Last news in Fakti

30 Август, 2023 13:45 8 287 92

Мустафа Емин: Истината е, че в "Пирогов" не съм се опитал по никакъв начин да се възползвам от служебното си положение

  • пирогов-
  • съветник на министъра

Първият коментар по случая дойде в социалните мрежи, където съветникът на военния министър се извини, ако е оскърбил някого

Мустафа Емин: Истината е, че в "Пирогов" не съм се опитал по никакъв начин да се възползвам от служебното си положение - 1

Мустафа Емин - съветникът на министъра на отбраната, отхвърли обвиненията срещу него, че е вдигал скандал и е заплашвал лекари в „Пирогов”.

Според поста във Facebook на медицинската сестра Неда Диманова, Мустафа Емин е пристигнал с детето си и настоявал то да бъде прието преди по-неотложни случаи. Искането му било лекарите да извадят дете от Противошокова зала и да приемат неговото, което по думите на медицинската сестра е било с малка рана.

От „Пирогов” излязоха с позиция. „Всяка форма на агресия е недопустима, пречи на нормалния ритъм на работа и е в ущърб, както на пациентите, така и на медицинските екипи”, се казва в позицията.

„Тъжно е, когато публични лица дават лош пример с агресивно отношение и неуважение към медицинското съсловие и структури”, се казва в позицията.

От Министерството на отбраната, където Емин е съветник, обясниха за NOVA, че проверяват истинността на твърденията и едва тогава ще действат.

От „Да, България”, от чиито редици идва Мустафа Емин, са сезирали Националната контролна комисия на партията и заявяват, че не толерират арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции.

Първият коментар на Мустафа Емин по случая дойде в социалните мрежи, където съветникът на военния министър се извини, ако е оскърбил някого. И благодари на екипа, който е зашил челото на детето му.

В предаването „Здравей, България” Мустафа Емин разказа своята версия за случилото се.

„Съпругата ми звънна, че детето е паднало и си е ударило челото в ръба на масата. Отиват в поликлиниката в „Люлин”. Оттам ги препращат в „Пирогов”. Наредихме се както е стандартната процедура. За почти 4 часа минахме през 4 кабинета. Имахме няколко разговора с докторите. Направиха на детето 7-8 шева на челото. Дадоха ни и документите. Върнах се да ги взема, защото се оказа, че от 5, съм взел само един. Върнах се до кабинета да ги взема. На излизане ме попитаха как е името ми. Представих се, не казах откъде съм. След това излезе публикацията на тази госпожа”, заяви Емин.

„Отричам внушенията, които се твърдят”, заяви Емин.

„Нечовешко е да искаш да излезе дете от болницата, за да приемат твоето. Това е внушение, което не мога да приема, то противоречи на обективната реалност. Двама доктори ми обясниха добре, защо в спешното трябва да стоим 4 часа. Толкова бях впечатлен от разказа на доктора, че му стиснах ръката. Каза ми, че другото дете е в много тежко състояние и ако вкарат и моето, то ще види в съседната операционна друго дете, което е в много тежко състояние”, разказа Емин.

Относно медицинската сестра, която разказа във Facebook за случая, Емин заяви, че тя не е била свидетел на ситуацията. Видял я е за по-малко от минута, когато се е върнал за документите. „Тя преразказва нещо, което е чула отнякъде. Възможно е да не е била добре информирана, малко да е преувеличила”, каза Емин.

Никога не е ставало въпрос да се вади дете от противошокова зала, за да влезе неговото по-бързо, категоричен е Емин.

„Нито един път не съм споменал името на министъра на здравеопазването, нито един път не съм се представил като съветник на министъра на отбраната”, каза Мустафа Емин.

Два пъти бил споменал „министъра”. „Първият път, когато една от лекарките ми обясни, защо е толкова бавна процедурата. И аз ѝ казах, че това трябва да стигне до хората, които вземат решения, за да улеснят процедурата. Вторият път, когато един от лекарите ми каза, че е приятел с министъра. Аз му казах да му каже защо е бавна системата”, каза Мустафа Емин.

„Когато си тръгнах, жената ме попита за моето името. Аз нямам какво да крия”, продължи Мустафа Емин.

„Като напишете Мустафа Емин в социалните мрежи, не са много хората в България, които се казват Мустафа Емин. След това е имало време да изчислят заслужава ли си да бъде атакуван. Има ли политическа логика в това да атакуваме този човек. Това са всичко спекулативни неща, които трябва да бъдат установени от проверка. Тази проверка трябва да бъде на „Пирогов” и на инспектората към Министерството на здравеопазването. Резултатите от тази проверка трябва да бъдат оповестени публично”, поиска Емин.

„Истината е, че не съм се опитал по никакъв начин да се възползвам от служебното си положение”, категоричен е той.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 41 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А бе

    152 2 Отговор
    омръзна ни от боклуци !
  • 2 АБВ

    135 2 Отговор
    Гнусен боклук
  • 3 Хихихи..

    138 7 Отговор
    Украинец и турчин са начело на Министерството на войната в Колонията..

    Коментиран от #55

  • 4 Разглезено богаташче от БСП

    98 4 Отговор
    И ние ти верваме.......аман заман, бе от б0клуци

    Коментиран от #84

  • 5 Хаха

    123 2 Отговор
    По хубаво си замълчи, че от сутринта така се омраза хубаво, че няма на къде. Поне като лъжиш си записвай какво говорил най напред. Че така ставаш още повече за смях. Не че не си, човек с даскалско образувание да отговаря за армията. Направо такъва промяна сте, че няма на къде.
  • 6 Хаха

    122 1 Отговор
    А другото интерсно е, че този екземпляр и съмишлениците му от де бъ от сутринта ги давате, а един журналист не се сети да отиде и да попита и другата страна за какво иде рече. Обслужващ персонал сте станали, а не журналисти. Като цялата ни държава. Обслужваме посолството.

    Коментиран от #62

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Миризлив пор

    80 1 Отговор
    Само да напомня, че черния ПР и омаскаряването без право на защита и факти го подкараха ПП със анти-герб доктрината. Сега и вие от ПП ще си носите последиците, това дойде и до вас.
  • 10 Дайте Балъци

    86 3 Отговор
    Щом е от Д,е. Р и .б, е. Йц.И.т.е е ясна работата. Не знам как са успели в толкова малка партия да съберат най-неприятните(меко казано) сурати. Той не просто се е възползвал, той се е държал изключително арогантно. Иначе скачат по Президента, ама Президента такова поведение никога не си го е позволил
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гост

    69 1 Отговор
    О С Т А В К А
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Често

    72 1 Отговор
    излизат коментари, където "специалистите" с подобни имена на държавна служба се държат арогантно с претенции и нежелание за плащане.
  • 15 Хи хи

    55 0 Отговор
    Аха. Чухте ли, хора, "по никакъв начин". хи хи хи
  • 16 Мдаа

    61 1 Отговор
    Продължаваме Промяната.....
  • 17 УРА,, УРА

    89 1 Отговор
    Щом като този влиза в обяснителен режим, означава че лъже.
  • 18 Истната

    87 0 Отговор
    я разбрахме , поведението е недопустимо и скандално ! Безсрамие чисто ! При това е клиника , в която медици се борят денонощно за живота на пациентите !Оставка и никога повече на държавна ясла !

    Коментиран от #83

  • 19 ХАХАХА

    47 7 Отговор
    И медицинската сестра публикувала случката е от Възраждане или БСП, или човек ,който е искал да те злепостави сине майчин БЕГАЙ ОТ ТУКА БЕ ,ЗНАЕМ КОЛКО СТЕ НАГЛИ! А ДАНО И НА ТВОЕТО ДЕТЕ СЕ окаже НЕ В ШОКОВАТА ЗАЛА ,А НАПРАВО В РЕАНИМАЦИЯ! ГНУС ,МЪРША.
  • 20 Трол

    73 1 Отговор
    Дано излезнат записи от камери и да видим как се е държал тозо "хубавец"...
    Но и да има,вероятно ще ги покрият,че нали е "наш човек" ;)
  • 21 Айде авантаджия

    42 0 Отговор
    Даже и в министерството.
  • 22 Ханку Брат

    55 2 Отговор
    куфар;гара.турция

    Коментиран от #63

  • 23 Директора

    65 2 Отговор
    Писна ни да ни правят на маймуни. Дайте камерите, дайте свидетелите. Нека хората кажат какво и как е било.
    На всички е ясно, че този АГЕНТ лъже!!!
  • 24 1234

    63 1 Отговор
    КАКЪВ КАПАЦИТЕТ ИМА ЧЕ ДА Е СЪВЕТНИК В МИНИСТЕРСТВОТО ИЛИ ПАК УСТРОИХМЕ НАШ ЧОВЕК НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА

    Коментиран от #29

  • 25 Пепи

    47 1 Отговор
    А лекаря дето е зашил челото на детето, защо не е зашил 2 шамара на бащата?
  • 26 Сатана Z

    49 4 Отговор
    О всяка вероятност Турчето е забравило,че се намира в болница ,а не в НАТОвска био лаборатория за опити с хора.
    Незабавна ОСТАВАКА на самозабравилите се помак.
  • 27 Може би е

    44 4 Отговор
    Психопат като шефа си! Това е управляващия ни мат, риял.
  • 28 Тома

    28 1 Отговор
    За що този ни лъже като дърт..... . . .н
  • 29 Небинарен евроатлантик с аутизъм

    26 2 Отговор

    До коментар #24 от "1234":

    Вероятно е връзката на Тагаренко с турчаците
  • 30 Българка

    50 1 Отговор
    Само питам! За какво и е на една възрастна мед.сестра да измисля подобен сценарий? Какво печели? Докато г-н Емин с това си изказване, показва че има какво да губи. Изобщо някой вярва ли му на тоя?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Много триете - СМЪРФ и за вас

    14 0 Отговор
    подлоги
  • 34 Българин

    4 33 Отговор
    Щом ,,новината" я има по руските медии правете си сметка за какво активно мероприятие става въпрос. Съвсем случайно все нещо се случва с близки около тези, които не играят по свирката на москвичите.

    Коментиран от #66, #75, #91

  • 35 Не се излагай повече

    37 0 Отговор
    Ех, Мустафа! Нито достойнство, нито съвест. Сега остава да кажеш, че си бил притеснен заради изгубения си папагал. Е толкова много лъжи на едно място не става. По-добре си иди.
  • 36 Анонимен

    46 1 Отговор
    Очевидно е само, че този лъже, защото на няколко пъти дори журналистката го хвана в лъжа.И разбира се поздравления за сестрата, която сподели за поредната позиция ,,аз съм човек на Еди кой си и съм с предимство".Това се случва постоянно във всички болници,но тази сестра осветли само поредния случай.
  • 37 пазарджик

    2 24 Отговор
    господине триабва да ги садите те лажат че сте им се карали сад до дупка биялата мафия затова ги бият хората
  • 38 Жоро

    25 1 Отговор
    Прибирай се у вас да си гледаш детето!
  • 39 Оставка

    21 1 Отговор
    Резльо
  • 40 Братя

    31 2 Отговор
    Дорде е мъничка змията да й строшим главата. Това е чист сарай-протект.
  • 41 сигурно

    28 2 Отговор
    Руснаците са виновни, те са го подлъгали. хи хи хи

    Коментиран от #43

  • 42 Павел пенев

    42 1 Отговор
    А служителите в Пирогов как разбраха кой си и какъв си бе простак?
  • 43 Българин

    1 26 Отговор

    До коментар #41 от "сигурно":

    Не сигурно, а със сигурност. Щом по руЦките медии въртят новината трябва да е ясно за какво става въпрос.

    Коментиран от #80

  • 44 Боже, пази България от такива съветници

    41 1 Отговор
    Какво военно образование има този наглец, че е съветник На министъра на отбраната?

    Коментиран от #50, #56

  • 45 Братвурст

    32 1 Отговор
    Правиш каквото си искаш и после казваш Извинявайте! Това е схемата???
  • 46 Кен Еф

    12 4 Отговор
    чшшш алоо раята, ке берете гъби и ще траете, когато ви говори агалар
  • 47 Гост

    30 1 Отговор

    Голямо подлизурко е Мустафата, като студент беше абсолютно същия!
    С педагогическо образование и Ислямски институт е тази персона, с какво е заслужил да бъде на тоя пост според вас???
    Сега ще ви кажа, за да консулидира хората по селата от Гоцеделчевско да гласуват за дб, иначе, той не струва и 5 стотинки!!!
    Да си вземе палтото и на тИтИня по поречието на река Места!!

    Коментиран от #52

  • 48 гост

    30 1 Отговор
    Лъже Феса, всичките от Де Бе и ПП са такива, закривай.
  • 49 Исторически парк

    23 2 Отговор
    Лъжлив нагъл турчен!
  • 50 Каквото образование

    13 8 Отговор

    До коментар #44 от "Боже, пази България от такива съветници":

    има Даниел Вълчев, та стана министър на образованието. От неговите рИформи върви все по-надолу. За него се сетих, защото поразиите му скоро няма да се оправят. И само той да беше.
  • 51 Коментар

    15 1 Отговор
    Само не мога да разбера какво му е служебното положение? Съветник? Това е да си по милост за 600 лева към някой министър за да не питат вкъщи защо си безработен.
  • 52 Балан

    13 1 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    Давам безплатни уроци по български език за такива като теб.

    Коментиран от #86, #89

  • 53 лек въпрос

    34 0 Отговор
    Какво ти е "служебното положение" бе Мустафа- образование история с педагогически профил, войник не си ходил а си съветник по отбраната, какво го съветваш....по историята на Рибново....аман от калинки /това ти е служебното положение....

    Коментиран от #58

  • 54 Антикур

    5 5 Отговор
    А в Пирогов има ли корупция?

    Коментиран от #64

  • 55 Не е терен а помак

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хихихи..":

    Не е турчин, а помак, който си е запазил турското име, както Мехмед дикме
  • 56 КОСТОФ

    11 1 Отговор

    До коментар #44 от "Боже, пази България от такива съветници":

    сокола ги назначава без конкурс
  • 57 Ох просълзих се къде трябва да ръкопляск

    14 0 Отговор
    Ръкопляскам на този велик смешник?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Хаха

    16 0 Отговор
    Веднага му повЕрвах! "Въобще" не се е представял, само е казал: "амчи знайтье ли кой съм аз..."!
  • 60 факуса

    10 0 Отговор
    айде в анаватан да се прави на мачо,нали се възмущаваха от веждито и поискаха оставка,сега пак оставка
  • 61 Вън този да бъде уволнен даже е турчин

    12 1 Отговор
    Това е противоконституционно и заплаха за сигорноста на България
  • 62 факуса

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хаха":

    мисирки,кой ги рани него пазят
  • 63 факуса

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ханку Брат":

    не,анаватан
  • 64 Работодател

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Антикур":

    Не! Само дето ти работиш! Там има!:)
  • 65 Буквоядец

    17 0 Отговор
    Оставка на този съветник!
    Един въпрос. За какво му е на Тагарев,за съветник ,даскал по история?

    Коментиран от #85

  • 66 Хаха

    14 1 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Сериозно ли мислиш, че "руски афент" е влязъл в къщата на Емин и е "блъснал" детето му в ръба на масата....!? Болен мозък си човек, нуждаеш се от лечение!
  • 67 БгТопИдиот🇧🇬

    13 0 Отговор
    Пословична е наглостта и арогантността на "българите" от ДПС ...
  • 68 Буден

    12 0 Отговор
    Слушах и те гледах,не ти вярвам.
  • 69 Мнение

    15 0 Отговор
    За да е такава системата сте виновни ВИЕ, тези които управлявате държавата. Второ редно е да си подадеш оставката. Има камери навсякъде. А ако случайно някоя те е хванала в издънка? Кво правим? Нещата ще се обърнат към Назателно дело срещу теб. Затова оставчицата внасяш и се разкарваш.
  • 70 Те са свикнали така да цакат народа

    8 0 Отговор
    Тъй ли един свестен от ПП и ДБ не се намери?
  • 71 БгТопИдиот🇧🇬

    11 0 Отговор
    Нал гласувахте за кирчококорчевските депесата на всички морета.

    Трайте сега и дигайте двата пръста за банани .........
  • 72 Съдията

    6 0 Отговор
    Само по изцъклената му мyтpичкa му давам 5 годинки - за повече ще чета доказателствата...
  • 73 Българин

    13 0 Отговор
    От тос неук чобанин зависи отбраната ни. Хвала на таквизе недоучили експерти и съветници!
  • 74 Николай Стоименов

    4 0 Отговор
    Просто на тая дата прави курбан че ако беше случил на човек със сигурност щеше да си глътнеш зъбите наглец
  • 75 Лично Путин

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    е пукнал тиквата на бебето - аре на фронта, психясъл конспиратор дрогиран!
  • 76 Истината:

    8 0 Отговор
    ТоА мр@сен г@джал е лъжлив като Киро Т@пото!
    Тези псевдо-политици са Срам за България!
  • 77 АЙДЕ БЕ...?!

    6 0 Отговор
    Не на нас тия...!
  • 78 Гузен, негонен бяга

    6 0 Отговор
    Май има нещо гнило с "удара в масата" и е прикривал нещо съмнително - затуй е бил толкоз непредизвикано агресивен и арогантен...
  • 79 да бе , да

    10 0 Отговор
    Повервах веднагически, че той нищо не е казвал и не ги е плашил с поста си в МО. А като си тръгнал и го питали за името, пироговци решили да го проверят в гугъл и да го очернят. понеже в Спешното нямат друга работа и си цъкат из нета в Кого да злепоставим днес? Ей Емине, да се прекръстиш на пинокио. По ще ти отива.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Стефан

    7 0 Отговор
    В Да, България това им е партийна черта!
  • 82 Реалист

    5 0 Отговор
    ПП-ДБ ГЕРБ са турски партии доказано
  • 83 ТОЧНО ТАКА...!

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Истната":

    Искал е да извадят дете от интензивното и настанят на негово място детето му,което само си е ударило челото...!
    Че и заплашвал със служебното си положение...!
    Абсолютен патък...!
  • 84 Да дааа

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Разглезено богаташче от БСП":

    За да стане истина трябвая де погрижи малко повече с две статии и две обеснения лъжата не е станала истина.
  • 85 И аз това викам!

    4 0 Отговор

    До коментар #65 от "Буквоядец":

    Та той Тагарев си има един ,,Съветник"-САЩ...,за какво му е друг...!!!
  • 86 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "Балан":

    Хихи...пр03так!
  • 87 Аналогия!

    5 0 Отговор
    Държал се арогантно и непристойно, като Ром(ама не Кубински де...),на чието повикване на телефона за бърза и неотложна медицинска помощ,линейката е закъсняла с ...2 минутки...!
  • 88 дони

    10 0 Отговор
    Този Емин, съветва украинеца Тагаренко, по въпроси касаещи националната отбрана на РБъ! Това сигурно е някакъв майтап!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Жони

    2 0 Отговор
    А бе убава ранота ма помашка
  • 91 Емилио Бутрагеньо

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Не съм сигурен къв "Българин" си...освен по лична карта!
    Но съм абсолютно сигурен, че си пълен бок.лук!
  • 92 Георги

    0 0 Отговор
    Долен боклук!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове