Last news in Fakti

29 Септември, 2023 18:28 1 557 49

Вили Лилков: София не е място, на което някой ще се учи да управлява. Знам проблемите на града и мога да ги реша

  • вили лилков-
  • софия-
  • проблеми-
  • решение

Жълтите павета са културна ценност и част от историята на София. Тази сага започна с едно неправилно направено задание, което дори е смешно. Трябвало е да селектират паветата по дължина и са получавали фуги от 2-3 см., като на никой не му е правило впечатление. Да не говорим за качеството на подложката“, разясни Вили Лилков

Вили Лилков: София не е място, на което някой ще се учи да управлява. Знам проблемите на града и мога да ги реша - 1
Снимка: bTV

„Обичам София, познавам я, знам проблемите на града и мога да ги реша. Включих се, защото десните избиратели бяха поставени в ситуация да нямат десен кандидат за кмет. Кандидатирах се отново, защото сега получих много по-голяма външна подкрепа, освен тази, която имам от „Реформаторския блок“. Стотици хора от „Синя София“ ми се обадиха и заявиха, че ще ме подкрепят. Това заяви кандидатът за кмет на столицата, издигнат от коалиция „Синя София“ проф. Вили Лилков в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Относно упреците, че кандидатурата му е удар по кандидатът на ПП-ДБ Васил Терзиев, Лилков определи като неоснователни. „Разликата между нас е в експертизата. София трябва да има кмет, който познава проблемите на София и е политик. София не е място, на което някой ще се учи да управлява. Всяка професионална позиция изисква експертиза. Всяко нещо си искало майстора“, поясни той, цитиран от novini.bg.

„Вече няма да коментирам персонално кандидатите, защото сме в предизборна кампания. Оттук нататък трябва да говорим само за София“, обяви десният кандидат за кмет.
„Проблемите на града са много. Столицата е многофункционален град. Тя трябва да се справи с множество проблеми – социална инфраструктура, транспортна, културна и др. Никой не говори за проблемите в „Топлофикация София“. В момента правим анализ на финансовото състояние на дружеството. Нещата съвсем не са добри. 10 години „Топлофикация София“ вече трупа загуби и те надхвърлят 1,5 млрд. лева., продължават да се трупат огромни лихви. Трябва да започне много сериозна модернизация в цялата топлопреносна мрежа. Американски консултант смята, че трябва да се инвестират 860 млн. евро, за да се реши проблема на дружеството. Кой трябва да сподели тази отговорност – общината или държавата? Има два начина, по които да се решат проблемите – единият е труден, другият е умен. Общината заедно с държавата трябва споделено да дадат средства за модернизация. Ако трябва ще се обсъди въпросът за концесията на „Топлофикация София“, заяви проф. Лилков.

„В „Софийска вода“ са направени много неща. Вече е подписан анекс за продължаване на концесията на дружеството. Стотици милиони са натрупани в това дружество, като печалба. Очаквам да се представи един амбициозен план за модернизация на „Софийска вода“ и подобряване на услугата, канализационната мрежа трябва да се обнови“, каза десният кандидат за градоначалник.

По думите му меката политика на компромиси трябва да приключи.
„Жълтите павета са културна ценност и част от историята на София. Тази сага започна с едно неправилно направено задание, което дори е смешно. Трябвало е да селектират паветата по дължина и са получавали фуги от 2-3 см., като на никой не му е правило впечатление. Да не говорим за качеството на подложката“, разясни Вили Лилков.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е човекът, който

    12 32 Отговор
    не е свързан с проруската олигархия у нас!
  • 2 бойко

    15 16 Отговор
    сбийте се с терзием - Ваня ще спечели
  • 3 Ветеран от Протеста

    11 32 Отговор
    Вили Лилков е доказан Демократ..Четири мандата в Столичен Общински Съвет (СОС) и зам Председател..Професор по ядрена физика - завеждащ катедра..Преподавател..Ето ви човека !!
  • 4 гост

    21 9 Отговор
    Да издигне знамето на дъгата ! Всеки месец - ПРАЙД ! Третополовите ще гласуват за него !
  • 5 ха ха

    10 5 Отговор
    Американски консултант смята, че трябва да се инвестират 860 млн. евро, за да се реши проблема на дружеството./ за консултацията взе само 20 000 000 , но понеже са приятели са му платили и ддс
  • 6 Имаш

    9 6 Отговор
    пред вид наглата селската учительница , от ДС и БКП шумкарски котило , "борци против капитализма" ли ?
  • 7 Проф. Лилков:

    11 18 Отговор
    Еднакво уютно се чувствам и на полето на политическия дебат, и на полето на общинските проблеми. Доста години бях общински съветник, заместник-председател на Общинския съвет, решавал съм доста проблеми, срещал съм се с хиляди граждани, познавам София и познавам всеки квартал на града, неговите проблеми. Иначе с политика съм се занимавал още от първите години след 1989 г. Участвах в създаването на СДС като партия, 10 години бях председател на СДС-Триадица, член на Градския съвет на СДС.
    Кой от мушмуроците може да му стъпи на малкия пръст...?

    Коментиран от #9

  • 8 гражданин

    26 8 Отговор
    как ще ги решаваш дядо, изглеждаш като пенсионер по болест, откъде ще намериш енергията, и силата, да търчиш всеки ден, и да ги решиш тези проблеми, не се ли усещаш, че ставаш смешен за публиката
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БСП на Бунището

    11 26 Отговор
    За първи път се появява човек като Лилков,който не е свързан със службите и ДС,не е свързан с БСП,БКП,с Олигарси и Мутри,с Обръч от Фирми..Не е обикалял по Партии и коалиции...Чист ,Етичен Компетентен и Демократ...Кво искате повече бе...Ми няма угода на вас...

    Коментиран от #13

  • 11 Италия

    10 2 Отговор
    взе български проект за 100 хиляди евро, за намаляване загуби. За втори път ВАС премахна на Първа Инстанция ФАЛШИВАТА формула, Решението е индивидуален отказ от Сградна, при нулево потребление, особено при хоризонтални инсталации, където не минава една вертикална тръба през апартаментите. Отпадане ОС и 2-ма съседи Заявление да подписват при нулево потребление да не плащаш прогнозно. Отпадане на прогнозни хартийки, които не са фактури. Инженер Стоян Грозданов технически доказа, че 2 вертикални тръби в коридор не могат да изразходват 50% от топлината в сградата. Защо платихте милиони на консултанти, когато Българи Грозев и Стоянов обясниха проблемите.
  • 12 Град Симитли

    16 5 Отговор
    тая снимка е идеална за етикет на "Дядова джибровица" 60°
  • 13 7те козякливи джуджета:

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "БСП на Бунището":

    ".... Специализирал е в Обединения институт за ядрени изследвания в гр. Дубна (Русия)...."
    .... А там не пускаха кого да е! :))

    Коментиран от #25

  • 14 Софийски

    13 3 Отговор
    Съседе, знаеш единствено как да продължиш порочната практика на ГЕРБ
  • 15 ТаУмВзе

    15 3 Отговор
    Тоя ли се гласи да Краде! Не е изтрезнявал от времето на бай Тошо. Бухахах

    Коментиран от #45, #48

  • 16 Осъзнал се €вроатлантик

    8 2 Отговор
    Еех Вили, еех Лилков на първо време долу Укро-знамето от СОС - а и смяна на шпагина с тризъбец !
  • 17 ххммм

    10 0 Отговор
    Еми ти до сега управлявал ли си че да го казваш?? Значи и ти не ставаш..
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тинка

    9 1 Отговор
    „Разликата между нас е в експертизата как да се ЛАПА. София трябва да има кмет, който познава проблемите на София и е политик. София не е място, на което някой ще се учи да КРАДЕ. ВИЕ Сините сте такова разочарование , че най добре е да се ИЗВИНЯВАТЕ ДОКАТО И ПОСЛЕДНИЯ ОТ ВАС ОСТАНЕ. Като гледам колко сте ???????
  • 20 Вили Лилков! Фамилията тие Врачанска?

    9 1 Отговор
    Реформаторски Болок?? 2 пъти гласувахме, фамилно за тях с надеждата, че няма да се разпорежда Борисов повече в Държавата, но ни илъгаха Юнаците от тоя Блок, станаха Ортаци с БОРИСОВ И ДОЖИВЯХМЕ Пеевски отново да ни се Лези и поучава! Геералскито отроче също не става! Труден избор оставяте на Избирателите!!
  • 21 Основната, работа на съветниците в СОС

    9 1 Отговор
    Бяха Заненките"кон за Кокошка" и разпродажбата на общински имоти и собственост!! Всичко минало през СОС са за Затвора!! Начело с кметове, Зам и всякакъв сорт Началници!! Дигнаха двойно данъчните оценки на имотите и от там се вдигнаха двойно и данъците!! ОБЩИНИТЕ БЪКАНИ СЪС Гербери на заплати, чакащи следвашите, избори! На Бюрото снимка на Борисив, на стената, плакат пак с неговата физиономия!! ОБЩИНИТЕ СА НА ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ, НЕ НА БОРИСОВ И ЧИНОВИЦИТЕ В ТЯХ!! ДОКАТО ТОВА НЕ СЕ ПРОМЕНИ, НЯМА ДА СЕ ВИДИ СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА!
  • 22 ЗНАЕШ ДА ЛЪЖЕШ

    6 3 Отговор
    МОШЕННИКО ГАДЕН !
  • 23 КАК СЕ РАЗБИРАХТЕ С ПРЪМОВА ?

    6 3 Отговор
    ТОВА ГОВОРИ ЧЕ СИ ГЕРБАВ МРЪСНИК МЪРШО!
  • 24 Факт

    4 6 Отговор
    Първо, години наред Лилков гласуваше с герб в Сос, второто не е софиянец, а видинчанин и трето, хайде някой да ми каже как се специализираше в затворения град Дубна в Ссср и да не е сътрудничил на ДС/КГБ. А и последно като човек е кофти.

    Коментиран от #28

  • 25 БСП на Бунището

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "7те козякливи джуджета:":

    Аз като съм специализирал " Сигурност на Информацията" в Библиотекарския,с ректор Стоян Денчев,да не съм от кръга " Библиотекарите " и ДС??Я по- сериозно,моля!!Сега избирате по- малкото Зло и това е Вили Лилков...Иначе сядате на БСП и Социалистическа партия "Български път" с Комунисти в червата..Нацепвате се на ДС структурите с Отрочето им,или на Журналист - администратор - нещо като Оксиморон...Вили Лилков е човека бе..Слушайте кво ви пее радиото...Това е Човека!!
  • 26 Защо

    6 2 Отговор
    Поне е високообразован човек а не пожарникар или учителка от русия.всички други са свързани с мафиотски групи.
    За В.Лилков медиите не отварят и думалЗащс ли.

    Коментиран от #44

  • 27 Ха ха ха

    3 4 Отговор
    Смешник
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Боре

    6 2 Отговор
    Подкрепям Ви, при такива калпави съперници, имате шансове! Ваш успех е и успех за гражданите на София! Крайно време е този град да се управлява от експерти и хора с опит, стига с тия юпита и дилетанти!
  • 30 ххммм

    4 6 Отговор
    Изключително противен, долнопробен човек..
  • 31 Спас безделника

    2 1 Отговор
    НАЗДРАВЕ, НАБОРЕ!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Почвай да четеш,

    3 3 Отговор

    До коментар #32 от "Чукча не читатель, чукча писатель":

    Чукча..Виж кво правят хората като четат.
    "През 1973 г. Вили Лилков завършва І ПГ ”Д.Благоев” гр. Видин – физико-математически профил. Приет е във Физически факултет на СУ ”Св.Кл.Охридски” без приемен изпит, като първенец на Подборния кръг на Международната олимпиада по физика....Завършва висшето си образование през 1980 г. със специалност „Инженерна физика“ и специализация „Ядрена физика“....
    И сега преподава в Университет,а ти не щеш да четеш и само пишеш глупости...

    Коментиран от #42

  • 34 Какъв ти е проблемът?

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "На нас софиянци":

    Лилков е на 68 години. Това е точно възраст на опита, за да не губи време в празни ходове като тези, който тепърва ще се учат за сметка на потърпевшите. Има и необходимата енергия, отговорност и компетентност, за да бъде ефективен. Това е напълно достатъчно, за да бъде избран на фона на предлаганите партийни недоразумения.

    Коментиран от #36

  • 35 Във ваксините има живак

    3 2 Отговор
    Това е един от остатъците от СДС.
  • 36 оня с коня

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Какъв ти е проблемът?":

    Такива като тебе НЕ РАЗБИРАТЕ че Лилков и подобните му може да имат Поглед върху нещата в Сф както исъответната компетентност,но въпросът е че Обществото МУ НЯМА ДОВЕРИЕ че ще реши Проблемите не в полза на Обществото,а в Собствена такава!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ОФФ

    1 3 Отговор
    Г-жо вили лилкова, не се напиняйте, няма да ви се получат нещата! :(
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Остап Бендер

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "На нас софиянци":

    Ти не си софиянец. Вили Лилков е човекът ,който може да спаси София. Гласуваме за него.
  • 42 Блазе томува, който си вярва

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "Почвай да четеш,":

    И е специализирал в Дубна, СССР! Ще вземе 2-3 % този "десен" кандидат!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Защото

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Защо":

    Е прост професор и няма пари да си купува медийно време... и няма зад гърба си партия или синдикати.
  • 45 Да бе

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "ТаУмВзе":

    Ти пил ли си някога с него ? Учениците му сега са на добре платена работа ,а не лаладжии ,като теб .
  • 46 Анонимен

    0 0 Отговор
    Сини крадат, а червени не крадат, а днес са капиталисти всички, без значение на цвят, всеки се бори да си уреди живота на тях и децата. Всички крадат, а отдолу тяхните хора отгоре ги подкреят. Примитивен капитализъм е в Бг, нищо общо с западните социални държави.
  • 47 пенко

    0 0 Отговор
    СПОРЕД НАС ---НЕПУКИСТИТЕ ---ЩОМ НЕ Е ОБРАТЕН ---МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА ---НО ОБРАТЕН ЛИ Е --- ИЛИ НЕ !?!?!?!?!?!?!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове