Last news in Fakti

17 Септември, 2023 09:45 4 795 147

Защо протестират земеделци и животновъди

  • земеделци-
  • животновъди-
  • протести

Земеделските производители обявиха пълно блокиране на държавата

Защо протестират земеделци и животновъди - 1
Снимка: БГНЕС

Земеделските производители обявиха пълно блокиране на държавата – гранични пунктове и пътища, с искания да бъде удължена забраната за внос на стоки от Украйна.

Протестна готовност има целият бранш – овцевъди, говедовъди, уточнява Нова телевизия. Стана ясно, че излизат и зърнопроизводителите, както и тези на плодове и зеленчуци. Причината – липсвал диалог с Министерството на земеделието. Не били изплатени и помощите по линия на войната в Украйна.

Красимир Кирилов е животновъд. Той определя ситуацията в земеделския сектор като безхаберие, поради липсата на диалог.

От своя страна производителят на малини Айхан Хашимов смята, че всеки гледа да се спасява.

Първи за протест срещу политиката в сектора, преди месец заговориха българските животновъди. Изкупната им цена за литър краве мляко е паднала на 50 ст. към мандрите. Другият проблем бил с вноса на сухо мляко.

„Сухите млека вървят от Украйна със страшна сила и какво става – голям внос и преработка на сухо мляко, а цената в магазина – същата", допълва животновъдът.

Проблемите се задълбочили и за производителите на малини. Човешкият фактори е ключов в този бранш.

„Очакваният ни бяха търсенето да се повиши, но стана обратното. Търсенето е по-слабо с 30 процента от миналата година. Тоест, цените падат и търсенето пада, а това се бере на ръка. Брането е 60% от продажната цена. Само брането", обяснява Айхан Хашимов.

На улицата в понеделник излизат общо около 30 представители на заети в целия аграрен сектор.

„В случая има едно безпрецедентно обединение, което води само до едно – безсрочни протести", посочи Симеон Караколев, съпредседател на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация.

Над 70 000 са регистрираните земеделски производители у нас, без да се имат предвид техните семейства и заетите работници. В понеделник те ще затворят гранични пунктове и ключови пътища в страната, а във вторник протестиращите ще са на жълтите павета.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 защото видяха мекото

    60 55 Отговор
    изпапаха 2 милиарда субсидии и им се ослади.

    Коментиран от #13, #32, #46

  • 2 кой не разбра ?

    96 33 Отговор
    Украинското зърно всъщност е американски търговски продукт, защото се отглежда на земя, която вероятно е "дълго в ръцете на САЩ", заяви унгарският премиер Виктор Орбан

    Коментиран от #43

  • 3 академик денков

    52 23 Отговор
    вие сте терористи бе, аз съм най добрия вожд не виждате ли овце
  • 4 Как

    55 25 Отговор
    защо, ами заради некадърниците от Зглобката !
  • 5 галя от козяк

    54 32 Отговор
    ша ядете отровно зърно бе ще ядете докато академика денков е на власт няма де да идете ще ядете

    Коментиран от #19

  • 6 12345

    63 30 Отговор
    Тези национални предатели са поставени от посолството за да бранят чужди интереси. Тях не ги интересува българския народ и и икономика. Искам предсрочни избори!

    Коментиран от #138, #139

  • 7 бхаха

    30 17 Отговор
    Трима дипломатически служители на руското посолство в Скопие и един свещеник от Руската православна църква са били обявени в петък – 15 септември, за нежелани от властите в Северна Македония заради шпионска дейност и те трябва да напуснат страната. Руският свещеник е предстоятел на руската църква в София. Това съобщи съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов в "Говори сега" на БНТ. По думите му въпросният свещеник се опитвал да внесе разкол в македонската църква.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 академик денков

    31 29 Отговор
    я им изпратете жандармерията на тия да ги мачкат зад колоните аааа, аман от терористи гадни мачкане трябва
  • 10 33 г. US колония стигат, времето е наше!

    65 18 Отговор
    Орбан говори за световната измама с износа на украинско зърно:

    Имахме внос на украинско зърно, когато Брюксел ни убеди да го пуснем по суша - Полша, Унгария, Словакия, България, Румъния, като казаха, че ако не стига от Украйна до Африка, ще има глад. В резултат на това бяхме измамени. Оказва се, че изнасяме зърно от Украйна, но то не попада в Африка. И търговците тук в Европа, които имат по-евтино зърно от унгарското, румънското и полското, вместо да купуват нашето зърно, започват да купуват по-евтино украинско. Бедните африкански деца не виждат и килограм хляб от това зърно. Така че тук има измама. И затова се борихме в Брюксел украинското зърно да не може да се внася в страните от Централна Европа и да остава тук. Ние трябва да водим такива битки с Брюксел всеки ден, защото Брюксел просто не е готов да застане на страната на държавите членки и народите на Европа, а представлява съвсем други интереси. И в този зърнен въпрос това не са европейски, а по-скоро американски интереси.

    Коментиран от #68, #89

  • 11 Нека

    43 16 Отговор
    кажем "НЕ" на укро-оливията !
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 25 Отговор
    гадни терористи, какво искате от сглобката бе?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Вън сащ от България

    63 13 Отговор
    Полша, Унгария и Словакия запазват забраната за украинско зърно, както и яйца и месо, защитавайки местната индустрия, против волята на Брюксел.

    България единствена премахна забраната за внос, а премиерът нарече българските зърнопроизводители "терористи"!

    Имало ли е досега поне един случай, в който българското правителство да се противопостави или поне да възрази на решение на ЕС /CAЩ, за да защити националния интерес? Въпросът е риторичен, разбира се! Нали те самите са назначени и работят за посолствоТО.

    Коментиран от #93

  • 15 Защото

    37 24 Отговор
    искат още милиарди , защото не инвестират в бизнеса парите от ЕС , за което са предназначени , а огромна част грабят с врътки , чрез тях подсигуряват личното си благополучие , огромни имоти , прескъпи возила , луксозни воайажи , яхти и каквото се сетиш !

    Коментиран от #35, #52

  • 16 Минувач

    36 18 Отговор
    Продажните политици уверено печелят омраза на все повече сектори, а това означава и гласоподаватели. На следващите избори май яко ще им се натресе протестен вот не само от излъганите хора, заради сглобката, но и десетки хиляди други хора, засегнати от решенията им - европаветниците удариха ресторантьорите, удрят сега земеделци, животновъди, показаха се неадекватни при бедствията. Лъсват на все повече фронтове. А във всеки един сектор има десетки и стотици хиляди хора свързани с него - от собствениците до работниците и целите семейства на тези работници. А като прибавим и обидите, терористи били, хаха, само надъхват още повече нагласата срещу тях.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Коментар

    31 19 Отговор
    Нормално да протестират.Не само те трябва,а всички ние.След година и половина война там и гърмене на уранови снаряди е безумие да се яде каквото и дае от там даже да е безплатно,а далавераджиите като го внесат няма да сложат произход,защото няма да го купим.Ще изпонатровят народа от алчност.
  • 19 Стиилииян

    14 26 Отговор

    До коментар #5 от "галя от козяк":

    Слугиня на мутрафонова.
    За колко рубли ?

    Коментиран от #60

  • 20 Роки

    38 18 Отговор
    Украинската земя е отровена! Украинската пшеница, след бомбите с обеднен уран, ГМО и забранени торове става само за производство на лепила и спирт. БЪЛГАРСКИ ХЛЯБ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ САМО С БЪЛГАРСКА ПШЕНИЦА! Да се държим с Полша, Унгария и Словакия, които ЗАБРАНИХА ВНОСА на украинската пшеница и не се прекланят на бюрократите в Брюксел!

    Коментиран от #23, #38

  • 21 Атлантист+

    21 20 Отговор
    Това са проруски терористи - дългата ръка на Путин
  • 22 Денко

    9 6 Отговор
    Щото са тероряги
  • 23 Митрофанова ли ти

    15 25 Отговор

    До коментар #20 от "Роки":

    Каза това да пишеш
    Ушанка си ти мамин сладък
    Мозъка ти е отровен от руска пропаганда
  • 24 Иван

    25 20 Отговор
    Протестират защото немогат да си купят новото Бентли да им се спрат всички субсидии и да се субсидира само зеленчуци и плодове
  • 25 Факт

    28 18 Отговор
    Преди имахме правителства, които крадяха българския народ. Сега вече има правителство, което не само краде, но мрази и желае да унищожи населението на България с разрешението за внос на отровна украинска пшеница!
  • 26 странно било а ?

    16 14 Отговор
    защо ли ? нима няма защо да протестират ли ве ?!?!? срамно е че останалата част от народа спи като овце в кошара а не се надигне покрай земевладелците да изметем продажната коалиция служеща на чуждо посолство и работеща против българия !!!
  • 27 Уж все го убиват

    24 14 Отговор
    Това земеделие …
    А скъпите коли се увеличават ?????
    Що така ?
  • 28 Защото са

    17 18 Отговор
    заблудени рублофили и следват сценария на посолЯ (от посолствоТО от Изгрев) да съборят правителството, но започващите проверки от НАП, ще им дойдат като студен опреснителен душ.
  • 29 Вижте Сега,

    17 15 Отговор
    Зърнопроизводството е последната все още функционираща част от българското земеделие и изобщо българското селско стопанство. Не може всичко друго да се унищожи, а то да остане - просто е дошло и неговото време. ЕС ни храни, НАТО ни брани - от нас, елементарно, иска се да слушкаме. А нима имаме избор? Това е Нов Световен Ред

    Коментиран от #33

  • 30 Какво

    9 8 Отговор
    българско земеделие ? Всичко е импорт , а зърно , при това некачествено , много залежало , но евтино - винаги !
  • 31 Миризлив пор

    16 11 Отговор
    Хм, май не протестират само "зърнарите" а целия бранш? Колко до бентлито, не знам до колко сте запознати ама един комбайн с инвентара струва повече. Отделно трактор и силози.

    Коментиран от #36, #40

  • 32 пешо

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "защото видяха мекото":

    Пише се услади, г-н илитерат. Писанието ви е колкото образованието, сиреч кръгла нула.
  • 33 Не ти си отвори очите

    16 8 Отговор

    До коментар #29 от "Вижте Сега,":

    И виж цифрите !!!
    Колко печалба отчитат
    Колко субсидии получават
    Мутрите превзеха земеделието на 80 процента
  • 34 кугу

    19 8 Отговор
    НЕ УБИВАЙТЕ МОНОПОЛА. ПАЗЕТЕ МАЙБАСИТЕ
  • 35 Една

    7 5 Отговор

    До коментар #15 от "Защото":

    Комбайна ,струва около милион лева.Сеялка 200000 лева…

    Коментиран от #48

  • 36 Милиарди

    10 4 Отговор

    До коментар #31 от "Миризлив пор":

    от ЕС лесно се пилеят !
  • 37 ХАРИ

    11 7 Отговор
    В ПОЛША ИЗЯДОХА СТО ТОНА ХЛЯБ С ТЕХНИЧЕСКА ПШЕНИЦА А НИЕ КОЛКО?ЧЕТИ В ОБЕКТИВНО БГ
  • 38 Иван

    19 7 Отговор

    До коментар #20 от "Роки":

    Ти си ял хляб с българска пшеница само по времето на бай Тошо през демокрацията само боклуци
  • 39 Тия пичове дали пак

    17 7 Отговор
    ще гласуват за Сглобката? Ама нали фашагите настроиха машините и сега наглеят. Ганю пак ще бъде управляван с платен цигански вот.
  • 40 И комбаини и

    13 9 Отговор

    До коментар #31 от "Миризлив пор":

    инвентар и бентлита - всичко им е БЛАГОДАРЕНИЕ на субсидиите от ЕС.
  • 41 Aлфа Bълкът

    11 10 Отговор
    И НА ТОВА АКО НЕ МУ СЕ ВИКА ОРГАНИЗИРАН ПРОТЕСТ! Точно животновъдите са най-ощетените от зърнарите. На един протест да са излезли зърнарите в защита на животновъдите, в защита на изкупната цена на млякото, месото живо тегло?
    Поне си пролича, кой на кого е лакей!
  • 42 Българите са с вас

    16 10 Отговор
    Блокирайте всичко и да прерасне в национален протест, до измитане на националните предатели и продажници в България ПП, ДБ и ГЕРБ и ДПС! Вън мафията и предателите от България!

    Коментиран от #49, #51, #59, #81

  • 43 Така е , факт

    14 6 Отговор

    До коментар #2 от "кой не разбра ?":

    Възниква въпросът , за чия точно земя умира украинският войник?
  • 44 ТОДОР

    6 7 Отговор
    ОВЦЕТЕ СМЕ НИЕ И ИМАМЕ ОВЧАР ДЕКАН
  • 45 Банана Джо

    11 4 Отговор
    По френски образец изкарай най младите фермери на първа линия в протеста и да видим дали жандарми на властта ще бият децата от село....
  • 46 А на българския потребител

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "защото видяха мекото":

    като му поскъпнаха двойно плодовете , зеленчуците и хлябът , някой влезе ли му в положението?

    Коментиран от #56

  • 47 д ъъъ

    4 5 Отговор
    Да питат Путя той знае защо.
  • 48 Да де

    12 8 Отговор

    До коментар #35 от "Една":

    Ама тези комбайни и сеалки са купени с ЕС средства и не се купуват всяка година. Познавам хора от бранша, които обработват хиляди декари и имат само двама наети работника и се хвалят, че всяка година излизат на чиста печалба между 300 и 500 хил. лева. Та кой друг бизнес излиза с такива печалби в България???
  • 49 Къде сте,бе?

    4 5 Отговор

    До коментар #42 от "Българите са с вас":

    Пред МОЧА останаха 3 палатки.

    Коментиран от #55

  • 50 Банкянския

    9 2 Отговор
    организатор и ортак , както винаги в сянка и дума не обелва ! И след убийството на Алексей Петров мълча скрит - покрит !
  • 51 нее

    3 8 Отговор

    До коментар #42 от "Българите са с вас":

    Обобщавай с тях сте само путлероподлогите. Уточнявай ги тези подробности, моля.п

    Коментиран от #58

  • 52 въпросче

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Защото":

    Като гледам не си се заредил на опашката да ставаш зърнар, не искаш луксозни возила и яхти ли?

    Коментиран от #63

  • 53 Звездочел олигофрен

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    2018-та не е толкова далеч.
    Бенчо Бенчев, наричан в медиите "зърнен бос", бе арестуван в Турция през август същата година. Медиите също твърдят, че задържането е станало в разгара на оргия. Той бе задържан от турската полиция заедно с Митьо Очите и депутата от ДПС Несрин Узун.
    Бенчо е гражданска квота на БСП. Той е изключен от БСП, но групата на партията в общинския съвет на Бургас не оцелява без него и се разпада.
    Корнелия Нинова се подразни от това, че Бенчо кара "Ролс Ройс". Надявам се, не от завист.
    Както казах, Бенчо е зърнен бос.
    Надявам се, Бенчо ще подкрепи протеста в понеделник.
    Неговият "Ролс" спокойно може да блокира едно кръстовище в града.

    Коментиран от #125

  • 54 мхааа

    6 3 Отговор
    Защото като се уяде въшката цъфва на челото та така и зърнарите паразити.
  • 55 Къв моч бе майкопродавецо

    8 7 Отговор

    До коментар #49 от "Къде сте,бе?":

    Темата е за земеделците и зърното, с което интриганта САЩ, ползвайки малките жалки продажни човечета в сбирщината от национални предатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ, искат да съсипят! Може да не си българин, но българите ги интересува България!

    Коментиран от #57

  • 56 Хаха

    3 8 Отговор

    До коментар #46 от "А на българския потребител":

    Те тепърва още ще ти поскъпват ако мислиш, че ще падат значи си заслужават сглобката, да ви дере до пропадак и кожичката да ви обели. Тука има бая балами е за това още 30 години ще живете в мизерия и бедност барем ви дойде акъла. Ама не вярвам много просто ват народ с дипломи остана където не им служи за нищо.

    Коментиран от #97

  • 57 русофилска чугунена тиква

    6 3 Отговор

    До коментар #55 от "Къв моч бе майкопродавецо":

    И кой предаде? Вас? БСП?възраждане? Или вечната Дружба с КПСС?

    Коментиран от #65

  • 58 Там пише

    7 6 Отговор

    До коментар #51 от "нее":

    българите са с вас бе първолаче! Тъпо е да не можеш да четеш, а вече да драскаш простотията на националните предатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ, за някое лукче! Толкова ли ти струва бъдещето? Много си евтина! Чети книжки, че иначе тзи смет ПП, ДБ и ГЕРБ, все ще те ползва евтина и продадена!

    Коментиран от #64

  • 59 Грешиш

    9 6 Отговор

    До коментар #42 от "Българите са с вас":

    Българите изобщо не подкрепят зърнарите. Даже ще им теглят една майна ако посмеят да не им изплатят рентите както взеха да плащат. Как да съжаляваш бизнесмени, чиято цел е всяка година да си накупят нови имоти, коли, жени, а децата им нагли шматки със скъпи коли се държат все едно те притежават. Нищо няма да им стане за година -две да живеят малко по скромно.

    Коментиран от #61

  • 60 Що не си рУпаш

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Стиилииян":

    ПопкорнчеТ0 и да си хапваш ГМО-тата
    ами си се разкудкудякал тука ⁉️

    Коментиран от #62

  • 61 Е как може

    10 9 Отговор

    До коментар #59 от "Грешиш":

    българин да не подкряпя България! А кой да подкрепя! Лъжците и крадците продаващи България ПП, ДБ и ГЕРБ ли? България не е за продан и затова българите подкрепят земеделците!

    Коментиран от #73

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Отговорче

    4 2 Отговор

    До коментар #52 от "въпросче":

    В момента няма как да станеш земеделски производител.Всичко е завладяно ,поделено и се граби.Никой не пуска кокала.
  • 64 мхааа

    4 6 Отговор

    До коментар #58 от "Там пише":

    Пак питам и отговор не искам КОИ БЪЛГАРИ, онези от плочата на Моча ли, или онези дето вчера в Калофер се целуваха с Мутрофаня.

    Коментиран от #69

  • 65 България не е за продан

    5 3 Отговор

    До коментар #57 от "русофилска чугунена тиква":

    Хората и те! Само някой не умен без достойнство може да се продаде на националните предатели ПП, ДБ и ГЕРБ, да си продава бъдещето и страната за някое лукче и да изглежда жалко и тъпо!

    Коментиран от #67

  • 66 Хе-Хе

    3 2 Отговор
    Преди всичко по политически причини! Ако тяхното правителство бе на власт, протести почти няма, а и да има, то е колкото да дадат повод за отпускане на пореден транш ,,обезщететия"! не се внася зърно от Украйна - получават обезщетения заради Украйна и пак реват! Ще се внася - олелеле, убиват българското земеделие! никаква отговорност, цените растат, зимата сняг не почистват, защото не е валяло от 10 години!
  • 67 Чупката бе!!!

    3 4 Отговор

    До коментар #65 от "България не е за продан":

    руските подлоги като теб не сте част от българския народ!

    Коментиран от #72

  • 68 Когато ЕС

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "33 г. US колония стигат, времето е наше!":

    помага със зърно Африка се гласуват някакви средства в европейския парламент, зърното се изкупува от силозите в ЕС и се праща по направление. Сега зърното отива в ЕС защото те имат парите да го платят веднага. Имат и горчивият опит зърното директно пратено от Украйна (примерно) да се открадне от местни мафиоти или да загние от неправилно съхранение.
  • 69 Пак да ти кажа

    5 4 Отговор

    До коментар #64 от "мхааа":

    Темата е за зърно производителите, а не за мочове и кочове първолаче! Чети книжки, за да не те пазарят и правят на нищо националните предатели на България ПП ДБ и ГЕРБ!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Мдаа

    7 4 Отговор
    Защо стачкуват ами стачкуват защото искат да няма внос и те да си разиграват коня както си искат ,искат 600 лв за тон зърно и 2 лв хляба да направят а те да изнесат няколко милиона тона зърно и да получават 2 милиарда субсидии и да се возят на бентлита и яхти

    Коментиран от #90

  • 72 Е чупката де

    4 5 Отговор

    До коментар #67 от "Чупката бе!!!":

    България не е за продан и няма нужда от майкопродавци, продали си бъдещето и страната за някое лукче на националните оредатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ!
  • 73 Бегай

    8 7 Отговор

    До коментар #61 от "Е как може":

    Аз съм българин и не подкрепям земеделците,защото 90 процента от тях само помощи и субсидии чакат.Жизнения им стандарт е в облаците в сравнение с обикновения човек ,но само се оплакват и искат,искат искат...

    Коментиран от #75

  • 74 Проблемът е в

    7 4 Отговор
    нашите зърнари. Идва украинския камион с 20т зърно и нашият зрънчо го купува на половин цена (200лв/тон примерно) и прибира в склада. След като си ожъне зърното складовите му пълни и отива при мелничаря (масларя). Казва му реалната цена(400лв/тон), обаче му казват, че украинците продават на 200лв. Ами сега какво ще правим, хайде да протестираме да спират вноса от Украйна, че не можахме да продадем украинското зърно като наше.
  • 75 Браво

    7 4 Отговор

    До коментар #73 от "Бегай":

    Българите не подкрепят и националните предатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ, които продават и съсипват България!

    Коментиран от #78

  • 76 евлампи

    9 7 Отговор
    На оружие братя !!! Да изритаме америчките подлоги !!!

    Коментиран от #80

  • 77 Липсвал диалог ли?

    6 5 Отговор
    Нали ви каниха на диалог? Защо не отидохте? Май целтта ви е друга - да съборите редовното правителство по рашка диктовка!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Хе-Хе

    6 6 Отговор
    Извратено е да изпращаш оръжия, а да не внасяш хляб и в същото време да заявяваш, че си за един мирен и по добър свят! Било вредно, защото не било произведено по европейски образец! То и от Турция влизат изключително много стоки, но там проблем няма! Бедна, бяла страна, нападната от руснаци и американци, всеки гледа да я прекара!
  • 80 Мнение

    5 7 Отговор

    До коментар #76 от "евлампи":

    Да дойдат руските подлоги ли? Не! Благодаря! Предпочитам да съм с развития Запад, а не с агресора!
  • 81 Сър Пичук

    5 7 Отговор

    До коментар #42 от "Българите са с вас":

    Пропусна БКП/БСП и Възраждане.
    Те също са национални предатели.
    Единствената разлика с другите е, че дърпат България към Русия и работят в неин интерес.

    Коментиран от #88

  • 82 Овратен

    8 5 Отговор
    Първо да се откажат от Държавните субсидии и тогава да протестират против държавата !
  • 83 Така е

    9 8 Отговор

    До коментар #78 от "Кремълски бот":

    Затова българите подкрепяме земеделците, които националните предатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ, искат да съсипят!

    Коментиран от #86

  • 84 Мдаа

    3 0 Отговор

    До коментар #78 от "Кремълски бот":

    Коментирай от Свое име! Ти не си българския народ и имаш раздвоение на личността!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Хахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #83 от "Така е":

    Ти ли си "българите" бре? Ти си само един!

    Коментиран от #94

  • 87 Мутри вън, а?

    3 3 Отговор
    В понеделник излизат!
  • 88 Не съм

    4 6 Отговор

    До коментар #81 от "Сър Пичук":

    Просто не те в момента се борят да съсипят земеделието под чужда диктовка, а националните предатели ПП, ДБ и ГЕРБ!

    Коментиран от #140

  • 89 .....

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "33 г. US колония стигат, времето е наше!":

    Перфектно казано нека драскачите да се напънат и да разберат самата истина
  • 90 Точният механизъм е:

    8 1 Отговор

    До коментар #71 от "Мдаа":

    Купуват евтино украинско зърно, което после продават като тяхно за нашите мелници. Качественото българско зърно се изнася, а когато мелниците закъсат се внася евтино фуражно зърно, а хлябът се наблъсква с подобрители за да заприлича на нещо хлебоподобно. Ние ядем или украинско с пестициди и радиоактивно(от Чернобил, не е от снаряди с обеднен уран) или евтината фуражна пшеница.

    Коментиран от #95, #101

  • 91 Истината

    7 6 Отговор
    Рашките пионки са налазили яко форумите и плюят правителството.
  • 92 Коч

    6 2 Отговор
    Думбазите на прехода! Съществен клон от мафията! Забележете! Преди години момите чакаха да дойде някоя младо докторче, учителче, лейтенантче и да го присвоят! Сега всичко е пощуряло да става снаха на зърнар! Луда надпревара! За кого купуват гласове тези бизнесмени, според вас! Не е за промяната, със сигурност!
  • 93 .....

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Вън сащ от България":

    Дано повечето хора мислят като теб
  • 94 Така е

    5 7 Отговор

    До коментар #86 от "Хахаха":

    Аз и останалите българи обичащи България и мразещи жалката смет от лъжци, крадци и национални предатели като ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, продаващи и съсипващи я!
  • 95 Стига бе верно ли

    5 5 Отговор

    До коментар #90 от "Точният механизъм е:":

    Що не го разпределят вносното зърно, по складовете на нашите производители на зърно. И те да го продават на определените от тях цени. Тогава ще се успокоят всички. Може би това им е целта на тези на които им подариха земите на хората прогонени от селата, след Съветското освобождение. И кръгът ще се затвори окончателно.

    Коментиран от #113

  • 96 911

    9 5 Отговор
    🤣🤣🤣 Аууууу…….плачещите и вайкащите се богаташи , платени от МоZZква са доста прозрачни 🤮🤮🤮 Тяхното зърно е скъпо и се опитват да наложат вето върху цената на пазара 👎👎👎 Тук не е РуZZия - имаме свободна икономика и ще си продаваме каквото и когато си поискаме 👏👏👏🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    Коментиран от #100

  • 97 Прав си

    9 4 Отговор

    До коментар #56 от "Хаха":

    Има мнаго балами и тук и багащи от тук, но кой знае защо все на Запад: в Европа, в САЩ, та чак в Австралия . Странно защо нещат при Путя, Лукашенко и другарчета им Ким Чен Ун..... а все на Запад ....странни хора

    Коментиран от #130

  • 98 Нахални феодали

    10 3 Отговор
    А ако беше руско зърно, щяхте да се биете в гърдите да го взимате!!
  • 99 Казват

    7 2 Отговор
    Копейкин го местели на работа в Москва?
  • 100 Тя и темата не е за Русия

    4 9 Отговор

    До коментар #96 от "911":

    а за България и земеделието, което националните предатели на България Пп, ДБ и ГЕРБ съсипват, под чужда диктовка!

    Коментиран от #108

  • 101 Коч

    8 1 Отговор

    До коментар #90 от "Точният механизъм е:":

    Беглите наблюдения на Коч показват, че тазгодишната реколта производителите вече я пласираха! Опарени от предни години, когато не дочакаха по високи цени, сега бързо се очистват от добивите! На площадките престоя минимум време и тировете движеха без да спират!

    Коментиран от #106

  • 102 Най неграмотната

    7 2 Отговор
    част от населението са тези селтици! На едно ниво с ромеите са!
  • 103 зърното е само повода

    9 4 Отговор
    причината е опит за нов държавен преврат, след като не остана служебното правителство да управлява тази руска губерния.
  • 104 Бамбука

    10 3 Отговор
    Май народа който го изнудват с цени с 300% нагоре за сирене, кашкавал, мляко, месо , хляб и т.н. трябва да скочи на тези злодеи производители, които заслужават една дебела дрянова тояга. Помощите им закъснявали, а дерат кожите на покупателите. Те какво да кажат ?
  • 105 Да ги гоним

    4 6 Отговор
    Не трябва да блокират пътищата, а народното събрание, те предадоха България. Да връщат забраната, ако искат да има народно събрание и МС, ако не да си ходят в Европата.
  • 106 Така е,

    2 1 Отговор

    До коментар #101 от "Коч":

    и сега ще стане точно както съм описал в 90 коментар.
  • 107 Пада търсенето

    6 2 Отговор
    и сега да ги субсидираме ние, от нашите данъци? Планова икономика = бедност за всички. Като не иска пазара малини, произвеждаш друго, а не ме караш да ти ги купувам индиректно.
  • 108 А служебните дронове

    7 3 Отговор

    До коментар #100 от "Тя и темата не е за Русия":

    на резидента какво направиха за три правителства, лъжецо нефелен???

    Коментиран от #110

  • 109 така е

    6 2 Отговор
    А пък Алибегов излиза на протест в сряда. Искали да отпадне ДДС за кръчмите. Комунизъм от всякъде.
  • 110 И що тогава лъжеш

    3 6 Отговор

    До коментар #108 от "А служебните дронове":

    Виждаш ли колко жалко изглежда лъжец, лъжещ и продаващ се, продал бъдеще и достойнство за някое лукче на националните предатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ!
  • 111 паксметука

    9 4 Отговор
    Ослади им се скъпия хляб и олио дето го дигнаха уж заради войната и сега олеле та олеле , има свободен пазар и да са го продали а не да го стискат и изкуствено да дигат цените и да лапкат но господ ги наказа и сега да го лапкат те а не ние простосмъртните , далавераджии долни че и недоволни дето ни цоцот 2 г. вече ама нъцки !
  • 112 Хе-Хе

    6 3 Отговор
    Искат обезщетения! Въпреки, че пак са на далавера!
  • 113 Така искате -

    9 1 Отговор

    До коментар #95 от "Стига бе верно ли":

    да купувате евтино украинско и да го продавате като скъпо българско зърно.
  • 114 Гост

    3 3 Отговор
    Какво земеделие има у тая кочина бе?!! Един хубав, истински домат не съм изял това лято, та и години преди това, купен от магазин или пазар. Земеделие имало, само далавери
  • 115 Така е

    2 1 Отговор
    Виждаш ли колко жалко изглежда лъжец, лъжещ и продаващ се, продал бъдеще и достойнство за някое лукче на националните предатели на България БСП, Възраждане и ИТН!

    Коментиран от #119, #120

  • 116 ТРЕНД

    3 2 Отговор
    Дълбоката държава е това което е основата да има държава, това в $демокрацията$ "демокрация" е олигархията която е съставена от едрият капитал. НЯМА ПЕЧАТАНЕ НА ПАРИ, НА ДОЛАРИ, това е гаменска глупост и отклонение на масите - народът. САЩ имат само една цел и политика, която дирижира световните събития, революции, лгбт, войните, и смяна на правителствата. Тя се изразява в това, цялата добавена стойност - която буржоазният капитал прибира, да е за собственици от американски произход - и от американката олигархия и банкери, тръстове, бивши цру шефове. Ето защо е конфликтът със Садам, Путин, Орбан, Си Дзи Пин, китайците, Кадафи, и зърнената криза в България - ще изкупят и земята и енергетиката, търговията и всичкият бизнес в България. Навсякъде са монополите Кока Кола, Майкрософт, Епъл, какво ли не, и целата е от 80 процента до 100 процента всичкото потребление да купува от американска собственост, собственост - буржоазен капитал да са американски. Та и 100% от услугите на държавата, на всяка държава да са предоставени от американски фирми, и полиция и армия, затворите, дори.
  • 117 Иван Йорданов

    2 0 Отговор
    За това бях против всякакви държавни дотации преди 3 години. Сега си теглете теглото.
  • 118 Коч

    5 0 Отговор
    Бе по Станишево време и правеха пред един празник протест - поход с тракторите от Пловдив към столицата! Правителството уж против и хората вярват, че има истински протест! Обажда се по БНР някакъв обикновен човек - ,,Аллоооууу! Чувате ли ме, бе!? На кого са тези нови, хубави трактори - на новите чорбаджии! Същите, които завладяха земите и назначават управляващите! Сега ще направят един алай с тракторите пред народното събрание, правителството ще им даде пари и ще се приберат! Всичко е уговорено!".
  • 119 Така е

    3 3 Отговор

    До коментар #115 от "Така е":

    Виждам как националните предатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ, продават България, съсипват земеделие и енергетика, под нареждания на чужди посолства и плащат на жалки хорица, продали си чест и достойнство за едно лукче, за лъжи и простотии!
  • 120 Така е

    2 4 Отговор

    До коментар #115 от "Така е":

    Виждам как националните предатели на България БСП, ИТН и ВЪзраждане, продават България, съсипват земеделие и енергетика, под нареждания на чужди посолства и плащат на жалки хорица, продали си чест и достойнство за едно лукче, за лъжи и простотии!

    Коментиран от #121

  • 121 Така е

    1 3 Отговор

    До коментар #120 от "Така е":

    Виждам как националните предатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ, продават България, съсипват земеделие и енергетика, под нареждания на чужди посолства и плащат на жалки хорица, продали си чест и достойнство за едно лукче, за лъжи и простотии!

    Коментиран от #122

  • 122 Така е

    2 2 Отговор

    До коментар #121 от "Така е":

    Виждам как националните предатели на България БСП, ИТН и ВЪзраждане, продават България, съсипват земеделие и енергетика, под нареждания на чужди посолства и плащат на жалки хорица, продали си чест и достойнство за едно лукче, за лъжи и простотии!

    Коментиран от #123

  • 123 Така е

    4 3 Отговор

    До коментар #122 от "Така е":

    Виждам как националните предатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ, продават България, съсипват земеделие и енергетика, под нареждания на чужди посолства и плащат на жалки хорица, продали си чест и достойнство за едно лукче, за лъжи и простотии!
  • 124 Факти

    3 2 Отговор
    Пазят си стандарта хората а той никак не е малък! Милионерчета, как така някой ще им спира кранчето! НЕПОДКРЕПЯМ! Малките фермери, да, но тези лешояди, не!!!
  • 125 Коментатор

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "Звездочел олигофрен":

    Бенчо не са всички земеделски производители!!!
    Общо регистрираните в България са над 90 хиляди!!!
    Олигарсите и мутрите са шепа хора, не може да съдите по тях за всички!!!
  • 126 Бб9

    2 5 Отговор
    Земеделците да си протестират колкото им душа сака. Аз искам свободен пазар, конкуренция и достъп до всички стоки и доставчици. Монополи не искам.
  • 127 инж. Ганчо Илков

    4 1 Отговор
    Медиите непрекъснато дават изявления за Протестите на "Земеделците". Но вслушвате ли се какво всъщност изразяват? Млекопроизводителите се оплакват,че Мандрите изкупували Млякото на ниски Цени. Животновъдите- ниски цени на Изкопуване на Месото. Пчеларите - Растителната Защита Убивала Пчелите. Ами има БФС (Български Фермерски Съюз) в Целите си БФС посочват: Интеграция, Модернизация, Научен Подход, Селекционни Центрове, Логистика и т.н. Какво би станало, ако:
    1. Животновъдите, част от Обединеното Сдружение на Собствениците (Коопераця по Смисъла на Стамболийски), Информирани отглеждат Породи с висока Потребителска Стойност. Преработват Месото, Млякото, Кожите и Вълната в Собствени Кланици, Мандри, Кожарски Цехове и Текстилни Цехове (Крайните Продукти), в Собствена Търговска Мрежа;
    2. Зърно Производителите, част Кооперацията задоволяват Потреблението на Животновъдите и Хлебопроизводителите, а Остатъкът предлагат в Стоковата Борса;
    3. Пчеларите, част от Кооперацията, Отглеждат Пчелите, Произвеждат Пчелни Продукти и ги предоставят в Търговската Мрежа на Кооперацията;
    4. Зеленчукопроизводителите и Овощарите по същия начин извършват Стопанската си и Търговската Дейност.
    Всички Проблемни Фактори се Решават в Кооперацията.
    Членовете на Кооперацията внасят Дялов Капитал спрямо който Получават съответстващи Девиденти и Облекчения при Покупки в Собствената си Търговска Мрежа. Кооперацията притежава Собствена Банка и подпомага Членовете си с Кредити при съответ
  • 128 боко

    2 1 Отговор
    Протест срещу академико пр---
  • 129 Отлично

    2 1 Отговор
    На този сайт нищо не можеш да напишеш срещу БКП/БСП, а още по- мха алко срещу ДС. Що бе ....
  • 130 Хаха

    3 1 Отговор

    До коментар #97 от "Прав си":

    Гледай да не се обърнат нещата, че нещо на запад в Европа взеха много заводи лекичко да по затварят та такива как ще лижат на източните народи дътата не знам. А може с мотичката и на полето да можеш нещо да сложиш на масата
  • 131 Барни Ръбъл

    3 1 Отговор
    Каквото внесеш, това ще пожънеш - ТРАКТОРИТЕ ще дойдат и един мишок ще маха бяла кърпичка, па може и ръченица да заиграе.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 На китарата Ники жабата

    2 2 Отговор
    Академика май ще запее Комбайна вършачка?
  • 134 хахахахах стига беее

    2 2 Отговор
    Трактора даде фира. Но идват трактористите. Ще видим терористите дали не са в МС.
  • 135 ЗРЪНЧО

    1 1 Отговор
    Карат си "Майбаси"....
    И се правят на сиромаси....
    На пълни маси....
    С дебели стомаси !
  • 136 Стоян

    1 3 Отговор
    Изобщо не ми дреме за зърнарите защото те получават даром пари от мойте данъци на парите ми изкарвани с много труд
  • 137 Точно тези ли са убитите?

    0 0 Отговор
    Останалите трябва отдавна да се умрели.
  • 138 Кристина котева

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "12345":

    И кой ще изберете на тея избори,Слави не смее,а пп предложиха това зърно.няма вече за кой

    Коментиран от #142

  • 139 Кристина котева

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "12345":

    За кой да се гласувааа,няма за кой.пп предложиха зърното
  • 140 Сър Пичук

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "Не съм":

    Предателите винаги и навсякъде трябва да се преследват до миша дупка.
    Не само когато работят срещу държавата, а ВИНАГИ !
    Защото те сега изчакват за да влязат във властта и да продължат с гнусните си дела.
    Трябва ли да ги чакаме за да ги почнем и тях?

    Коментиран от #141

  • 141 Затова се бори

    3 2 Отговор

    До коментар #140 от "Сър Пичук":

    Сега на власт са националните предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, които продават и съсипват България!
  • 142 Това пък що за глупост е

    3 0 Отговор

    До коментар #138 от "Кристина котева":

    Слави не смее? Не зависи от Слави, а от теб, мен и всички останали в България!
  • 143 Иванчо

    3 2 Отговор
    Аман от нагли печалбари. Украйна (ако наистина вноса на сухо мляко е оттам) може да произвежда евтино, нашите, не наяли са, не могат.
    И млякото им е боклук и месото фрашкано с антибиотици и хормони за растеж. За житото, слънчогледа и царевицата да не говорим - ръсени с какви ли не отрови. То от тях пчели не останаха. И ще ми наглеят, с трактори пътищата ще блокират. Да не говорим, че и акциз на нафтата не плащат. От нашите пари ги субсидират, те затова ще ни наказват.
    Дано полицията и жандармерията ги вразумят.
    Остава ние да не купуваме боклуците им.

    Коментиран от #144

  • 144 Искам

    0 0 Отговор

    До коментар #143 от "Иванчо":

    Само да ти кажа -БРАВО.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове