Last news in Fakti

4 Септември, 2023 05:47 3 559 28

Бащата на прегазеното в София момче: Животът за нас свърши

  • бдение-
  • загинал-
  • момче-
  • софия-
  • прегазен

Пазете децата си, заяви скърбящата майка

Бащата на прегазеното в София момче: Животът за нас свърши - 1
Снимка: БНТ

Каквото и да се случи, няма да се върнат децата ни. Животът за нас свърши. Това безумие не спира, необяснимо е, пешеходна пътека, всичко е осветено. Това каза бащата на загиналото в събота вечерта 15-годишно момче в София, предаде репортер на "Фокус".

"Пазете си децата. Спокоен, внимателен и перфектен за всичко беше моят син, все още го чакам да се прибере. Дано нашият син е последният", допълни почернената майка на детето.

"Всяка следваща катастрофа е ново страдание за нас, родителите. Забива се като пирон и болката няма край, цяла нощ не сме спали. Местим се от кръстовище на кръстовище." Това сподели през сълзи Петя Иванова, изгубила сина си във войната по пътищата и организатор на бдението на пешеходната пътека, където в събота вечерта 15-годишно момче, беше блъснато и убито от пиян шофьор в София.

Тя уточни, че утре има организиран протест пред МВР, но не е организиран от нея. "Калин Стоянов направи много за нас, законът трябва да бъде променен."

Близки и родители на загинали по пътищата ще запалят свещ и поставят цветя на пешеходната пътека в столицата, където 15-годишно момче намери смъртта си.

Искат да има термин "пътно убийство" и винаги, когато има алкохол и наркотици, да е умишлено убийство.

"Не може, когато има алкохол и наркотици, да е убийство по непредпазливост. Да убиеш децата ни на пътя, да оставиш едно дете на 15, това не е непредпазливост", допълва Петя Иванова.

Събраха се не само почернени родители, но и много други граждани, които отдадоха почит на момчето, надявайки се това да бъде последният подобен случай.

Очаква се движението да бъде спряно за кратко, а сълзите на събралите се са неспирни.

Присъстващите се заканват от другата неделя да започнат масово неподчинение, без да се уточнява къде.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ходт

    42 2 Отговор
    Това ако беше в Щатите такива като тоя щяха да са с трицифрени присъди….

    Коментиран от #4

  • 2 Доко

    58 0 Отговор
    А за агата Лютви Местан, каква беше присъдата за убийство на пътя, че не разбрах?
  • 3 значи ако съм

    7 32 Отговор
    пил три ракии ставам "убиец" ТРЕЗВЕН АКО /НЕ ДАЙ бОЖЕ/ сгазя три четири деца или старци всичко е наред така ли????? Съчувствам ви на никой да не се случва НО мислете с главите си не с........ а!

    Коментиран от #8, #26

  • 4 Мирен бе

    19 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ходт":

    там има разследване! Не може ти да ми скочиш пред колата камиона и аз виновен?!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Гост

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Мирен бе":

    Пияна на пешеходна пътека за кво говориш въобще?
  • 6 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мирен бе":

    Пиян
  • 7 родител

    30 5 Отговор
    Пуснете убиецът на площада за да го съди народа ,защото няма съд и прокуратура ,а закрилници на мафията !!
  • 8 Ттт

    39 2 Отговор

    До коментар #3 от "значи ако съм":

    Когато се качваш пиян да шофираш е умишлено убийство, ясен ли съм !!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Механик

    17 22 Отговор

    До коментар #8 от "Ттт":

    Да, аз съм съгласен когато е пиян и дрогиран това да се приравнява на умишлено убийство.
    Ама тая мойка, дето вика "пазете децата си", защо не е пазила нейното си дете, ми го оставила да се шматка по нощите? На 15 години, по закон той е МАЛОЛЕТЕН и няма право да няма право да се разхожда сам след 22 часа. Бас държа, че майката изобщо не е знаела, че има такъв закон.
    Ключовата дума тука е ОТГОВОРНОСТ. Отговорност на водачите на автомобили, но и отговорност на пешеходците. Защото на пешеходна пътека, пешеходеца има предимство, ама 2-4-30 тона, не се спират лесно. Защото съм сигурен, че всички сте виждали, пресичащи облъченяци, дето гледат телефона.

    Коментиран от #12, #18, #28

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 плюс минус

    11 1 Отговор
    Защо така в последно време си отиват тези детски български съкровища?
  • 12 Ддд

    21 1 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    Ако си чел статиите детето се е прибирало към тях. А часа е бил 21:17.
  • 13 Ван

    9 1 Отговор
    Патлак му е майката, в САЩ гледат това да не се случва, иначе той заиграва, изкарай му го веднъж и познай дали няма да намали.
  • 14 Амии

    20 3 Отговор
    Втълпените им права че са по силни от колите на пешеходни пътеки води до безмислени трагедии .Явно правилото :-Спри огледай се ,и ако не идва кола премини ,е по здравословно .
  • 15 Баба Кина

    20 1 Отговор
    Телето е било фиркано и е бързало да си допие, затова няма спирачен път. А, младежа за жалост е бил прекалено сигурен, че на пешеходната пътека е защитен. Само в София и в някой от големите градове се спира/ наюалява на пешеходна пътека. В дълбоката, феодална провинция, като дадеш път на пешеходец, те гледат като марсианец. А, местните селяци фучат гордо и самодоволно, като в една песен "и ловец съм и рибар съм на закона...."
  • 16 дебеЛ Лебед

    17 2 Отговор
    Искам да ви напомня един случай отпреди години , когато Бойко щеше да открива новата магистрала, лично се бил похвалил , че карал джипката си със 190 км/ч по новия път. И тогава беше попитан защо с така висока скорост !!! Отговорът на простака от Банкя беше - за да изпробвам пътя !!!!!! Какво очаквате тогава и от всички други бабаити на пътя ?
  • 17 Йеронимус БОШ

    12 0 Отговор
    За съжаление в гробищата е пълно с хора , които са ползвали предимството си !
  • 18 Айде бе

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    По закон над 14 години е непълнолетен, а не малолетен. Ако ще четеш закона, бъди точен. И точно защото са непълнолетни хора и по същия този закон, не носят отговорност, сме ДЛЪЖНИ да пазим децата.
  • 19 Евхаристия

    6 0 Отговор
    И какво излиза ? Не ползвайте предимството си , за да сте живи и здрави ли ?

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 насила дарител

    3 2 Отговор
    Все си мисля за по-радикален метод за възпиране на пилите , дрогирани и недисциплинирани шофьори ! Например - да пуснем бойКО БОрисов да обикаля по улиците ! С мрачния си и строг поглед , с натежалото му тяло , с килнатата настрани глава , той би уплашил , стреснал и изтрезвил на минутата всеки невнимателен карач на кола ! Така 100% ще спаднат тези трагични случаи !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 не точно

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "Евхаристия":

    Най-сигурно е изобщо да не излизаме. Стоим си вкъщи и оставяме пияните и дрогираните да си джиткат на воля и да умират от мъка, че няма кого да прегазят. Живея в широкия център на един от големите градове. Почти всяка нощ на паркинга на една голяма верига се устройват дрифтове, форсират двигатели, пилят гуми, събуждат целия квартал. МВР никакво го няма и така е от години, независимо кой е на власт. През деня дрифтят и по улиците, което кара пешеходци да бягат да подплашени като животни. На МВР-то обаче не му пука, просто никакво го няма. За съществуването му разбираме само когато стане въпрос за заплати.
  • 24 Амии

    6 1 Отговор
    Като няма държава да спре пияните и дрогираните ,хората трябва да се пазят сами .не си ползвайте предимството на 100% .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тръмпакис

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "значи ако съм":

    С това мислене или ще свършиш в затвора за убийство или ще си в черната статистика, второто за теб е най добре
  • 27 За протокола

    3 1 Отговор
    Едно устройство блокиращо запалването при употреба на алкохол е под 200 лв w ebey.
    Да ги направят задължителни!
    Освен това да направят задължителна присъда от минимум 10г ефективен затвор за всеки случай на убити при ПТП под влиянието на алкохол или наркотици.
  • 28 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    Едно време като деца сме се прибирали след 22часа.дворецът на пионерите сега семинарията в понеделник се съирахме след 5часа.и после през парка и не ни е правило впечатление.това е нормално,ако е имал някакви занимания и други.не е нормално да се спира така щото да нямаш видимост при пресичане на пътното платно,било като шофьор или пешеходец.Ако младежа се е замислил....може въобще да не види летящ автомобил.Все пак не сме във война .........няма как майката да епостоянно с детето.Има си и други обществени органи,които трябва да направят така щото живота ни да е по спокоен!Вероятно за родители с малки деца ,а и въобще..Живот извън голям град е по-добро решение?????ПС.Имам усет,че са пуснали разновидност на "нещото"....Пак е носоглътката.Висока температура за кратко и минава за 2-4 дни.Болки по месата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове