Last news in Fakti

21 Септември, 2023 20:23 3 187 78

"Лукойл": Българските депутати ни притискат, а не мислят за пазара на горива

  • лукойл-
  • руски петрол-
  • бензин-
  • дизел

България се отказва от руския петрол

"Лукойл": Българските депутати ни притискат, а не мислят за пазара на горива - 1
Снимка: БГНЕС

Обсъжданото в Народното събрание решение за предсрочен отказ от внос на руски нефт заплашва стабилността на работата на най-голямата рафинерия на Балканите "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ и създава рискове на пазара на горива в страната. Това се казва в позиция на "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“.

Припомняме, че днес парламентът реши на първо четене България да прекрати дерогацията за внос на руски петрол. В подкрепа на законопроекта бяха от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. "Против“ бяха от "Възраждане“, БСП и ИТН.

Ето и цялата позиция на "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“:

Решението на Европейската комисия за изключение от ембаргото за България до края на 2024 г. отчете обективните логистични ограничения на пристанищата в страната да приемат нефт от други държави и взе под внимание, че рязката забрана на доставките може да нанесе сериозен удар върху енергийната сигурност и икономиката на България.

Чрез дадената отсрочка от забраната за внос на руски нефт, "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ предлага най-евтините горива в Европейския съюз, като отчислява крупни данъци в бюджета на Република България.

В същото време компанията разработи план за своевременно поетапно преминаване към алтернативни източници на суров петрол. Предложенията ни бяха представени в поставения от Министерството на енергетиката срок, и съгласувани с всички правителства, които са били начело на държавата през този период.

Планът гарантира замяна на суровия петрол преди изтичане на дерогацията, предоставена от ЕК; гарантира достъп до качествени горива на приемлива цена за българските граждани, бизнес и бюджетни организации след смяна на суровината; гарантира сигурност на работните места и доходите на работещите в рафинерията и ги защитава от техногенни инциденти с екологични и други последствия. Планът напълно отговаря на приложимото българско и европейско законодателство.

Разтревожени сме от действията на онези депутати, които саботират неговата реализация, опитвайки се да отменят решения на Европейския съюз. Обръщаме внимание, че предлаганият 30-дневен срок за смяна на източника на суровина е нереален за изпълнение. В такива условия не можем да гарантираме в пълна степен нормалната работа на предприятието, каквато непрекъснато сме осигурявали през последните 25 години. При тези обстоятелства, всички потребители на горива ще се окажат губещи.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    93 11 Отговор
    Това е вярно ! Но достатъчно е да се обобщи - Българските депутати " не мислят " !!!

    Коментиран от #68

  • 2 Русофил

    28 82 Отговор
    "Лукойл" да мисли за пазара на горива в русията, че горивата ги няма никакви. От днес забраниха
    износа на горива от русията. Уж плуваха в нафта, пък било лъжа.

    Коментиран от #27, #40, #74

  • 3 Шишиойл(лукойл)

    86 10 Отговор
    След изборите очаквайте 4лв/литър

    Коментиран от #5

  • 4 Киро Факиро

    84 8 Отговор
    Договорил съм канадски нефт! Ще го ппеработваме в сладкарницата на Линда!
  • 5 Мирчев Глигана

    30 8 Отговор

    До коментар #3 от "Шишиойл(лукойл)":

    Я парици си имам.

    Коментиран от #16

  • 6 Аз съм от ссср

    81 10 Отговор
    Голяма работа че народа ще плаща по скъпи горива,важното за нашите политици е да се подмажат на посолствата.Те и без това никога не са мислили за народа.
  • 7 Вервайте

    71 5 Отговор
    ще ядем дървто !
  • 8 Вервайте

    46 6 Отговор
    ще ядем дървото !

    Коментиран от #14, #37

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иван от Троян

    71 6 Отговор
    Тагаренквците и пипи-тата и гербурите , ще ни затрият от света и отвсякъде.Тия са толкова нагли че вече лъжат и правят каквото си искат, без волята на народа.Сега горивата ще станат 5 лв от там храната ще се вдигне , освен това ще ядем химикалите на укрите и ще го закърпим идеално.А сега и тези стари бтр-и който са скрабта на сащо това ли е нашата страна бунището на света, внасят размазани коли от сащ, внасят милионници от ес .И после купете си ел кола ,няма да си купя .НОВИ ИЗБОРИ ОСТАВКА
  • 11 Пейовски

    40 5 Отговор
    Марешки неможа ама аз успех, нафтата е моя, ше плащате яко
  • 12 Софийски

    15 31 Отговор
    Фаштайте гората или към тайгата сибирска ;)

    Коментиран от #15

  • 13 Бгг

    49 8 Отговор
    Скоро протести и за цената на горивата. Нека сглобката ги намали.
  • 14 Страхил

    4 26 Отговор

    До коментар #8 от "Вервайте":

    Ми яж дървото, какво си се развайкал.

    Коментиран от #19

  • 15 Бгг

    49 2 Отговор

    До коментар #12 от "Софийски":

    Към Софето май ще се тръгва. Те от там идват проблемите народни.

    Коментиран от #41, #45

  • 16 Пуфи

    8 26 Отговор

    До коментар #5 от "Мирчев Глигана":

    Сигурно си от земеделските сиромаси със майбасите
  • 17 СИКАРИО

    32 9 Отговор
    Ти купи друг петрол защото да направиш мръсно на русия и да угодиш на ес и сащо ,А ЗА народа есе им е тая .Уж се заклеха да защитават интереса на държавата ЛЪЖЦИ.Като купите руски петрол това означава че подкрепяте народа на БЪЛГАРИЯ който ще си сипва евтино гориво ,а не че подкрепяте специалната операция за премахване на външно влияние към тяхната приятелска държава.МИСЛЕТЕ ЗА НАРОДА НЕ СА ес, мес същ сащ и други такива .Ако не сме приемели химикалното зърно щели да ни направят санкции от ес тия сигурно се бъзикат ,е нали за това сме самостоятелна държава да си решаваме какво да правил или сме пионка?
  • 18 Русофил

    39 8 Отговор
    В РОССИЯ бензин/дизел са някъде около лев и пейсе наши пари...
    Нека да им е ,,зле"...

    Коментиран от #21, #22, #39

  • 19 А бе,

    11 2 Отговор

    До коментар #14 от "Страхил":

    чакам те тебе, бе !
  • 20 айдеее

    20 10 Отговор
    Като не ви харесва чемоданите и да ви няма. Чакам си дивидентите, които ми заграбихте.
  • 21 Страхил

    9 16 Отговор

    До коментар #18 от "Русофил":

    Какво чакаш, бегай бързо там!
  • 22 само дето

    4 10 Отговор

    До коментар #18 от "Русофил":

    В последно време нещо го няма.
  • 23 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    15 37 Отговор
    Братя и сестри, българолюбци и родолюбци . Много от постовете ни са обстойни и съдържателни, напълно разгромяващи с точни факти лъжите и измамите на отровната рашистка пропаганда . Копирайте ги и ги публиквайте навсякъде , където можете в социалните мрежи !

    Разгромът на враг №1 на живота, цивизацията, прогреса, на Майка България и на българския народ – дивашка и варварска Русия в така създалата се обстановка е най-бързия и най-прекия начин за икономическия и духовния просперитет на българския народ .

    И това е така, защото най-голямият грабител на българския народ и на Родината ни през последните 79 години е Русия . Тя от това живее - от грабежи . Нали доскоро купувахме най-скъпия газ в света от Газпром- два пъти по-скъпо ,отколкото го купуваха Германия и Турция, например . Същото е с Лукойл монополист у нас . И парите от грабежа отиват за корумпиране на продажни политици .

    42 % ОТ ИКОНОМИКАТА НИ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е В РЪЦЕТЕ НА РУСКАТА БАНДА . Невижданата корупция у нас е с пряк произход наличието на руската банда у нас .

    Да, всички партии в НС са русифилистично-комунистически, които обслужваха интересите на Русия . И при първа възможност пак ще започнат да служат на Русия .

    Ама засега си налягат парцалите. Е, ако Русия бъде разгромена, тия ще останат без подкрепа от господарите си и така , само поради тази причина грабежът на България и корупцията ще намалеят значително, до нивата в държави без руски слуги в тях

    Коментиран от #69

  • 24 Как

    25 12 Отговор
    Абе не мога да разбера като ни продават горивата на цена на Брент накъде ще поскъпнат? Руския петрол е с фиксирана цена 60 долара а ни го хващат като Брент за 95 долара. И това ми било братска дружба.Обирджии!
  • 25 Данчо

    33 7 Отговор
    Нафтата отиде къде 3 лева... А вие си брецайте тука. Уж нямаше да се дига, е на ви Росенец, а честито. Вие си брецайте тука Дебора мебора, джендъре мендъре, а те си рушат.
  • 26 Българските д...давци

    20 1 Отговор
    Са най про...да....ното нещо....Сега сглобкаджийте да намалят цените на горивата иначе шшшш......ута....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 гост

    13 16 Отговор
    Български бизнесмен: Зърнарите с бентлитата и вили на Малдивите леко ще го "ду..ат" ! Български бизнесмен договори внос на 300 000 тона украинска пшеница и 200 000 тона слънчоглед. Това съобщи Георги Георгиев в публикация в социалните мрежи.Според бизнесмена, пшеницата ще бъде преработена в олио в румънски рафинерии, а слънчогледът ще бъде складиран във временни силози в Румъния.Бизнесменът вече договаря с голяма верига пласмента на олио и брашно, както и производство на хляб в три големи хлебозавода.

    "Олиото би трябвало да бъде с крайна цена 2,30 - 2,40 лв. с вкл. ДДС и търговска надценка от около 30%", пише бизнесменът. "Брашното ще е на около 0,90 лв., а хляб 600 гр. ще дойде на около левче."
    Бизнесменът изрази надежда, че това ще доведе до поевтиняване на храните в България.
    "Зърнарите с бентлитата и вили на Малдивите леко ще го ду..ат", написа той.

    Коментиран от #34, #43

  • 29 Сталинчо

    13 25 Отговор
    И 20 лева да станебензина пак ще караме ВАЖНОТО Е ВСИЧКО РУСКО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ-лук или чесън щом е советско метлата

    Коментиран от #33, #57

  • 30 Да се построят

    11 24 Отговор
    нови български рафинерии!!! Лукоил да се разкара от българския пазар с горива!АРЕ ВЪС!

    Коментиран от #38

  • 31 Кара Ибрахим

    19 1 Отговор
    Лукойл, българските депутати не мислят и за народа си ...това не са депутати а мафиотска сбирщина! ...затваряй и се разбери с белите чаршафи от Опек и евреите от витол и трафигура ..и тая държава ще фалира
  • 32 Дон Отворко

    18 22 Отговор
    Абсолютно нагли рубашки от Лукойл България!!!
    Не са плащали данък печалба 13г. и след споразумение с Правителството на РБ дължат 756млн.лв., които не са издължили до днес!!!
    Нагли, лъжливи и безкруполни! По цени на нйефта Уралс горивата в България трябва да са с1лв. по-ниски но русовете ги изчисляват на цена Брент с 30%нагоре!!!И българските им слуги пеят, че са най-евтини, но нашите акцизи са най-ниски и това е причината "братята" руснаци да ни крадат безкруполно и вземат печалбата от швейцарската Литаско на 100%. Бензина и дизелът трябва да са в момента 2,20-2,40лв/л.
    Всичко друго е залък в устата на джуджето да води война в Украйна!!!!
  • 33 На голо

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Сталинчо":

    Шкембе пищови сте Вие Козлодуи
  • 34 Дедо Пене

    11 4 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    АКО ТОВА Е ВЯРНО, ЕВАЛА ПИЧ! ВСЕ ОЩЕ ИМА БЪЛГАРИ, А НЕ ПСЕВДОПАТРИОТИ И КОМУНУСТИ!!!
  • 35 Чао Лукойл , Чао Газпром

    12 16 Отговор
    Автоматично да се подпише спогодба д Румъния. Рафинерията там е на OMV всеки който е сипвал от там знае за качеството. През ВСВ война Хитлер се е снабдявал със суров петрол от Румъния, и се е преработвал в немски рафинерии. А бензиностанцийте на Лукойл и Газпром, могат да се купят от Тотал, Ени, Джет или дай Боже Арал( най-качествените в цяла Германия).

    Коментиран от #49, #59

  • 36 Русофил

    8 3 Отговор

    До коментар #27 от "Франко":

    КУХ си бе...КУХ ,като цигански тъпан...
  • 37 Факт.

    3 16 Отговор

    До коментар #8 от "Вервайте":

    Гладните копейки,като шепата глупаци днес около МОЧАТА винаги сте ГО яли.
  • 38 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "Да се построят":

    В това състояние на България може би НХК е по скъпо от Бг. Знам ли...
  • 39 Експерт

    5 16 Отговор

    До коментар #18 от "Русофил":

    В. РУСИЯ НЯМА ГОРИВО ПО БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ, ЗАЩОТО ВЪРВИ ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА!!! ТАЗИ ЦЕНА Е ЛЪЖА!

    Коментиран от #44, #47

  • 40 А бе ти си много

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    т@по парче!Пълен к ре Тен, неразбиращ какво става в действителност!Дрогата май си е свършила работата,вместо мозък-боза!

    Коментиран от #63

  • 41 Перник

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бгг":

    Банкя селски, Банкя, от там извира отровата
  • 42 Наблюдателче

    1 6 Отговор
    Пазарът си е пазар! Много получават гориво безплатно, а малко са тези, които го плащат на болшевишки цени...
  • 43 да де

    7 3 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    50% за шайката и му гарантират пазара , ако ще и отрова за мишки да има в хляба , вече 30 години ги гледаме тея номера

    Коментиран от #61

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Софиянски

    0 6 Отговор

    До коментар #15 от "Бгг":

    Заповядай, ще те клатим до дупката от където си се прЪкнал

    Коментиран от #51

  • 46 Някой си

    6 11 Отговор
    чрез дадената отсрочка от забраната за внос на руски нефт, "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ предлага най-евтините горива в Европейския съюз, като отчислява крупни данъци в бюджета на Република България....НАГЛИ И ДЕБЕЛООКИ.. предлагали най-евтините..дрън дрън ярина... с десет стинки по-евтини..напълниха гуши толкова години един лев данък не са платили тук. Да си събират багажа и да се махат...
  • 47 Кочо

    3 6 Отговор

    До коментар #39 от "Експерт":

    Вода газят, жадни ходят.
    Като Венецуела са.
  • 48 Айде

    4 6 Отговор
    МЕТЛААААА
  • 49 ха ха

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "Чао Лукойл , Чао Газпром":

    автоматично ? май си жертва на изкуствения интелект
  • 50 УСА боклук

    4 3 Отговор
    Сбогом ЛУКОЙЛ ! Сбогом.
    Дизелите в България ще се движат вече с украински шарлан. Цяла България ще лъха на пържени колачета.
  • 51 Бгг

    5 2 Отговор

    До коментар #45 от "Софиянски":

    В педелазките ви д у п а р и ще се бучат знамена. Вие ще имате избор на гейсъюза или на дъгата ще поемете.
  • 52 С.П.

    7 0 Отговор
    На кого от българските депутати му пука за народа, та те са милионери - могат да плащат и по 20 лв. за литър А 100, че те коли под този стандарт за гориво не ползват.
  • 53 Спи народе, спи

    14 1 Отговор
    Като се събудиш, може да я няма вече твоята страна! България е имала много некадърници и продажници на власт, но никога такава жалка смет! Гнусни и нагли лъжци, продаващи те и врякащи гнусно лъжи! ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, продадоха България! Виждал съм много жалки хора, но никога такива!
  • 54 Васил

    8 7 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца Лукойл от десет гони насам са внесли и един лев в държавата.
  • 55 Българин

    10 1 Отговор
    Очакваме да има нови протести,този път за горивата.Хора,неразбрахте ли,че това правителство е вредно за България,нак-вече сглобката.ОСТАВКА И НОВИ ИЗБОРИ Е РЕШЕНИЕТО!
  • 56 Обожавам герб, пп и дб, целувам дпс.

    10 1 Отговор
    Една шайка продажници и изменници искат да затрият България. На следващите избори гласувайте пак за тях. Българинът по природа е мазохист.
  • 57 Метлата

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Сталинчо":

    И на тебя....
  • 58 БЪЛГАРИЯ

    4 0 Отговор
    Такива ли ПР.....ДАЖНИЦИ заслужи за "управници"???!!!!!!!??????!!!
  • 59 Шукаритет

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Чао Лукойл , Чао Газпром":

    Барби, Лукойл ще бъде подарен на отговорен заслужил млад и успял. Или на краварска история. Правителството се занимава с това влиянието да е на краварите. Не и с националния интерес
  • 60 Всички които гласуваха за сглобката

    6 1 Отговор
    на мафията ППДБ-ДПС-ГЕРБ-сдс да плащат скъп бензин и дизел, да не се оплакват!

    Българи нещастни, надежда всяка оставете!

    Тук вече ни задушават еврогейски плевели, тъмни индоевропейци, турски и американски новоеничари - майките си продават, бащите си убиват...

    България умира.
  • 61 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "да де":

    Процентите за шайката не са от него , а от зърнарите и шайката е на която са официални спонсори , БСП и летчика !! А изтъркани лафове и опорки си пази за дружките , тука не хващат дикиш !!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Русофил

    2 5 Отговор

    До коментар #40 от "А бе ти си много":

    Не приемам квалификации от руски програми, въртящи се някъде в русията
  • 64 Лъчо

    4 2 Отговор
    Безумците ще ни докарат икономически колапс. Ще внасяме петролни продукти от сащ на тройни цени.
  • 65 1234

    1 0 Отговор
    като отчислява крупни данъци в бюджета на Република България. хаха
  • 66 пффф

    0 0 Отговор
    То па щото вие много мислите.По-добре без вас!
  • 67 Глупаци

    1 1 Отговор
    Да си вземем Лукойл веднага.
  • 68 Коментатор

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Не само не мислят, а не са български представители!
    Избрани са с "ала бала", разни "коне" в избирателните машини и платени гласове, директно от посолството!

    Като спрат евтините горива и ел енергия, тогава народът ни няма да има друг избор, освен да излезе!
    И тогава на грантополучателите светът ще им се види тесен!
  • 69 Коментатор

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    А към днешна дата:

    - Милиарди за 16 самолетни чертежа;
    - Милиарди за стари бронетранспортьори;
    - Милиарди за нови реактори от Уестингхаус;
    - Милиарди потъват към Дънди прешъс (основен акционер е фирма от фащ);
    - Милиарди към заграбените от фащ - ТЕЦ Марица Изток 1 и 3;
    - Нови военни бази във Варна и Бургас;

    Междувременно спират дерогацията за евтин уралски петрол, за да купят сорт Брент на двойна цена! В резултат Лукойл не може да настрои мощностите за по-малко от година и България ще започне да внася горива от вън! Представете си цената!

    Всичко това ще доведе до огромна задлъжнялост и инфлация на България! В резултат народът ще излезе по улиците, а на предателите и престъпниците жална им ...!!!

    Коментиран от #70, #71, #72

  • 70 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    1 3 Отговор

    До коментар #69 от "Коментатор":

    Браво, коментаторе, за труда ви . Ами борете се ! И аз не съм съгласен да ни ограбва, който и да е било .

    Но виждам и грешки във фактите ви, ако искате да се ползват с уважение не правете умишлени такива .

    Браво, коментаторе, за труда ви . Ами борете се ! И аз не съм съгласен да ни ограбва, който и да е било .

    Но виждам и грешки, ако искате да се ползват с уважение не правете умишлени такива .

    1. 16-те самолетите ще дойдат, никога не се е случило досега обратното .

    2.Лукойл имаше една година време да си направи пренастройките за НЕруски нефт, вижте от лани заявленията им, че това може да го направи за 6-месеца, а то вече мина година .

    А не само евтиния сега руски петрол , но и отпреди Лукай , невнася никакъв корпоративен данък върху печалбата, вижте декларациите му от последните десет години, така тези пари изтичат пак към Русия, така че шут и на тия мошеници и управлението му да го поеме държавата със златната акция.

    3. Казвате „ Милиарди към заграбените от фащ - ТЕЦ Марица Изток 1 и 3“ .

    - Не са на САЩ, на руски офшорки са, вижте управителите на дружествата СОБСТВЕНИЦИ на мариците - - руски граждани с посочени адреси в Русия . И руските фирми трапосаха по 25 % от акциити от Мариците на фирма от САЩ да им построи сероочистващите инсталации, че русикте технология не отговарят на изискванията на ЕС.

    А с безбожните цени на тока не съм съгласен и аз, ама ако не знаеш истината, как да се пребориш .

    4. Милиарди за нови реак
  • 71 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    1 3 Отговор

    До коментар #69 от "Коментатор":

    Браво, коментаторе, за труда ви . Ами борете се ! И аз не съм съгласен да ни ограбва, който и да е било .

    Но виждам и грешки, ако искате да се ползват с уважение не правете умишлени такива .

    4. Милиарди за нови реактори от Уестингхаус – това вече е явна неистина . Не сме купували ректори .

    5.Газпром ни продава 34 години най-скъпия газ в Европа, 2-пъти по-скъпо от този на Германия и Турция, но вие не протестирахте . Парите от Газпром отидоха в Русия .

    6. Бронетранспортьорите от САЩ не са стари, а ако не ви харесват възможностите им – за тези цени, ами направете предложенията си за други – добре мотивирано и се борете за тях по всички позволени начини , в конкуренциясдругите предложения .

    7. Нови военни бази въвВарна и Бургас, казвате . За такива никой все още не е решение , ами ПО-ДОБРЕ НОВИ ,ОТКОЛКОТО СТАРИ И КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ ? - Персоналът на тези бази дърпа местното икономика и потреблението напред .

    8. За златото на Дънди ? Да отиват на прокурор- комунистическите министри - Петър Димитров от Тройната коалиция, Лидка Шулева и от управлението на ком.ченгето Догаг, агента Цар , Трайчо Костов от „Дай България .“

    9.КТБ- руска банк, фалира – загуби 4 милиарда .

    10. Балкански поток- 3 милиарда лева наши за поток на Русия, вместо тя да си го плати .
  • 72 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #69 от "Коментатор":

    Хубаво си написал, че нефта сорт Брент е на двойна цена спрямо руския сорт Уралс. Обаче, цената на бензиностанциите ни е почти същата като в ЕС. При това акциза ни е най-нисък, тока е най-евтин, заплатите са най-ниски... и Лукойл не плаща и 1 ст данък печалба!
    Ако Лукойл продаваше на половин цена спрямо ЕС, ако плащаше законните данъци в БГ, то да ги оставиш с монопол на горивата. Ама всяка година да печелят по 10 милиарда лв от нас за да финансират войни, тролове, партии и подлоги - няма да стане.
    С тези пари може да се вдигнат пенсиите почти двойно, или да се дават на всяко семейство по около 5000 лв годишно... ама трябват почтени политици, а не продажни подлоги.
  • 73 Ком

    3 0 Отговор
    ПП и ДБ не мислят за последствията, те смятат, че като Зеленски ще награбят милиарди и ще избягат.
    Много уважаеми, ПП и ДБ следете внимателно съдбата на Саакашвили, Пашинян и Зеленски. Това ви чака.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Наш ваш

    0 0 Отговор
    Имаме ли наш, не. Можем ли да намерим по ефтин, не. Какъв е проблемът тогава?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове