Last news in Fakti

11 Август, 2023 14:42 1 582 33

Националното сдружение на общините защити задържания кмет на Генерал Тошево

  • валентин димитров-
  • кмет-
  • генерал тошево-
  • арест-
  • нсорб

По искане на офиса на Службата на Европейския главен прокурор в София кметът на град Генерал Тошево Валентин Димитров бе арестуван в сряда

Националното сдружение на общините защити задържания кмет на Генерал Тошево - 1

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) излезе с декларация по повод ареста на кмета на Генерал Тошево Валентин Димитров от Европейската прокуратура. Декларацията е публикувана на сайта на сдружението.

В нея е посочено, че Управителния съвет (УС) на НСОРБ изразява безпокойството и опасенията си от показната акция по задържане на действащ кмет без доказана вина.

„Подобни акции в навечерието на местните избори пораждат съмнения за политическо разчистване на опоненти и затова разчитаме на бързо и обективно произнасяне на компетентните органи. През изтичащия мандат и като член на Управителния съвет на НСОРБ, г-н Димитров винаги убедително и отговорно е спазвал принципите и е отстоявал интересите на местното самоуправление, защитавайки аргументирани позиции“, се посочва още в декларацията.

От НСОРБ се позовават и на Европейската харта за местното самоуправление, по която България е страна. Според нея органите на местното самоуправление са една от главните основи на всяко демократично устройство и административният контрол над тях трябва да се упражнява при спазване на съотношението между обхвата на намесата на контролиращия орган и значението на интересите, които той се стреми да защити.

От сдружението на общините посочват още, че Управителният съвет на НСОРБ ще следи с внимание развоя на събитията и е в готовност да сигнализира Конгреса на местните и регионални власти към Съвета на Европа при евентуални нарушения на чл. 11 от Европейската харта за местното самоуправление относно правото на защита на местното самоуправление.

По искане на офиса на Службата на Европейския главен прокурор в София кметът на град Генерал Тошево Валентин Димитров бе арестуван в сряда.

Според събраните доказателства длъжностни лица, участващи в изпълнението на проекта, включително кметът, са представили невярна информация за извършената работа по него, която освен това не е била завършена до крайния му срок.

Протест в защита на кмета се проведе вчера пред сградата на полицията в Добрич. Като според протестиращите Димитров е най-почтеният кмет, който общината е имала.

На кмета на Генерал Тошево са повдигнати обвинения за представени неверни сведения пред сертифициращ орган и получаване на средства въз основа на тези сведения. Той бе освободен под гаранция в размер на 10 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мхааа

    35 10 Отговор
    Крадците как се подържат и подкрепят. В затвора гадове крадливи.
  • 2 Солидарност

    30 5 Отговор
    Че може да са следващите .
  • 3 Националното сдружение на общините

    29 2 Отговор
    и кметовете са честни хорица но да им направят ревизия все пак проверката е висша форма на доверие

    Коментиран от #33

  • 4 да де

    31 2 Отговор
    СмЕх изведнаж партийните цветове изчезнаха явно, ако ги подпукат един кмет няма да се окаже читав.
  • 5 Сталин

    28 0 Отговор
    Интересно кой го е натопил от нашите в европейската прокуратура ,не вярвам кьовеши да е идвала на село да проверява договорите за боядисване на някаква барака

    Коментиран от #13

  • 6 Кметът

    23 9 Отговор
    още , като се показа по TV , беше видно, че яко лъже. Фалшифицирал е документи, и това е престъпление, защото срещу тях са отпуснати евра, без свършена работа.
  • 7 Този кмет

    15 13 Отговор
    пречеше на мафията и национални предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС и искаха да го отстранят!
  • 8 Този

    14 8 Отговор
    И да краде не може те за кмет го сложили,пълен нек адърник
  • 9 Европейска прокуратура

    16 8 Отговор
    Ще арестуваме , който си искаме! Като излезе невинен , Вие ще плащате! Както платихте за ареста на Бойко Борисов!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 AMAH OT ИДИOTИ

    25 6 Отговор
    В СОФИЯ, ПЛОВДИВ, ВАРНА НЯМА КОРУПЦИЯ, А В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ИМА. ДА НЕ БИ ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОКУРАТУРА ДА ДЕЙСТВА ИЗБИРАТЕЛНО ?! ЛИЧНО АЗ НЕ ВЯРВАМ, САМО ПИТАМ ?
  • 12 ЗАРАЗНО ЗЛО

    12 12 Отговор
    Тоя гнусен БСП.еераст, откъдето и да го погледнеш си личи, че е крадлив.
  • 13 Кьовеши

    17 5 Отговор

    До коментар #5 от "Сталин":

    Това е Софийският им офис! Нали трябва да имитират някаква дейност! Взимат добри пари трябва да ги оправдаят! Ама, работата ще излезе кьор фишек!:) Но, ще кажат че все нещо са се опитали да направят!:)
  • 14 дядо Шишарко

    9 14 Отговор
    Ко не, откъдя накъдя, тоя комуняк ша краде бря. Щом е платил 10000 лв. гаранция с лека ръка, значи е крал бря. БСП.еерастите иская Кьовеши, ся и ивропа пак срешу Краднелия била бря. Имат десетина кмета и окрадаха орталъка, ко ша е ако са 100 бря. Я винаги съм хортувал, че още не се е родил комуняка, който да не краде бря, щото то им е във гените. Крадоа мандрите преди ся крадът Еврапа, бря.
  • 15 Електра

    13 11 Отговор
    Крадливия модел на Крадеф и Краднелия, както и жалката и крадлива партийка , трябва да бъде спрян...
  • 16 хммм

    9 2 Отговор
    Те и от БСП го защитиха... ама това какво трябва да значи?!?!
  • 17 ПЕПИ

    16 2 Отговор
    А ЗАЩО НАИ ГОЛЕМИЯ КРАДЕЦ БОИКО Е НА СВОБОДА, И КИРО ЩЕШЕ ДА ГО СЪДИ, НО ГАРВАН ГАРВАНА ОКО НЕ ВАДИ
  • 18 Слава Винету

    15 1 Отговор
    Следващите са кметовете на Долни Дъбник и Сунгурларе.Лесно е с малките.Малко гюрюлтия и страхотни успехи.Ама големите градове,да пипнат не им стиска.
  • 19 Краставите магарета

    12 4 Отговор
    Един друг се пазят.
  • 20 ТОДОР

    4 12 Отговор
    ВРЕМЕ Е ЗА ВЪРАЖДАНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 21 Смятай

    10 1 Отговор
    Какво крадене е паднало щом този бил най подчтенния който имали досега
  • 22 Айде

    5 1 Отговор
    Я, стига!
  • 23 умен

    6 2 Отговор
    "В нея е посочено, че Управителния съвет (УС) на НСОРБ изразява безпокойството и опасенията си от показната акция по задържане на действащ кмет без доказана вина."
    Вина се доказва в съда. Ако беше доказано виновен нямаше да е в ареста а в затвора. То бива глупост ама щом си кмет дръж малко на положение!
  • 24 077077

    6 0 Отговор
    Някой местен от Генеал Тошево да напише какво се говори , сигурен съм , че се знае какво става
  • 25 Свински черва кметове

    6 0 Отговор
    омерта и с ГЕПИ напред
  • 26 Кой какво

    3 4 Отговор
    Тая селяния цялата е путинска...жалка българска картинка...
  • 27 ха ха

    6 1 Отговор
    националното сдружение на общините , е не му ли се казва държава на това чудо ? лудост някаква е обхванала служителите , и за съжаление лечението е само с тъпото на теслата
  • 28 Суджука Добрич

    6 1 Отговор
    Тоя е по-голям айдук и от мен
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Начо

    6 1 Отговор
    За какво го защитавате знаете ли
  • 31 ИЛИ СА

    5 0 Отговор
    МНОГО ПРОСТИ И НАГЛИ, КАТО СИ МИСЛЯТ, ЧЕ НАРОДА Е СТАДО ЗА ТЯХНА УПОТРЕБА, ИЛИ ВСИЧКИ ТОЛКОВА МНОГО СА КРАЛИ, ЧЕ СЕГА БЪРЗАТ ДА СИ СЛОЖАТ ДЕБЕЛА ОБЩА ЛАМАРИНА ДА СЕ ЗНАЕ, ЧЕ ТУК Е ТЯХНАТА ТЕРИТОРИЯ И ТЕ МОГАТ ДА СИ ПРИСВОЯВАТ ЕВРОПЕЙСКИ И НАРОДНИ ПАРИ, НО НЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ДАВАТ ОТЧЕТ, ЗАЩОТО СА СЕ ДОКОПАЛИ ДО ВЛАСТТА /която народеца им е натикал в ръцете като гласува без да мисли и знае срещу някой лев/ И ЩЕ ОКАЖАТ ГОЛЯМ ОТПОР.
  • 32 Типична добруджанска тиква

    4 1 Отговор
    Само за това да го осъдиш му стига
  • 33 БСП на Бунището

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Националното сдружение на общините":

    Как може да има Национално Сдружение на Общините??Кметовете на които са Мандатни - другия мандат може да е друг кмет???...И точно това Сдружение е от кметове на БСП и ги беше събрал на спявка пРезидента...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове