Last news in Fakti

4 Август, 2023 19:28 6 068 37

Момиче твърди, че е изнасилено на купон край Пловдив

  • момиче-
  • изнасилване-
  • купон

Случката е от миналия месец, когато обвиняемият е бил поканен на празненство близо до Пловдив. Сред поканените е била и потърпевшата. В малките часове на нощта и след употреба на алкохол двамата остават насаме. Качват се на втория етаж на къщата, където е спалнята и там извършват полов акт

Момиче твърди, че е изнасилено на купон край Пловдив - 1
Снимка: shutterstock

"Когато общественото мнение влезе в съдебната зала, справедливостта излиза", така коментира оставането за постоянно в ареста на своя клиент адвокат Красимир Баков пред репортер на Plovdiv24.bg.

В. Н. е обвинен за изнасилване и съдът продължи мярката му “задържане под стража" за неопределен период от време. Това е окончателно решение на втора инстанция от вчера.

Случката е от миналия месец, когато обвиняемият е бил поканен на празненство близо до Пловдив. Сред поканените е била и потърпевшата. В малките часове на нощта и след употреба на алкохол двамата остават насаме. Качват се на втория етаж на къщата, където е спалнята и там извършват полов акт.

В показанията си Наков обяснява - според него случилото се не е било по принуда. Той е споделил на момичето, че иска всичко да си остане между тях. Причината е, че мъжът има семейство и дете и не е искал това да му повлияе негативно. Това прокурорът изтълкува като склоняване на момичето да не подава жалба и че ако бъде пуснат на свобода, Наков може да промени показванията на другите свидетели.

Според показанията на момичето актът е бил принудителен. Тя е била качена на рамото на момчето и насилствено заведена в спалнята. Там се е опитала да вика, но не е чута заради силната музика. Когато тя първа слиза при компанията, им разказва, че е била изнасилена. Малко по-късно жената и нейната приятелка са откарани към дома им от брата на обвиняемия. Няколко часа по-късно неин приятел подава сигнал на телефон 112 за деянието, а чак след това самата тя отива в Първо РПУ.

Според прокурора, присъстващ на делото, този тип обвинения рядко имат свидетел. В голяма част от случаите участниците са само двама. Повечето свидетелите, които са присъствали на купона, са общи техни приятели. Според прокурора е трудно да се вземат предвид техните показания, защото възприятията им са различни. Едни казват, че е момичето е било спокойно, а други, че е плачело.

Прокурорът изтъкна, че при момичето има телесно увреждане на половите органи, което подкрепя нейната версия. “Ако стъпим на двата сигурни акта - полов акт и телесното увреждане, ако отечем думите на жертвата на насилието - мъжът е виновен.", каза още той.

Защитата контрира думите му с факта, че момичето се е забавило да подаде сигнала и през това време не се знае точно какво се е случило. Както и че майката на домакина е била в съседна стая и също не е чула викове. “Тя ми каза да се качим горе. Не съм искал да е насилствено. Искам най-лека мярка", добави обвиняемият Наков като последни думи.

“Не можем да разчитаме на обективност от страна на провораздавателните органи, защото този обществен натиск прави невъзможна работата на професионалистите", коментира още адвокатът след делото.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Момичето

    66 15 Отговор
    Стоте лева са фалшиви, Значи съм изнасилена.
  • 2 Владимир

    39 13 Отговор
    Да се радва че не се е родила в Афганистан...Да аман от либерализъм
  • 3 Сталин

    55 9 Отговор
    Две стари моми злобно коментират и едната казва на другата
    - Абе на тая Димова много и върви, мъж има любовник има, а и вчера я изнасилиха
  • 4 Вече полов акт само след нотариално

    62 5 Отговор
    заверен двустранен договор

    Коментиран от #8, #16

  • 5 законодателно недоносче

    51 7 Отговор
    Сега ще има доста изнасилени, опипани и одраскани мадами.
    Върви доказвай, че не си бил в "интимна връзка" с тях...
  • 6 Асдф

    31 2 Отговор
    Чалгаризацията е така.
  • 7 Калпазанин

    43 12 Отговор
    След такива "новини" да ни са честити новите родител 1,2,3иии догодина ще се радваме на мис България от третия пол като в Холандия. И да питам на купона къв го търсила детски филмчета ли се гледа на купон
  • 8 Рошко

    31 7 Отговор

    До коментар #4 от "Вече полов акт само след нотариално":

    То май натам върви работата ама под кръста надолу набира не го интересува нотариус, а алкохола и дрогата пък хич, са не говорим за "момите" които на такъв купон са облечени само по чорапи и после като изтрвзнее що магарето скъсало синджира и кой ма @@@
  • 9 Хмм

    17 2 Отговор
    Такива неща се случваха 90 години
    добре е полицията малко да се намеси че нямаме много българки и българи за похарчване
  • 10 Айдееее

    23 6 Отговор
    стига писнахте ни !
  • 11 Лена трябва да съди Киро

    38 7 Отговор
    за изнасилването на парапета! Похотливият столипиновски ром трябва да лежи!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 НРБ

    49 13 Отговор
    Дойдоха Американските номера за изнасилване !!! Напили се, харесали се, танцували...натискали се и без задръжки секс на горния етаж....после олелее, той ме изнасили...глупави лъжи !! Ми защо си там и пиеш, че да нямаш контрол на действията си...после мъжът виновен ???

    Коментиран от #14, #17

  • 14 Кеф голем

    24 7 Отговор

    До коментар #13 от "НРБ":

    Сега сещаш ли се колко жени ще наскачат да съдят Боко гербаджийския жребец? Ойдоха кюлчетата и евраците.

    Коментиран от #15, #37

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гачо

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "Вече полов акт само след нотариално":

    И то само между еднополови! Ако са от размина полове въпреки нотариалния договор пак е подсъдимо.
  • 17 БНБ

    22 5 Отговор

    До коментар #13 от "НРБ":

    А той като има жена и семейство къде е тръгнал да се .... с когото завари?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Българин

    29 2 Отговор
    "Не можем да разчитаме на обективност от страна на правораздавателните органи, защото този обществен натиск прави невъзможна работата на професионалистите", коментира още адвокатът след делото." Боже мой! Как е възможно изобщо правораздавателните органи да се влияят от мнението на тълпата? Тези хора не знаят ли, че трябва да се ръководят от фактите, а не от хорските мисли? Явно правосъдието е като при варварите едно време. Каквото каже тълпата. Позор за България.
  • 20 БАЙ КУРТИ

    9 7 Отговор
    КИРЕТО от кога иска да вкара. закона/ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ. Но ако изнасилвачите се определят , че са привърженик на СОРОС И му щелува бас...у..а . Ще ги съдят ли или са от нашите и ще минат метър
  • 21 Абе

    7 5 Отговор
    Много ми е интересно- тия жени по какъв каталог си ги избират тия насилници?! Щото ако беше истински стойностен мъж, уважаващ себе си и хората около него,щеше да е скучно. Трябва да има драма.
  • 22 Доротея

    20 6 Отговор
    Запомнете! Когато двойка пре любодейци се качва в апартамент, ако момичето върви напред, значи е насилствено! Ако се движи зад младежа, значи е доброволно! Киро Петков е обвинеям в този случай!

    Коментиран от #23

  • 23 Буха ха

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "Доротея":

    А ако прелюбодейците са двама мъже, кой върви отпред и кой отзад?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кило

    21 6 Отговор
    Е вие се усарахте , то бива до някъде ама трябва са има спирачка. Една изнасилена друга недебаня , са спеете се малко . То и Тръмп неква простапутка го съди че я изнасилил преди 20 години в съблекалнята на магазин ....хахах как че те изнасилят в съблекалня бе , заключил е пердето ли , то бива малоумщина , ама тук се прекалява
  • 26 Курд Околянов

    7 2 Отговор
    След много алкохол всичко може да стане.
  • 27 Стари номера

    13 2 Отговор
    По времето на соца имаше такива постановки с изнасилвания и никой не питаше мъжа крив ли е, прав ли е. Цялата работа беше за едни 1 500 лв., /много пари за 70-те и 80-те години/,които момата получаваше, а оня задължително в пандиза. По селата много не ставаха такива работи, ама в големите градове си беше бизнес. Познавам двама - на единия му се провали следването, другият успял да се измъкне като я чул шепнешком да се обажда на милицията. Отишло момчето на ресторант, тая се лепнала за него и шаранът отишъл у тях. После през прозореца и през оградата на комшиите се покрил.
  • 28 Ми тогава

    6 0 Отговор
    и 15 свидетели и 34 камери.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 гореща тема

    3 3 Отговор
    идеално за политици и съдии и медии да заглавичкат хората от 400 шева които са доста (хубаво, ама да е за всички жертви) че правят нещо и да задържат също потенциално нищо подозиращи невинни мъже заради един флирт с мома която после писва. Така фокуса от чекмеджета,бедност, кражби, измиращи хора от корумпирана здравна система към престъпления които се случват поради безхаберието им
  • 31 Хем

    8 3 Отговор
    Женен хем с дете къв го дири по чуждо? Да бе мирно седяло .............
  • 32 Алкохолът

    7 2 Отговор
    Не е за всеки сега за 5мин кеф ще страда цял живот
  • 33 Aлфа Bълкът

    7 1 Отговор
    Те затова ходят на тия купони да се изнасилват.
  • 34 Милен

    15 2 Отговор
    В промените на закона трябва да впишат и, че на купоните трябва да присъстват адвокатите на всички поканени, нотариус и няколко оператора, оти не се знае после кой кого бил изнасилил 😂
  • 35 ...

    6 1 Отговор
    Все пак има ли генетичен материал?
  • 36 Дайте да дадем

    4 0 Отговор
    Хайде, ред е на Мата Хари.
  • 37 Кирчо и Кокорчо

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Кеф голем":

    И ние ще го съдим Бацето
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове