Last news in Fakti

22 Септември, 2023 21:12 2 888 96

Тодор Тагарев: Заделихме пари за модернизацията на армията ни

  • тодор тагарев-
  • бойна машина-
  • долна митрополия-
  • летци

Най-големият проект за модернизацията на Българската армия е проектът за придобиването на нов боен самолет F-16

Тодор Тагарев: Заделихме пари за модернизацията на армията ни - 1
Снимка: Министерство на отбраната

„В днешната обстановка на сигурност изискванията към Българската армията са много по-високи. Това се разбира не само от професионалния състав в армията, това се разбира и от политическия елит на страната. България реши да задели много по-сериозен ресурс за оборудването на армията, за нейната подготовка, за намирането на качествени хора. Правителството пое ангажимент през следващите години да поддържа минимум 2% от БВП за финансиране на отбраната и ние се стараем да използваме този ресурс по най-разумния начин.“ Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев днес, 22 септември, на откриването на първото лицензирано хеликоптерно летище за обучение на курсанти и оперативна база за спешна медицинска помощ по въздуха.

„Висшето военновъздушно училище работи не само за Българската армия, но изпълнява и функции, които са в помощ на населението и на гражданските власти и пример за това е лицензираната площадка, която може да бъде ползвана за оказване на бърза помощ с хеликоптери“, допълни той.

„Съвсем наскоро заделихме над 2 милиона лева, за да може Военновъздушното училище да придобие два учебни хеликоптера и така в много кратки срокове да осигурим цялостно капацитета за оказване на бърза помощ по въздуха. Те ще бъдат използвани и за подготовка на пилоти на Военновъздушните сили“, съобщи министър Тагарев. Той изрази увереност, че преподавателският и инженерно-техническият състав на Висшето училище ще направят всичко възможно за обучението на курсантите по най-добрите световни стандарти.

„Най-големият проект за модернизацията на Българската армия е проектът за придобиването на нов боен самолет F-16. Абсолютно задължително е Висшето военновъздушно училище да подготви тези млади момчета и момичета да летят на него, да го обслужват по най-добрия начин, за да може да използваме всички негови възможности“, заяви министърът на отбраната. Той поздрави курсантите от специализация „Летец-пилот“ - трети курс за завършения първи авиационен стаж през 2023 г., за постигнатото равнище в подготовката и им пожела да се чувстват уверени в силите си и да са едни от най-добрите пилоти сред съюзниците.

На тържеството във Висшето военновъздушно училище присъстваха командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, началникът на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор Тодор Дочев, началникът на Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски, директорът на Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ полковник Борислав Генов, личният състав на училището, представители на местната власт и граждани. Министър Тагарев поздрави всички присъстващи по повод Деня на Независимостта.

„Реализирането на проекта за нова бойна машина за пехотата е изключително важен за нас. Сухопътните войски са гръбнакът на Българската армия, те са основната ни бойна мощ, а винаги оставаха на втори план през годините“, каза министърът на отбраната пред журналисти.

„Този проект е важен, не само за да направим три механизирани батальонни бойни групи в една бригада, а и да се включим с оперативно съвместима техника във всички съюзни инициативи, които в сегашния момент са насочени в наша защита, да покажем на младите хора, че те биха могли да служат в една модерна армия и да повишим интереса към военната служба, за да може да решим въпроса с некомплекта“, заяви министър Тодор Тагарев.

Той разясни, че предложението за инвестиционен разход за проекта, което ще бъде внесено за одобрение в Народното събрание, е на стойност 1,37 милиарда щатски долара. Очакванията са народните представители да одобрят този инвестиционен разход, след което предстои подписване на договора и неговата ратификация от Народното събрание. „Когато направим първите плащания, договорът ще влезе в сила. От там говорим доставката да започне след две години и договорът да бъде изпълнен в рамките на 3 години“, посочи министър Тагарев. Той поясни, че процесът по придобиването на новата бойна машина е свързан и със сериозни изисквания към подготовката на хора, избирането на подходяща инфраструктура и решаване на проблема с некомплекта.

„Все отговорни задачи, които трябва да изпълним до пристигането на новите бойни машини, но това на практика е най-бързият вариант ние да се сдобием с модерна, оперативно съвместима техника и най-накрая да имаме Сухопътни войски, които да работят със самочувствие със своите колеги от сухопътните войски на съюзните държави“, заяви министърът на отбраната.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потрес

    66 9 Отговор
    Тагаренко: Като няма пасти, яжте оръжия!

    Коментиран от #63

  • 2 Костадинов

    11 40 Отговор
    а аз съм копейка
  • 3 Де е Киро на кирия?

    79 8 Отговор
    ПОДАРЯВАМЕ стара техника на Украйна и купуваме пак стара, но скъпа.

    Коментиран от #8

  • 4 Ще намерите

    62 7 Отговор
    качествени хора, които искат да служат в армията за жълти стотинки на куково лято.
  • 5 Помак

    59 8 Отговор
    Наи длниа предател от 35 г насам ...пу пу
  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    48 8 Отговор
    господин Тагарев Бна Няма от 1990 Година
  • 7 Тапа Нар

    70 6 Отговор
    вие пари нямате, това са пари на хората. Подарете още нещо на Украйна
  • 8 Естествен Интелект

    41 7 Отговор

    До коментар #3 от "Де е Киро на кирия?":

    Ще заработи постче в натю на наша сметка натегарев...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Коментар

    51 3 Отговор
    Цитат:"Най-големият проект за модернизацията на Българската армия е проектът за придобиването на нов боен самолет F-16"

    Значи още един чертеж ще купуват.Дайте поне една рецепта за това как се готвят чертежи,защото явно няма да има какво да се яде.Сащисаните са си хванали балък ,който ще ни докара до просешка тояга.Поколения наред няма да можем да изплатим магариите на Магарев.
  • 11 Само питам

    36 3 Отговор
    Нови печки и изтривалки за баня ли ще купувате ?
  • 12 Подлога

    45 7 Отговор
    Задели от твоите, Путин ще ви прави на салата всичките продажници!

    Коментиран от #17

  • 13 Ццц

    59 5 Отговор
    За това ли купуваш най-пробития "Страйкър" бе мушmул? Щото гледаш за армията или щото са гледали коя отрепк@ ще се навие да даде народни пари за тия таратайки и са намерили най-голямата. Срам ни е от теб нищожниk! Каква ирония е да те гледаме точно на 22.09. Да не съм сбъркал аз нещо и да е денят на зависимостта?

    Коментиран от #46

  • 14 Кольо,

    50 6 Отговор
    Доказан нагъл фашист,рано или късно ще си получи заслуженото този предател и продажник....
  • 15 ха ха

    42 6 Отговор
    все по нагли и безскрупулни , явно пият едни и същи таблетки
  • 16 Баце

    35 5 Отговор
    Абее тагаренко, нали си платихме такса спокойствие на метрополията, сега пък за внуците ли работите?
  • 17 само САЩ

    11 29 Отговор

    До коментар #12 от "Подлога":

    wow ти това нищожно диктаторче още ли го броиш за живо 🤭

    Коментиран от #20, #23

  • 18 Бмх

    42 4 Отговор
    Срам ме е от теб нищожество.

    Коментиран от #21

  • 19 Сталин

    44 7 Отговор
    Абе Магарев,Абе хайванин,модернизация с бракувани американски машини,модернизация на армията означава дронове,най добрите дронове в момента са руските или в краен случай байрактарите

    Коментиран от #90

  • 20 Шиле

    42 6 Отговор

    До коментар #17 от "само САЩ":

    Какво ти даде Сащ бебоклук

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 само САЩ

    10 20 Отговор

    До коментар #20 от "Шиле":

    тоя па измекярин искал някой нещо да му дава 🤣

    Коментиран от #54, #78

  • 23 Гошо

    22 3 Отговор

    До коментар #17 от "само САЩ":

    Хвърлям ти 20 цента на земята, наведи се да си вземеш и марш да си миеш краката и да си лягаш. Сънчо отдавна мина.

    Коментиран от #26

  • 24 Бмх

    29 3 Отговор

    До коментар #21 от "само САЩ":

    Ходи да бършеш на деменцията ректума!

    Коментиран от #55

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 само САЩ

    7 21 Отговор

    До коментар #23 от "Гошо":

    колко хиляди копейки са това ? 😂

    Коментиран от #29

  • 27 Ха,ха,ха

    40 5 Отговор
    Най- вредния министър за България. Готов е да ни продаде и да ни вкара във войната в помощ на Украйна без да му мигне окото. Не разбира ли ,че Украйна губи войната ,а маже да изчезне като държава в най - скоро време.
  • 28 Магарев

    22 4 Отговор
    Събирали са капачки и ДМС-и.
  • 29 Членин

    13 4 Отговор

    До коментар #26 от "само САЩ":

    Теби сигакойтибе?
  • 30 Само

    30 5 Отговор
    Цитат: млади момчета и момичета да летят на него - ф16

    Макар , че ф16 имат малка манебреност, но на завоите и нагоре на долу гравитацията се увеличава значително. В таива случаи може да се губи съзнание (0собено жените) или най-малко се насират. .
    Но това е най-малкото, самолетите ще дойдат почти без въоръжение. Само с 8 ракети. Плащай Българио! Допълнително
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Тодор Тагарев

    30 5 Отговор
    Аз съм един голям пр@дльо
  • 33 Слуга на Америла

    29 5 Отговор
    Супер ! Сега може да я пратите , българската армия на фронта
    А , вие да си купите още една къща в Гърция .Че с 5 апартамента в София живеели се ?
  • 34 ТИР

    20 4 Отговор
    Парите са от ТОЛ системата,,,
    пътищата продължават да са обрасли,надупчени,без маркировка ,а от Видин за София камионите минават през Плевен,,,

    Коментиран от #58

  • 35 Бай Шиле

    27 4 Отговор
    Има одобрен проект от военни експерти за производство на много по-модерни бойни машини за пехотата включително със защитно дъно срещу мини. Тези машини могат да се произведат в България, което да открие нови работни места, да стимулира нашата икономика, а и последващата поддръжка логистика и боеприпаси да се произвеждат в България. Националните предатели узурпирали управлението на страната ни игнорираха този проект в името на американските интереси. Сега ще купуват остарели машини на много по-висока цена и дори с много по-забавена доставка за да напълнят гушите на американски и канадски производители и комисионери от политическото им лоби. Така богата България храни бедните американци.
  • 36 987

    24 5 Отговор
    Вън, продажник ненадминат!!!!
  • 37 Заделихте вие...

    18 5 Отговор
    ...- трънки...!
  • 38 Да заделяш за армия...!

    21 5 Отговор
    Но ако я има...!
    А ние нямаме армия от 1990г...!

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 СПОКО!

    13 5 Отговор

    До коментар #38 от "Да заделяш за армия...!":

    НАТО ни пази!
    ЕС ни храни!
  • 41 безпартиен

    16 4 Отговор
    Ако има истинска ДАНС,ще намери кой какви проценти е заработил за себе си от всяка една сделка за закупуване на оръжие-от самолети до БТР-и!!!Виновни няма да има защото всеки предлага на колективе орган на управление едно или друго решение,с което "изчиства" своята вина!Решенията на такъв орган на управление/МС,НС,ОбС/ не носят наказателна отговорност,но са задължителни за изпълнение!Който разбрал-разбрал!
  • 42 Тошо фашиста срам и позор

    22 5 Отговор
    Тошо фашиста ненормалния слуга на Укрия и краварите
  • 43 бай Иван

    20 4 Отговор
    Откъде ги задели тия пари бе , от джоба си ли ? Това което си го заделил да го дадеш на американците за стари бронетранспортьори действително някой го е заделил от залъка на него и на децата му, а ти ще им подариш 1 милиард отгоре върху цената .Ще модернизиращ с нещо спряно от производство .Сещам се като почнахме да правим едни "модерни" коли Аустин "Маестро" спрени преди 15 години на запад, за държавната администрация. Нямаше по калпави коли от тях с невероятно скъпи резервни части/щото са спрени от производство и части няма/. И какво стана никой ги не щеше и завода фалира. Как се нарича човек който продава държавата си? Магарев е срам не за България, за рода и семейството си , за децата си. Дано имат доблест и никога да не споменават ,че в рода си са имали такъв предател.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гай Турий

    21 4 Отговор
    Тошо шпионинът без конкурс, без конкурентни оферти, по заповед на Козяк "решил" да задели 2 милиарда и половина от нашия бюджет за да ги подари на господарите си за техни трошки, направо каруци на четворна цена. А те съответно ще дадат хубав процент на шпионина и просто предателите. Той сит, нашата прокуратура сита, съответно евентуално и ДАНС ще се наситят от тия милиарди... Народът да го свирука в Деня на независимостта, заедно с духовНата музика в Търновоград.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Шшшшдбъск

    16 4 Отговор
    Поредния чертеж? Кога ще се гласува отговорност на държавните чиновници? Откъде ги заделихте бе, сума ти хора протестираха за заплати и ги отрязахте. И3мет краварска
  • 48 Каква армия бе

    16 4 Отговор
    Капут,заминавай да воювате да ми видим колко сте войни или ставате само за плашила
  • 49 В.В.П.

    15 5 Отговор
    Никога няма да служа на тоя украински говню..Помашка мършъъ..Скоро ще те видим на фронта ..Ще блеснеш в Бахмут..Ахаха..
  • 50 Ццц

    17 5 Отговор
    Тоя украински слуга .
  • 51 В.В.П.

    15 4 Отговор
    Еййй Тошо,пукни ,маммка му .!!.
  • 52 провинциалист

    11 5 Отговор
    Всички здравомислещи са заделили няколко тупаника за тупана магарев.
  • 53 Порно

    14 5 Отговор
    Другарю Тагаренко, то, докато картинките станат на самолети, тия курсанти ще се пенсионират.
  • 54 долу ФАЩ

    11 4 Отговор

    До коментар #22 от "само САЩ":

    Измекяри сте всички продажници, наведени на п0с0лств0Т0. Когато плащаш нещо имаш пълно право да изискваш. А такива като тебе са готови и майките си да продадете, само да са доволни господарите ви. Та колонизаторите натиснаха машите си тука, в БГ да ПОДАРЯТ ВЪОРЪЖЕНИЕ И ТЕХНИКА НА ОСрАЙНА, а те самите най - цинично пробутват бракувана техника, на космически цени и то на хартия. Срок - някъде, неопределено в бъдещето.
    А бе ти дай парата, па после ще видим. Ще има да вземаш.
  • 55 само САЩ

    4 3 Отговор

    До коментар #24 от "Бмх":

    Ако искаш да знаеш аз това го прая самосезик.
  • 56 Перо

    15 3 Отговор
    Най-голяма е корупцията в МО! Изкупуваме старо въоръжение и техника за скраб за милиарди долари, плюс още толкова средства за подръжка, инфраструктура и обучение и всичко на цените за пето поколение!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Колега

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "ТИР":

    Добре че не е през Русе, що требе да правим пауза на Правец и на другя ден да си с София.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Перо

    15 4 Отговор
    Отново дебила Магарев!
  • 63 🇧🇬🇧🇬🇧🇬 БЪЛГАРИЯ 🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Потрес":


    "Тодор Тагарев: Заделихме пари за модернизацията на армията ни"

    Заделихме пари за "бедните" американци. С такива "приятели" не ни трябват врагове.

  • 64 Кърджали

    10 2 Отговор
    А за строителни войски кирки и лопати ще имали.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Тома

    14 3 Отговор
    А за детска болница и за болните деца пари заделихте ли продажници

    Коментиран от #71

  • 67 ВайВай

    9 3 Отговор
    Ако бехте отделяли от закуските си и кифтетата до сега да имаме две армии! А така парламентарно и половин армия да беше ще ходи боса гола и гладна... поне прашки да си направят и да се научат да фърлят камъне а не да си изпочупят дебелите чутури!
  • 68 Ццц

    9 4 Отговор
    Как може някой психопат Случайно да стане министър и държавата да гледа отстрани как унищожава всичко наред и да не може да противодейства срам и позор
  • 69 Артилерист

    9 4 Отговор
    Агентът на американците Тагарев заделил пари да даде на своите вербовчици. И обърнете внимание, кое според предателя Тагарев е важно да се купи най-напред- бойни транспортни машини Страйкър за пехотата, за да могат по лесно да я закарат на заколение. Не ракетни, ПВО, артилерийски, РЕБ, комуникационни, разузнавателни и прочие с първостепенна важност за съвременен бой, комплекси, ами пехотни машини, щото те, нали, имат най-голям дял в бойния потенциал на войските. А въобще не защото пехотните машини са със значителна материалоемкост, лесни за производство, но много скъпи. Тагарев използва моментното атлантическо мнозинство в парламента и правителството, за да будалка и без това не много активната маса от населението...
  • 70 ПРЕДЛОЖЕНИЕ

    9 2 Отговор
    Предлагам статиите за господин Тагарев да бъдат задължително придружени от текст "ВНИМАНИЕ!
    Съдържанието може да предизвика стрес, истерия и нервни припадъци сред част от аудиторията! Да се чете само след приемане на усокоителни или под медицински контрол! Редакцията не е отговорна за последствията!"
  • 71 Перо

    3 10 Отговор

    До коментар #66 от "Тома":

    Странни същества са русофилите. Обичат да говорят с възторг колко въоръжена и силна армия сме имали преди 1989 година, когато сме били заедно с Русия. Но веднага стават пацифисти щом стане дума за превъоръжаване на българската армия. Започват да се тръшкат, че няма пари за социални разходи, пенсионерите измират от глад, здравеопазването е отчайващо а образованието е безобразно. Затова нямало нужда от разходи за отбрана. Пък и нямало срещу кого да се бием, защото никой не ни заплашвал.

    Коментиран от #76

  • 72 факуса

    9 4 Отговор
    отде ги задели бе магарев,от закуските на децата ли,продажник
  • 73 Мишел

    3 8 Отговор
    Разни руски подметки обичат до втръсване да повторят как 30 години сме били американска колония. Ако това беше така армията ни нямаше да е въоръжена все още със съветските музейни експонати а главнокомандващият да се държи като говорител на Кремъл.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Можеш да заделяш само от това

    9 2 Отговор
    което е твое, тези просто ни крадат и го дават на САЩ!
  • 76 Перчо, имахме истинска армия, сега само

    8 2 Отговор

    До коментар #71 от "Перо":

    тюфлеци имаме, които и за парад не стават, каква армия е това, че и пари да се харчат за такива!? Ако съпоставиш една кашишка рода от преди 89-та и сегашните тюфлеци, тези са просто торби, половин час ще им трябва да влязат в ВТР-а!
  • 77 Генчо

    5 1 Отговор
    Трябват хора за модернизация. С кой ще модернизираш с платения редник метящ плаца ли?
  • 78 Генчо

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "само САЩ":

    Ми като плащаш получаваш. Не плащаш и чакаш. Ама щото са САЩ може. На тях всичко им е позволено т.е не им е позволено ами тук има ниско платени подлоги.
  • 79 Звездомир

    1 7 Отговор
    Проведената преди дни, Генерална асамблея на ООН, потвърди категорично подкрепата си за Украйна, което показва, че политиката на българското правителство по отношение на нея, е правилна! Правилна, защото е перспективна и икономически обоснована, както за реализация на продукцията ни от военните заводи, така и от гледна точка на бъдещото ни участие в нейното възстановяване! При такава световна поддръжка, няма вариант, в който Украйна да не успее да възстанови суверенитета си! А тогава, тя ще бъде за нас, страната с най тесните икономически връзки! Колкото до професор Тагарев, той е решителен защитник на най важният български интерес, военната ни сигурност и не заслужава да бъде обиждан! Трябва да оценяваме тенденциите в развитието на света, бъдещото съотношение на силите в него и проекциите на политиката ни, към тях!

    Коментиран от #89, #91

  • 80 Тон

    6 1 Отговор
    Заделили, , заделили сте нашите пари и копувате стара и скъпа техника, а завода край Бургас ще произвежда нова и модерна, при това наша, един ден ще отговаряте!
  • 81 Ожэффж

    3 1 Отговор
    А аз ще заделя пари за погребението ти.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Тон

    4 2 Отговор
    Тагарев украйнският режим е болен от Алцхаймер ,умрял е само дето не знае!
  • 84 Мнение-ТО

    4 2 Отговор
    Незнам, ако се направят сметки, колко оправдано ще е купуването на F-16 и "Страйкър"! По принцип, американското оръжие е добро, но зависи на каква цена! Колко ще ни струва един час полет с F-16? A има ли по-евтини съпоставими бронирани машини?
    Все важни въпроси, които ни казват, има ли комисионна за едното "ДА" от наша страна!
    По принцип, една малка армия, като българската, трябва да е високо мобилна и техногична, а и професионална! Численост 80 хил.!
    Дронове, бъгита, най-бързи изтребители, ПВО с най-ефективни ракети, и от всичко по много! Това е истината!
    Ако ме питаха, щях да кажа, че и собствен изтребител можем да произведем, на цена 15 млн.лв. бройката, ама няма да ни позволят!
    Аз да бях, щях да опитам!
  • 85 Чеченец

    4 4 Отговор
    От къде ги задели бе от вашите заплати или от нашите данъци.И кого пита.Момченце не си играй с огъня.
  • 86 Класика

    6 3 Отговор
    8 години военен министър в Украйна е бил Тагаренко
    Денко сам си е дал титлата академик в конфликт на интереси
    Канадеца излъга че е българин
    В министерството на финансите се издъни инструктира по фитнес ,любовника на Кокорчо назначен от него
    Всички еничари Тагаренко Кирчо Кокорчо Денков Габриел Иванов Лолер на народен съд и след като търкалящите им се части от бившето цяло се изтопуркат по нанадолнището и вече няма кой да закриля мафията,нека осъдим вече Бойко Пеевски Доган Сарафов и останалите!
  • 87 Деций

    3 3 Отговор
    Не сте заделили пари за модернизация на армията,а подпомагате фалиралата държава САЩ.Каква модернизация е да хвърляш български пари изкарани с кръв и пот за тази скраб?Стари модели (боклуци)!Има израелски и немски машини които хем са по евтини, хем са по добри.Самолетите Мираж, Грипен ,Юрофайтър ,и Рафал са по добри от тази щайга F16.Тези кърлежи смучат от всякъде милиарди, крадат годишно трилиони от целият свят и пак са във фактически фалит! Всъщност хората там не са виновни,но тази шайка Демократи" е за тотално преключване.Надеждата е в Тръмп!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 На майка ти дрона

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Сталин":

    Аха. И един мармот завива ше шоколада в станиол
  • 91 таргет на чужди ракети.

    3 3 Отговор

    До коментар #79 от "Звездомир":

    Тагаренко е продажен предател.

    Колкото до ООН гласувалите са неутрални и в безопасност, а ние сме таргет на чужди ракети, заради наведеното и лакейстко ни правителство.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 За 2 милиарда

    0 3 Отговор
    Щяхте да купите 500 от най-съвременните руски БМП 3М, които са три класи над страйкърите. И комисионите ви щяха да бъдат по-големи.
  • 94 Български фашист

    3 0 Отговор
    За пишещите тук Червени - Рубладжийски мекерета само масови разстрели.....!!
  • 95 Българин

    0 1 Отговор
    ПРОДАЖНИК ...........
  • 96 СССР

    0 1 Отговор
    ГЕСТАПО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове