора за добросъседство, посочи тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Не си

    46 25 Отговор
    летва и ни най - малко твоето мнение е имало и има стойност ! Едно червено нищо , вечно на народна хранилка , се има за значимо ?! До къде е стигнало нивото на държавата само.....
  • 4 Ха ха ха

    49 28 Отговор
    Резиденсткото рупорче пак го активираха да пожафи .....
  • 5 Хайде баста

    44 20 Отговор
    От чевеноувредени партийни фунционерки плиткомозъчни съветчета не щем .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Просто човек

    43 24 Отговор
    Йотова, ходи целувай ръчичката на путинския патриарх...
  • 8 А бе,

    38 43 Отговор
    24 май - на Киро измишльотините ! Ако не ги махнем тия, ще направят егати поразиите !

    Коментиран от #17

  • 9 гост

    29 20 Отговор
    Сан - стефански прилиминарен мирен договор: 19.02/3.03. 1878 г.
    чл. 6: Създава се автономно трибутарно БЪЛГАРСКО КНЯЖЕСТВО..... тоест ВЪЗСТАНОВЯВА СЕ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА, за това е ДЪРЖАВЕН ПРАЗНИК! А не всако правителство като дойде на власт за да угоди на спонсориращия го пореден "голям брат" да сменя националните празници.
    Има и друго: в момент на тотална криза за да разединят хората издигат разни идиотски идеи : За герба, за паметниците, за конституцията сега за националния празник . Разделяй и владей - СТАР РИМСКИ НОМЕР!
  • 10 Да не би

    25 18 Отговор
    Да иска да празнуваме деня на русия.
  • 11 реру

    36 14 Отговор
    Най-излишната длъжност в РБ. Останала от времето, когато президент и вицепрезидент се избираха
    от Народното Събрание, имаше пазарлък мецду партиите и т.н...
  • 12 Айдееее

    14 13 Отговор
    Киро после за МОЧА, ама гледай да не те ом..ча !
  • 13 Григорям

    29 38 Отговор
    3-ти март е дата на поробването на България от Крепостна Русия

    Коментиран от #27, #42

  • 14 марш ма

    30 27 Отговор
    За една путлерастка подлога няма как 24 май да е национален празник, защото Путя заяви че азбуката на която сричае дошла.от македония
  • 15 Просто Киро

    38 18 Отговор
    Забравихме за корупцията, забравихме за кражбите - най-големия проблем на България е на коя дата да е националният празник.
  • 16 долнопробна както винаги

    35 17 Отговор
    Един път била ли е комунистка , не и вярвай никога , такива хора са готови и майка си да продадат за интересите на кремля .....

    Коментиран от #36, #37

  • 17 копейко

    7 9 Отговор

    До коментар #8 от "А бе,":

    Махни ги отворко чакаме.

    Коментиран от #21

  • 18 Сигурно

    17 5 Отговор
    2 февруари - национален празник !
  • 19 Агата Кристи

    22 19 Отговор
    "другарко",
    Защо пък националният ни празник, да не е националният празник на МАТУШКА.
    Така и така, комунисти и русорубладжии отричат българското и се превъзнасят по имперското....
  • 20 какви са жалки индивди

    26 19 Отговор
    Копекаджийте и на ниско и на високо ниво се активираха да повтарят кремълски балалайки до припадък , ама то от жалки кремълскозависими индивиди , друго не се и очаква .
  • 21 Цента

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "копейко":

    Ще чакаш затворко, какво ще правиш !

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 комедийна песона сие тя

    27 13 Отговор
    Резидентско пуделче пак го насъскаха по болшевишки
  • 24 Граовец

    20 18 Отговор
    3 Март трябва да бъде ден за национален траур.
  • 25 Софийски

    22 18 Отговор
    Импийчмънт, време е и мутропрофанова да си ходи
  • 26 ха ха ха аха ха

    26 10 Отговор
    Помним как се просна на земята да целуваш обувките на КГБ милиционера.
  • 27 РЕАЛИСТ

    19 7 Отговор

    До коментар #13 от "Григорям":

    Това само турчин може да напише. Веднъж поздравих един колега за 3 март, той изръмжа нещо и после разбрах , че е български турчин.
  • 28 Стоян Хлебаров

    29 10 Отговор
    Другарко Йотова,с този въшлив рейтинг,който имате,това,в което вярвате,не интересува никой....Трябва да обърнете внимание на това,в което вярва българския народ-а то е,че вицепрезидентската институция е абсолютно излишна,особено ако се дава на невзрачни личности,като Вас,които са завършили комунистическа журналистика....

    Коментиран от #38

  • 29 Григорян

    10 13 Отговор
    Израждане признава само денят за кражби и разпродажби.По селата агитират,че и те мат дипутуки и на тях се полага дял от кражбите.

    Коментиран от #30

  • 30 Е, кой как

    6 3 Отговор

    До коментар #29 от "Григорян":

    Ти пък признаваш единствено втори фърфуари, ама не ти придиряме.
  • 31 тука е така...

    11 7 Отговор
    Ако изчакаме още малко РСМ или Русия ще го обявят за техен празник и тогава ще загубим всички възможности да твърдим българския произход на кирилицата. По подобен начин сме загубили толкова много от историческите си заслуги в миналото, че съседите направо си измислиха свои истории, като ги включиха в тяхното минало. Между другото, след ВСВ е имало мнения в България 24 май да отпадне изобщо като празник, но македонците веднага са го обявили за свой и така буквално са ни принудили да продължим да го празнуваме. Остава да се лишим и от него и тогава не знам какво българско ни остава освен това, което Европа и Русия са ни написали като история и до днес се преподава в учебните ни заведения. Затова не можем да се разберем с РСМ, защото и от космоса се вижда, че сме един народ, но на нас ни написаха една история, а на тях точно противоположното. Останалото времето го свърши, никой не е наясно вече с истината и ще се мразим до второ пришествие.

    Коментиран от #39

  • 32 оня с коня

    5 13 Отговор
    какъв Национален 24 май,след като Путин ни взе Азбуката и я даде на Македонците?Добре че си имаме Резервен 9 Септември да не сме Капо!
  • 33 Гост

    16 10 Отговор
    Истината е че полягат на ДПС, тия подлизурковци, и родителите си ще продадат, само да са на власт. Един въпрос"Ако нямаше 3 март, щеше ли да има 24 май"
  • 34 По един или друг начин

    1 7 Отговор
    24 май е свързан макар и не много пряко с рождения ден на един византиец
    За ден на българската култура и изкуство биха могли да бъдат определени много дати но една от тях е особено подходяща примерно рождения ден на Иван Вазов
  • 35 Абсурдистан

    11 5 Отговор
    Не, опитах се, но не мога да го променя. Като видя това същество и една и съща сцена ми излиза в ума-робското пльосване в краката на Гундяев. Такова падение и има наглостта да се показва!!!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Абсолютно си прав

    13 4 Отговор

    До коментар #16 от "долнопробна както винаги":

    Почти без изключение всички сегашни доморасли демократи са комунистически издънки
  • 38 Шопо

    9 5 Отговор

    До коментар #28 от "Стоян Хлебаров":

    То убо, ма я виж на правителството рейтинга, че е тръгнал накъде нулата!
  • 39 РЕАЛИСТ

    4 8 Отговор

    До коментар #31 от "тука е така...":

    Климент Охридски е гръцки македонец. Какви претенции може да имаш за тая азбука. Глаголицата пък е писана от двама гръцки мисионери по заповед на императора за Велико Моравия.

    Коментиран от #51

  • 40 Гърците се уплашили че българите ще им

    3 6 Отговор
    Научат езика и накарали Кирил и Методи да измислят азбука за българите за да не четат гръцко писмо доказателство за това е ослепените самоилови войни които след ослепяването не да могли да правят нищо освен българЧета ама после славяните на изток взимат кирилицата вместо алфавита на гърците
  • 41 Абсурдистан

    12 6 Отговор
    Та, като говорим за гнусни същества, чух и думите и за "многократно разстрелвания" Вапцаров. Той е разстрелян само веднъж и то благодарение на отричане качествата му на поет дошло от редиците на комунистите. На тях предателството е в гените им!

    Коментиран от #45, #49

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Наблюдател

    9 8 Отговор
    Те не бяха от Брюксел, Ню Йорк и Маями. Те дойдоха по краткия – братския път. Те говореха руски и бяха славяни. Тук намериха българска обич и смърт… Те не знаеха даже дали благодарни ще им бъдем след време – бащи и деца. Те избраха войната, а тя е коварна, тя безумно убива съдби и сърца… Бяха братя по кръв. Просто бяха славяни. И под Шипка намериха своята смърт. Не дойдоха от Брюксел, Ню Йорк и Маями, от Русия дойдоха – за нас да умрат… Без да имат дори и имперска идея, те се биха до смърт за славянската чест. И сега ако ти си докрай европеец, ще ги помниш достойно и утре, и днес...
  • 44 Илианче

    8 4 Отговор
    Знам, че ти е неудобно, за туй аз да предложа! Искаме 9-ти септември за национален празник!

    Коментиран от #46

  • 45 РЕАЛИСТ

    8 5 Отговор

    До коментар #41 от "Абсурдистан":

    По-голяма глупост не можа ли да измислиш. Не стига, че вие-фашистите го разстреляхте, но и вината другото ще прехвърляте.
  • 46 добра

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "Илианче":

    Идея
  • 47 Стеф БГ

    5 5 Отговор
    Във връзка с предложение на ДБ, ПП, ГЕРБ и др. за промяна на датата на националния ни празник 3 март
    Предлагам да изберем между 2 ( две ) важни за България и българите дати :
    - 1 юли - Берлински договор от 1 (13 ст.стил ) юли 1878 г.;
    - 27 ноември - Ньойски договор 27 ноември 1919 г.
    На всяка от тези „любими“ за българите дати, дедите на тези, на които сега нашите евроатлантици целуват задниците са направили големи добрини на България !!!

    Коментиран от #56

  • 48 !!!?

    16 7 Отговор
    Кохортата на Радев си иска денят на рускотурския договор да остане национален празник, а не най-светлият български ден - 24 май, денят на "Св. Св. Кирил и Методий", денят на духовността и просветната на българите, да бъде Национален празник на България !!!?

    Коментиран от #55, #84

  • 49 Учи история

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "Абсурдистан":

    Не комунистите, а Елисавета Багряна - тя е можела да го спаси, но не е пожелала. Даже с цялото си нахалство си го призна на смъртния одър!

    Коментиран от #61, #80

  • 50 Посолството 🇺🇲 Планът Ран-Ът

    8 11 Отговор
    Ще изкореним всички руски заслуги. Американците ви освободиха с бомбардировки над България и убиване на българи.
  • 51 Айде бе...

    6 0 Отговор

    До коментар #39 от "РЕАЛИСТ":

    Това от европейските и руските учебници, които още се преподават в учебните ни заведения ли го научи? Защото гръцки, римски, арменски и други автори от последните векове на старата ера и първите на новата пишат съвсем различни неща, които в нашите учебници ги няма, а казионните историци ги обявяват за грешки или непознаване на миналото от авторите. Сигурно 15 века по късно днешните историци знаят повече от съвременниците на събитията или по стари автори от които са правили преписи, а оригиналите са изчезнали или умишлено унищожени.
  • 52 Обратно

    6 2 Отговор
    В СССР
  • 53 Чичо Дончо каза

    8 10 Отговор
    Френският еврейнн Соломон Леви,записан в историята като Сюлейман паша,запалва Стара Загора.Какво иска да запали еврейна Соломон Паси ?
  • 54 ЕДГАР КЕЙСИ

    10 5 Отговор
    ВИЦЕТО "ПИГИ" ЙОТОВА Е ......... НАКЪДРИЛА ОРЕДЯВАЩАТА "ПЕРУКА" .......... ФАКТ ........ ПИГИ , ВЪZPACTTA HE ПРОЩАВА ......... ФАКТ !
  • 55 Радев

    13 8 Отговор

    До коментар #48 от "!!!?":

    Е най-голямото разочарование. Тоя човек, продаде, Родина и професия. Продаде народа си и бъдещето му, присъедини се към един неандерталец като Путин! Не е за вярване. Не е за вярване, как говори абсурдни неща, надянал маската на безразличието! Този човек, ще бъде проклет от следващите поколения, името му ще бъде задраскано в историята на България!

    Коментиран от #58

  • 56 Да, ама не...

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "Стеф БГ":

    Ами като ще зачитаме тези два договора да продължим и действията им за орязване на български територии и подаряването им на съседи. Може да подарим на РСМ пиринския край, на Гърция Родопите, на Сърбия земите до София, а на Турция до Кърджали. Те и без това половината Гърция, цялата РСМ, източна Сърбия (Западните покрайнини) и европейска Турция са били земи с преобладаващо българско население, но са подарени на съседи.
  • 57 Наведена мижатурка на пилон

    9 2 Отговор
    Не вярвам на аргументите, а само на рублите обърнати в доларчета.
  • 58 Дрон

    6 1 Отговор

    До коментар #55 от "Радев":

    Спорно е дали е продал професията, защото не е уважаван в тези среди според колегите му. Слушалка и кариера по тази линия.
  • 59 Гнусна Червена Кукувица!

    15 7 Отговор
    Това пРезиденство смърди!

    Коментиран от #83

  • 60 Б.М.Б.

    10 3 Отговор
    Само след РЕФЕРЕНДУМ.
    Народа на РБългария ,ще реши.
  • 61 Абсурдистан

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Учи история":

    Багряна е лауреат на Димитровска награда (1950), орден Народна република България, II степен (1953), орден Народна република България, I степен (1959), ордени Георги Димитров (1967, 1968, 1973), удостоена е със званията Народен деятел на културата (1963), Герой на социалистическия труд (1967), Герой на Народна република Българи“ (1983),

    Коментиран от #72

  • 62 Георги Иванов

    8 2 Отговор
    Със затворена уста се изказва по-смислено!
  • 63 999

    12 3 Отговор
    Защо България има длъжност вицепрезидент?
  • 64 3333

    12 1 Отговор
    Парламентарна република с вицепрезидент защо ни е тази длужност
  • 65 шопо

    4 8 Отговор
    Девети септември си беше отлично
  • 66 Явно

    13 2 Отговор
    Румбата се е скрил като путлер. Нещо тези дни не се изказва.
  • 67 Защо тогава ,това ско може да се окаже

    3 2 Отговор
    Деня на македонската писменост ,тази дата и писменост от известно време има спорове че не са български
  • 68 Рев

    6 7 Отговор
    С какво в историята е известна датата 24 майКакво се е случило на тази дата което е определило България като държава да кажат Срамота!
  • 69 А50

    4 1 Отговор
    Еничерите не желаят свободата си. Роба си остава роб
  • 70 МНОГО. ИЗМЕТ НЕБЪЛГАРСКА

    6 0 Отговор
    СЕ. НАВЪДИ. В БЪЛГАРИЯ
    ДА. Я. ИЗЧИСТИМ
  • 71 Хаха

    5 2 Отговор
    На самолета с Радев и Митрофанова
    Като толкова ревете
  • 72 Кой

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "Абсурдистан":

    Е измислил тези наградки?🤭
  • 73 Илияна

    4 2 Отговор
    Най-истинският български празник трябва да бъде денят, в който Владимир Илич Ленин е създал нашата азбука !
  • 74 Предатели

    5 4 Отговор
    Йотова не ти харесва 24 май да е национален празник защото си марионетка която се навежда и скланя глава пред руснаците а и си върла атейстка .Ти не вярваш в бога . Ти Радев и Копейкин сте като тумори за България .
  • 75 Българин

    5 3 Отговор
    Още помним как Йотова се бе проснала в краката на кагебейския поп Киро Гундяев и страстно му целуваше ботушите. Така, че тя по скоро ще приеме да се откажем от азбуката си, отколкото от измисленият 3 март, който служи единствено като повод за възхвала на Русия и боготворене на Путин.
  • 76 Санчо

    2 1 Отговор
    Каква искреност,какви аргументи,какви пет лева?! В това НС нямат ли си друга работа,та се захванали с националния празник?!Лято е,да излизат във ваканция и да не се връщат.
  • 77 Да бе да

    5 2 Отговор
    "Илияна Йотова: Не вярвам в искреността на аргументите, с които се предлага 24 май да стане национален празник"
    😅🤪
    Е, що да вярваш на свети Кирл и Методий ? гундяев е далеч по достоен🤮🍆
  • 78 дядото

    4 1 Отговор
    нашите политически подлоги,както са го подкарали,да вземат и българската азбука да забранят
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 121

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Учи история":

    А тя дали не е била комунистка?
  • 81 Вярва в Ленин

    2 1 Отговор
    Щом не вярваш в 24 май значи не си Българка
  • 82 български интелектуалец

    2 0 Отговор
    Бабо Иляно кажи колко лева взима мажът ти този уж медик,колко взимаш ти за да бъдеш
    "никоя" в президентството.На фатмака предстои импийчман.С него трябва да заминеш и ти.
  • 83 БЪЛГАРИН

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Гнусна Червена Кукувица!":

    Как няма да е "гнусна червена кукувица"като това я направи Мултимилионер
  • 84 бълг. патриот

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "!!!?":

    Да му исъхне раката на попа подал рака за прошка на тази ученичка на Юда!
  • 85 Да бе

    0 1 Отговор
    Червенокоса путиниске !С 9 септември нямахте проблем,но с най-българският празник имате!От комунисти и асеисти станахте ревностни православни,от ревностни интернационалисти,станахте заклети националисти и т.н!Що за безродници сте наистина?!Щом стане въпрос за Русия,скачате като попарени!Ти въобще знаеш ли какво е станало на 3 март1878 г?Чела ли си Сан Стефанският договор?!Там някъде споменава ли се името България?!Това е просто ПОРЕДНИЯ,предварителен договор между Русия и Османската империя,касаещ много земи и в Европа и в Азия!И двете страни много добре са знаели,че тепърва ще се договарят условия,съгласно сключения договор с Австро-Унгария,сключен преди войната!Но Русия умело преекспонира темата,като втълпи на българите,че Европа е виновна и й отнема Сан Стефанска България,т.е.отнема й земи,които България никога не е владяла!И народа ни плати заблудата с 2 национални катастрофи,които погубиха възрожденският ни дух!А що се отнася до темата с ДПС и там нямахте проблеми,когато заедно свалихте правителството на Ф.Димитров или се целувахте на Орлов мост при зачатието на Тройната коалиция!Факт е че ДПС са подмолна етническа партия,която умело си разиграва коня,но те са факт в политическият ни живот и не можем да не се съобразяваме с това!Пък и за това ДПС да е това,което е, сте виновни пак вие!Нали бабувахте при раждането й и с ваша.помощ се превърна в най-корумпираното творение на българският преход,което феодализира Родопите,Лудогорието и Пиринският край!Да
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове