Last news in Fakti

31 Юли, 2023 13:06 2 265 14

"Ние, потребителите": Внимавайте при наемане на чадър и шезлонг, не трябва да са в комплект

  • плаж-
  • туристи-
  • некоректни практики

Други некоректни практики са подвеждащо представяне на цените на хранителни продукти от крайбрежни витрини, банкомати с такси за превалутиране и проценти от изтеглените суми без предварителна яснота за клиентите

"Ние, потребителите": Внимавайте при наемане на чадър и шезлонг, не трябва да са в комплект - 1

Ако резервирате в последния момент дълъг уикенд на морето през август, имайте предвид, че на някои места не можете да запазите по-малко от пет нощувки. Това намалява възможностите, от които хората могат да избират, а в съчетание с притискането от времето, съществува риск да вземат икономически неизгодно за тях решение.

Предупреждението идва от основателя на онлайн платформата „Ние, потребителите“ Габриела Руменова. В ефира на „Дарик Кафе“ тя обърна внимание на туристите, които ще закупят туристически услуги в пакет, който включва и ползването на чадър и шезлонги на плажа.

„Важно е предварително да попитат къде е този сет, защото се оказва, че в някои от случаите това е на последна линия. Тогава веднъж ще платят за услугата с покупката на пакета и втори път – ако желаят да са на по-предна позиция.“, обясни специалистът.

Руменова обобщи най-често срещаните некоректни практики до момента: отдаване под наем на чадъри и шезлонги задължително в комплект, подвеждащо представяне на цените на хранителни продукти от крайбрежни витрини, банкомати с такси за превалутиране и проценти от изтеглените суми без предварителна яснота за клиентите.

„Ако в процеса на теглене става ясно колко ще ни струва, то отново не е коректно, защото потребителят е напрегнат – картата му е в устройството, той няма достатъчното време и спокойствие да възприеме това, което му се дава на екрана, да го осмисли, а още по-малкото пък да потърси други възможности и да сравни с тях.“, коментира експертът.

Относно споделените в социалните мрежи примери от недоволстващи туристи, тя каза, че акцентът трябва да е върху самите търговски практики при предлагането на различните стоки и услуги.

„Има най-различни възможности дори и в рамките на един курорт, а хората са свободни да изберат кое заведение или място за развлечение да посетят, според търсенията и възможностите си. За да не се стига до разочарования, най-важното е предварително да се информираме за условията – кое колко ще струва и дали след предплащане действително ще можем да го ползваме“, каза още Руменова.

Остава актуална препоръката преди резервация да проверяваме за наличието на категоризация на мястото за настаняване или средството за подслон и преди каквато и да било покупка да преглеждаме отзивите от предишни посетители, като следим за автентичността на оставените оценки и коментари.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    24 1 Отговор
    Внимавайте да не бъдете съдени заради пържоли, пребити заради чадър и си пригответе по левче за бучка лед.

    Коментиран от #12

  • 2 Естествен Интелект

    11 0 Отговор
    Няма такава опасност....
  • 3 без да се поръча рибай

    15 0 Отговор
    може ли да се ходи на море ?
  • 4 Решението е просто та просто

    21 3 Отговор
    Не ходете на беге море

    Коментиран от #5

  • 5 шопо

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Решението е просто та просто":

    Леле шезлонго е толкова близо, че ако пръднем, че отнесем съседо !

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мек Отело

    14 3 Отговор
    то даотидеш на феккаломорието е стресиращо все едно ще купувам апартамент. Мне мерси, всички сме за Гърция

    Коментиран от #10

  • 8 маке

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "шопо":

    Ако съм я на шезлонго, че се предпазим кът съ връжем за чадъро !
  • 9 Мексо

    4 4 Отговор
    Всеки цървул вече се изживява като VIP персона и иска за 5лв. да се глези като лорд. Взима си парцала и ляга в чукара в непочистеното без спасител и медицински пункт. Баба й на тази все по шезлонги на скъпи плажове се е търкаляла.
  • 10 В Гърция ама на два километра от плажа

    5 7 Отговор

    До коментар #7 от "Мек Отело":

    В някое село. Я иди на скъпите места да видим дали в цената не влизат всички екстри. Има места бутилка шампанско е 1000€ не виждам да плюете по тях. Всяка жаба да си знае гьола.
  • 11 Селяндур

    5 3 Отговор
    Я като ойдем у некое забутано село у Гърция , целио багажник ми е с консерви , и пари не давам за нищо. Цел ден кемам на едно кафе връз шезлонго , и те така. А у Фейсо не казвам , че съм у гръцко село , само викам , че съм у Гърция. Даже по еднъж на почивка , давам пари за цел гирос , та да се снимам връз камъняцте на плажо. После , като се върнем у село , сите мислат , че съм голема работа , и съм плън с пари.
  • 12 Бг Турист

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Аз този проблем го нямам от 20 години..почивам навън -гръчко, турско, последните 7-8 години и хърватско или албанско...и нямам спомен да съм имал поне едно подобно премеждие...Прекрасни условия създават комшиите за отдих и почивка..без излишни нерви и български тарикатлъци как да ти свалят пет кожи... а като гледам коментарите и отзивите..с всяка изминала година стават все по-зле нещата. Съжалявам, ама като не знаят как да ти вземат парите, ще ги дам на онези, които го умеят този занаят. А като си направя сметката...средно почивката ми стъпва на около 5000 евра..жалкто е, че ги давам навън ..за 20 години..можете да сметнете колко са загубили нашите пишман хотелиери само от мен..
  • 13 Смех

    0 1 Отговор
    В Гърция няма нужда да внимавам срещу едно фрапе ми карат колкото чадъра, шезлонга и масички си искам и сядам където е свободно. На първа линия кое му е хубавото сто крака ти хвърлят пясък...само с деца е оправдано да ги наглеждаш
  • 14 ЧОЧО

    1 0 Отговор
    Едно време все на шезлонги сте се печели.Забиваш си чадъра ,постилаш си ховлията и готово.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове