4 Септември, 2023 09:19 2 502 61

Маневра на пътя предизвика агресия срещу майка и дъщеря

  • агресия-
  • булевард витоша-
  • маневра-
  • софия

Двете били набити на бул. "Витоша" в центъра на София

Маневра на пътя предизвика агресия срещу майка и дъщеря - 1
Снимка: Shutterstock

Пореден случай на агресия на пътя. Нападнаха майка и дъщеря ѝ в центъра на София. На 31 август Диляна Янева и 17-годишното ѝ дете са набити на булевард „Витоша”. По думите на потърпевшите до физическата саморазправа се стига, след като жената засича на пътя, без да иска, други два автомобила. Пострадалата има документ от Съдебна медицина. Дъщеря ѝ успява да заснеме случката.

„Бяхме тръгнали към квартал „Младост”. На Южния парк имаше задръстване и сменихме в последния момент маршрута. Нямаше коли зад мен. Единият шофьор, с който се скарахме, наби спирачки и започна да ме пита „Какво става, какво правиш?”. После продължи да кара и по-надолу пак наби спирачки, а аз му свирнах. След това се опитах да го изпреваря, защото не исках да го блъсна отзад. Той криволичеше, за да ме засече. Затова минах пред него и пред още една кола. После спрях на червен светофар. Тогава ме застигнаха и се опитаха да ме извадят от колата. Скубаха ме, блъскаха ме по главата, удряха ми юмруци. Не осъзнах какво се случва дълго време. Дъщеря ми започна да снима. Шофьорът на едната кола извади ключовете от моята. Когато започнаха да ме удрят, съм изпуснала спирачката и автомобилът тръгна напред. Бяхме в шок”, разказа Диляна Янева.

„Излязох от колата. Успях да снимам регистрации, лица. Единият мъж започна да ме удря и искаше да ми вземе телефона. Мама звънна на 112. След няколко секунди стана зелено и двамата просто се качиха в колите си и избягаха”, допълни дъщерята.

Диляна Янева поясни, че от 112 са ги питали дали имат нужда от спешна медицинска помощ и са заявили, че ако намерят шофьорите, ще им се обадят. След няколко дни жените са извикани в 4-о Районно управление за показания.

„В петък бяхме на разпознаване по снимки. Разбрахме, че мъжете са задържани и случаят ще бъде предаден на Прокуратурата”, каза още жената.

Източник: NOVA


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ввв

    16 8 Отговор
    В Кочината се действа така!!!
  • 3 Азз

    18 2 Отговор
    и защо бе модераторчето,кое от написаното не е истина?

    Коментиран от #15

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 добре

    17 3 Отговор
    че вдигнахме парите на мутрите и наркопласьорите от МВР...
  • 7 да не са

    21 4 Отговор
    бързали за фитнес... комплексари
  • 8 Милен

    53 8 Отговор
    Кой знае колко глупости е направила тази, че да я ошамарят после.

    Коментиран от #48

  • 9 Глав

    15 2 Отговор
    Нищо няма да стане .Прокурорите прекратяват такива дела.Трябва да ги съдят частно което става след още 2 години минимум.
  • 10 цербер

    18 23 Отговор
    На 31-ви август Диляна Янева и 17-годишното ѝ дете са набити на столичния булевард „Витоша”. Затова България губи културните си придобивки и е изхвърлена от международните организации.Защото възпитанието и културата са напуснали българските предели.
  • 11 Нямаме закон за НПО

    46 7 Отговор
    Точно заради такива стават катастрофи и убийствата на пътя, но забележете как се представят ВИНОВНИТЕ "жертви" - " Диляна Янева и 17-годишното ѝ дете"
    Дете на 17 години!!
    Правилното е дъщеря, но заради нпо-тата и женското им измислено насилие новината трябва да е представена в защита на нарушителките.
  • 12 Българин

    48 4 Отговор
    Що не публикувате клипа й в тик-ток, за да се види тази истеричка как вика, хули и обижда? Пълна селяндурка. Кой знае какво е направила преди това.
  • 13 ПРИТЧА

    31 0 Отговор
    Жена - изрусена - шофьор - бърза - в последния момент сменя намерения и посока - ТЕЛЕФОНИ - приказка без край !
  • 14 Циник

    32 1 Отговор
    Абе че леличката сигурно е карала като селска каруца, то е ясно, те повечето жени така карат. Ама до насилие не трябва да се стига. Народът съвсем изпростя в тая демокрация и беднотия, а София се напълни с лумпените и изметта на цяла България.

    Коментиран от #27

  • 15 Спазва

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Азз":

    инструкции или се има за голямата работа с хляба, ножа и сиренето
  • 16 Щерев

    26 4 Отговор
    Сега си представете Диляна Янева и нейните шофьорски умения на магистралата пред вас. Няма как някои да скочи да те бие ако преди това не си му скъсал нервите с някакво безумие. Те какво трябваше да направят да се ударят взаимно и да я оставят да продължава с неадекватните маневри ли?
  • 17 гражданин

    10 21 Отговор
    тази отсечка е 200 метра само, можели са да я изчакат търпеливо, без да агресират, каквато и глупост да е направила, не е допустимо да се бие жена и дете, културата е нула в България, психопати и олигофрени свободно се разхождат по улиците, и получават свидетелства за управление на автомобил

    Коментиран от #21, #31

  • 18 Българин

    35 3 Отговор
    Само вижте каква снимка са сложили! Съвсем точно разкриваща женското поведение при малоумно шофиране. Жената на снимката агресивно и властно посочва с ръка (защото е жена и винаги е невинна и жертва), а мъжът е със свити ръце и се обяснява. Гнусен НПО-феминизъм.
  • 19 Въпрос

    23 4 Отговор
    "Можели са да я изчакат търпеливо, без да агресират, каквато и глупост да е направила, не е допустимо да се бие жена и дете." А допустимо ли е жените да карат като ненормални, да обиждат и да дразнят мъжете? Естествено, че е допустимо. Една дама никога не е виновна (стар и малоумен буржоазен принцип).
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Обикновено ежедневие

    11 2 Отговор
    Селяндурски изпълнения у големио град.
  • 23 Долна манипулация на общественото мнение

    21 2 Отговор
    Изобщо се съмнявам да е бита. Гледах в ютюб, но не можах да го доизгледам. Някаква истеричка (ромка според мен) крещи и буйства. Не видях да и правят нещо.
  • 24 ЧОВЕК И ПРИРОДА☝

    4 0 Отговор
    ИНТЕРЕСНО КАК Е
    ОТРАЗЕНА С ГРАФИКА
    ЦЯЛАТА ХИСТЕРИЯ В
    ЗАСТРАХОВАТЕЛНИЯ ПРОТОКОЛ...😱😬
  • 25 Перо

    20 2 Отговор
    Това засичане е масово явление! Не знам това поколение как го обучават, но са много опасни за движението, не само алкохола и наркотиците ги правят неадекватни! Като добавим и селския манталитет на мнозина и сбиването става неизбежно!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хм беднотия ли?

    21 0 Отговор

    До коментар #14 от "Циник":

    Не е от беднотия, а от простотия. Кола, скъп телефон, фитнес...особено последните две все от първа необходимост. А колите вече повече от хората. Таралясници, ама искат поддръжка, застраховки, винетки, гориво.
  • 28 Така е

    16 1 Отговор
    Най-много "обичам" като стане от зелен - жълт светофара, тези зад мен да бибиткат и да ми налитат на бой, че съм спрял, вместо да мина на жълто. Почти всеки ден ми се случва. Не знам що за изроди се навъдиха!
  • 29 Абе

    25 1 Отговор
    Не знам точно какво е станало, но има жени, които освен че шофират много лошо, са изключително дръзки и арогантни ! От разказа на тая разбирам, че едва не е причинила катастрофа, а вместо да се кротне е взела да свирка на другия и да се прави на велика ! Нямало коли зад нея, а другият се наложило да набие рязко спирачки - това как го разбирате !??!
  • 30 Некой си

    20 1 Отговор
    А, бе, аз само да питам.
    Майката е на 31, а дъщерята на 17. Потърпевшата е родила на 14 години ли?
    Това малко на етнос ми прилича.

    Коментиран от #41

  • 31 заради такива като тебе

    16 5 Отговор

    До коментар #17 от "гражданин":

    жените се мислят за богопомазани ! след като се държи по начин който провокира агресия ще си я получи без никакъв свян ! жените са много нагли особенно имащите се за някви кифли !!! напълно подкрепям хората сторили това защото тъпите и нагли кифли се държат прекалено арогантно и съвсем съзнателно ни обясняват че имат право да си нарушават защото са жени …?!?!? една патка (комшийка) винаги спира на две парко места или пък пречи на преминаването на автомобили и когато и направиш забележка казва “ аз съм руса затова така спирам” ?!?!?

    Коментиран от #39

  • 32 Гого

    3 14 Отговор
    Големи бабаити няма що, само ми е чудно тези мушморочета в другите автомобили нямали ли са куража да вразумят биячите ? Да ги задържат докато дойде полиция и линейка ? В България няма мъже всички са с миши сърца и затова издевателстват така комплексарчетата... след като усетят че си сериозен обаче веднага сменяват плочата !
  • 33 2 типа жени

    9 1 Отговор
    трябва да се избягват с цената на всичко: руса шофьорка и самотни пенсионерки на бездомни кучета, котки, гълъби. И двата типа имат сериозни ментални проблеми, комуникацията с подобен типаж завършва зле, за нормалните хора.
  • 34 Механик

    10 5 Отговор
    "Мъжкарите" да им се ударят по 20 тояги на голо, заради това, че са се държали като селски бекове.
    Ама от разказа, аз разбирам, че леката си го е търсила и сега се оправдава. Правила се е на бабаит. Изпреварвала, свиркала за дето са и направили забележка. А са и направили забелжка с пълно право. В правилника за движение описано кога може да се извърши престрояване. И това не е в последния момент.
    А колко по-лесно щеше да бъде, ако "дамата" беше подминала това кръстовише без да се престроява , а на следващо да се престрои подобаващо.
  • 35 Гледах клипът

    15 1 Отговор
    изключително антисоциално и недопустимо поведение от страна на "русата шофьорка". Какво е това озверяване, какъв е този речник? Жена???? Навремето жените са пекли курабийки, свирели на арфа, носели чадърчета и гледали свенливо обекта на желанията си. "О, времена...".
  • 36 Право на мнение

    8 3 Отговор
    Била ги "засякла", но не е станало инцидент. Да продължават напред. Тя не е трябвало да им свирка, а те не е трябвало да я бият! Тяхната вина е по-голяма! Никой няма право да упражнява физическо насилие над друг човек!!! Никой! Това са поредните комплексари, които обичат да бият жени и деца, за да се правят на "мъже"!!! Или са поредните психопати.
  • 37 Кокорчо

    8 1 Отговор
    Кои знае какво си правила за да ги предизвикаш така.Не оправдавам агресията.Ама е пълно с беграмотници на пътя

    Коментиран от #38

  • 38 Размисли

    6 3 Отговор

    До коментар #37 от "Кокорчо":

    Каквото и да е направила, нищо фатално не е станало и това да я бият НЕ е нормално! Ако тръгнем да се бием за всяка уплаха, че някой ни засякал, или ни свирнал, ще се избием бре хора! Кога ще осъзнаете, че НЕ е нормално да биеш някого??????
  • 39 Рей

    4 3 Отговор

    До коментар #31 от "заради такива като тебе":

    Когато някой провокира агресия, нормалния човек запазва адекватно състояние! Насилниците и психопатите сщачат да бият, да скубят, да блъскат ....това е психопатия!
  • 40 Хем феминизъм,

    7 2 Отговор
    хем напират да управляват машини. Хем искат да ги третират като преставителки на нежната половина от човечеството, хем бИекат и боравят с епитети. Когнитивен дисонанс, що не бърза да пече курабийки на мъжа си?На пътя няма полове, когато се управляват машини за убиване, има спазващи правилата за джижение и потенциално опасни рецедивисти с риск да отнемат живот. По презумция трябва да се избягват скандалите, лошото е, че ако имаше адекватни органи на реда, щяха да й отнемат книжката доживот, да ползва метрото.

    Коментиран от #42, #43, #44

  • 41 Какво толкова

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "Некой си":

    Вероятно е печатна грешка на медиите и майката е на 37.
  • 42 Мдаа

    3 7 Отговор

    До коментар #40 от "Хем феминизъм,":

    Ти поредния сексист ли си и женомразец, който си мисли, че е нещо повече от жените. Много се навъдихте такива психари.
  • 43 Алооо

    4 6 Отговор

    До коментар #40 от "Хем феминизъм,":

    Мъжете причиняват повече катастрофи от жените, казват застрахователите!!!

    Коментиран от #51

  • 44 6нтщ5ж

    2 4 Отговор

    До коментар #40 от "Хем феминизъм,":

    Мъжкият пол пък се ориентира по-добре в пространството, но жените са по-съвестни водачи.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Бау бау

    10 2 Отговор
    Да разясня малко ситуацията в случая..Умишлено засичане е създаване на предпоставка за ПТП с възможни тежки последствия ,вкл. и опасност за живота.,, Без да искам,, означава незнание на правилника или чатене по телефон примерно или други дейности ,само не и внимание към пътната обстановка.Със същите възможни тежки последствия ако предизвика ПТП. Затова е крайно време видео регистраторите да станат задължителни. Така и нарушители и ,,възмездители" ще внимават какви ги вършат на пьтя.И ,,невинните " ще намалеят рязко и няма да могат да си измислят всякакви версии.

    Коментиран от #50, #52, #54

  • 47 До: Мдаа, Уважавам,

    6 1 Отговор
    много ги уважавам, но дамите... Не толерирам антисоциално поведение, независимо от пола, и истерични сцени на обществено място, обикновено подминавам подобни индивиди. Трябваше да убие човек ли, за да осъзнае, че нарушава Законът? Ако детето ви пострада от подобен водач на пътя, в последния момент, решил да се преустройва, пак ли ще защитавате "нарушителят". Една уважаваща себе си жена, щеше да се извини, така постъпва култулният човек. Вижте клипът, що за поведение, независимо мъж - жена. Що за антицивилизованост?

    Коментиран от #53

  • 48 Мнение

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Милен":

    Кой ти дава право да ошамариш някой? Кой? НАСИЛИЕТО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Когато някой те удря, този някой нарушава основните ти права като човек! С тази постъпка биячите стават престъпници. Насилие – произлиза от словосъчетанието „да правиш нещо на сила”. Едно е да направиш грешка без да искаш и друго е преднамерено да упражниш насилие върху някой! Време е обществото да стане непримиримо към насилниците! Всеки може да сгреши, но никой не трябва да бие хората затова!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Възмутен

    2 3 Отговор

    До коментар #46 от "Бау бау":

    Предпоставка, хипотеза на нещо, което не се е случило всъщност е някаква вероятност, но не е факт, а да биеш жена и дете умишлено е престъпление!!! Научете най-после кое е правилно поведение и кое не е.

    Коментиран от #57

  • 51 Водач

    6 1 Отговор

    До коментар #43 от "Алооо":

    Статистиката показва, че броя на изгорени на готварска печка мъже е по малък от на жените ,това значи ли че мъжете сме по-добри готвачи.
  • 52 Знайко

    9 0 Отговор

    До коментар #46 от "Бау бау":

    В западналата и разпадаща се раша видеорегистраторите са задължителни от поне 5 години. Ченгето идва, гледа кво са заснели двата регистратора и няма нужда да мерят спирачен път и да се чудят кой виновен и кой не!
  • 53 По-точно

    6 1 Отговор

    До коментар #47 от "До: Мдаа, Уважавам,":

    Няма дами-мами, всички сме хора и сме с равни права! Никой няма право да излива гнева или страха си, че нещо е щяло да се случи, но не се е случило! Адекватните и цивилизовани хора владеят гнева си и не се нахвърлят да нараняват другите!
  • 54 Реалист

    3 5 Отговор

    До коментар #46 от "Бау бау":

    Нищо на е станало, "ако"-моко няма. Това че тези комплексари са се уплашили да не стане нещо, не им дава право да набият жената и да я оскубят, а също и детето й!
  • 55 Гледайте Клипът

    4 0 Отговор
    Никъде не видях шамари и скубане! Друго е лошото, че е създала опасност за останалите участници в движението. По този начин, следващият път ще има жертви.Трябва ли за пореден път да загиват хора, за да осъзнаем, че законите спасяват животи. Не оправдавам действията на мъжете, не са научили една житейска мъдрост, с антисоциялни типажи се избягва комуникацията, независимо жени, мъже.
  • 56 Лаврентий Берия

    6 1 Отговор
    Не оправдавам насилие над жени, но тази дама се е държала арогантно. И аз съм засичал без да искам колега /кой пък не е?/ но съм се извинявал вежливо и съм пожелавал лек път. Това с изпреварването, свиренето и т.н.?! Предизвикала е агресия. Сори!
  • 57 Бау бау

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "Възмутен":

    А някой употребил нещо си , но не е извършил ПТП ? Това пак ли е хипотеза? Щото закона друго казва.Няма какво да ме учиш кое е правилно и кое не . Не ти достигат опит и образование по темата.Можеш да се ,,възмущаваш" колкото си искаш,но не е зле и да попрочетеш това-онова от законите.Особено тези касаещи правилата за движение по пътя.
  • 58 Името му

    4 1 Отговор
    Колеги, всички се нахвърляте без да мислите. Ако в автомобила не седеше жена а двуметров мъж, дали щеше да си получи същата ситуация? Ганя обича да раздава правосъдие на жени, деца и слаби мъже, но си свива опашката ако вижда че сам ще яде бой. Не оправдавам никого. Имало е случаи на побой в който агресора се превръща в жертва без зъби. А вие как реагирате? Пак като мъже или Ганьовци?
  • 59 Територията БГ

    3 1 Отговор
    Толерантност на пътя няма. Всеки е прав за него си, другите са виновни. Ситуации винаги е имало и ще има, но какво ни отличава от животните? Вече нищо. Имаме усти за псуване и обиди, за изливане на течности и храна и толкова. Главата е станала орган за самозадоволяване. Тъжно, но е истина
  • 60 Засечка Пресечка

    0 0 Отговор
    Знаете ли ако това се беше случило по дядо Тошьово време тия двете мъжленца колко бой щяха да отнесат в милицията и как после два три месеца щяха да чукат камъни на кариерата и пак всеки ден щяха да ядът пердах и как после щяха да им минат всички мераци да се правят на бабаити.
  • 61 Гоуст

    0 0 Отговор
    Аз мисля че отвреме на време на човек трябва да му се сверява часовника. Госпожата ако направи подобна маневра на магистралата ще загинат много невинни хора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове