Last news in Fakti

8 Август, 2023 16:37 1 989 92

Български фонд за жените иска оставката на Вежди Рашидов като депутат

  • вежди рашидов-
  • оставка-
  • фонд-
  • за жените

Заседанията се превръщат и в трибуна, от която крайно регресивни партии изразяват гръмогласно собствените си политически послания без капка загриженост за 13-те убити жени от началото на годината и останалите 1 милион българки, които страдат от насилие всеки ден

Български фонд за жените иска оставката на Вежди Рашидов като депутат - 1

Български фонд за жените иска оставката на Вежди Рашидов като депутат. От фондацията посочват, че екипът ѝ е следял вчерашното извънредно заседание на парламента за промените в Закона за защита от домашно насилие (ЗЗДН), а именно - разширяване на кръга от лица, които са били или се намират в интимна връзка, които да бъдат защитени от закона.

„Вече почти сме привикнали към заседания, които се превръщат в политически цирк, в арена на реч на омраза и нападки към гражданските организации, в състезание по нехайство, по време на които се измества фокусът от нужните промени в законодателството и наболелите и дълбоко вкоренени в обществото ни проблеми с домашното насилие и насилието, основано на пола.

Заседанията се превръщат и в трибуна, от която крайно регресивни партии изразяват гръмогласно собствените си политически послания без капка загриженост за 13-те убити жени от началото на годината и останалите 1 милион българки, които страдат от насилие всеки ден. Те са унижение за жертвите на домашно насилие и насилието над жени в нашата държава”, посочват от фондацията.

„Но точно когато си помислихме, че нивото на „дебата“ в НС не може да падне по-ниско, депутатите излязоха в почивка, по време на която народният представител, бивш министър на културата и бивш председател на парламента Вежди Рашидов отиде при зам.-председателите и не знаейки, че микрофоните са оставени включени, изрече нещо безкрайно неприемливо, цинично и сексистко: „Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички ку*ви се събудиха да се сетят след 15 години, че са били изнасилвани. Като с оня - американския режисьор, където го напрайха на маймуна”, коментират от Български фонд за жените.

„Тези реплики са символ на отношението на повечето политически партии, институции и народни представители към жените в България, към домашното насилие, към неразбирането на този проблем. Тези реплики са символ на институционално насилие по време на дебат за борба с насилието.

Г-н Рашидов, вчера, след като осъзнахте, че думите Ви не са останали незабелязани, Вие се извинихте. Като организация с 20-годишен опит в борбата с насилието ние не Ви прощаваме казаното и искаме да си подадете оставката като народен представител. Вие нямате място в българския парламент! А извинението Ви няма никаква стойност, особено когато е последвано от Вашето твърдение, че думите Ви са извадени от контекста. Обяснете ни, г-н Рашидов, какъв контекст превръща една изнасилена жена в ку*ва?”, питат от фондацията.

„Впрочем жените често не говорят за посегателството веднага, след като се случи, по ред причини – срам, страх, стигма, недоверие в институциите и съмнения, че насилникът може да остане безнаказан въпреки всичко (не е като да не се е случвало, нали?). И повярвайте, те не само не забравят за престъплението/ята, извършено/и срещу тях преди 15 години, а едва ли минава дори ден, без да се върнат към ужасяващите спомени от посегателството. Бихме Ви простили невежеството, ако не бяхте нарекли изнасилените жени ку*ви. От най-високата трибуна в държавата. И ако от Вас не зависеха жизненоважни промени в законодателството”, коментират от Български фонд за жените.

„Не е достатъчно от ГЕРБ да поискат оставките Ви от две комисии – това няма да заглуши думите Ви, а и се съмняваме, че ще промени мнението Ви за изнасилените жени, което Вие споделяте с такива увереност и убеденост със своите колеги. Дори не ни се мисли какво още изричате в залата, където хората са Ви изпратили, за да ги „представлявате“. Не можем да очакваме адекватни промени в законодателството, докато те се гласуват от такива като Вас”, посочват още от фондацията и призовават народните представители от всички партии да поискат и да гласуват оставката на Вежди Рашидов.

„Подайте сигнал към Комисията по превенция и противодействие на корупцията към НС! Отстранете г-н Рашидов от заседания! А след това го отстранете и като депутат. За да измиете срама от думите му и да върнете достойнството на жертвите на полово-базираното насилие.

Призоваваме Ви да продължите да работите за още по-добри и ефективни промени в Закона за защита от домашно насилие и Наказателния кодекс! Вие сте длъжници на българските жени”, заявяват още от организацията.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    46 10 Отговор
    В Парламента не обичат истината.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Абе

    40 18 Отговор
    човека си е прав, някакъв бум покрай случая Дебора, защо мълчахте до сега. Ама яко се издъни иначе пияницата, това може да си го кажете вкъщи ама не в парламента.

    Коментиран от #22

  • 4 Коментаторски клишета

    21 6 Отговор
    Получи масов обстрел от линията на наказателното поле опитният вратар, сега всеки дебютант се пробва да отбележи заветното попадение и да влезе под светлините на прожекторите за скаутите отвъд голямата вода.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Град Симитли

    22 5 Отговор
    Малкия Веждю ша режат ли публично?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 А бе

    42 16 Отговор
    Тва некво ново извращение на сорроспии ли е тоя фонд на две незадоволени урруспии

    Коментиран от #12, #79

  • 9 да де

    56 2 Отговор
    Хехе, а оня дето рече истината за кърджалийска поцинкована кофа кВо ша го праИм?

    Коментиран от #33

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бонев

    48 8 Отговор
    В България най лошото нещо е да кажеш истината. Веднага ти скачат де що има НПОта.
  • 12 точно казано

    17 4 Отговор

    До коментар #8 от "А бе":

    браво....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Делю Хайдутин

    24 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ура":

    Фонд за износ за бардаците на Запад.

    Коментиран от #28

  • 15 Абе момче

    14 5 Отговор

    До коментар #10 от "а ти какво седиш":

    показали са ти се розовите прашки, прибери ги

    Коментиран от #26

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ОНЗИ

    18 29 Отговор
    НЕЗАБАВНА ОСТАВКА.ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА.
  • 19 Сталин

    25 6 Отговор
    И аз искам жените от български фонд да ми свирят на кавала

    Коментиран от #69

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хотел и стая

    21 5 Отговор
    Много ми е интересно- тия жени по какъв каталог си ги избират тия насилници? Щото ако беше истински стойностен мъж, уважаващ себе си и хората около него , щеше да е скучно положението. Трябва да има драма.
  • 22 Втори план

    35 4 Отговор

    До коментар #3 от "Абе":

    Да пази Бог, някой да бъде подложен на насилие, но без да адвокатствам на Вежди-то, този път е прав! Човекът първом каза "С какво домашното насилие е по-различно от другото насилие, и сега имаме закон и текстове и можем да го съдим". С други думи, проблемът не е в липсата на законови текстове, а в тяхното лошо прилагане и неспазване! После каза оная дума, която започва с "К", като нямаше предвид да асоциира всички с нея, а че с такива необмислени текстове ще се стигне до цунами от неоснователни и чисто клеветнически обвинения с цел облагодетелстване на клеветника. Когато нещата са дума срещу дума, не изискват доказване и свидетели всеки може да бъде набеден за всичко и никой не е в състояние да докаже по друг начин невинността си - веднъж набеден, ако не плати на набедителката = дежурен виновен. Е сега ще гледаме тази серия от сериала, защото всеки с малко възможности в джоба ще бъде бъде набеждаван/изнудван за да си плати да го оставят на мира!
    Това имаше предвид Вежди-то.

    Коментиран от #45

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 мултака е

    7 14 Отговор
    Б О К Л У К
  • 26 Ти си си извади

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Абе момче":

    от розовото ..и вчрно момче съм..не като теб джендур...че
  • 27 алоо Фонда

    8 3 Отговор
    защо само на Рашилд, той е само един процент от капацитета на ББ...отговор: избирателно гробно мълчание по грантаджийски...
  • 28 много точно казано

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Делю Хайдутин":

    браво
  • 29 ха ха ха аха ха

    1 15 Отговор
    Всички копейки на амбразурата.

    Коментиран от #35

  • 30 сарай Доган

    10 16 Отговор
    Вън от Парламента, Мутро Мулташка, вън!
  • 31 Троян

    4 13 Отговор
    На входа на народното събрание да се сложи дрегер. Вежди???
  • 32 фонд

    22 2 Отговор
    за стари чанти и подлоги...да вземат грантове и пари по измислени проекти...това е този фонд
  • 33 ПКП

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "да де":

    така беше, така...оставка и на Байку...
  • 34 ГОЛЯМ

    29 7 Отговор
    ОСВЕН ЕДНО ГОЛЯМО ЕВАЛЛА ,друго няма какво да кажа за Рашидов. Мъж , та ... мъж. Не му пука ни от Козяк ,ни от Брюксел ,ни от Бойко ,ни от ЛГБТИ дружинките. И като художник и като скулптор ,и като човек е ГОЛЯМ.
  • 35 А триполовите

    11 3 Отговор

    До коментар #29 от "ха ха ха аха ха":

    Какво мислите по въпроса?

    Коментиран от #37, #39

  • 36 Наблюдател

    7 5 Отговор
    Няма да стане, защото е турчин. За съжаление ДПС командва България. Факт! Другото е приказки.
  • 37 Наблюдател

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "А триполовите":

    Те ще си трайкат. Нямат интерес да се произнасят по въпроса.
  • 38 РАЗПНЕТЕ ГО !!!

    28 7 Отговор
    Засрамете се , бе !!! Дайте сега да разпнем на кръст Вежди , защото казва истината !!! Единственият честен и свестен в НС , който не е клекнал на джендарядата и не прокламира гей и пр. евро-атлантически "ценности" , единственият на когото - каквото му е на сърцето - това му е и в устата , не се кълчи , не лиже задокеански зад.ици , не се продава и не трепери от страх пред ПОСОЛСТВОТО и пред ЕВРОЧИНОВНИЧЕСТВОТО и нарича нещата с точните им имена . Поради всички гореизброени причини - РАЗПНЕТЕ ГО !!!

    Коментиран от #44

  • 39 мислим

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "А триполовите":

    Как да готаковаме на маминкатати.

    Коментиран от #47

  • 40 Питам:

    19 0 Отговор
    Всяко едно убийство е отвратително, особено над малолетни! Но питам БЪЛГАРСКИЯ ФОНД НА ЖЕНИТЕ / организация, която за първи път чувам/ КАКВО НАПРАВИХА ЗА ДА ПРЕДОТВРАТЯТ ТЕЗИ УБИЙСТВА ? Работили ли са със семействата на момичетата, с майките им, с организациите за защита на децата, С ПОЛИЦИЯТА, защото тези момичета са деца занимавали се с незаконна дейност или най-лесно е при всяко нещастие да си показваме рогата за да оправдаем парите които УСВОЯВАМЕ?

    Коментиран от #46

  • 41 бягай

    19 0 Отговор
    Бягай Вежди ,бягай ! Бягай от този злополучен и престъпен Парламент , от тази уродлива "сглобка" в която ББ вкара ГЕРБ ( за което ГЕРБ ще плати кървава цена ) , от това напълно лишено от ценности , морал , почтеност , професионализъм ( изключвам факта , че почти всички в управлението са професионални крадци ) и здрав разум Правителство и НС ! Бягай , за да се опетниш и ти завинаги ( ако продължават да те смятат за един от тях ) и вместо да останеш в българската история , като велик творец , , .ще останеш като тях - като велик подлец , крадец и глупец !
  • 42 Ние джендърите

    12 2 Отговор
    Искаме Веждичката да се извини на българския фонд на жените.Колко е прав с тази реплика разбирам го човека.
  • 43 Верно ли

    13 1 Отговор
    Български фонд за жените с адамови ябълки иска оставката на Вежди Рашидов като депутат.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 гост

    18 0 Отговор

    До коментар #22 от "Втори план":

    Прав е Вежди ! Вижте в образеца на демокрацията, братските САЩ какво става! Една баба се сетила, че Тръмп я изнасилил преди 30 години н пробната на магазина, друга порно "актриса" че Тръмп и платил огромна сума да си мълчи! А горкия Байдън - една баба на 85 с удоволствие се сетила как я изнасилил преди 35 години в КОРИДОРА на Сената. Точно това имаше предвид Веждичката !
  • 46 Да,да

    9 0 Отговор

    До коментар #40 от "Питам:":

    Българският фонд на мъжете предлага на женския фонд да...

    Коментиран от #88

  • 47 Топки

    8 1 Отговор

    До коментар #39 от "мислим":

    Трябват за тази работа,топки.
  • 48 бяла краставица

    15 2 Отговор
    Българският фонд на мъжете, иска жените да не искат повече от това което се полага на мъжете!!!

    Коментиран от #75

  • 49 Веждю нищо не каза за жени ,

    20 2 Отговор
    а за "кyви" . Очевидно те сами са се разпознали в тази категория -)))
  • 50 Комунист това е диагноза

    6 8 Отговор
    ВЕЖДИ Е ЖЕРТВА НА КОМУНИЗМА

    Комунистите ни учеха, че има само работнички и к@рви . Според комунистическата идеология жената е основен инструмент за справяне с икономическите цели на социалистическото общество. Тя е жената-другар, жената-тракторист, жената-агроном.

    Тя се нуждае не от цветя, а от струг, не от комплименти, а от по-висок разряд, не от това някой да й отваря вратата, а да я почерпи бира с мастика след нощната смяна. Болшевишката парадигма не допускаше образ на жената-любовница. Тя е просто к@рва.

    За по-малко от половин век варварските комуноиди успяха да унищожат традиционните семейни отношения за поколения напред.

    По ирония на съдбата днес именно жалките им издънки да пискат срещу джендъризма, норвежките педофили да се пишат защитници на православието, потурите и увисналите пилони .

    За горното много много досетливо се сети високо-уважаван журналист и именно той го написа пръв .
  • 51 гнус ме е

    18 2 Отговор
    Чудеха се от Козяк как да го отстранят Вежди . Него , "Магнитски" не го плаши . Не е крал , милионите си ги има , ама са изкарани с честен труд , световно известен е , негови творби има и в Лувъра и във Ватикана , и в Метрополтен и в Кранеги . Едно акварелче с негов подпис струва пет цифрена сума /в евро/ , неговите скулптори се продават за шест цифрени суми /та и от горе/ и поради това ... е , не му пука нито от "Магнитски" , нито от Урсула /не трав.стита , а другата/, нито от "знамето на дъгата" . За това им беше трън в очите и сега ... сега жив ще го изядат , ама ... доколкото го познавам - на него /пак/ хич няма да му пука .
  • 52 Жоро

    18 1 Отговор
    Къде беше този фонд когато Тулупа и ПКП бяха актуални ?!
  • 53 М3 голд

    18 0 Отговор
    Много сте писали. Много! Дълго! И какво сте се борили 29 години? Да влезете в списъка на хранениците на чичко Сорос. И какво сте направили досега? Спасили сте ... Жени от смърт. А какво значи Един милион жени се насилват в България? Ежедневно! От къде е статистиката? Има ли такава? Малко лъготите като зеления. И да се разбере, че ви има. За нищо не ставате, само за лапане. От Европейския олинклузив.
  • 54 1-20

    6 13 Отговор
    Изглежда пак жените ще свършат работа... като няма мъже. Мулташката пияна муцуна да ни освободи от присъствието си.
  • 55 Тити

    6 14 Отговор
    Този шушляк отдавна трябваше да е вън от парламента.
  • 56 Макс

    6 15 Отговор
    Браво момичета !!! Оставка !
  • 57 Вашето Мнение

    2 12 Отговор
    Този алкохолик мюсюлманин е приключил с морала отдавна. Не заради думите си, а че въпреки тях гласува за приемането на закона.
  • 58 незнайко

    13 2 Отговор
    Този фонд за жените с каква цел е създаден и какво общо има с истината която каза Вежди Ращидов ? К...и е имало в древноста и ще има и в бъдеще ! Този фонд май това не го знае !
  • 59 безплатно

    10 2 Отговор
    Стана ясно,че е коментирал американските жени,а не българските и затова се е намесило американското посолство чрез по-ниско поставена чиновничка българка женена за американец.Изразил становище за случаи от преди 15години,което в България е с изтекъл срок по давност,у нас е 10дини,след тези години делото се приключва по давност.Американската съдебна система е коренно различна от Римското право и сега се прави един качамак без пръжки.
  • 60 Ха ха ха

    17 1 Отговор
    И да си дойдем на думата , че Веждито просто каза една голяма истина , но едни лицемери набързо го порицаха . Напълно беше прав , че сега се създава предпоставка едни златотърсачки да започнат да си измислят разни случки и да съдят когото си искат . Айде стига с тая демагогия и разни исанбулконвенции .
  • 61 12345

    10 1 Отговор
    Какъв фонд сте вие. И какво направихте досега срещу насилието на жени в България?????
  • 62 Тиа па

    10 1 Отговор
    Много често взеха да се надигат вълни от недоволство, когато някой каже истината.

    Коментиран от #70

  • 63 Баце ЕООД

    5 2 Отговор
    Веждито мои и да пие, ама знае..
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 в Матрицата

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Сталин":

    Не ги познавам, но виждам как току-що си поръча бедствие... 😄😄😄😄
  • 70 ще се научите

    1 4 Отговор

    До коментар #62 от "Тиа па":

    Вие все още не осъзнавате, че живеете в нова реалност, където насилието се наказва.

    Коментиран от #76

  • 71 златните

    3 1 Отговор
    мисирки ,какво още искат.....Даго лапат целия.....
  • 72 Аман от пишман защитници!

    2 1 Отговор
    20 години борба с насилието и резултат 0(нула). С кого са се борили - с полицията, с прокуратурата, със съда, защото през тези 20 години никой не се стараеше да прилага съвестно законите....Голяма борба, пък не сме разбрали, само стана ясно, че убиха една жена, защото се беше доверила на рекламата им, сигурно и други е имало...Ама претенции....Цинични, сексистки и дискриминационни претенции на невежи хора, предубедени фанатици. Битката им е за кокалчето! Защото не са чак толкова глупави, за да не схванат, че няма преборване на насилието в свят, основан на насилието, на правото на силата. Без равнопоставеност пред закона няма справедливост, няма мир, няма бъдеще!

    Коментиран от #73

  • 73 Скоро

    1 2 Отговор

    До коментар #72 от "Аман от пишман защитници!":

    Всичко ще се промени.
  • 74 оня с коня

    2 0 Отговор
    Тоя "Фонд за жените" НЯМА НАЧИН да не бъде Гушнат от Мая М. тъй както "Майките с децата" и да бъде АКТИВНО ИЗПОЛЗВАН за Електорат при следващите избори.А е известно:Печелиш 1% на Изборите- получаваш МИЛИОН лв Субсидия,2% - 2 Милиона и т.н.
  • 75 красторез

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "бяла краставица":

    Доказахте, че не сте мъже.
  • 76 Нов световен ред - нова реалност.

    4 1 Отговор

    До коментар #70 от "ще се научите":

    С този изначално кастриран закон, за пред големия брат, ли ще се наказва насилието? А насилието, с което налагате противоестествена и противочовешка идеология, кой ще бори? Това ли е новият ви свят без насилие? Новата реалност, в която всичко е силикон - от джуките до пържолата? За мозъците и гръбнака няма да споменавам. Наивност или поредната шарлатания, шменти-капели?

    Коментиран от #77

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 фен

    5 0 Отговор
    Ами вижте им сайта, на тия "жени"! Чист чуждестранен агент! С 3 000 000 лева външно финансиране!
  • 79 фен

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "А бе":

    Ми виж им сайта. Там всичко си пише. И те ще ни казват, какво искаме, и за какво се борим! Чиста пропаганда и манипулация на общественото мнение! За много пари!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Джоко

    2 0 Отговор
    Абе нали сме "равни" във всичко вече!? Ама не можело така, а как!? Аз ли ви облекох така че да ви се виждат пейзанките и биберонките така, че разгонените нерези да ви преследват като хищник- антилопа!?
  • 82 Наблюдател

    3 0 Отговор
    Ех Веждичката веднъж да каже истината и...Но истината боли, особено много тези от евро-атлантическите НПО, които заработват от това.
  • 83 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Всички НПО-та финансирани от вън да бъдат незабавно разтурени и забранени, като проводници на Сорос или неговия син,като правоприемник.
  • 84 Веждито е мъжага голям

    3 0 Отговор
    Най накрая един истински мъж , та да им каже истината на джендърпропагандистите и либералноувредените защитници на разврата .
  • 85 Ха ха ха

    2 0 Отговор
    И да си дойдем на думата , че Веждито просто каза една голяма истина , но едни лицемери набързо го порицаха . Напълно беше прав , че сега се създава предпоставка едни златотърсачки да започнат да си измислят разни случки и да съдят когото си искат . Айде стига с тая демагогия и разни исанбулконвенции .
  • 86 Прав е Вежди

    2 1 Отговор
    Браво на Вежди , каза им истината направо в очите на тия либерастичноизкривени демагози и лицемери . Браво Вежди никакво отстъпване пред джендърята .
  • 87 Оги

    1 2 Отговор
    Каменоделецът вече и най-пропадналата проститутка не може да навие. Толкова го мразят жените. Добре, че е вече дърт и не му става.

    Коментиран от #90

  • 88 продължи

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Да,да":

    си мисълта де.
  • 89 шерлок

    2 1 Отговор
    Казал бил истината.НЕ истината е съвсем друга,че има жени претърпяли насилие и те не са к..рви.А дали си спомняте как удари полицая. И това ми бил шеф на парламента и културен министър?
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Българин

    0 0 Отговор
    НПО- тата , втората власт в България.От вън им бутат пари и в г..за и тези ручкат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове