Last news in Fakti

28 Юли, 2023 09:24 1 619 18

Александър Маринов: Нагнетяването на напрежение към служебните правителства е мотивирано субективно

  • конституция-
  • промени-
  • народно събрание

За сега ние не сме видели проект за промяна на Конституцията. Бях оповестени някакви идеи, които будят недоумение, посочи шефът на Стратегическия съвет на президента

Александър Маринов: Нагнетяването на напрежение към служебните правителства е мотивирано субективно - 1

„Ясно е, че запалянковците носят знамена. Това е нормално. Корените на напрежението са много по-дълбоки. За съжаление от политическите равнища се пренасят във всекидневния живот“, коментира случката с намушкан българин в Северна Македония по време на мача „Левски“- „Шкупи“ в студиото на bTV председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов.

За сега ние не сме видели проект за промяна на Конституцията. Бях оповестени някакви идеи, които будят недоумение. Те бяха посрещнати с доста критики от най-различни среди в обществото“, каза той във връзка с изказването на президента Радев, че проектът за промените в Конституцията е „юридически неграмотен и политически порочен“.

По думите му предложението за индивидуалната конституционна жалба има съвпадение с виждането президента. „Основният аргумент за промени в Конституцията – за реформа на съдебната власт, бяха изместени“, категоричен бе Маринов. „Радев каза, че ще внесе предложението си, когато има подходящи условия. Това НС няма да обърне внимание“, каза той.

„Нагнетяването на напрежение към служебните правителства е мотивирано субективно. В програмата на новото правителство са заимствани много от плановете и работата на служебното правителство“, посочи Маринов.

По думите му дългото управление на служебни кабинети се дължи на това, че партии в НС не могли да сформират правителство, а не на узурпация от страна на президента.

„Няма да има мандатност на кметовете. То е очевидно. Това е едно от нещата, които будят недоумение защо бяха предложени“, коментира той предложението мандатите на кметовете да се сведат до два.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За да има служебни правителства

    8 5 Отговор
    значи има некадърни депутати,избрани от некадърен народ

    Коментиран от #8, #17

  • 2 ПРИТЧА

    8 6 Отговор
    През последните 2 години управляваха служебни правителства поради некадърността на вождовете на т.н. партии как да си поделят баницата, а сега президентът им е виновен. На времето в село Чаир, сега Камен Търновско имало голям панаир. Двама се сдружили и направили кръчма палатка., но едина минавал и прибирал от чекмеджето, а другия не оставал по назад. Свършил панаира - чекмеджето - празно. Изправили се пред палатката и започнали да викат: ЧИРАКА НИ ОБРА ! Селския зевзек застанал срещу тях и той викал : Чирака ги обра, СОЧЕЙКИ ГЪРЛОТО СИ !
  • 3 🇧🇬🇪🇺💯

    4 7 Отговор
    Чумата ДС, Румен Радев и съдбата на Тане Войвада под Кумонистическота Държавна Сигурност

    от българската, простотия, предателство, незачитане правата на другият не може да се избяга, те са фатални.

    Комунизмът е Руска Измишльотина базираща се на “След Крепостните Общини и Колхози” по времето на Царя - Александър II Освободител през 1862 г. който дава свобода на Крепостните Селяни но не им дава земя за частно ползване?
    Земята е принадлежала на Помешците и Елитът които не са имали никакво намерение да се разделят с владенията си.

    (Александър Втори Освободител започва да пише Конституция за което е убит от Елитът на Русия)

    И така, ново освободените крепостни селяни се формират в Общини, Колхози които са работели земята на Помешцици и Елитът на Русия за да имат начин да преживеят.
    Тези Общини-Колхози Чумавият Ленин взима за Еталон за Комунистическото Общество като натирва Руснака след 1917 г в Колхозите на вече Държавната Земя иззета от Руският Елит, дефакто възобновява Кохозите за Бившите Крепостни в пре революционна Русия.

    Това е и коми чумата която застига Тане Войвода в България.
  • 4 любовта

    0 3 Отговор
    към македонците-бивши сърби, години наред бе обобщавана от трифонов . вачкова , воденичаров - те не се ожениха за роми или македонци . По умен Каракачанов ги описваше, като българи с 1 милион нашенци в български градове в северна македония . То българите тези хора ги слушат - приятели на бойко. офшорни сметки,песни. Сега , като има хулигани то си има и СДВР . В Турция преди време клаха пак . ЦСКА имат ножари , а запад дилъри , ако не се лъжа от вестниците . 8 са арестували защото са нарушители . Ще си платят . Няма политика тука .
  • 5 УСА боклук

    4 2 Отговор
    Откакто УСА се намесиха във взаимоотношенията на двете държави , нещоата загрубяха между двата братски народа.
    ТАКА Е навсякъде в света където има УСА
  • 6 Ами и ние

    8 6 Отговор
    Не сме видели проекта на президента, който е готов от 2-3 години. Противен явочник и комунист! Лустрация на такива гадняри!
  • 7 🇧🇬🇪🇺💯

    3 2 Отговор
    :) И на правилен български да ви напиша коментари, пак нема да разберете, долно, предателско, племе, събрано от кол и въже, говорещо български диалекти, покайте се?
  • 8 По скоро

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "За да има служебни правителства":

    мафиотски структури, инсталирани в парламент, да лъжат, крадат и продават тази държава и глупав народ, който не мисли и го водят с лъжи като стадо!
  • 9 принципно

    1 2 Отговор
    погледнато, ако сашко онуди македонка, или сашко онуди македонец - служебните ще констатират брадсво между бгн и рсм народите. трифонов да си вземе и той каквото му харесва. агитките и протестърите не са Ок . Зад колоните .
  • 10 🇧🇬🇪🇺💯

    4 3 Отговор
    Тероризъм с немски привкус но Руско Гестапо, Cheka, GPU, OGPU, NKGB, NKVD и Крепостно Колхозно Общество за света е Руският Принос в Комунистическата Теория и Практика Карл и Маркс отявлени антисемити.
  • 11 🇧🇬🇪🇺💯

    2 2 Отговор
    Добавям КГБ, ФСБ, ДС!
  • 12 Казуар

    5 3 Отговор
    Преди години се говореше, че съпругата на другаря Маринов е рускиня, а той съветва президента. Заловените българи руски шпиони които снимаха секретни материали във военното министерство, съпругите им ги носеха в руското посолство.

    Коментиран от #14

  • 13 българка

    7 2 Отговор
    Някои хора не усещат вълната на надеждата в народа, че държавата най-после тръгва по правилния път! Все още се надяват да ни набутат в път без изход!
  • 14 🇧🇬🇪🇺💯

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Казуар":

    Точно.
  • 15 🇧🇬🇪🇺💯

    7 3 Отговор
    Александър Маринов вместо да бъде Сивият Кардинал на ДС и Румен Радев трябва да е в пандиза с една плеяда от “бифши” Държавна Сигурност Служители и Агенти?
  • 16 Тошко

    2 2 Отговор
    "Зеления чорап" трябва да бъде изолиран напълно от политиката, даже на президентството да му се отнеме бюджета! ...... да ходи бос, без чорапи.
  • 17 Го4о

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "За да има служебни правителства":

    За да има служебно правителство 5 - 6 пъти означава, че зеления чорап е жаден за власт повече от Путин. Има и намерение за смяна на конституцията с която да управлява "до живот"! Добре е че ББ състави правителство за да му отнеме мераците!
  • 18 БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор
    ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОКОПАВАТ ВО ВЕК И ВЕКОВ ВЪВ ВЛАСТТА!ПРЕДСТАВЕТЕ СИ:ШЕФ НА БНБ ОТ ГЕРБ - ДИМИТЪР РАДЕВ,ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС ОТ ГЕРБ - РОСЕН ЖЕЛЯЗКОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВСС ОТ ДА БЪЛГАРИЯ - АТАНАС СЛАВОВ, С ЕДИН ОТ ТЕЗИ ИМЕНА ЩЕ ЗАДЪЛЖАТ ПРЕЗИДЕНТА ДА ДА ИЗБЕРЕ ЗА СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР, А ТОЙ ЩЕ ИЗБЕРЕ ПРАВИТЕЛСТВО НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ КАК ВСИЧКИ ЩЕ БЪДАТ ОТ КВОТАТА НА ГЕРБ ИЛИ ДБ. АКО БСП, ИТН И ВЪЗРАЖДАНЕ ИМАТ 71 ДЕПУТАТИ В 49 НС. АКО ТЕ НЕ ГЛАСУВАТ ЗА ПРОМЯНАТА, ОЗНАЧАВА, ЧЕ ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА НЯМА ДА ИМА, ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМАТ 3/4 ИЛИ 180 ГЛАСУВАЛИ ДЕПУТАТИ ЗА, НО АКО СЕ ПРОДАДАТ ПОД МАСАТА, КАТО НЕ ВЛЯЗАТ ЗА ГЛАСУВАНЕ В ЗАЛА, ИЛИ НЕ ПРИСЪСТВАТ СЪЩИЯ ДЕН ИЛИ ГЛАСУВАТ ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ - ТОГАВА ГЕРБ И ДБ СЕ ОКОПАВАТ ЗА ВО ВЕК И ВЕКОВ ВЪВ ВЛАСТТА. ДА ВИ Е ЧЕСТИТО!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове