Last news in Fakti

18 Септември, 2023 13:56 1 386 21

Ангел Найденов: Преди идентификацията на самия дрон можем само да гадаем за произхода му

  • дрон-
  • произход

По корпуса на дрона има достатъчно знаци и номера, по които може да бъде идентифициран произходът му, заяви бившият военен министър

Ангел Найденов: Преди идентификацията на самия дрон можем само да гадаем за произхода му - 1

В тъмната част на денонощието и при лоши метеорологични условия разузнаване и обезвреждане едва ли могат да бъдат извършени. Изглежда, че има известно забавяне при изпращането на екипи. Отцепване на района е осъществено в рамките на 20-30 минути след подаване на сигнала. Въпросът е кога и как е подаден сигнал към ВМС за изпращане на специализиран модул. По корпуса на дрона има достатъчно знаци и номера, по които може да бъде идентифициран произходът му. Това заяви бившият военен министър Ангел Найденов за Нова телевизия.

"Виждат се отломки от дрон, към който е прикрепена мина, която по принцип се изстрелва от минохвъргачки. При среща с твърдо тяло се взривява. Осколките от мината могат да нанесат поражения в голям периметър, затова районът се отцепва в радиус до 300 метра. Дали е руски дрон от атаки срещу украински пристанища или украински дрон от нападение срещу Крим, още не може да се каже. Инциденти и рискове за населените места за близките на Украйна държави не се изключват от първия ден на войната. Преди идентификацията на самия дрон можем само да гадаем за него. Очевидци споделят, че дронът се е носил във водата преди да бъде изхвърлен от вълните. Поне 5 мини са унищожени досега в Черно море. Малката повърхност е предимство при използването на дроновете. Трудно може да бъде открит при високи вълни", коментира той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 3 Отговор
    Дрона го взривиха да прикрият постановката на Денков и Тагарев.
  • 2 Гошо

    12 1 Отговор
    Мозамбик или Папуа Нова Гвинея,една от двете държави го е изпратила
  • 3 Оги

    13 0 Отговор
    Това на снимката Ачо Найденов на Мая ли е ве??? 😄😧
  • 4 Аре беги

    11 2 Отговор
    Между украински и украински доста има да се гадае!? 😅 Бомбичката родно производство ли беше... а няма как да разберем, думнаха я и следите изчезнаха😉
  • 5 Каква

    8 0 Отговор
    е тая брада като на пръч ?
  • 6 факти

    8 0 Отговор
    ДА БЕ , ПОВЯРВАХМЕ ПЛАТЕНИ ТРОЛОВЕ
  • 7 Румен

    11 1 Отговор
    Печете се на плажа и изведнъж БААМ, украйнски дрон с българска мина ви къса я крак ,я ръка.Слава 00cрaйне
  • 8 Баш експерта

    8 1 Отговор
    Разбрахте ли - дрон може да се обезврежда само на високосна година, в 12 часа, при слънчево време и температура 26 градуса, нулева скорост на вятъра и пълна липса на облаци, същите условия важат и за разузнаването:)
  • 9 щом плува по

    9 2 Отговор
    море и има телефон изписан на украински на корпуса - е от украйна , пройзведен в Турция . Можела е мината да бумне . но не е .

    Коментиран от #12

  • 10 Деций

    8 2 Отговор
    Хайде да не се правим ,че не знаем.Такива самоделки правят Укритие!Но това няма значение какъв е произходът, в такива моменти това е нормално.
  • 11 az #СВО

    9 2 Отговор
    Няма нужда да гадаеш!
    Украински е!
  • 12 Телефон изписан на Украински?!???

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "щом плува по":

    Копейка, да?
  • 13 Дрона е дело на Копейките от

    4 4 Отговор
    Клуба на меките китки при Коце Гагаузина и под вещото ръководство на полковник Мутрафанова.
    То е ясно
  • 14 Найденов

    4 0 Отговор
    Откачи сициалиста Найденов и това.От косата през катинарчето та до върл натовец.Всичко това говори,че се прави на нещо,което не е.Пич,модерен,млад и т.н.Струвами се,че причината е много проста.Пази всячески посланническото място на дъщеря си.😜Виновен е пред нея и е готов на всичко.Горката Мая,как ли се живее с такъе хамелеон?
  • 15 хмм

    4 0 Отговор
    И откъде изведнъж се появиха тези очевидци, които били видели как дронът първо се бил във водата, пък после тя го изхвърлила на камъните? До момента информацията беше, че местни хора са видели дрона на скалите и са се обадили на 112. После Найденов твърди, че мината трябвало да се взриви при удар?! Е, хубаво де, ама не е трудно да се досетим, че ако дронът е плавал във водата са го блъскали вълни, удрял се е в камъни, накрая се е ударил в скалите на брега и пак не се е взривил, а диодите му са светили?! Туй ще рече, че най-вероятно дронът е бил предназначен именно за мястото, на което е намерен и е щял да се взриви вероятно дистанционно. Струва ми се, че ще разберем истината тогава, когато разберем кой поръча Алексей Петров, което значи никога.
  • 16 тагарчук окраински

    3 0 Отговор
    путин го изпратил! веднага трябва да нападнем рф!!!
  • 17 Страх ви е да кажете, че е руски ли

    0 2 Отговор
    Украинските към Крим летят в друга посока
  • 18 Град Симитли

    1 0 Отговор
    Бай Арангел си е пуснал мустаки, брада и коса--и си е останал същия пън!
  • 19 Механик

    2 0 Отговор
    Е как да го идентифицирахте, като го гръмнахте, бе?
    И какво има да го идентифицирате? Дронът е самоделка с части от Алиекспрес. Сглобен е в Украйна (руснаците на позлват такива).
  • 20 Никой

    1 0 Отговор
    Много експерти по взривно дело.
  • 21 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор
    Как съм я изтървал тая статия, накарала го Манолова да си пусне брада като на Гагаузов.🤣🤣🤣
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове