Last news in Fakti

29 Септември, 2023 21:04 2 442 52

Мартин Владимиров: Години наред и много правителства са лъгали хората, че тези централи могат да бъдат запазени

  • мартин владимиров-
  • години-
  • правителства-
  • лъжи-
  • централи

"В момента се повтарят подобни измамни твърдения, че до 2038 г. минният комплекс в „Мини Марица Изток“ и централите могат по някаква форма да съществуват“, коментира енергийният експерт

Мартин Владимиров: Години наред и много правителства са лъгали хората, че тези централи могат да бъдат запазени - 1
Снимка: bTV

"В момента се повтарят подобни измамни твърдения, че до 2038 г. минният комплекс в „Мини Марица Изток“ и централите могат по някаква форма да съществуват“, заяви пред bTV енергийният експерт Мартин Владимиров, който е директор на програма „Енергетика и климат“ в ЦИД.

Той подчерта, че протестът на енергетици, миньори и служители в ТЕЦ-ове е очакван. "Години наред и много правителства са лъгали хората, че тези централи могат да бъдат запазени", категоричен е енергийният експерт.

Според него това не е реалистично, защото тези централи по икономически причини ще затворят, ако не бъдат субсидирани както досега.
„Проблемът е, че тези субсидии ще станат незаконни от 1 януари 2025 г., които са единствената причина изобщо да функционират Маришките централи. Правителството дава празни обещания, вместо да се концентрира, за да реши реалните проблеми на хората в тези региони“, добави Владимиров.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 няма да мирише на липи

    38 6 Отговор
    Ще ликвидиpат един град Ст. Загорa и без това през последното деситилетие маHгycти и cеляндypи от околните села го превзеха, а сега ще го доyбият😬
  • 4 ТаУмВзе

    47 6 Отговор
    Зимата на тъмен студ с бонус глад! То и война да имаше по добре щеше да е. Геноцида си бичи и тва е!
  • 5 ежко

    52 5 Отговор
    Ха,ха...енергиен експерт без грам стаж в енергетиката.Чело,чело и после писало анализи:)
    "Мартин Владимиров е директор на програмата "Енергетика и климат" в Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД)."
    Хайде малко по-сериозно с титилите и названията.
  • 6 ГУМЕН КРАДЕВ

    45 4 Отговор
    България е в това положение благодарение на ей такива " експерти " ( добре , че поне не е станал доктор , с тия знания колко народ щеше да затрие ) . По заповед отвън налагаш зверски цени на въглеродните емисии !
    После казваш - " А-а-а-а , ама те работят на загуба " !!! За едно поне е прав - правителство , което не лъже не е никакво правителство ! Тоя е спонсориран от " Продължаваме измамата " , едно време един велик българин развя на едни като тия едно знаме - " ТЕ ПОГУБИХА БЪЛГАРИЯ " ! Боже , пази ни от политици и експерти !
  • 7 Спецназ

    16 29 Отговор
    ТИЯ димящи комини се бият в гърдите, че ни произвеждат тока, който ПЛАЩАМЕ!!!

    В същото време са били на субсидии до 2025 да вземат по 2-3 хил. заплати, а шефовете по 10-15.

    НЕма да има протести ли??

    Кой бега от парите дето ТИ ГИ ДАВАТ , даже да е на загуба??

    Коментиран от #10, #49

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Алоооо "експерта"

    43 2 Отговор
    Как може в Чехословакия , Полша , Германия и другите държави където базовите им мощности са собствен ресурс а именно въглища да си ги запазят минимум до 40-та година , а тук да не може?Този въпрос някой задава ли го изобщо на такива експерти като този!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Край

    40 2 Отговор
    Е да така е - друг взима решенията в ЕС. Демокрациооооо сбогооооом.
    Началниците са казали, че българите енергетика им не трябва. Затварят 50 % от нея и едновременно с това продаряват реакторите за Беляне на Украйна. Да ви е честито. До няколко години България ще внася ток. И той ще е по три от това дето плащате сега.
  • 12 Край

    32 2 Отговор
    Тоя същия "експерт" кава "Мартин Владимиров: АЕЦ "Белене" не ни трябва. Има свръхпроизводство на ток в региона и няма да има на кого да продаваме"
    Сега ни убеждава че и Мариците са ни излишни. Обяснявам - до сега изнасяхме около 15-20 % от добития ток - след затварянето на Мариците ще внасяме около 30% от нужният ни ток.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ниесмеовце

    5 3 Отговор
    Еизлъгалиса и - нищоново! И коисатарикатите - Шишимагнита, агентБуда, съветскиятвъзпитаникКовачки ився остальнаясволоч!
    И защосавярвали, а и гласувализа подобникръжочници - самобуда беше тримандатаминистърпредседател! Те и т.н. профсъюзисакупени и мангизитесаотишлипри чантаджиите, а за бачкаторите е нищо!
    Дори и Будада бъденамагнитен, ще прависъщото, вижШиши
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Изпързалян

    22 1 Отговор
    Още едно нищожество на амбразурата в защита на унищожаването на енергетиката ни.Въпроса е колко ще вземе от милиардите задето ни лъже и баламосва?
  • 18 Алмодовар

    31 3 Отговор
    Какъв циник! Те могат да бъдат запазени и трябва да бъдат запазени, иначе ще внасяме ток или ще стоим на свещи. Те произвеждат 50% от енергията в страната. Кой казва, че не могат да бъдат запазени? Затвориха 4 реактора на Козлодуй, гръмнаха умишлено ПАВЕЦ Чаира, а сега затваряй тецовете! Кой иска България да няма собствена енергетика и да внася от чужбина? Кой демонтира държавата парче по парче? Да не би наши " партньори и съюзници" да имат пръст в това?

    Коментиран от #42

  • 19 И докато "експерта"

    22 2 Отговор
    в момента му е дадена трибуна да говори лъжи и глупости , 35 процента от електроенергията се произвежда от ТЕЦ , и 45 от АЕЦ при 21 градуса в моя град , или 80 процента базови мощности, при товар на държавата 3700MW .Защо са само 3700 е друг въпрос с елементапен отговор , просто нищо не работи , няма индустрия или заводи казано просто ,която да произвежда продукт с висока добавена стойност.Изводите да си ги прави всеки накъде ни водят тези.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Иво

    10 9 Отговор
    Смеете се на човека , но Боко отдавна е подписал че ще ги затворим 2025г. И нищо не може да се направи.Както казваме в България " късно е либе за китка".

    Коментиран от #32

  • 22 нннн

    20 2 Отговор
    Ми да! Отказваме се от АЕЦ, от Южен поток, от Бургас-Александруполис... Колко му е на нас, наведените, да се откажем и от единствения наш енергоизточник - ТЕЦ-овете...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бай Иван

    28 1 Отговор
    Какъв експерт е тоя мухльо и продажник? Този служител на Сорос и майка си ще продаде, защото е некадърен да си изкарва прехраната по честен начин и ако не са парите на задокеанските му спонсори ще трябва да рови по кофите за смет. Този и такива като него "експерти" ни убеждаваха да затворим 4 реактора на АЕЦ Козлодуй и после да не строим АЕЦ Белене, а сега ни убеждават в неизбежността на затваряне на ТЕЦ-овете! Продъниха ни ушите с предимствата на пазарната икономика, а какво общо имат таксите за т.н. "въглеродни емисии" и преференциални цени за фотоволтаици? Защо тези "специалисти" и "зелени" не искат да се засаждат гори за да се намали въглеродния двуокис, а искат да спрем използването на въглеродни горива? ТА И ЗА ДЕЦАТА ОТ ПЪРВИТЕ КЛАСОВЕ Е ЯСНО, ЧЕ ДЪРВЕТАТА И ДРУГИТЕ РАСТЕНИЯ ПОГЛЪЩАТ ВЪГЛЕРОДНИЯ ДВУОКИС И ОТДЕЛЯТ КИСЛОРОД, КОЙТО НИ Е НУЖЕН НА НАС ХОРАТА И ЖИВОТНИТЕ! В природата има кръговрат и всякакви глупости проповядвани от тези тарикати са с чиста цел , тяхата максимална печалба!
  • 26 Акълзамиг Сидьенков

    20 1 Отговор
    Марто е завършил софийския гейклуб с отличие. Продължаваме поразиите! ПП
  • 27 Карловец

    23 1 Отговор
    И каква енергоемка икономика ще развиваме,когато нямаш собствена енергетика?Хора,вие разбирате ли,че тези глобалистки марионетки ни връщат директно на ниво следосвобожденска България. Умът ми не го побира, защо унищожават държавата, а и хората с нея?
  • 28 А бе експерте,

    13 1 Отговор
    бих ти казал аз какво мисля за такива меко тели като теб,но ще ми скрият коментара!На вас,наведените вектори,които орете земята,послушковците на ес мес и тем подобни,ще ви дойде краят! Само да не е след края на нацията и народа ни!А с такива решения само това ни очаква,мизерия и гибел!
  • 29 Балък

    23 2 Отговор
    Всички знаем откъде идва заповедта - Вашингтон! Гърци и турци не ни затриха с тяхната робия, но от американското робство ще излезем с краката напред.
  • 30 Киркокор

    17 2 Отговор
    Без енергетика минаваме на ниво племе.
  • 31 Хах

    13 4 Отговор
    Кой мислиш че решава дали ще ги има или не бе, муш морок? Ако народът реши да останат, никой не може да ги затвори!
  • 32 договор

    14 1 Отговор

    До коментар #21 от "Иво":

    не би трябвало да означава присъда.Договорите се разтротват, предоговарят..Някой си е взел комисионната за да сключи неизгодни за държавата договори. Тези хора са известни. Чакат си законните последствия за предателството.
  • 33 Азззззззз

    16 1 Отговор
    Тоя пишман експерт да вземе да се гръмне. Веи-тата да не би да не се субсидират? Нали им се изкупува тока на преференциални цени!? Ако тец и аец работят на пълен капацитет, цената ще им е по ниска. Изобщо тоя самозванец за базови мощности дали е чувал? Веи не са и не могат да са базови мощности. Важното е да се лъже безобразно.
  • 34 Яворов

    16 3 Отговор
    За всички, които са си правили някакви илюзии до сега -опомнете се и изтрезнейте! Намираме се под ново, жестоко, перфидно американско робство! Държавата ни буквално я разграждат ден по ден, но систематично и безкомпромисно! Но от нас зависи, дали ще ни има! Важното е да се осъзнае, че имаме мощен и коварен поробител!
  • 35 ТаУмВзе

    10 1 Отговор
    Тия ще ни върнат в Пещерата от умно красивитет!
  • 36 Соросоида путин

    2 15 Отговор
    Соросоидите пионки на руската диктатура ,искат пак да харизваме милиарди на раша
  • 37 Роки

    6 1 Отговор
    Един експерт трябва да се развива в избраната си насока,а не да се изказва кое законно,кое не е, тези закони се накланят когато се повлияят от общественото мнение,а не от акъла на експерта, просто не му е работата тук, да даде работа и прехрана на масите хора, щом му разбира главата,а не да се опитва да казва на хората, че ще дойде време да се студува и мизерува и държавата не бива нищо да стори,а да върви срещу интереса си
  • 38 Златен скункс

    12 1 Отговор
    Глупавите германци си отвориха въглищните централи,а ние ще ги затваряне.Е.а ти и учените глави-на трима сложете един прост да им дава акъл и тогава България ще тръгне напред.В армията генералите повече от редниците, в университетите професорите повече от студентите, в училищата учителите повече от учениците в час,240 толупа се скатават повече от м,ан,глите от борсата, които метат улиците. Здравей България.
  • 39 Сттт

    11 3 Отговор
    Това недоразумение дали не е от кръвосмешение - толкова крива глава не съм виждал :)
  • 40 ВКК

    7 2 Отговор
    Ами ако не сме абсолютни д..едавци, защо трябва да закриваме нещо работещо за кефа на някого си, това не мога да проумея?! За 60 год.лигнитни въглища, защо да се съобразяваме толкова безмълвно с ЕС?
  • 41 Мамул

    12 2 Отговор
    Зелената сделка е измама в ущърб на производството. Целта е ДЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ.
  • 42 Роки

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Алмодовар":

    Партньори и съюзници гледат по деликатен начин да ни накарат да се мразим със всички, после ни връзват за гушите и ни доказват колко сме били будали навремето, когато трябвало друго да сме решили ... и така до дъното, във всяко отношение сме така,за енергетиката също важи
  • 43 Златен скункс

    4 1 Отговор
    Спецназа на подмяната така се е запенил,че не е успял да си смени памперса и така вонииииии,пази боже от такова състояние.
  • 44 равносметката е :

    6 1 Отговор
    Повече от ясно е че нашите западни "партньори " искат да ни върнат в каменната ера . Повече от ясно е че искат да ни унищжат а не е просто за пари .
  • 45 Годжи

    4 1 Отговор
    Сега разбирам Кисинджър, който каза, че след победата в Студената война, техен най-голям враг е православието. На мерник три сме!
  • 46 царя е гол

    5 3 Отговор
    рядко се съгласявам с Мартин Владимиров, но този път е напълно прав. Ако не са държавните субсидии, то Мариците отдавна да са фалирали и затворили по естествен път.
    Проблема не е в протеста на тези дето са били лъгани, а в отговорността на лъжците. За пореден път гледаме цирка на ББ - сега са готови и 36 заплати ще им раздават, а и предприятие ще им спретват - хвърлят им прах в очите, та да се кротне народа, а те да си вземат паричките от ЕС.
    Да бяха мислили стратегически за развитието на райноните след затваряне на мините. Но, кой политик мисли дългосточно! За тях е важно да си направят далаверката докато са на власт, а хората кучета ги яли.
    Обаче и миньорите също не са света вода. Знаят, че ги баламосваха години наред, но си траяха с надеждата баламосването да продължи.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Имам един простичък въпрос

    5 1 Отговор
    Няма да коментирам останалите аспекти от затварянето на въглищните централи. Не затова, че не са важни.
    Имам този въпрос. С какво ще се заменят 50-60% от базовите мощности които осигуряват въглищните централи днес?
    И още едно въпросче да ме прощавате. С какво ще зареждате електромобилите когато няма да имат друга алтернатива след 10г.
    А енергетиката/в частност електроенергетиката/ не е ли част от националната сигурност?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 4874

    1 0 Отговор
    Аз ако съм на мястото на старозагорци всички старозагорци би трябвало да блокират всички магистрали около Стара Загора защо и да не затворят границата с Турция и Гърция
    Не трябва да протестират само енергетиците които работят там а целия град Стара Загора и околните градове трябва да протестират защото това се отнася над 100 000 работника ще отидат на улицата
    И като причислим техните семейства ще се утрои
    Спомняте ли се преди години как свалиха хората Бойко Борисов точно по такива проблеми защото хората вече изнемогваха и не можеха да си плащат сметките сега мисля че дойде отново времето хората да излязат на улиците
    Спомнете си Как за едно 15-годишно полицията отиде в дома му да го арестува защото е организирал протести в интернет пространството защото е бил недоволен че сметките са високи това го показаха по телевизията
    Вече българинът трябва да се събуди наистина защото вече е не търпимо
    Сега ако не протестират гражданите на България кога трябва да протестират не знам сега е моментът да защитим себе си и държавата
    Тези от правителство въобще не ги интересува те имат пари за 10 поколения напред
    И като виждам по телевизията тези социологически проучвания за избирателния вот на българина
    Ми става ясно че всичко е нагласено
    Лично аз не познавам човек който е съгласен с тези партии които командват държавата всички са против тях а как излиза че те са на първите места в избирателните социологически проучвания всичко е измама време е да ги премахнем з
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол