Last news in Fakti

15 Септември, 2023 16:19 1 410 25

Десислава Атанасова за отпадането на мониторинга: Заслуга на много правителства и на усилията на всички българи

  • десислава атанасова-
  • отпадане-
  • мониторинг-
  • заслуга-
  • правителства-
  • българи

Страната ни е изпълнила всички изисквания за влизане в Шенген и фактът, че отпада мониторингът е още една причина да влезем в шенгенското пространство. Това, че ЕК оценява напредъка на България и Румъния и в годишното си слово председателят на ЕК изрично подчерта готовността ни, ни прави оптимисти, коментира Атанасова 

Десислава Атанасова за отпадането на мониторинга: Заслуга на много правителства и на усилията на всички българи - 1
Снимка: NovaNews

Председателят на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова коментира, че прекратяването на Механизма за сътрудничество и проверка от Европейската комисия (ЕК) за България е огромен успех за страната ни. Пред журналисти в Народното събрание (НС) Атанасова каза, че последният доклад на ЕК е бил по време на управлението на ГЕРБ през 2019 г., предават от БТА.

Оттогава България е в различен механизъм за контрол и оценка. Аз го отдавам на заслугите на много правителства, на много легислатури на Народното събрание, и на усилията на всички българи и обществото. Гордеем се с това, че е отпаднал, надявам се, че ще ни е от полза при приемането ни в Шенген, коментира Атанасова.

Тя каза още, че страната ни е изпълнила всички изисквания за влизане в Шенген и фактът, че отпада мониторингът е още една причина да влезем в шенгенското пространство. Това, че ЕК оценява напредъка на България и Румъния и в годишното си слово председателят на ЕК изрично подчерта готовността ни, ни прави оптимисти, коментира Атанасова.

Тя обясни, че вчера на заседанието на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, министър Калин Стоянов е заявил, че усилията продължават, мигрантският натиск е голям, но българските гранични служби и правителството се опитват по всякакъв начин да докажат пред нашите европейски партньори, че можем да бъдем надеждна външна граница.

На въпрос за законодателната програма във връзка с приемането на страната ни в Шенген, Атанасова обясни, че Народното събрание ще работи извънредно в понеделниците и вторниците. Надявам се следващата седмица част от законите, които изисква Планът за възстановяване и устойчивост, да бъдат приети. Законът за борба с корупцията ще бъде предложен да се разгледа във вторник на извънредното заседание, така че Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) да бъде разделена на две, да има разследващи функции, в този смисъл да изпълним изискванията, които ще ни помогнат и за Шенген, но и са част от изискванията по Плана за възстановяване и устойчивост, обясни Атанасова.

Относно отказа на Австрия, Атанасова коментира, че го отдава на вътрешнополитически аргументи.

Във връзка със срещата на представители на Венецианската комисия с представители на съдебната власт, която се състоя по-рано днес в сградата на парламента при закрити врата, Атанасова посочи, че тези срещи са предварителни и касаят промените на Конституцията.

На 6 и 7 октомври Венецианската комисия ще заседава и ще излезе със становище по отношение на предложенията за промени в Конституцията, които ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС внесоха, посочи Атанасова. Тя уточни, че следващата седмица ще има и мисия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), която също е свързана с доклада за мониторинг.

Ние полагаме всички усилия, за да можем да убедим европейските институции, че нямат право повече да налагат политически аргументи за това България и Румъния да не са в Шенген, заяви Десислава Атанасова.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    3 19 Отговор
    Много е сладка.

    Коментиран от #3, #10

  • 2 Фризьорка

    18 1 Отговор
    Ако се затруднявате да поддържате чиста косата си , деса, подлудете я. Има и специална грижа за ма$на коса
  • 3 Дупничанин

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "Грую":

    А па как смърди ако знаеш...

    Коментиран от #20

  • 4 Охрана

    21 0 Отговор
    Десито не обича мониторинга , а монитора ! Често ни кара да се снимаме за " Онли Фенса " ! Тя е с леопардовата маска , и бялата лимонада.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пази

    27 0 Отговор
    Боже тая акъл да ръси ! Днес 180 пъти си приглаждаше косата да я забележат , че е подстригана и къносана ! Парламентарната зала не е тоалетна за оправяне на коси ! Хигиена и етика нулева !
  • 7 пфууууу

    25 1 Отговор
    хахах, птицечовката пак почна да се показва. Марш ма....
  • 8 Вашето Мнение

    22 0 Отговор
    Австрия и нидерландия пак ни биха шута, а тая мантра, че сглобката е заради шенген вече издиша. Сглобката е направена в посолството за да ни ползват за пушечно месо, когато се наложи. Тая кукла и другите герберастии още не подозират, какво са продали заради това да спаси любимата тиква.
  • 9 До кака Деси

    21 0 Отговор
    Ами не споменаваш колко милиона сте похарчили за тази комисия. Тя не работи без пари, мисля
  • 10 Коко

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Грую":

    Вземи я, в къщи. Мисля че няма да излезеш на глава с нея.
  • 11 Умирам от смях

    17 3 Отговор
    Заслугата е изцяло на Владимир Владимирович. Като понабие още малко канчето на укрите и в Шенген ще ни вкара. Стискаме палци на руската армия.

    Коментиран от #23

  • 12 Вервайте

    13 0 Отговор
    Свалиха мониторинга, защото им писна от нас !
  • 13 противен

    15 1 Отговор
    Б О К Л У К
  • 14 Десислива

    14 0 Отговор
    Мониторингът отпада, защото кочината ви вече не е за гледане даже.
  • 15 Уса

    14 0 Отговор
    Насила приета в нато.Насила приета в ЕС.Изнасилване в заплатите и пенсиите.Насилствено премахване на мониторинга от който файда йок и без това,защото никога не е работил за народа.Постоянно изнасилвана държава и насилен народ да гласува,работи,живее и се радва.През това време целия запад живее на аванта ужким бил произвеждал затова живеели добре.Нищо подобно цял Китай работи за тях.Европа няма грам ресурси а сащ имат,колкото да избутат 5 години при тая безсрамна консумация
  • 16 Алооо

    11 0 Отговор
    Мамица.. та ви крадлива, подкупихте и цялата ЕК.
  • 17 Не те понасям

    5 0 Отговор
    Заслугата е на всички без ГЕРБ / Граб и и всички не подкрепящи вашата корупционна еднолична ръководеща се партия
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 !!!!

    1 3 Отговор
    Страхотна мадама си Десс
  • 20 Верно ли

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дупничанин":

    Щото и аз я харесвам да се погушкаме малко, ама като казваш това зех да се съмнявам.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Времето ще покаже

    1 0 Отговор
    Десо, явно имаш роднински връзки с политици от РСМ, защото за всичко да обвиняваш другата страна не е отличителна българска черта. Изразът "Всички имаме трески за дялане" е български - на българите, но той не важи за теб и тези като теб! Нищо - и на теб ще ти гледаме сеира!
  • 23 Ами за смях си е

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Умирам от смях":

    Нали си спомняш оня шарж- Путин във военна униформа пита: "Има ли още някой, който да иска първо място в Евровизия?"
  • 24 Александър

    0 0 Отговор
    Малий, толкоз напреднъхти, че взехте чак в БАРЕНЦОВО МОРЕ да падате! Изчакайте поне да са разтопи ледъ и да мини НАУТИЛЪС да ва земи!
  • 25 Боже, колко е болна!?

    0 0 Отговор
    Тя с оня герой от БАНКЯ, ако не ги дават по телевизията, ша са разболеят! И дан съ скубе, че все по перушината са бара
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол