Last news in Fakti

21 Август, 2023 21:55 6 338 25

Димитър Марковски: Алексей Петров предрече своя край, съобщаваше, че знае, че е следен

  • алексей петров-
  • поръчково убийство

Това са високобюджетни поръчкови убийства и винаги се оценява лицето, което ще се убие. За Алексей Петров става въпрос най-малко за 6 или 7-цифрена сума, предположи адвокатът

Димитър Марковски: Алексей Петров предрече своя край, съобщаваше, че знае, че е следен - 1

Убийството на Алексей Петров е поредното знаково покушение. Съществуват съмнения, че то ще остане в графата "неразкрити".

"Вероятно е това убийство да попадне в графата с неразкритите престъпления. Трябва да се положат усилия по делото и самите разследвания да са бързи, за да може да има вероятност да се стигне до извършителя и поръчителя. Това е със сигурност поръчково убийство. Почеркът говори за професионална ръка, не е аматьорска проява. Доста добре организирано престъпление. Става въпрос за поне месеци подготовка, защото се вижда, че навиците на Алексей Петров са били проследявани и анализирани. Избрал е подходящия момент да се дръпне спусъкът", каза адвокатът Димитър Марковски в студиото на "Bulgaria ON AIR".

Според него мишената не е била спътницата на Петров и акцентът е бил точно върху него. Марковски споделя, че самият изстрел подсказва за ликвидиране и показанията на дамата са изключително важни и решителни. Тя вече е дала описания на извършителя и неговата физика.

Адвокатътт смята, че бодигардовете не са успели да изпълнят функцията си, тъй като са били на много голямо разстояние от Алексей Петров. Спътницата на бившата барета е звъннала от телефона на двойка украинци, които са се разхождали в близост до инцидента. Адвокатът коментира, че трябва да се разпитат първо те и след това охранителите, тъй като очевидно са били на много по-голямо разстояние от стрелбата.

"Алексей Петров беше противоречива личност и разполагаше с много информация за български политици. Посоките на разследването не се ограничават. Разследва се от всички посоки - включително и политическа. Това е правилният начин и така ще се стигне до ръката със спусъка. Убиецът може и да е прехвърлен през граница. Може и да става въпрос за човек, който е нает извън пределите на България", заяви Димитър Марковски в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той засегна и темата за пуснатия вече украинец, който извърши неуспешно покушение срещу Алексей Петров през 2015 година.

"Няма как да не разпитат този човек, но е малко вероятно да е той. Няма да повторят постъпката с лице, което се е провалило. Все пак той е бил лоялен към своите работодатели, тъй като не се стигна към поръчителя на това покушение. Трябва да се провери и алибито му", категоричен е той.

Марковски каза, че това са високобюджетни поръчкови убийства и винаги се оценява лицето, което ще се убие. Според него Алексей Петров е висока летва и става въпрос най-малко за 6 или 7-цифрена сума. Гостът апелира невинаги да демонизираме службите за сигурност, но все пак обърна внимание на медийното присъствие на Петров преди да бъде убит.

"Той предрече своя край. Съобщаваше, че знае, че е следен. Той е подценил тази информация, защото във въпросния ден е била неглижирана разходка. Все пак той беше преподавател по сигурност, малко е парадоксално", поясни адвокатът.

В края на разговора Марковски разказа как се случват подобни разследвания в други европейски държави.

"В службите има професионалисти и този род престъпления са трудно разкриваеми. Статистически в ЕС процентът на разкриваемост е малко по-висок. Може би това е въпрос на организация и ресурс. Българските криминалисти работят в безобразни условия. Липсват добре подготвени лаборатории. Държавата трябва да подпомогне тези структури", категоричен е гостът.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    28 2 Отговор
    Защо му трябваше да влиза в политиката?Да е мутра беше по безопасно.

    Коментиран от #13

  • 2 AMAH OT ИДИOTИ

    22 1 Отговор
    СЛЕД ПОСЛЕ, ВСИЧКИ ТОП АНАЛИЗАТОРИ ЗНАЯТ, ЧЕ ТОВА КОЕТО СЕ Е СЛУЧИЛО Е ЩЯЛО ДА СЕ СЛУЧИ.
  • 3 Боко чехмеджето

    25 2 Отговор
    Специалната операция беше изпълнена успешно..
  • 4 скоро искам

    12 2 Отговор
    още епизоди от сериала, харесвам го !

    Коментиран от #5

  • 5 сериалчето НВО

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "скоро искам":

    много сезони, много епизоди, по добро от игра на тронове
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 РЕАЛИСТ

    22 7 Отговор
    Хайде стига с тоя Алексей Петров. Познавам го от много години. Просто селско момче, с големи амбиции. Не беше читав човек. Мръсник си беше. Не се ли питате, как и кой го вкара да учи икономика, след като служителите на МВР нямаха право да учат в цивилни висши учебни заведения. Някой май го подготви да върти големи пари. Така пратиха сервитьори, бармани и ченджаджии от Магурата да учат икономика в Свищов, та после да станат първите милионери. И на мен ми направи мръсотия Алексей Петров/или каквото име са му избрали при преименуването/, та като разбрах, че умрял, си казах" Има Господ

    Коментиран от #18

  • 8 Просто момче

    15 4 Отговор
    от село, няма как да управлява застрахователна компания, собственици на която са от Израел, да не плаща обезщетение и за най- обикновени щети. Гръмнали са го от Мосад.
  • 9 Рано или късно

    13 1 Отговор
    Всеки си получава заслуженото !!!!!!
  • 10 Магарето 🐴

    15 1 Отговор
    Това трябва да са най-лесните престъпления за разкриване. Не всички имаме АК-47 и 7,62 39мм куршуми, кръгът на заподозрени е много по-малък и лесен за разкриване, също не всички разполагаме с 300 000-400 000 или 500 000 лв. за да поръчаме такива убийства.

    Коментиран от #22

  • 11 Голямото откритие

    18 2 Отговор
    Всички знаехме, че е следен.
  • 12 Българин

    14 0 Отговор
    Никой нее Избягал от Съдбата
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тинейджър

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    ДЕТЕ е СТАМАТ МАГАРЕТ,,О с Другите му Никове Разкрит ХУМАТА САМО ПИТАМ ГЕРБ ГЕРБЕР БОГАТАШ Да Напиша
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ВАША МИЛОСТ,НАЙ....

    3 1 Отговор
    ОПАСНИ СА ТИЯ(.........) С ТЕНИСКИ
    С ФОТОГРАФИЯ НА..БОЙ ДЖОРДЖЕ🌈
  • 18 Абсолютно си прав

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    Има още които знаят, какви некадърници са били и какви мутри станаха, нали? И на по 40години милионери, колко семейства са разплакали? Никой нищо не взема на ония свят.
  • 19 Ти да видиш

    4 2 Отговор
    Я като сте толкова печени кажете кой е следващият?🙄🙄🙄😝😝😝😝
  • 20 Ботьо Ботев

    8 2 Отговор
    Ясно е кой е убиецът, ама няма да ви кажа.
  • 21 Буха ха

    11 2 Отговор
    Виден адвокат, прилича на продавач на перилни препарати от някое провинциално пазарче.

    Коментиран от #25

  • 22 Емо

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Магарето 🐴":

    Почти всеки ловец и спортен стрелец има някаква карабина на базата на "Калашников" със същата автоматика и калибър, само е ограничена до полуавтоматична стрелба.
    Друг е въпросът , че никой няма да си използва оръжието , което законно и регистрирано, защото могат да го открият по изтреляните гилзи. Оръжието е внесено нелегално или сглобено от откраднати части от Арсенал Казанлък, най-вероятно.
  • 23 Един

    6 2 Отговор
    Всичко това щеше да е много интересно, ако на някой му пукаше за Алекс! Моля ви спрете новините за тоя отпадък! Заслужил си е съдбата!
  • 24 амин

    4 0 Отговор
    По често такива новини.Ако може на ден по 100,за да има живот в тази държава и да не плачат майките!
    Амин!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове