Last news in Fakti

8 Август, 2023 16:19 1 137 23

До края на седмицата кабинетът представя спешен план за защита на жертвите на домашно насилие

  • кабинет-
  • спешни мерки-
  • защита-
  • жертви на домашно насилие

„Ние ще обобщим всички мерки от страна на министерството, за да може да се повиши не само реакцията след акт на насилие, а и цялостната подкрепа за жените, жертви на насилие", каза още социалният министър

До края на седмицата кабинетът представя спешен план за защита на жертвите на домашно насилие  - 1
Снимка: БГНЕС

До края на седмицата кабинетът ще представи спешен план за защита на жертвите на домашно насилие. Това заяви в Пловдив министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, цитирана от БНР. Тя припомни, че Николай Денков разпореди на няколко министерства, сред които и социалното, да набележат необходимите мерки за това.

„Ние ще обобщим всички мерки от страна на министерството, за да може да се повиши не само реакцията след акт на насилие, а и цялостната подкрепа за жените, жертви на насилие", каза още социалният министър.

„Агенцията за социално подпомагане ще направи всичко възможно, ще посочи и броя на защитените жилища, но не е важно само физическото пространство. Много е важно за тези жени да имат достъп до качествена емоционална и психологическа подкрепа. Ние считаме, че наличните услуги за такива жертви на насилие не са достатъчни и ще предложим тяхното увеличение. За нас най-важното е превенцията и ако се случи нещо акт на насилие, да имат цялостна подкрепа, така че да продължат живота си с достойнство“, каза още Шалапатова.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пич

    22 3 Отговор
    Тази , в предишния си живот , е била надуваема кукла !!! Няма иначе , откъде да дойде такъв интелект !!!
  • 3 Делю Хайдутин

    15 3 Отговор
    Иванка ШаЛапаТова .И онова.
  • 4 Делю Хайдутин

    21 2 Отговор
    А за мъжете жертви на домашно насилие и тормоз?
  • 5 ЧОЧО

    20 1 Отговор
    Ще спрете домашното насилие, колкото спряхте катастрофите по пътищата.Само приказки и нищо правене.
  • 6 Алкохолика

    15 1 Отговор
    Най-голямата жертва е колегата от НС, изтърва два лафа и скочихте всички да го изядете! Моля внимавайте с обидите към него, човека е творец, да не стане така да се търсим глобяваме и издирваме! Глобите са жестоки, маси пълни с ъс салати сланина,луканки,чесън и маркови уискита! И за капак Софка с оркестъра! Аде браво!
  • 7 Вероятно

    15 2 Отговор
    с разни подзаконови актове ще дописват закона. Няма да мирясат докато не приемат джендърството. Иначе мерките са прости - възпитание в традиционните български добродетели.
  • 8 ЧИЧИ

    15 1 Отговор
    А СПЕШЕН ПЛАН ЗА БЕЖАНЦИТЕ КОИТО НАРУШАВАТ ДЪРЖАВАНАТА ГРАНИЦА ЩЕ ИМА ЛИ ИЛИ ТАМ ВСИЧКО Е ПУНТА МАРА И ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ
  • 9 Гордостта на Тара

    15 0 Отговор
    Ако случаят на Дебора се гледа склоняване към проституция то следва да се гледа от НК и да няма нищо общо с домашно насилие ..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Защо ?

    13 1 Отговор
    Досега не е ли имало закони ?
  • 12 таз пък

    18 0 Отговор
    Дали е насилие към жена, дете или мъж, каква е разликата? Има си закони и не са нужни специални за някого. Защото се превръща в дискриминация на полова основа.
  • 13 Абе хора

    8 1 Отговор
    Вие се побъркахте с популистките си пребързани глупави и ненужни решения и после ще кажете че сте направили план но това нищо не означава изискайте обществено обсъждане а не пожарникарски действия които нищо не променят.
  • 14 бай Иван

    13 2 Отговор
    Иванка Шалапатова,През 1997 г. Шалапатова започва работа в британската благотворителна организация „Европейски детски тръст“, а след оттеглянето на организацията от България през 2000 г. Шалапатова става ръководител на нейния правоприемник – фондация „За нашите деца“.1

    Шалапатова е бивш вицепрезидент на Световната организация по приемна грижа и член на борда на директорите на мрежата Child Rights Connect, състояща се от над 80 НПО,

    Какво общо има министерството на труда и социалната политика към борбата с домашното насилие, освен да си набият поредните НПО-та в тази материя? Шалапова е специалист в това.
  • 15 бяла краставица

    10 2 Отговор
    Като вида някоя лелка да се пули, вдига вежди, докато обяснява и ми се изправят косите. Толкова алабалистика и куха важност и демагогия. От къде пари за тези постове на ланкаджии?
  • 16 ФЕЙК

    8 1 Отговор
    Фонд за защита на българските мъже пита министърката: Каква е разликата ако ти избият зъбите в къщи или на улицата ? Ежедневния тормоз на който някои жени подлагат мъжете си домашно насилие ли е и особено когато се намеси ТЪЩАТА? Насилието в 59 ден зачита ли се ?
    НАСИЛИЕТО СИ Е НАСИЛИЕ И В КЪЩИ И НА ВЪН ! Защо трябва да има отделен закон за ДОМАШНОТО насилие ?

    Коментиран от #17

  • 17 Прав си

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "ФЕЙК":

    И без заяждане да включим и свекървата към снахата, както и обратното. И "тихите малтретирани женички", които не крещят по площадите и докарват инфаркт на мъжете си. И мъжете, на които жените да виновни, че са неудачници. Тълпата винаги е била в услуга на водачите и когато го осъзнае винаги е късно. Проблемите не да в закона, а в ненаказания субективизъм и други фактори, с които се прилага.
  • 18 безплатно

    8 2 Отговор
    ЦЯЛАТО БЪРЗАНЕ Е ДА НЕ СЕ ИЗПУСНАТ ПАРИТЕ ОТ ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ,БЕЗ ИНСТАМБУЛСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ,БЕЗ ЗАЩИТА НА ДЖЕНДЪРИТЕ НЯМА ПАРИ ОТ ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ,НЯМА ПАРИ ОТ СОРОС.
  • 19 хммм

    4 3 Отговор
    Случаите зачестяват... комунистите си отмъщават на българките.. Редно е да има такъв план!
  • 20 Павел пенев

    9 1 Отговор
    Тона нищожество е от софийския прайд на ЛГБТИ. Вижте ни министрите и правете извод за държавата. Но от тези не очаквайте срам,чест и грижа за народа.

    Коментиран от #23

  • 21 Уууууууу

    6 0 Отговор
    Услугите били недостатъчни!? Услугите?! По-евтино излиза престъпниците насилници да се вкарат бързо в затвора, а не да плащаме за уж защитени жилища за жертвите им. Така жертвите на насилниците са двойно наказани - един път, унижени с физически и втори път, обречени да живеят преследвани и в страх. Защото тези защитени жилища не са чак толкова безопасни...
  • 22 Русенец

    4 1 Отговор
    Спешен натиск за приемане на конвенцията. Досега нямахме ли си закони срешу насилието?
  • 23 Русенец

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Павел пенев":

    Винаги съм казвал, че трябва да се чете листата на партията, за която гласуваш. Не да се гледа кой е лидер, а да се гледа кои ще влязат с лидера. Лидерът е само рекламно лице за привличане на гласове. С него влизат онези, за които никога не бихте гласували.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове