Last news in Fakti

29 Септември, 2023 08:35 1 541 28

След като 5-годишно дете беше ударено от кола на бул. „Копенхаген” в София: Слагат камера и изграждат препятствия

  • стационарна камера-
  • катастрофа

От МВР заявиха, че от началото на годината в 8-о РПУ са постъпили само 2 сигнала за нарушения на този пътен участък

След като 5-годишно дете беше ударено от кола на бул. „Копенхаген” в София: Слагат камера и изграждат препятствия - 1

След като 5-годишно дете беше ударено от кола на бул. „Копенхаген” в София, зрители ни сигнализираха, че многократно са подавали сигнали до МВР и общината, че в района се правят гонки. Шофьорите там често минавали с висока скорост и на червено.

В ефира на Нова телевизия жителите на квартал „Дружба” настояха за поставяне на камери и легнали полицаи, за да намалят инцидентите.

„Става въпрос за системни нарушения. Оттук редовно минават майки с бебешки колички, ученици. Много е опасно, трябват мерки”, заяви една от живеещите в района.

От МВР заявиха, че от началото на годината в 8-о РПУ са постъпили само 2 сигнала за нарушения на този пътен участък. Единият е от 12 юли за дрифтиращ автомобил и един от 13 септември за шум от мотори. На място са изпратени екипи, които не са установили нарушители, но въпреки това патрул периодично обхожда маршрута.

От Столичната община ще извършват проверка на пътния участник, за да се види какви мерки може да се предприемат. Оттам увериха, че ще бъде поставена стационарна камера.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йеее

    19 4 Отговор
    Копенхаген ся, някво българско демократично название ли е??
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чорбара

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Тъпанарю смешен си!
  • 4 Един шофьор

    11 5 Отговор
    На всякъде трябва камери и яки глоби от 3000 лева и нагоре.
  • 5 От МВР

    3 1 Отговор
    За една бързаща кола, работа не очаквайте.. Кола ли да бият??
  • 6 замислен

    11 8 Отговор
    Въпросния булевард, от едната страна Цариградски Комплекс - сгъстения вариант на Люлин, от другата буйна растителност! Реално по тротоарите почти няма хора защото няма къде да се отиде по тях. Само не знам от къде вадите такива опулени "въъъъйййй чиии страшнуууу", че има хора които нарушават има, ама че е страшно при положение че са по 3 ленти в посока и няма пешеходци кое му е страшното?

    Коментиран от #17

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 и как ще попречи камерата

    7 2 Отговор
    на някой друг да се качи на тротоара и да убие хора? Особено там където има и светофар.

    Коментиран от #9

  • 9 освен това

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "и как ще попречи камерата":

    там са си повдигнати пешеходните пътеки.
  • 10 редник

    3 1 Отговор
    Пази, Боже, сегашните общинари да "вземат мерки"!
    След трагедията на бул."Сливница" и ул."Русе" и последвалите протести, се набиха едни никому ненужни мантинели, пред тях на "островчета" се поставиха знаци, които периодично биват отнасяни...
    Аман от безсмислени действия!
    Решението е просто - надлези и подлези!

    Коментиран от #26, #28

  • 11 Танас

    1 5 Отговор
    Майката къде е била?

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Директора

    12 0 Отговор
    У нас всичко е СЛЕД. След като стане белята, винаги се прави нещо, ама УЖ.
    БАНАНОВА РЕПУБЛИКА
  • 13 Сатан

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Танас":

    И тя там.
  • 14 замислен

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мда":

    Миналата седмица, по булевард Европа 3 хлапета "с постоянен тен" на видима възраст 4-5 години без надзор с подхърляха топка от страната на Модерно предградие по колите и като не уцелиха и тръгваха да си прибират топката. Единия от шофьорите като слезе да им направи забележка - ако знаеш какво крещене последва по него от тротоара.
  • 15 Тапа Нар

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Танас":

    и тя е ударена бе даул
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кът си, Вапцаров

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "замислен":

    не филисофствай та пак, а вземи да спазваш правилата, иначе цял живот ще живееш в джунгла и ще мрънщаш как някой друг ти е виновен
  • 18 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    СЛЕД Дъжд качулка
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Питам

    3 0 Отговор
    Кога в тая ши..бана държава нещата ще се правят навреме, а не постфактум, като стане белята???
  • 22 Така

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Продължаваме Промяната":

    Мишката Денков нищо не е намалил, само инсценира работа...
  • 23 Стилииян

    1 1 Отговор
    Шофьор който убие дете да бъде наказан с присъда минимум 20 г.
    Чисто строг режим без редукция
  • 24 Миризлив пор

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Продължаваме Промяната":

    Ако отидеш на риба и хвърлиш 30 въдици е нормално да хванеш определено количество риба, но ако отидеш на същото място и хвърлиш 10 е нормално да хванеш на половина. Със пияните и дрогираните е същото - до едно време проверяваха наред и по много за да докажат че системата работи, сега проверяват само от време на време. Изобщо не са намалели, контрола е занижен и за това хващат по малко.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гатьо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "редник":

    Бе направо огради да се турят 5 метра високи по целия булевард, за да не минават безстопанствени 5-годишни и майките им
  • 27 Миле

    0 0 Отговор
    В моя селски квартал има три кръстовища накичени с камери повече от студиото на биг брадър , селяците редовно минават на червено и пресичат непрекъсната бяла линия . Фаида от техника няма , ако зад нея седи маймуна . Или вместо да се плаща на кибици да гледат монитори да се инвестира в AI. Който да си гледа пътищата и при нарушение директно да пише колата в черен списък и да праща паяка да я отнася
  • 28 Крико

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "редник":

    Съгласен , ама в този случай колата е блъснала дете на тротоар , освен да вдигнат тротоарите на 5 метра височина или да направят пешеходни тунели и да пълзим в тях като виатнамци за да могат шоферите да се трепят спокойно по улицата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове