Last news in Fakti

6 Септември, 2023 05:13 1 679 26

Д-р Любомир Канов: Нека правителството функционира, алтернативата е опасна за България

  • д-р любомир канов-
  • психиатър-
  • правителство-
  • президент

Ако има ограничения във правомощията на президента, това не би трябвало да става поради неговата личност, а по принцип, смята психиатърът

Д-р Любомир Канов: Нека правителството функционира, алтернативата е опасна за България - 1
Снимка: БГНЕС

"Основното в този момент за България е това правителство, както и да е съставено, да продължи да функционира, защото алтернативата му е един "озъбен проруски" президент, ставащ опасен за България", коментира психиатърът д-р Любомир Канов в "Денят ON AIR".

По думите му, ако има ограничения във правомощията на президента, това не би трябвало да става поради неговата личност, а по принцип.

"Това е реактивен начин на мислене без оглед на последствията от тези решения. Ако приемат смислени ограничения и елиминират тази нелепост с тези правителства, назначени от президент, тази конфронтация ще има някакъв смисъл", каза още д-р Канов пред Bulgaria ON AIR.

Според него принципите на война са навсякъде.

"Воюват политически, медийно, води се хибридна война. Това са различни аспекти на война, която внася тревожност. Мога да кажа, че не е настъпил краят на света. В известен смисъл на фона на всичко това, което се нагнетява в населението, е според мен незряло и ненужно да предизвиква паника в душите на хората и някакъв усет за безизходност", заяви психиатърът.

Той изказа мнение и по темата за днешното наводнение в Царево. "Това е действително природно бедствие в голям мащаб. Помним пометени села с много жертви. Нещастието в Турция е десетократно по-силно. Могат да се намерят отговорни хора, които не са взели под внимание екологичните обстоятелства около тези селища. Това е политическа отговорност на местните власти, които много често се занимават с "политиканстване" и политически изгоди от своята власт и това ще бъде обект на предстоящите избори", посочи той.

Според него воюването на хората и усета за война и тревога е контрапродуктивно и абсолютно никак не помага за разрешаването на каквито и да е проблеми.

"За съжаление, нашият народ избира не висококачествени политици и популизмът играе твърде голяма роля в избора на населението, което е учено да мисли рационално и да има способността да разсъждава върху собствената си държава и политика. Всичко това изисква високо качество политици. Подозирам, че общата сума на решенията е общ знаменател, където решенията се вземат от най-глупавите. Умните биват потискани от множеството гласове на не толкова умните", добави д-р Канов.

Той призова хората да се замислят за развитието н обществото, което тръгва от образователната ни система

"Образованието е сбъркано в основата си, защото в социализма и постсоциализма не възпитава мислещи хора, също не обучава хора по реалната история на българския народ. Това, с което трябва да се гордеем. Не се научават децата да мислят, а се приучават да наизустяват", подчерта психологът.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    51 13 Отговор
    Българофоба се изока! Оставете се да ви мачка правителство от наглеци ,да ви заплашват такива като Мустафето! Това е мечтата на този!
  • 2 Малчо

    45 12 Отговор
    Психиатърът е много начетен и разбира от всичко, като се започне от политика, образование и се стигне до природни катаклизми и начините за борба с тях. За съжаление той е продукт на образователната система, която хули, и следователно мнението му няма никаква стойност.
  • 3 Мдааа

    16 42 Отговор
    Цяла България ще ликува ако Кремъл престане да съществува и Руската федерация се разпадне. Тези същества унищожават България от завист и желание за влияние на балканите. Няма да има мир и спокойствие докато не престане да съществува тази империя. Всеки който мисли че това не е така е пълен неграмотник и не познава историята !

    Коментиран от #25

  • 4 факт

    38 11 Отговор
    Този психиатър е за психиатрия.
  • 5 Мъглиж

    24 6 Отговор
    Ку-ку
  • 6 Сух

    37 8 Отговор
    От къде го изкарахте този брадатия да облъчва обществото?! Народа вижда кое е най-добре за него и това определено не е това правителство на лъжци, крадци и мафиоти.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Зглобката

    24 7 Отговор
    е вредна !
  • 9 Клоун

    22 8 Отговор
    Не е лесно да си прост като този доктор психиатър който си е повярвал че е някакъв капацитет извън медицината и си позволява да ръси мозък който няма.
  • 10 Просто продажник

    26 9 Отговор
    А функционирането на проамериканското украйнско правителство ще доунищожи Бг
  • 11 Българин

    23 5 Отговор
    "За съжаление, нашият народ избира не висококачествени политици и популизмът играе твърде голяма роля в избора на населението." Само това изказване е достатъчно, за да се разбере, че горепосоченият психиатър е глупав човек. Кой си мисли, че в България има висококачествени политици? Този мъж продължава да живее с илюзия. Жалка работа.
  • 12 ийнваса

    24 6 Отговор
    Докторе, трябва да отидеш на доктор. Уж си психиатър или психолог ама си си един прост дърдорко. Не си само прост, а си много прост. Викаш да търпят българите? Още да потърпят тези национални предатели да ги доят и стрижат в услуга на Посолството? Да потърпят? Да вземеш да отидеш на психиатър или психолог че да ти изпишат някакви лекарства и да се лекуваш. Няма да ти помогнат, но поне да опиташ. Мръсен лъжец.
  • 13 Българин

    11 5 Отговор
    "Не се научават децата да мислят, а се приучават да наизустяват", подчерта психологът." Точно такива като тебе, а и всички учители изпитваха и продължават да чувстват възторг от това наизустяване. Къде бяхте досега, за да му се противопоставите? Занимавахте се с други неща и отказахте да научите младите да мислят, защото всъщност и вие не можете. Както казваше онази психоложка Ани Владимирова, отявлена ваксърка и привърженик на ограничителните мерки, както и на ЛГБТ, "момченцата са силно феминизирани в училище". И се гордее негодницата с това беззаконие. Как няма да се зубри в училище след като училището е феминистично?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Човек

    10 19 Отговор
    Не знам кой е този човек, но всичките му думи са самата истина. Мутрата е лош, но руският завой на Радев е много по-опасен. Много бързо забравихме мизерията на руския ботуш. Предвид вота на материала, това правителство е най-малкото зло. А това за образованието е право в десятката. Винаги съм казвал, че всичките ни проблеми тръгват от там. Заради слабото образование не сме конкурентоспособни. Заради същото като народ сме наивни и лесни за манипулация. Затова си избираме политици като Мутрата, Пеевски, Радев, Костадинов и разни подобни мафиоти и руски пионки. Трагедията в образованието ни започва с комунизма, който го пропи с лъжи и пропаганда и издигна наизустяването и папагалстването в култ, като критичното самостоятелно мислене беше унищожено. "Деморацията" е продължение на комунизма, организирано от същите комунисти, пребоядисани като социалисти и уж опиращи им демократи, а слабо образования и заблуден народ продължава да е техен основен приоритет. До ден днешен децата ни учат внесени от чужбина лъжи, които скъсяват и окастрят брутално историята ни с цел убиване на самочувствието ни за да бъдем по-лесна плячка. Според неподвластната на исторически лъжи наука генетика, ние сме тук от поне 8 хиляди години. По-рано сме се казвали мизи, а преди това пеласги. Никога не сме имали ханове. Никога не сме се кланили на Тангра. Падали сме под елинско, римско, византийско, османско и руско робство, но винаги сме възкръсвали от пепелта. Децата ни трябва да знаят, че

    Коментиран от #17, #18

  • 16 един

    7 10 Отговор
    Съгласен съм с всичко казано от Канов,макар самият той да се позиционира в лагера на Герб!Иначе приказки много,но безнаказаността на кметовете води до вчерашната трагедия!За мен основнотото е засипаните дерета,трябва да си малоумник за да не разбереш че Природата си е направила естествено отводняване чрез деретата при поройни дъждове,и със какъв акъл отиваш да ги засипваш!?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Вале-каро

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Човек":

    Такава каша си надробил, че и световноизвестният д-р Конов не би могъл.
  • 19 Дам

    2 10 Отговор
    И аз това казвам. По-добре това правителство, отколкото национални предатели русороби, които ще ни направят Дагестан на ЕС.
  • 20 Дръндьо

    6 2 Отговор
    Помиярите, предателите, мършата трябва да са в затвора, а не в парламента. ПП-ГЕРБ-ДПС
  • 21 Име

    10 2 Отговор
    Непрекъснато се приказва срещу Президента, а той нищо не прави - не може да се учреди правителство и се назначава служебно - какво е тук нередното. Къде е русофилията и изобщо - непонятно. Само празни приказки.
  • 22 М3 голд

    5 1 Отговор
    Абсолютно сбъркан човек: като мисъл, като изводи, като постулати, да не кажа и като визия. Той образованието си кога е получил? Като казва, че тогавашното е няма нищо, къде се слага сега? И до кога ще ни пускате такива поплю.ковци да ни убеждават колко хубаво е необразованието, джендаризма, пошлостта, ограничения мироглед? Защо най кадърните не кадри се изнесоха и бяха приети в САЩ, Европа и са признати учени и специалисти? (Не говоря за мигачите на чинии, просяци и сие).
  • 23 българка

    1 4 Отговор
    Адмирации, точна преценка! Излизането от това състояние на държавата и народа ще прескочи едно поколение - оптимистичен вариант!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 гост151

    2 0 Отговор
    ако не слушкаме опасността от посолството ли ще дойде?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове