Last news in Fakti

31 Август, 2023 13:15 2 319 17

Софийска градска прокуратура се самосезира за нарушения при изграждането на "Турски поток" през България

  • турски поток-
  • сгп

Ще се проверява нерегламентирано договаряне между подизпълнители и възложители за заобикаляне на Закона за обществените поръчки и обсъждането на забранени от закона схеми

Софийска градска прокуратура се самосезира за нарушения при изграждането на "Турски поток" през България - 1

Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по разпространена в медиите информация за нарушения, свързани с избора на изпълнител и ускореното изграждане на газопровода „Турски поток“ през България, нерегламентирано договаряне между подизпълнители и възложители за заобикаляне на Закона за обществените поръчки и обсъждането на забранени от закона схеми като наемане на кандидат за изпълнител като подизпълнител на част от проекта.

Наблюдаващият прокурор, избран на принципа на случайния подбор, следва да предприеме действия по своя преценка, съобразно правомощията си по Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кел

    14 1 Отговор
    файда ?

    Коментиран от #13

  • 2 Тиквонии Велики хариза на путин

    24 4 Отговор
    4 милиарда наши пари за сръбската тръба.
  • 3 да де

    24 3 Отговор
    Това не е Турски, а Тиквен поток и ако нЕкой трябва да бъде съден това е тиквата.
  • 4 Моля моля

    7 2 Отговор
    Увеличете и таксата не се занимавайте с глупости

    Коментиран от #17

  • 5 Боко

    12 1 Отговор
    и той до Путин нагласен , бута червения кран самодоволно ! И само той със слушалки за превод в ушите !
  • 6 Гост

    7 5 Отговор
    "Големия цирк" продължава!!! Сега и тука ще го препереме бою мошенгията! Няма доказателства! Всичко е точно! Те ви я голямата "промяна" на промяната! Тая територия трябва да се закрие, на момента...
  • 7 Псевдоним

    6 1 Отговор
    Хахахах, това точно след интервюто с Виктор Орбан. Случайност?
  • 8 българка

    13 0 Отговор
    Българските прокурори дали са истински прокурори или актьори? Че не са прокурори отдавна е ясно, но и като актьори са третокласни!
  • 9 мисирка

    9 1 Отговор
    3,5 милиарда от България за Русия - Къде сте бе "правоохранители", Боко СИ РАЗВЯВА БАЙРАКА НАНОВО ПО МАГИСТРАЛИТЕ И В НАРЕЧЕНОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!Но заплатките ви плащани от нас са доста тлъстички.
  • 10 явер

    4 0 Отговор
    Шефа на борда БТГ май още кара тяхна кола, той е на Арнаудова мъжа и къща за милиони си направиха. Всички ръководители си накупиха по няколко апартамента. Много кражба, много нещо. Както се казва парааа не е шега работа.
  • 11 явер

    1 0 Отговор
    Прокурора, който ще гледа случая по "Турски поток", ако не е новобранец с връзки влязъл в системата и много некадърен, на.
  • 12 БСП на Бунището

    1 2 Отговор
    Още не са ви дали Опори,нищо не знаете и стреляте напосоки...Когато се реализира тръбата,война нямаше.Никой не е предполагал,че ще има война,а тя захрани с газ ЕС ..Войната ще свърши, един ден..Обаче 2 Милиарда лева в Бетон заровени в калта Белене от Сергей Станишев и това че никога няма да се възвърнат в Бюджета ,не ви прави впечатление ..Нали така бе цървулковци???
  • 13 ТтТ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кел":

    Прах в очите-мътене на вода!
    Медиите които тръбяха, че ББ е направил поток на Путин, след няколко месеца ще им рухне пропагандата!
  • 14 Умен по цялата глава

    3 0 Отговор
    На практика това е Южен поток,подготвян още 2014 та година да снабдява с Руска газ Европа...По документи ДНСК са подписали акт16 без забележки за нарушения в изграждането...Има в избора на фирма изпълнител и участието на Подизпълнител,който не е обявен в Офертата предварително....А това че тръбата си е Българска позволява да спрем Руската газ за Унгария и Сърбия ако ЕС го изиска като Санкция срещу Путин и мен ме кефи Орбан малко да му се свият перките...

    Коментиран от #15

  • 15 Бльона

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Умен по цялата глава":

    Може ли да позная, от коя област на България си?
    Дааа, шоп ,ама от най-дървените.
    Вашият девиз нали е -Аз не гледам на мен да ми е добре-а на Вуте да му е зле!

    Та, какво ще спечели България, ако спре газта през потока?
    Или не си се замислял по този въпрос?

    Коментиран от #16

  • 16 Умен по цялата глава

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бльона":

    Е,това е над Нивото ми на компетентност - кой какво ще спечели и какво ще загуби...Но в контекста на позициите на Орбан спрямо ЕС и Войната в Украйна не бих се учудил ако наложат подобни санкции от ЕС и ни принудят да го направим...Ние газ не теглим от там и губещи ще са основно Орбан и Путин...Проблема е , че Бойко не направи
    интерконектора с Гърция а инвестира времето и парите в Балкански поток като подложи цялата държава на риск да остане без газ зимата...
  • 17 Тука има, тука няма!

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Моля моля":

    Така се прави по цял свят, дори в Африка! Няма да се затваря кранчето, просто ще се увеличат ТАКСИТЕ! ТЕ НЕ ЗАВИСЯТ ОТ ОБЕМА ПРЕНЕСЕН ГАЗ, А ДОГОВОРА НЕ Е НАРУШЕН!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове