Last news in Fakti

26 Юли, 2023 13:41 1 381 16

Филип Станев: ИТН ще предложи 4 приоритета за бюджета

  • филип станев-
  • итн-
  • бюджет

Управляващите са се концентрирали върху дефицита

Филип Станев: ИТН ще предложи 4 приоритета за бюджета - 1
Снимка: Нова ТВ

Ние ще предложим 4 изключително важни приоритета - ДДС трябва да се върне на 20%, COVID криза отдавна няма. Никакви преференции за никой сектор не бива да има. Това би донесло 152 млн. в българската хазна. Много е важно да се отвори дискусията за държавната субсидия на глас да е 1 лева, това са още едни 9 млн. в приходната част. Ще продължим да настояваме за отпускане на повече пари за читалищата. Освен това повече средства в бюджета трябва да се отпуснат и за инвитро процедури. Това каза депутатът от "Има такъв народ" Филип Станев за "Твоят ден".

"Бюджетът, който предстои да бъде приет, е всичко друго, но не и правилният. Асен Василев, неговият екип и мнозинството подхождат към него, фиксирани на бюджетния дефицит от 3% и не гледат детайлите, така че да може да работи правилно", смята Станев.

Според него управляващите са се концентрирали върху дефицита, като обръщат внимание само на приходната част на бюджета, а за разходната не се мисли. "Това е непрофесионално, неаналитично мислене и ще доведе до един изключително проблемен бюджет. Капиталовите разходи имат конкретното си предназначение в бюджета. Те не са направени да отидат за социални компенсации. Това не е социалистическа държава. Ние не можем да прехвърляме просто ей така едни пари и да казваме, че ги има. Не, реално ги няма", заяви депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рашо дамаджанов

    15 8 Отговор
    Я освен Тошко Африкански имало и други в Чалгаджииската партиика ...... като си сетичовек, че ако не бяхте толкова алчни и прост..и сега Вие щяхте да управлявате

    Коментиран от #16

  • 2 шарлатаните

    7 8 Отговор
    вече предложиха 3.5лв нафтата, от там отново всичко нагоре
  • 3 Мъдурко

    15 11 Отговор
    Жалките отпепки от ИТН пак се обаждат от коневръза!
  • 4 Истината е Филипе

    11 8 Отговор
    Че тези управляващи в нормална държава, щяха да са в едно място зад решетки, а не управляващи! Там ходят лъжци, крадци, лицемери и национални предатели, а не в управлението! Каквото и да предложите и който и каквото да предложи, за тази сбирщина от престъпници, няма никакво значение! Не е ли изгодно да съществуват като ОПГ, пречи ли им на кражбите и усвояването на държавата и обслужване на посолствата, ще бъде изхвърлено, така, както вас ви изхвърлиха с лъжи и медийна пропаганда! И това е възможно, само защото има народ, който блее по лъжи и гласува за лъжи! Две години бляха и викаха на ГЕРБ и ДПС мафия, сега са с мафията ГЕРБ и ДПС и им пречи Президент, Възраждане, вие!
  • 5 УРА,, Ура

    11 8 Отговор
    Още малко и тоя пишман сценарист ще стане финансист номер едно. Чалгаджиите явно си мислят, че разбират от много работи. Някой грозно ги е излъгал.
  • 6 Какви сте вие

    13 6 Отговор
    Да предлагате приоритети нито сте управляващи нито нищо вие сте там но не ставате за нищо всички 11 човека на един акъл няма един грамотен който да знае какво прави.Порадвайте се още малко защото аптекаря и бялата златка ви чакат да им правите компания.
  • 7 Нффнэт

    9 6 Отговор
    Оооож Гаргамел,ти пък какво разбираш от политика??? Забирай малкия Мук и отивайте да се съешавате в гората..
  • 8 Ана

    2 3 Отговор
    и тн не са в парламента
  • 9 Боби

    9 5 Отговор
    Нямате морално право след това което сътворихте и бутнахте правителството на ПП
    Народа не е прост и много добре си спомня , целите които гонехте и хората които обслужихте с това си деяние . Така че , славчо , тошко и компания стойте си във студиото на Флинстоун и си мислете че сте много велики. Да , ама не , казваше един умен и велик журналист!

    Коментиран от #10

  • 10 Напротив

    6 11 Отговор

    До коментар #9 от "Боби":

    Имат и морал и чест, че свалиха правителство от национални предатели и мафия! Ако нямаха морал, щяха да се заиграят с мафията кръга капитал, стояща зад националните предатели ПП, ДБ и ГЕРБ и сега дружно да ни лъжат и крадат!

    Коментиран от #13

  • 11 Адрес 4000

    8 5 Отговор
    Откога трябва да слушаме клоуни популисти които ясно се прицелват към най-малоумният електорат на възраждане?
  • 12 Наблюдател

    7 4 Отговор
    Когато можехте да управлявате, вие не го направихте. Сега циркове.

    Коментиран от #15

  • 13 Наблюдател

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "Напротив":

    За какъв морал говориш? ИТН отказаха да управляват. Уплашиха се.

    Коментиран от #14

  • 14 Ами за този

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Наблюдател":

    който го нямаш! Лъжеца няма морал! Ако имаш нещо различно от лъжи и опорки на националните предатели на България, ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, да коментираме.
  • 15 Кога са можели

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Наблюдател":

    Че тая лъжа хубаво сте я превърнали в опорка, ама е с детски интелект. Помня добре, итн каза, че няма да прави коалиция, а правителство на малцинството, лъжеца христо иванов виеше на умряло, че правителство на малцинството, било недопустимо и най вредното за България. И същият жалък лъжец, сега виеше, че правителство на малцинството на пп и дб било единственото полезно за България. Жалко и гнусно да гледаш такива жалки лъжци, които посолствата ги събраха в опг, пп, дб, герб и дпс, да продават и крадат България и да хвърлят жълти стотинки на поредният глупак без грам достойнство и ценности, да тиражира подобни лъжи.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове