Last news in Fakti

7 Септември, 2023 18:40 2 503 47

Андрей Райчев: Кабинет ще има, докато му е изгодно на Борисов. Той си играе като котка с мишка с тях

  • андрей райчев-
  • бойко борисов-
  • кабинет-
  • игра на котка и мишка

 "Възможно е Борисов да иска да махне кабинета, но повече залага да има собствен кабинет след няколко месеца. По-рационално е това да се случи. Имаме като гаранция Мария Габриел, на която ГЕРБ няма да гласува вот на недоверие“, обясни Евгений Кънев  

Андрей Райчев: Кабинет ще има, докато му е изгодно на Борисов. Той си играе като котка с мишка с тях - 1
Снимка: bTV

„Няма никакво стопляне на отношенията между президента и премиера. Има нормализиране“. Това коментира в предаването „Лице в лице“ социологът Андрей Райчев.

„Аз не мога да схвана какво лошо е направил Алексей Петров. Какво лошо е направил? Свързал е свой познат с Кирил Петков и с Бойко Борисов. Той е свършил нещо, което българското общество одобрява – да има правителство“, добави той.
Има един вътрешен срам, който избива в истерия. Христо Иванов беше автор на замисъла да се направи техническо правителство, което да изкара една година и да се „ремонтира“ съдебната система. Получи се правителство на малцинство, което съзнавайки своята слабост, излишност и неистинска власт, хвърля истеризиращи послания – „с Мустафа Емин е дреболия“, „Паметникът на Съветската армия“, смяната на националния празник“, коментира Райчев.
„Кабинет ще има, докато му е изгодно на Борисов. Той си играе като котка с мишка с тях. Борисов ги оставя на рубежа, а те имат политическата наивност да са възпитани и да стоят на рубежа, и да размахват знамето. Борисов чака „Възраждане“ да стане втора политическа сила. Тогава ще каже, че той е единственото спасение пред „Възраждане“, каза още социологът.
Според икономиста Евгений Кънев архитект на управляващата коалиция е президентът Румен Радев.

„Ако не беше неговата антиевропейска риторика и проруски действия, нямаше да има никога такава коалиция. За нея ще бъде платена политическа цена, но има по-важни национални интереси в условията на война“, допълни Кънев.
„Това е една геополитическа сглобка, която трябва да реши три проблема – Шенген, еврозоната и законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Политическият процес е бавен процес. Не може да се управлява, както при Путин“, категоричен е той.

„Има задачи, които трябва да се решат. Ако ГЕРБ иска да има остатъчна европейска легитимност, няма да правят импровизациите, които се предричат. Възможно е Борисов да иска да махне кабинета, но повече залага да има собствен кабинет след няколко месеца. По-рационално е това да се случи. Имаме като гаранция Мария Габриел, на която ГЕРБ няма да гласува вот на недоверие“, обясни Кънев.
„Защо „Продължаваме промяната“ предпочита Алексей Петров пред Росен Плевнелиев и Соломон Паси? Причините да се формира тази коалиция са вътрешнополитически. В сферата на сигурността не може 20 години да си член на НАТО и цялата ти армия да е въоръжена с руско въоръжение и това да не е болезнен въпрос. Не може да си интегриран в ЕС, в пазарна икономика и да имаш монопол при производството на горива“, каза политологът Румяна Коларова.
„От две години „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ готвиха тези законопроекти. Имаха достатъчно време да подготвят законите по ПВУ. Проблемът е в сбъркания тип активност. Основното, което те правят, е да назначават „наши хора“. Става като в ситуацията в „Пирогов“. Защото Тагарев е назначил този човек, той се чувства не само лично уязвен, а и ангажиран, ако този човек направи нещо лошо, трябва да го защитава, а това не е принципът. Принципът в демокрацията е, че всеки, който сбърка, носи отговорност и си отива. Въобще не се прави скандал. Никой човек не е незаменим в демокрацията. Премиер на Англия не успя и няколко месеца да прекара на поста си – направи грешка и си подаде оставката“, допълни Коларова.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдда

    30 11 Отговор
    Кабинет ще има докато не каже херо Мустафа!!

    Коментиран от #7

  • 2 Последния Софиянец

    36 14 Отговор
    ПП и ДБ изпраха и върнаха на власт Тиквата.

    Коментиран от #4, #10, #34

  • 3 Град Симитли

    32 8 Отговор
    ".... Защо „Продължаваме промяната“ предпочита Алексей Петров пред Росен Плевнелиев и Соломон Паси?..."
    ..... Щото са по-големи айдуци и от него!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 хихи®

    15 7 Отговор
    Takoва ги с 200
  • 6 Русофил

    27 25 Отговор
    Абе Андрейчо, гледай си Визата и голфа бе (на заграбен терен). Не си вечен. Стига слугува на
    руските си господари.
  • 7 Хей

    17 12 Отговор

    До коментар #1 от "мдда":

    Херо Мустафа отдавна не е посланик. Нещо не сте в час. Ама да плюете , можете!

    Коментиран от #41

  • 8 Андрей Райчев

    17 18 Отговор
    е едно крадливо старче, ако имахме правосъдие, този щеше да е при бай Ставри. Разпространява лъжите на Борисов за Алексей Петров. Всички опровергаха, че е имало такава среща с Петров. Борисов и Петров са се срещали, каква логистика, какви пет лева. В парламента пред всички се разбраха.
  • 9 Дрън дрън

    17 16 Отговор
    Много му се ще на Райчев да дойде пак Баце на бял кон и да почне голямата краденица и голямото клякане на путин. Но свърши тая, баце е магнитски кандидат.
  • 10 Върнаха

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    го на власт българите, и главно неговите фенки и администрация чрез изборите.

    Коментиран от #12, #17

  • 11 Хихихи..

    21 4 Отговор
    Борисов е по-голяма мишка и от теб,барабар с женката ти еврейска,евреино.Само се увъртате около Козяк и се прайте на "американофили".А всъщност сте две средно хитри еврейски мишки.Нема лошо..
  • 12 Последния Софиянец

    24 3 Отговор

    До коментар #10 от "Върнаха":

    Много хора се прехранват покрай Тиквата.Некадърни 🐞🐞🐞

    Коментиран от #30

  • 13 Роко

    15 8 Отговор
    Тоя па разбирач само разтега локуми.Това правителство е згобено по нареждане от Брюксел и Сащ.За да им свършат работата от която има нужда Украния .Да се започне претопяването на население мислещо ,че не всичко казано от Брюксел и Сащ винаги е вярно.Да ни превърнат в изсушена трева ,без цветя ,без водачи ,родолубци.Заден разграден двор ,да си го използват за каквото си искат.И не дай си Боже тези от възраждане да дойдат на власт.
  • 14 Лост

    9 1 Отговор
    Премиер на Англия щракаше с пръст на Коледно парти по време на Ковида.И кога си подаде оставката?
  • 15 Учуден

    11 4 Отговор
    Някой може ли да ми каже случай, при който манипулатора и лъжеца райчев да е предрекъл нещо и то да се е случило ?
    Какъв абонамент трябва да плаща кондукторката от посолството по медиите, за да го дават този от 35 г. по медиите.

    Коментиран от #27

  • 16 Не вдява лапацалото

    15 5 Отговор
    Щом всичкознайното лапацало Райчев не вдява какво лошо е направил Трактора..., то много жалко. Тройната коалиция жестоко се опари от услугите на тоя бандит. Алексей Петров е тотално компрометиран като морален авторитет и е гнЪсно който и да било да се допира до него за каквото и да е. Трактора не вдявяше,че е ненужен и упорито се подсунваше да си предлага "услугите" ,и затова го думнаха - да не компрометира по нататъшния политически процес в България. Това е политическо убийство с гласното или негласното одобрение на посолството. Борисов и Шиши също са тотално морално компрометирани и е въпрос на време да бъдат изритани от политиката, дали с гърмеж или по-културно това са подробности. Никаква котка и мишка - Борисов е сритан и наплашен като пудел но не от ПП/ДБ ,а от ментора им и затова е много консенсусен. Божков затова дойде със съгласието на посолството - да натисне пожарникаря да си седне на дупето или да избълбука.
  • 17 Никси

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Върнаха":

    кои Българи ? , тези дето се водят по лична карта че са българи от м-хлата !!!.
  • 18 Юлиян

    10 4 Отговор
    Кой е Бмб и откъде накъде ще се Разпорежда със Сичко и Всичко в България Бмб е Една Нагла мутра престъприк крадец лъжец рекетьор двуличник егоист Бмб е Съсипъл Много Човешки Съдби той е психо садист
  • 19 Наблюдател

    10 8 Отговор
    Райчев не е социолог а руски пропагандатора.
  • 20 анон

    12 4 Отговор
    ясно е, че америкаците яко са хванали ББ за топките, най-вероятно с МАГНИТСКИ, за да си види милиардите от офшорките ще трябва да слушка, поне докато трае войната
  • 21 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 10 Отговор
    ЗЛОБНА КРИВОГЛЕДА КОМУНИСТИЧЕСКА МАЙМУНА ....... ВСЕ БОЙКО ИМ Е ВИНОВЕН ........ И ПАК ГЕРБ Е НА ........ ПЪРВО МЯСТО ......... ФАКТ !
  • 22 пашата

    6 4 Отговор
    Изгодно му е на сикаджииската герберска Мутра от Банкя щом НСОще охранява и внук му докато е на училище с парите на НАРОДА
  • 23 АГАТа Кристи

    5 4 Отговор
    Комуняго,
    Загробихте България още през далечната 1944 г.
    Там, където не е стъпил комунистически ботуш, хората просперират , защото РАБОТАТА е издигната на пиадестал !
    А комунизмът ражда мързел !!!
    /учи, за да не работиш... /
  • 24 Умник

    7 0 Отговор
    На този искал ли му е някой мнението. Цапардоса без пари огромна земя без пари. Направи голф игрище от което всички българи имаме страшна необходимост. И има наглостта да ни поучава.
  • 25 Академика дава

    4 0 Отговор
    Пъдаря не дава
  • 26 Многознайчев

    7 1 Отговор
    С нищо не си играе. Подритват го пренебрежително. Свърши се с него. Просто си намери майстора, по-нагли копеленцаотсамия него. При това с раиран звезден гръб.
  • 27 Не се чуди

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Учуден":

    Тоя,ако му вържат ръцете ,само ще се блещи страшно и мучи.
    Става само бабите да си плащат внучетата с него,кога не искат да си сърбат душичката:)))
  • 28 Не се чуди

    4 1 Отговор
    Тоя,ако му вържат ръцете ,само ще се блещи страшно и мучи.
    Става само бабите да си плащат внучетата с него,кога не искат да си сърбат супичката:)))
  • 29 Тома

    9 2 Отговор
    Този не можа да разбере че боко тиквата е сложен в стойка партер от посолството и е готов на всичко само да не е в списъка магнитски и рико

    Коментиран от #40

  • 30 007 /агент/

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Ти си на хранилката на КГБ "другарката", а се пъчиш с кръчните си.... Толкова ли си гладен, че разчиташ на
    "борш" -а от посолството... "другарю" ???
  • 31 НЕРАЗБРАЛ

    0 5 Отговор
    А БЕ ТЪПАНАРИ !!! НЕРАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ НАЙ ВАЖНОТО СЕГА Е ДА СМЕНИМ
    ДАТАТА НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК !!! ВСИЧКО ДРУГО Е ГЛУПОСТ !!!
  • 32 АНЧЕ , АНЧЕ

    1 2 Отговор
    И ти ще стане .....МИСИРКА-И1/2. Защо не коментираш или споменеш и другите двама участника при ОФризова??.
  • 33 Хахахаха

    4 2 Отговор
    Бацо ги наши с 200. Браво.

    Коментиран от #44

  • 34 да кажем

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    по добре тиква отколкото чорап
  • 35 Анонимен

    2 1 Отговор
    Много ме кефят как искат бащица някой да е над всички, е няма такива има един поставен отпред зад него са истинските кукловодите, но марионетките не надигат глава и не ги разпознават.
  • 36 пешо

    4 2 Отговор
    Махнете този не наял се боклук.
  • 37 питам се

    3 1 Отговор
    нале ружето беше на протестите.
    ко стана
    без буци нема държава
    а визата как е
    Пояснявам за незнаещите
    Визата беше надеждата на ортодоксалните кАмунисти в БНР преди 100 години

    Коментиран от #45

  • 38 Факти

    0 3 Отговор
    Котка не яде мишки, а герб яде хората и ги изпраща в отвъдното
  • 39 пфф

    1 2 Отговор
    Борисов е мишката, а котката не е в кабинета.
  • 40 хе хе

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Тома":

    Всичко разбира той, ама се надява да заблуди някой полуидиот.
  • 41 БреЙ!

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хей":

    Ти за...,,метафора"-чувал ли си...?!
  • 42 Факти

    1 1 Отговор
    Тя земята от българи е продадена на други, Андрей. Питай Веждичката, твоят приятел. Кой им я изкупи за 100 лева за декар. По близо сме до Ориента.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Жъээж

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Хахахаха":

    Бацо си ГО наши с 200,щото на другите избори е минус 10%. Аз и моето обкръжение, а и много други хора с достойнство няма да му простят недоразумението наречено академик, което ни оправлява (не той де,а Кирил и Кокорий).
  • 45 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "питам се":

    Продължавай да се питаш.Ружето ще стане човек, защото е изработена от качествен материал.Гена си е ген.И се подиграваш на Виза.Ами все едно кокошка да се подиграва на кон.Роденият да пълзи не маже да лети, бе Плазмодий.Казал го е мъдър човек.
  • 46 Казуар

    0 0 Отговор
    Другарят Райчев се беше много приспособил към бойковизма, и сега много плюе срещу ПП. Той и тежката му съпруга още в началото на демокрацията съскаха срещу нея.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол