Last news in Fakti

5 Септември, 2023 23:30 3 267 4

Важните новини във ФАКТИ на 05.09.2023 г.

  • царево-
  • районен съд-
  • областен управител-
  • динко вълев-
  • николай николов-
  • николай денков-
  • ангел найденов-
  • настимир ананиев-
  • ваня григорова-
  • общински съветник-
  • община царево-
  • мъж-
  • бествие-
  • мост-
  • румен радев-
  • мон-
  • петър ганев-
  • пожарна-
  • пожар-
  • евркомисар-
  • лозенец-
  • наземно оборудване-
  • созопол

Непотвърдената информация е от кмета на града Георги Лапчев

Важните новини във ФАКТИ на 05.09.2023 г. - 1
Снимка: Фейсбук

Трима изчезнали в Царево? ВИДЕО

Бедствено положение по Южното Черноморие. Поройни дъждове заляха Царево, Ахтопол, село Кости, къмпингите Арапя и Нестинарка. На места дъждът е достигнал до 250 л/кв. м. за денонощие. Създаден е кризисен щаб, който заседава в община Царево. Той е председателстван от кмета на общината Георги Лапчев.

Шефът на Районния съд в Царево и дъщеря ѝ са в неизвестност след потопа

Председателят на Районния съд в Царево Мария Москова и дъщеря ѝ са част от хората, които са в неизвестност в Царево от около 4 часа насам, съобщи източник на Флагман.бг

Областният управител на Бургас: Към момента имаме осигурена храна за поне 24 часа. Ще имаме необходимост от доброволци

Имаме информация, по свидетелски показания, за трима души, които са били повлечени от мост, който се срути. Това са две жени в автомобил и мъж, който е преминавал по моста. Имаме и сигнали за два трупа, но към момента, не можем да потвърдим дали това са хората, които издирваме. Това заяви в „Интервюто в Новините на NOVA” областният управител на Бургас Пламен Янев.

Динко тръгва към Царево да помага на бедстващите. Търси доброволци

Динко Вълев заяви в своя Instagram профил, че тръгва с най-добрата си техника, за да помага на бедстващите в Царево. Бизнесменът приканва и други българи да последват примера му.

Бившият шеф на пожарната за бедствието: 130 човека бяха извадени живи от плаж Арапя. Щетите ще се окажат много

Ситуацията в Царево е тежка, на моменти критична. Щетите ще се окажат много. Работата на службите беше светкавична. Това заяви съветникът на министъра на вътрешните работи и бивш шеф на пожарната Николай Николов в предаването „Още от деня“ по БНТ. Той изказа съболезнования на семействата на жертвите от пороя.

Денков след бедствието по Южното Черноморие: Хората вече са в безопасност и няма блокирани

Двама загинали – мъж и жена и трима, за които има сигнали, че са изчезнали. Това е равносметката към момента след поройните дъждове, паднали по Южното Черноморие. Коментарът направи премиерът Николай Денков, който пристигна извънредно в Царево. „Не можем да кажем дали двамата загинали са свързани с тримата липсващи. Общата бройка тепърва трябва да бъде уточнена”, допълни той, цитиран от Нова телевизия.

Ангел Найденов: Черно море е военна зона, зона на пряк сблъсък, на активни военни действия

"Това е тема, която по един или друг начин присъства. Особено на фона на известието, че има одобрение от страна на държавния департамент за продажбата на 183 машини, на стойност 1 млрд. и половина долара на България. Нека да подчертая, че проектът за модернизация на сухопътни войски, всъщност е за оборудването на три батальонни бойни групи, тоест на една механизирана бригада. Закупуването на тези машини ще направи бойната бригада напълно съвместима и модерна. Проектът е приоритет. И през 2018 г. имаше одобрен инвестиционен разход и до този момент нямаше решение. Първата голяма крачка към реализацията на проекта беше направена от служебното правителство. А сега трябва да се постигне съгласие за реализация." Това заяви бившият министър на отбраната Ангел Найденов, относно сделката за закупуване на близо 200 бронирани машини от САЩ, в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.
За срещата на Путин и Ердоган в Сочи Найденов коментира, че не е имало конкретен резултат по основния въпрос за възобновяване на зърнената сделка. "Това е основната тема, но не е единствената. Но прави впечатление, че Русия отстоява условията, които тя огласи. Тези застраховки са блокирани, поради санкциите, които налага Великобритания. Възстановяването на зърнения коридор на практика е основното, генералното решение. Всички останали алтернативни варианти не са трайни."

Настимир Ананиев: След промените в закона много хора казват спрях да си позволявам чаша бира преди да шофирам

Вчера видяхме, че изпълнителната власт в лицето на премиера Денков се обърна към гражданите и проблемите с пътния травматизъм. Това каза в предаването "Лице в лице" зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ Настимир Ананиев по повод вчерашната среща в Министерски съвет на министър-председателя и представителите на институциите с родители на загинали в катастрофи.

Ваня Григорова: За пети сезон инвестициите в София се насочват към ул.„Шишман“, а в крайните квартали още няма улици

„На градската конференция на БСП-София в събота аз получих единодушна подкрепа за кандидатура на кмет и категорична подкрепа за водач на листите на общинските съветници. Няма как да правиш коалиции и да те е страх от партньорите ти. Ако те е страх, по-добре не го прави. Благодаря за положителното отношение, което получих в края на юли от г-жа Нинова.“

Общински съветник в Царево: Знам за пет-шест души, които се издирват

„Знам за пет-шест души, които се издирват. Имам капка надежда, че ще се открият някъде живи, но предвид тази стихия много трудно някой може да оцелее. В момента на плаж „Нестинарка“ има линейка и вероятно нещо се проверява. Ситуацията е изключително тежка“, каза общинският съветник в Царево Емил Пейчев в „Лице в лице“.
Той допълни ,че преди около два месеца е правен ремонт на един от мостовете в Царево.
„По един от проектите на ВиК се правеше канализация и трябваше да мине оттам. В крайна сметка се намали дебитът под моста и се сложиха две тръби, които да отвеждат водата. В момента нито тръбите са там, нито мостът. За съжаление, имаме и жертва точно там. Автомобил падна с двама души“, каза още Пейчев.
По думите му това се случва заради безхаберието на ръководството на общината.

В община Царево се проведе кризисен щаб. Ето какво реши той

В община Царево приключи заседанието на Общинския кризисен щаб Царево с участието на областния управител на Бургас г-н Пламен Янев. Това се разбира от публикация на страницата на Община Царево във Фейсбук. Ето какво реши щабът:

Продължава издирването на мъж, жена и дете, отнесени от бедствието в Царево

Продължава издирването на тримата изчезнали след водното бедствие в Царево. Двама от тях - жена и детето ѝ са били отнесени заедно с автомобила си на един от срутените мостове край града.

Кметът на Царево: Ситуацията е тежка. Имаме потвърждение за двама загинали

"Вече имаме доказани мъртви хора. Ситуацията е много тежка. Имаме потвърждение за двама загинали. Издирвателната акция се ръководи от службите на МВР. Не мога да кажа нищо повече“, заяви кметът на Царево Георги Лапчев в ефира на bTV.
МВР също потвърди информацията. Загинали са двама души в района на Царево. Единият от тях е жена.
Кметът на Царево потвърди, че двата язовира в града преливат.
„Има два язовира на територията на общината, които преливат. Те са под контрол. Поставени са специални хидропомпи, които изпомпват малкия язовир, който е с по-голям проблем. Контролираме всеки един от процесите. Службите са на място, хората, които са в поречието на разливите са информирани, тези, за които има опасност са евакуирани“, каза Георги Лапчев.

МВР потвърди: Издирват се трима, изчезнали в бедствието в Царево ВИДЕО

Полицията издирва трима души, за които има подаден сигнал, че са изчезнали след проливните дъждове в района на Царево, съобщиха от МВР, предаде NOVA.

Мост на пътя Царево - Ахтопол пропадна след обилните валежи

Мост на пътя от Царево за Ахтопол пропадна вследствие на обилните валежи по южното ни Черноморие, съобщават от bTV. Проливен дъжд причини огромни наводнения.
Главният път от Царево към Синеморец е затворен. Хората обикалят през обходни маршрути.

Радев ще участва в тържествената церемония по повод Съединението в Пловдив

На 6 септември, сряда, президентът Румен Радев ще посети Пловдив, където ще вземе участие в тържествената церемония по повод 138-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

МОН с пълна проверка на особен случай: На починала ученичка продължават да се пишат оценки

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков разпореди цялостна проверка след особен случай в пловдивското средно училище „Найден Геров“.

Петър Ганев: Вече става по-скъпо създаването на ново работно място

Увеличение на минималната работна заплата от началото на следващата година предлага правителството.

Шефът на пожарната: 130 души са евакуирани от наводнените райони в община Царево ВИДЕО

130 души са евакуирани от наводнените райони в община Царево, съобщи пред БНТ директорът на пожарната гл. комисар Александър Джартов. На този етап няма необходимост за евакуация на още хора, но ситуацията е динамична, обясни той.
Всички налични екипи от област Бургас са изпратени да помагат в наводнените райони. На този етап те са достатъчни. Тепърва ще се решава дали да се търси помощ от доброволци.

Пламна голям пожар край петричкото село Първомай

Голям пожар гори над петричкото село Първомай, каза началникът на пожарната в Петрич главен инспектор Стоян Тилев.

Утре оценяват окончателно кандидата ни за еврокомисар

Приключи изслушването на кандидатката за еврокомисар Илиана Иванова пред двете ресорни комисии - по промишленост, изследвания и енергетика и по култура, предаде БНР.

Общината в Лозенец е превърната в евакуационен център ВИДЕО

Превърнаха общината в Лозенец в евакуационен център. В него са настанени гости на хотелите от района, които са докарани с екипи на пожарната.

Пристигна първата част от наземното оборудване на въздушните линейки

Първата част от наземното оборудване на въздушните линейки вече е в България. Доставката е извършена по договора с италианската фирма „Леонардо“, съобщават от пресцентъра на здравното министерство.

Бедстващи потърсиха спасение върху каравани и бунгала в Созопол

Притеснение в Созопол, въпреки призивите на властите за спокойствие. Хората, качени върху покриви на каравани и бунгала, ще бъдат извозени, когато високопроходимите превозни средства стигнат до тях, предаде NOVA.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    Природата Няма Приятели
  • 2 Реалист

    6 1 Отговор
    Тая вода е от язовири не е възможно от един ден валежи, при нас на запад с месеци валеше всеки ден денонощно и никой не му пукаше.
  • 3 Трътлю

    7 1 Отговор
    Колко са жалки човешките същества! Земята ще си вземе всичко обратно! Ще започне с незаконните бордеи по морския бряг.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол