Last news in Fakti

26 Август, 2023 10:37 2 662 25

Великова: Божков беше разследван за няколко неуспешни атентата

  • васил божков-
  • силвия великова-
  • арест-
  • коментар

Сред тях е и този на Алексей Петров

Великова: Божков беше разследван за няколко неуспешни атентата - 1
Снимка: БГНЕС

След три години изгнание, Васил Божков се завърна в България и беше арестуван в петък на летището в София. От думите на адвоката му стана ясно още, че Божков пристига в България сега, след като до 23 август местните власти не разрешавали той да напусне Дубай "заради опасност за живота му".

„На 23-ти беше погребението на Алексей Петров, можем само да спекулираме дали има връзка. Известно е, че Божков беше разследван за няколко неуспешни опита за убийства и атентати, включително и срещу Алексей Петров". Това заяви в ефира на "Събуди се" журналистът Силвия Великова.

"През тези три години, в които Васил Божков го нямаше, имаше спорадични изявления, повдигане на обвинения, някакви коментари, но него го нямаше и всички тези дела буксуваха. Има някаква поредица от събития, която формално можем да свържем с всичко това, което се случи около смяната на главния прокурор. Алексей Петров направи Facebook страница и започва активно да участва в политическия живот след тези изборите, много активен беше и около опита за атентат срещу Геше. Дни след този опит за атентат, Васил Божков започна да дава знаци, че би се върнал, че се надява Гешев да го проговори, за разкаялия се грешник и сватеца", посочи още Великова.

По думите ѝ трябва да търсим обяснението през следващите дни, когато очаква Васил Божков да даде известна яснота.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Вовата съм

    21 5 Отговор
    "Изгнание" ? Откога да избягаш нелегално през граница се нарича изгнание? от какво и изгнанействал... Значи оня дето свитна младежа в Цалапица е в изгнание в момента

    Коментиран от #16

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 10 Отговор
    господин Божков е Честен Бизнесмен
  • 5 Пич

    19 3 Отговор
    Нищо не става без посолство !!! Борисов Божков са натиснати с това , от което най много се страхуват. Да не могат да си вземат парите от офшорките . А за какво , и какви ще са последващите комбинации , предстои да видим !!!
  • 6 Как

    21 0 Отговор
    ти ги роди главата тия тълкувания , ма госпожата ?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българка

    13 3 Отговор
    Да не забравяме ,че групировката на Каскета обвини Васил Божков за организатор на един от атентатите срещу Алексей Петров. И на фона на това е нелепо да не се търси връзка между убийството на мутрата Петров и завръщането на Божков

    Коментиран от #15

  • 9 Гощо

    11 6 Отговор
    Явно ще търкаме картончета пак! Схемата вече е измислена и работи!
  • 10 фен

    7 10 Отговор
    Силвия, доволна ли си вече? Бойко падна, Гешев го няма!? Останаха ли ти още цели в живота?

    Коментиран от #20

  • 11 Тара Панова

    16 1 Отговор
    Аман, от сутрин до вечер:
    Къро, Галев, Личкана, Козела, Божков, Петров, Чекмеджян, Джуджев , Радер КГБ-то..., ...., ..., ...,
    Къро, Галев, Личкана, Козела, Божков, Петров, Чекмеджян, Джуджев, Радер КГБ-то
  • 12 Тара Панова

    7 3 Отговор
    Предлагам на хора с над 99 висящи дела да им отнемат българския паспорт.
  • 13 Радиото не се виждаш и кой ли ми те

    2 3 Отговор
    Слуша в английската телевизия те показват незнам дали и хонорар дават
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 пери

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Вовата съм":

    Божков нелегално ли е избягал? Да, това ни набиват, обаче ако се сетим, той е хванал самолета за Дубай и никой не го е спрял. На границата проверяват документите и самоличността на всички, а Божков е достатъчно известен, за да не мине контрола незабелязан. Ако някой го издирваше, нямаше да може да "избяга". И като е избягал, сега защо се връща ддоброволно?
    А тоя от Цалапица никой не го е знаел и към момента, в който е избягал, никой не го е търсил. Паралелът между двата случая е неуместен. И не всичко, дето го говорят по тв-то, трябва да се приема за вярно, мисъл трябва.

    Коментиран от #22, #23

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БСП на Бунището

    5 1 Отговор
    В.Божков разговаря с Паунов - Генерален Секретар на Комунистическата партия в България и депутат от БСП в НС
    ."Божков: Абе, няма да събереме сто и осемдесе" депутата. Но аз мисля, че Гешев не ни е проблем, ако спечелим властта, щото мо"е да му орежем правомощията без да променяме Конституцията.
    Мъж: Да. Те.
    Божков: Нали тя казва мандата какъв е и колко е, ама точно какви правомощия има са описани в Закона за съдебната система. Там може го променим без Конституция.
    Мъж: Да.
    Божков: Като го напраиме фигурант като Президента, точно какво ше ни вреди Гешев...
    Закона е променен от Крум Зарков от БСП - назначен от пРезидента за служебен министър...Гешев е уволнен....А.Петров убит...Обвиненията отпадат едно по едно...Всичко върви по План!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Умен по цялата глава

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "пери":

    Не е " хванал" самолета за Дубай Божков,защото е летял с Неговия си - частен самолет.Божков притежава между един и три Милиарда евро..Партии,медии,С.система - всичко е негово с толкова пари...
  • 23 Вовата съм

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "пери":

    Хм, вих там другия отговор за "хващането" на самолета за да не се повтаряме. Даже и да мине през границата как мислиш човек с неговите възможности дали не може да "мине" незабелязано през граничар?. Освен това като не е бягал защо не се върна на другия ден или седмица? или смяната на един мунчо с друг като гл. прокурор промени съдебната система а? За Цалапица - оня сега какъв е беглец или изгнаник? щото ако е първото трябваше да тук отдавна
  • 24 Бибитко

    1 0 Отговор
    Силвия Великова и Диана Янкулова са най-върлите евроатлантически мисирки на БНР. Време е Бай Дън да ги удостои с грамоти и парични награди за вярна служба!
  • 25 Даамм

    0 0 Отговор
    Манол Велев е мъртъв, Трактора го погребахме тия дни...Дали след два месеца, или след две години, няма значение, но е сигурно, че черепа няма да умре от естествена смърт.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове