Last news in Fakti

25 Септември, 2023 16:12 2 278 48

Политолог: На Хекимян ще му трябва време да покаже, че е различен от своя учител в журналистиката Бареков

  • хекимян-
  • кмет на софия

Терзиев е от 4 месеца почти в кампания, не можах да разбера как ще управлява той София, казва Татяна Буруджиева

Политолог: На Хекимян ще му трябва време да покаже, че е различен от своя учител в журналистиката Бареков  - 1

Кандидатите за кметове да не се превръщат в коментатори, ако е възможно. Ние на тях гледаме като на хора, които ще управляват София. Това призова в аудиокаста на "Фокус“ "Това е България“ политологът доц. Татяна Буруджиева.

Г-н Терзиев е от 4 месеца почти в кампания, не можах да разбера как ще управлява той София от тези 4 месеца. Надявам се, че има още 1 месец да се занимава с нещо сериозно, като проблемите на софиянци, вместо постоянно да им показва как ходи и с някакви много възрастни женици си говори, разбира онези, които би трябвало да се възмутят от неговия отказ от роднини или нещо такова. Да престане да чисти тези неща, ако е възможно да се обърне към нас, софиянци и да поиска нашето доверие на основата на това, какво всъщност ще направи в тази София.

Какво е онова, което той много различно от предишните ще направи, защото София определено не е страната. Там имаше доста сериозни въртележки, включително и в моделите на управление. Но София устойчиво тридесет и няколко години се управлява по един и същи начин, независимо от промяната на имена. Така че той все пак е изразител, лице на промяната, добре е да покаже каква ще да е тази промяна. Отвъд, разбира се, тази стара китайска технология, за да решат хората, че от нас започва историята и света, и летоброенето, трябва да сменяме имена на улици, да махаме стари паметници в древен Китай.

Това е между другото технология в политическата комуникация, която обяснява защо толкова много династии имаме, за които говорим в Китай. Не че в Европа, също да речем в една Франция имат различни династии, ама това са подробности исторически, някак си говорим си за отделните крале. За Китай знаем династиите, не знам кои са имената на кралете им, защо? Точно заради тази техника, която трябва да накара хората да забравят какво е било преди това и да помнят, даже нотата се е сменяла, за да могат да звучат всичката музика, песни, написано досега по друг начин, се сменя основната нота, значи, ако е до мажор, става ре минор, примерно.

Тази технология е ясна, но тя не отговаря на въпроса какво ще правиш в София и как ще ръководиш София? Изглежда като немощ да се занимаваш с това, вместо да кажеш как виждаш проблемите на софиянци. И не като презентация, все пак ние, софиянци не сме комисията, която трябва да избере по-добрия проект. Ние избираме политическото лице, това е четвъртият човек в държавата, четвъртият човек в държавата по власт, оставете за бюджета на София и т.н., по власт - символична, не символична, представляващ държавата. Дайте малко да сме сериозни по отношение на това, което представлява кметския пост в София", призова политологът.

Татяна Буруджиева добави, че тепърва ще видим Хекимян какво ще направи, но той влиза в една кампания, която не е неговата кампания, заради наслоени неща.

"Терзиев е прав, като казва, че журналистите, които са влизали в политиката не им е добър краят, ама то и бизнесмените, които са влизали в политиката не им е добър края, ако трябва да си говорим за добър край. Всъщност, аз не виждам добър край на политици в България, лоша работа, включително и Стамболов дето се вика толкова го тачим, ама сме му разцепили главата. Така че г-н Хекимян влиза в една кампания, която ще му отнеме известно време да покаже, че е различен от своя учител в журналистиката Бареков и няма да има и той политически край. Че наистина е работил коректно като журналист, защото тази връзка с една политическа партия вече връща, българинът е много подозрителен към журналистите и журналистиката, настанаха времена да се върнем обратно да четем между редовете. Все мислим, че някой нещо ни забранява. И нещо специално ни лъготи и специално му е платено да ни лъготи. И на трето място трябва да обясни, защото това, което, ако е вярно, разбира се, защото малко препредавания има в този първи ден, че 20 години той живее в София, това не е добър език. Дето се вика, има хора, които и по 100 години живеят в София, това не ги прави причастни и разбиращи какво трябва да се случи в София".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от село

    16 2 Отговор
    Цветовете на дъгата ще се веят над столицата ,защото само това заслужава!!!!
  • 2 да де

    27 0 Отговор
    Хекимян като нищо ще стане нарицателно на зависима мисирка.
  • 3 Мажоретка

    18 0 Отговор
    Колежката , обслужваща граб с " мнение"
  • 4 Красимир Петров

    15 1 Отговор
    Всички хо-мо ще подкрепят Хакнимян

    Коментиран от #6

  • 5 Каква

    15 0 Отговор
    е тая прическа като проскубан петел ?

    Коментиран от #25

  • 6 Нц.....

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "Красимир Петров":

    Всички хомота , ще подкрепят Бонев и Терзийски , цялото ДС - също !
  • 7 Стефан Колев

    5 4 Отговор
    Аз и моите близки ще подкрепим Ивайло Вълчев,всички други са кукли на конци.
  • 8 Защо

    13 2 Отговор
    Са избрали Хекимян,слугата на сикаджията Тиквата?Защото изпълняваше поръчките му и го показваше при всяко отваряне на бандитск--- му уста,при всяко изхождане по всякакви въпроси.Хекимвн е един безхарактерен слугинаж.Продто безличен атрибут на шайката,манипулатор на който едва ли някой му вярва.Но напорист наглец като Дон Чекмеджан.Нс черното казва бяло.Каква измет?
  • 9 Прогнозата е вярна

    13 1 Отговор
    Ама то в това е далаверата! Льольото е избран в ролята на Цецка Цачева, а в замяня - бъдещото ръководство на общината няма да търси сметка от Данчето и Буда за кражбите!

    Коментиран от #44

  • 10 Иван Попов

    8 3 Отговор
    Хекимян да се вземе с Бонев и Терзиев,все пак са от една порода
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Какъвто

    17 1 Отговор
    учителя , такъв и ученика ! Нито кмет ще стане , нито ще има нужда да играе някаква роля !
  • 13 Филип

    12 2 Отговор
    Той е по зле от Бареков.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мале

    9 5 Отговор
    Някой пише,че ще гласува за Ивайло Вълчев.Защо,защото и да има мнение го потиска и дава приоритет на мнението на Дългия.А,че си няма понятие от финанси и управление е най-важното.Нахално е всеки да се кандидатира само да раздробява гласове.Всяка жаба в гьла си и обущарю само до обувките давай мнение.Едно е да искаш,друго е да можеш.А който не става като Хекимян си личи.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Макс

    17 1 Отговор
    Хекимян няма какво да покаже .Борисов се подигра с всички гербаджии .Все едно им каза , че всички са Някакви ТП . Това не е нормална партия, щом го оставят да се подиграва с тях, а Хекимян е изгърмян .
  • 19 Обратен

    7 0 Отговор
    Двете пдрасчета ,Бонев и Хеки ще разединят Софийското ЛГБТ лявоориентираното движение
  • 20 БКП-КПСС вечна дружба

    8 2 Отговор
    Родена е на 15 юни 1957 година в София, в семейството на терориста на БКП Иван Буруджиев. Бащата на Буруджиева Иван Буруджиев, физическият убиец на пенсионирания български генерал Христо Николов Луков. По-късно комунистическият атентатор Буруджиев става военен.

    Коментиран от #30

  • 21 Тити

    13 1 Отговор
    Хекимян е поредният бушон.
  • 22 Тома

    9 0 Отговор
    Е кой е казал че кметовете управляват градове и села като видяхме как в София се краде с г.за си под вещото ръководство на чекмеджан
  • 23 Некоалицията

    7 1 Отговор
    Защо трябва да е различен. Неговия учител пак е на власт което значи че народа го харесва ...
    Стана малко трудно на разни политолози и други клакьори - не знаят вече кой да плюят е и кой да възхваляват с тазк некоалиция...
  • 24 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    тима от СТОЛИПИНОВО ПЛОВДИВ нападнаха Полицай
    Труд Онлайн
    Интернет
  • 25 Фризьорка

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Каква":

    Неизмита
  • 26 Иво

    9 0 Отговор
    Поредният несофиянец
  • 27 Емо

    11 1 Отговор
    Цецка Хекимян
  • 28 Смех бате

    9 1 Отговор
    Поредното маGсRe на Боко Тиквата
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Иванов

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "БКП-КПСС вечна дружба":

    А за Александър Йорданов нещо да кажеш????!!!!! Най големия СДС-ар.

    Коментиран от #39

  • 31 Ум белия делфин

    3 3 Отговор
    1. "Повечето българи зад граница са напуснали България, защото тя е станала член на НАТО и Евросъюза. Заминали там да учат и работят, там да живеят." - Къде са заминали"
    "Предимно от НАТО и ЕС." - Ако е така, защо не са заминали в Русия, а на Запад?
    "Ъъъъъъъ ..... оммммммм......Ми не знам... Така са решили…. "
    Сегашния фаворит на приза "Ум белия делфин" Деян Николов
    2. "За да има чист въздух, ще направим демонтаж на сградите, които блокират въздушния поток към София"
    Ваня ГаZпромова
    3. "Основната ми мотивация е да направя най-доброто за себе си!"
    Антон Хекимян

    Коментиран от #40

  • 32 Филип

    7 5 Отговор
    Ваня Григорова - кошмарът на Мутрата, наказателният вот на Софиянци, скоро и водач на Българите в борбата им срещу Мафията и Сглобката

    Коментиран от #36

  • 33 Пламен

    11 1 Отговор
    Да се кандидатира за кмет на арменската махала в Стара Загора

    Коментиран от #35

  • 34 Д.Иванов

    9 0 Отговор
    ЛГБТИ са на върха- Хекимяу е на гребена на Герберската вълна,но ще се разбие в брега на София-като магарицата от Драгана!
  • 35 Живкова

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Пламен":

    За циганската говориш....разбрах......
  • 36 Кажи честно ...

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Филип":

    Бухаххааааааа
    Да не се изцепила нищо двойничката на сКопейкин ?
  • 37 Мнение

    7 1 Отговор
    Хикимяо освен краварска мисирка ще затвърди мнението ,че е дебил,получаващ образованието си в пенсионерска възраст и става да запушва всякакви дупки в които го навират за да обслужва всякакви интереси на задкулисието.
    Мобже ли една мисирка която през живота си не се е занимавала в управлението на поне някакъв си малък бизнес да има успех в управлението на милионен град?
  • 38 Истината!!!

    6 0 Отговор
    От продажен журналист НЕ се става честен кмет!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Нали

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ум белия делфин":

    Ти си просто Г@ъз белия oligofren.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Чиба !

    3 0 Отговор
    Какъв доцент е тая кукумявка,където обещаваше победа на д-р Краси Пандев от ВМРО навремето ? Все пак Каракачанов му се реваншира и го назначи във ВМА,когато беше министър в МО.
  • 43 Бориджиева

    2 0 Отговор
    си е една Dummkopf, слуга на комунисти и герберисти. Не разбрала, ами аз как разбрах, трябва да си управленец, за да разбереш, а не Лала тралала.
  • 44 За кражбите

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Прогнозата е вярна":

    май трябва следствие, прокуратора и съд, а не политици. Казва се разделение на властите.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Тиква

    1 0 Отговор
    Тия избиха рибата с този Изумруд! На дали ще гласува някой за него!
  • 47 джаба

    0 0 Отговор
    херма-фр0дита ко изока ....тази трябва по цирковете да я показват
  • 48 Стратега

    0 0 Отговор
    И на Роналд Рийган гледаха с насмешка но се оказа един от най добрите президенти! Защо? Защото беше наясно че има нужда от най добрите експерти и ги намери. Наприме Бжежински!
    А тия другите кандидати обещават неща, като че са били пет мандата кметове на големи градове и всичко могат. Пази боже София от такува Пенкелери!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове