Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Септември, 2023 13:21 2 594 42

Ченчев: Разписахме празен чек за С-300

  • ченчев-
  • украйна-
  • с-300-
  • ракети

В решението не пише какви и колко ракети ще дадем на Украйна

Ченчев: Разписахме празен чек за С-300 - 1
Снимка: Нова телевизия

Нас ни притесни, че в решението на Народното събрание за предоставяне на ракети на Украйна не пише какви бройки ракети ще предоставяме, кои и колко са обявени за дефектни. Това е един празен чек, който се отваря от политическото ръководство на страната, заяви депутатът от БСП Иван Ченчев в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Политическото ръководство на България отваря празен чек, за да останем без тези зенитно-ракетни комплекси, има такава опасност, повтори той.

Още новини от Украйна

„Началникът на отбраната не знае колко ракети ще бъдат дадени. Това, според вас, не е ли притеснително”, запита депутатът и каза, че това е причина неговата политическа група да реагира така (те се обявиха против изпращането на ракетите и казаха, че това е национално предателство).

Според него има повторно поведение на управляващите за един и същи казус. „За втори път маскирано през Народното събрание политическото ръководство на страната – т.нар „некоалиция” кара мнозинство в парламента да гласуват нещо, за което самите депутати не са информирани. Така беше и по отношение на снарядите – колко на брой, кои са с отпаднала необходимост, в какъв процент от общото въоръжение ще бъдат дарени. Сега с ракетите въпросът е още по-сериозен, защото те са ключови и охраняват две стратегически за България точки – АЕЦ „Козлодуй” и столицата”, каза Ченчев.

По думите му зенитно-ракетните комплекси и към момента изпълняват по Конституция своите задължения за охрана и са изправни. Не мога да кажа броя на т.нар. дефектни ракети. Вчера в зала бе изнесена друга информация – ракетите, които носят своето бойно дежурство и към момента, са съвместими с НАТО, защото сме членове на Алианса. Сега държавата ни се охранява от тях”, допълни депутатът от левицата.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ц300

    10 49 Отговор
    Руска Скрап от онуй време

    Коментиран от #9, #41, #42

  • 2 Щирлиц

    14 10 Отговор
    Да го дуФате
  • 3 Оне

    4 20 Отговор
    "изпълняват по Конституция своите задължения за охрана "

    Ко, ко речИ?

    В Конституцията ни пише нещо за Ес-300 ли?

    Коментиран от #17

  • 4 Последния Софиянец

    11 43 Отговор
    Радев е позор
  • 5 БПС умре

    8 33 Отговор
    Завинаги
  • 6 Казуар

    10 33 Отговор
    Комунягите стават смешни.
  • 7 Аз празнувам 3ти Март

    34 3 Отговор
    СмърФ за евро-атлантиците!!! Умийте ги на място!!!

    Коментиран от #13

  • 8 Притеснени са

    6 41 Отговор
    Разберете, руските слуги в България не са притеснени заради някакви морални съображения, и дори някакъв философски избор.

    Те са притеснени, че свързаните с Русия фирми, в които работят, фирми, от които зависят, икономически интереси, с които са свързани могат да им дръпнат канчето.

    Притеснени са, че агентите на Държавна сигурност, събирали и имащи информация за всяко тяхно закононарушение и престъпление могат да бръкнат в папката и да извадят на светло тези факти.

    Притеснени са, че тези от тях, работещи в самото ДС, могат да бъдат извадени на светло, а връзките им с престъпните групировки - показани.

    Притеснени са, че могат да изобличат връзките им както с олигарси, за едрите играчи, така и със селския бирник и разбойник, за кръчмарското ниво.

    Притеснени са, че комфорта, който са изградили в мрежата на руски престъпления, зависимости, близости и взаимни интереси може да бъде нарушен и че могат да бъдат застрашени работата им, имотите им, наследството им, кариерата им и парите им.

    Притеснени са, че може да рухне света на илюзиите в който са заменили почтеност, трудолюбие, развитие и приличие, за сервилност, подчинение, страх и липса на собствена воля.

    И накрая, притеснени са, че северноазиатските варвари могат да решат, че ПОВЕЧЕ НЕ СА ИМ НУЖНИ, а те много добре знаят на какво са способни господарите им, когато се стигне дотам..

    Моля ви, трябва да ги разберете, защо са така притеснени . Наложително е да ги разберете.

    Коментиран от #24

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 шегобиеца

    25 1 Отговор
    няма ли кой да вдигне юмрук в тази държава
  • 11 ухъйна

    43 2 Отговор
    Фашисти. Хранят бандера фашистите в украйна по нареждане на фашистите от саш и си мислят че ще им се размине. В Канада гърми поредния скандал и оставки за сега а може и да има съд и затвор за парламента им които ръкопляска на бандера фашист ветеран. В България мишките си мислят че ще им се размине ама ще има и съд и затвор за новите фашисти. Хранят, поят и въоръжават хунтата на бандера фашистите в Украйна и даже се хвалят разбойниците. Ще си платите, за всичко ще си платите.
  • 12 Я па тоА

    8 28 Отговор
    За 80 години комунягите търтеи ненаядници и русоробската продажна ДС-прислуга канибализираха България ! Време е да сложим край на терора !
  • 13 Леее

    2 12 Отговор

    До коментар #7 от "Аз празнувам 3ти Март":

    Тъп си
  • 14 Бльона

    31 3 Отговор
    Само се питам, колко още ще търпи този наш изстрадал народ?
    До кога ще позволява на американските изроди да разпарчатостват Родината ни?
    За никого не е тайна , защо се случва всияко това - корупционата шайка герб/дпс, бе хванат в крачка със закона Магнитски.
    Така , щат не щат , Бойко ,Доган и сие, трябваше да избират -ли със щатите - или против тях.
    А като знаем ,който е против тях , какво му се случва - разбираемо е да се надупят.
    Лошото е, че народът ни допусна откроени НЕ българи, да си развяват байтрака.
    Нито Кирил Петков, нито Асен Василев са българи - напротив - те са анти-българи.
    За московският комсомолец Тагарев няма да си хабя думите.

    Ето така корупцията създадена от ОПГ - ГЕРБ/ДПС , ще затрие БЪЛГАРИЯ!
  • 15 Име

    9 5 Отговор
    Къде е президента в това уравнение? Защо той не сезира конституционния съд? Нима той не е човека с въоръжените сили на България. Защо мълчи? Същия продажник, като тях той ни ги домъкна тези, неговите правителства засекретиха какво даваме на Украйна. Предател ли си госин првзидент
  • 16 Небинарен евроатлантик с аутизъм

    18 1 Отговор
    който ракети предоставя, сам пада под ракети
  • 17 Дон Чико

    30 2 Отговор

    До коментар #3 от "Оне":

    Да те попитам , ти съгласен ли си , България да остане без защита?
    Нямаме самолети, значи единствената ни защита са тези ракети!
    Нали само това повтарят подлите еничари,назначени от от посолството - войната е близо до нас.
    Ами като е близо, защо си даваме защитата?
    Това е откровено престъпление против републиката-според мен.

    Коментиран от #21

  • 18 боко

    19 1 Отговор
    Академико и магарев в затвора да станат като хората
  • 19 Прав е Ченчев

    14 3 Отговор
    100% е прав ! И който не го разбира е идиот за мен
  • 20 Калпазанин

    11 1 Отговор
    Кохор се опитвате да залъгвате пак бря, деца ли. Ракетите вече са в укрия, както и че на три смени се произвеждат снаряди и боеприпаси за фашистите добре че нямаме по голям човешки потенциал за производство и хората избегаха, обззлагам се че скоро ще почнете да дъвчвте за заеми за нови пейтриъти и още говеда в бг които при първия паднал кинжал ще офейкат по бързо и от Афганистан с ние хеме сме @@@@@ хем @@@@@@
  • 21 Оне

    1 14 Отговор

    До коментар #17 от "Дон Чико":

    Нито България е "без защита", нито "нямаме самолети", най малко пък разчитаме на "тези ракети".

    А аз съм писал за откровените лъжи на другаря, не за другите неща, които те "интересуват".
  • 22 Ракети и друго въоръжение

    17 1 Отговор
    са собственост на Българския народ, тъй като са придобити по времето и за нуждите на Бълг . НАРОДНА армия. Съответно никой който не ги е плащал , няма право да ги подарява или продава , без да пита собственика.
  • 23 Тигре-тигре

    8 0 Отговор
    И всичките да им дадем,резултатът го знаем-летален.
  • 24 Българин

    14 1 Отговор

    До коментар #8 от "Притеснени са":

    2 wyprosa:
    1, Тези ракети пазят едиколкоси квадратни километра, подаряваме ги, с какво ще пазим тези кв.км? След колко време ще имаме нещо да ги замени? Цената е без значение, времето ме интересува.
    2, Как така не ужни, дефектни и остаряли ракети са супер необходими за Украйна в положение на война, а за нас са ненужни(на прага на война)?

    България е част от щжният фланг на НАТО и с това даряване на ракети силно се компрометира целият регион. ТАгарев работи за руският интерес

    Коментиран от #28

  • 25 макс

    13 1 Отговор
    Гледайте тези продажници да не напускат страната,след като правителството падне от власт!Ще откриваме ловния сезон!!!
  • 26 Никой

    1 9 Отговор
    " Факти " е руския проводник на хибридна дезинформация в България. Ще има ли цензура ?
  • 27 Българин

    13 4 Отговор
    Русия трябва да несе удар по центъра за вземане на решение. Българския народ ще празнува песен отървал тази фашиска измет политически отпадък

    Коментиран от #29

  • 28 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    Това ми прилича на филма Маргарит и Маргарита, дето оня директор искаше да му продадат скъпо палто на ниска цена. Продавача му каза, че палтото е скъпо, защото е от норки, а директора каза : - Да, ама от умрели норки. Явно някой здраво вързва обувките на посланика.
  • 29 Българин

    1 7 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    Браво!
    Заслужи четири хиляди рубли, вата! 😂
  • 30 Хаха

    5 0 Отговор
    Заблуждавате ни като малки деца, такава наглост и безочие.
    Ще дойде време да отговаряте за деянията си.
  • 31 Червената мафия

    3 8 Отговор
    Абе вие комундетата малоумни ли сте бре че сте изцяло на страната на терористите България е Натовска държава от ЕС и винаги ще помага на жертвите от Болшевишките окупатори и банди

    Коментиран от #34

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Баце ЕООД

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Червената мафия":

    Объркал си се хлапе..
  • 35 Цензура

    4 2 Отговор
    И нито дума относно това, че тези ракети, както и самите комплекси С 300, сме ги получили на базата на договор, който категорично ни забранява да ги предоставяме на друга държава, без писмено съгласие от Русия? И то на държава, която воюва СРЕЩУ Русия? Наистина ли русофобите мислят, че руснаците няма да ни търсят сметка?

    Коментиран от #38, #40

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Войводата

    1 0 Отговор
    А на теб пека от руското посолство кога ти го разписаха за да кажеш против НАТО и европейска България..???
    Питам те аз теб Св,,ня комунистическа. ..
  • 38 Като глупаци...

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Цензура":

    Одговарям ти поклонило ма майкатиии Расия. Договорът е със СССР ме твоята любима Расия
    Отивайте да живеете в Расия аз съм европейски гражданин не калхозник. ..
  • 39 Граничар 74

    0 1 Отговор
    Мъкаа мъка другарии,, отиде си и последната комунистическа надежда паметника на умрелия социялизам и СССР мъкааа сега и летящи варели дето може да послужи само за фойверги ако ги използваме срещу модерна авиация... мълаа плачете комундели изтърбушени поплаквах те като вдовица мъртвеца наречен СССР...
  • 40 Революция 97.

    0 2 Отговор

    До коментар #35 от "Цензура":

    Те руснаците да ни търсят сметка
    Ти чуваш ли се какво дрънкаш бе комунист.
    Те не зачитат никакви договори и международни организации. Нарушават човешки права не само в Украйна а техните олигарси са най долната мафия в света дето всеки знае. Че това славянско крадливо нагло племе по голямо зло от Хитлер .е какво е Руснак като чуят и бягат далеч във целия свят.
  • 41 7865

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ц300":

    Уж руска скрап пък натовските танкове горе като факли
  • 42 !!!

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ц300":

    Като са скрап,защо ги подаряваме? И то не се знае колко подаряваме.Нядявам се КОРЕКТНО да отговориш, а не срещу центове....?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове