Last news in Fakti

30 Септември, 2023 09:12 52 395 107

Малко преди да сдаде поста, Фандъкова разреши строителство на 4 сгради с по 15 етажа на територията на завод "Витоша"

  • ново строителство-
  • столична община

Планира се изграждането на 547 апартамента, от които 219 ще са едноспални, 254-двуспални, 62- триспални, а 12 ще са луксозни триспални и пентхауси

Малко преди да сдаде поста, Фандъкова разреши строителство на 4 сгради с по 15 етажа на територията на завод "Витоша" - 1

Един много дискусионен проект за застрояване на вече и без това сериозно застроена част на София набира все повече скорост, съобщи "Сега".

Главният архитект на столицата Здравко Здравков е издал виза за проектиране на няколко много високи сгради в парцела на бившия завод "Витоша" на бул. "Черни връх" №47 между кв. "Лозенец" и кв. "Хладилника". За плановете съществуващите два корпуса да се свържат и до тях да се построят и нови здания с по над 15 етажа "Сега" писа през лятото, когато инвестиционното намерение бе внесено в Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Визата на Здравков вече е публикувана на страницата на Направление "Архитектура и градоустройство". Тя предвижда в парцела, който е с големина около 31 дка, да се проектират 4 нови сгради, които ще са с кота корниз 50 метра. Една от тях ще е изцяло жилищна, а останалите ще са със смесено предназначение.

Здравков отбелязва, че в последваща фаза на инвестиционното проектиране следва да се спазят направените изводи и препоръки от транспортния анализ на подробния устройствен план на мястото, приет от Общинския експертен съвет по устройство на територията на 20 февруари т.г. Самият устройствен план е одобрен от Здравков на 25 май т.г.

Уведомлението за инвестиционно намерение бе внесено в РИОСВ-София от строителната компания "Артстрой 1 инвестмънт" ЕООД, която има и още изградени обекти в София, както и във Варна. Във визата за проектиране като възложители са отбелязани компаниите "Биг Билд" ЕАД и "Джи Би Ай" ЕООД. Преди дни Фейсбук страница "Деволюция" публикува визуализации на бъдещото застрояване на територията на завод "Витоша". Те са направени през 2020 г. от архитектурно бюро по задание от "Артстрой 1 инвестмънт" .

Обявените намерения на инвеститора са общата разгъна застроена площ на надземното застрояване в парцела да е 107 000 кв. м, а на подземното - 62 000 кв. м. Планира се изграждането на 547 апартамента, от които 219 ще са едноспални, 254- двуспални, 62- триспални, а 12 ще са луксозни триспални и пентхауси.

Проектът, представен в РИОСВ, предвижда двата съществуващи корпуса на завод "Витоша" да се запазят и да продължат да съществуват като офис сгради. "Завод "Витоша" е проектиран в края на 60-те г. на миналия век, а строителството е завършено през 1973 г. Съществуващите сгради условно се състоят от две високи тела - Вълнен корпус от север и Памучен корпус от юг, които са обединени от различни тела на 2 етажа. Сградата на вълнения корпус е 5-етажна, а сградата на памучния корпус е 6-етажна. Конструкцията е в добро техническо състояние", поясняват от строителната компания.

Ниските свързващи сгради между двата съществуващи корпуса ще бъдат премахнати. "На тяхно място, както и на останалата част от имота, ще бъдат построени няколко нови секции, свързани помежду си в една обща сградна структура. Под новата сграда е предвиден подземен паркинг на 3 нива. В средата на имота ще бъде организирано градско парково пространство с отворен достъп и за граждани, които не живеят в комплекса", пише още в поясненията.

Въпреки че жителите на София често недоволстват и дори излизат на протести срещу неспиращото уплътняване на кварталите им с нови кооперации и офис сгради, предприемачите твърдят, че вече изградените комплекси могат да поемат и още блокове, а Столична община най-често подкрепя това с разрешения за строеж.

Неотдавна Националната асоциация на строителните предприемачи изчисли, че панелните комплекси са с най-голям потенциал за още строителство, тъй като по времето на социализма те са строени с големи празни пространства в тях. Като втора цел бяха посочени териториите на бивши индустриални зони или т.нар. научно-производствени зони (НПЗ).


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    118 2 Отговор
    СлучаЕност може би.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тото

    218 5 Отговор
    Това е ГЕРБ - корупция,лъжи,измами, злоупотреби,кражби!!!!!! Наглост и безчестие до последният си дъх!!!!!

    Коментиран от #7, #15

  • 4 Нах

    145 4 Отговор
    Много тъжно,Асенчо пусна сълза,новите ще са с няколко комисионни по-малко.Ама разбирам я жената иска да захлеби запоследно.
  • 5 Софиянски

    101 6 Отговор
    Здравков мишока масонски е от плиевен, къде е виждал високи сгради - иска му се, нормално е

    Коментиран от #83

  • 6 Тото 1 и Тото 2

    162 5 Отговор
    В колко от тези сгради , Данчето ще има лични жилища ? И в колко , за нейната ШАЙКА , която носи име ГЕРБ ? Как пък ли ми хрумна това нещо , тя и те не са таквиз хора ! Нали ?
  • 7 Хаххаа

    87 44 Отговор

    До коментар #3 от "Тото":

    Те щото ПП -ДБ са светци.Като гледам какви ги вършат почвам да се замислям дали при Бойко не бяхме по добре или няма да сме по добре при копейките .Че тия нещо много гладни ми идват и много станаха на клона.

    Коментиран от #16, #28, #68, #96, #97

  • 8 Еми ДА!

    112 5 Отговор
    Педагожката е гушнала за последно(не букета де...)...

    Коментиран от #98

  • 9 Помощ 112

    131 7 Отговор
    Докато не се прекрати съществуването на Бойко и ГЕРБ, няма да се оправят нещата. Цитирам мафиотските групировки в БГ по хронологичен ред: Мултигруп, ВИС-2, СИК, Вай Холдинг, ТИМ, ГЕРБ

    Коментиран от #17, #21, #99

  • 10 Кой ще живее

    88 2 Отговор
    В този мравуняк? Тези бройлери, които ще са по схемата на 15-минутните градове?
  • 11 ВЪПРОС

    87 3 Отговор
    Дали кака Данче все още смята бат Бойко за свой единствен и неотменим бог ?

    Коментиран от #25

  • 12 любител

    107 6 Отговор
    ето това са герберите подли нагли и крадът до последно.
  • 13 Пийпинг ТОМ

    85 4 Отговор
    И какво ще стане сега с Фандъчката ? Същото като с Фидосова , Цецка Цачева , Цвета Караянчева , Румяна Желева .............забравени и в забвение , използвани от Тиквата и захвърлени , щом вече не МУ трябват !

    Коментиран от #22, #91

  • 14 даскалката

    94 2 Отговор
    много ясно, преди избори се краде като за последно. това си е бг патент... софия се препълни с хора и продължава,,, вижте само телевизиите БТВто, Нова, БнТто, всичките младежи дошли от провинцията
  • 15 тъй де

    87 12 Отговор

    До коментар #3 от "Тото":

    Нали ПП-ДБ обещаха да ги изчегъртат, ама им станаха ортаци и тази дума беше забравена. Просто не знам кой ще гласува за тях на местните избори и какви надежди за промяна ще има.

    Коментиран от #29

  • 16 Помощ 112

    5 28 Отговор

    До коментар #7 от "Хаххаа":

    Само ти така си мислиш защото ти нищо не правиш и нямаш в живота си и вероятно по далеч от квартала ти не си излизал.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Дреме

    77 2 Отговор
    ѝ на селянката за София , само грабежи и унищожение на облика на столицата от нея !
  • 19 ПЪГУОШ

    65 3 Отговор
    Какво разбираш под това да се ПРЕ.КРАТИ СЪЩЕСТВ.УВАНЕТО на БО.ЙКО и ГЕРБ ? Физически ли ? Звучи примамливо. Особено след завършека на подобни екземпляри като брат Галев , Къро , Трактора ! ! ! Последователността води ЛОГИЧНО към човек с прякори ТИ.КВА , МУ.ТРА , БУ.ДА ...........НАЛИ ?
  • 20 Зайо Байо

    23 25 Отговор
    Дали не е време бат Бойче пак да стане кмет на Софето ? Поне , за да завърши първия си мандат , от който избяга !
  • 21 И накрая

    27 3 Отговор

    До коментар #9 от "Помощ 112":

    Коалиционните партньори от ппдб/дпс
  • 22 Ами всъщност

    61 1 Отговор

    До коментар #13 от "Пийпинг ТОМ":

    Захвърлени, но забогатели по време на многогодишната си "служба"...........не е като да си само захвърлен! Между другото, за "захвърлените" така е по-добре щото вече няма да са в центъра на събитията и тихо и кротко ще си харчат заграбените милиони без някой да се сеща за тях..........но дори прокуратурата и съда услужливо да не се сетят за тях, надявам се БОГ да им въздаде заслужено правосъдие от което няма отърване! АМИН.

    Коментиран от #27

  • 23 Петер Брьогел

    64 2 Отговор
    На тези 4 сгради трябва да им дадат имена - Лешничката , Тиквата , Шайката , Тулупа ! Да напомнят на хората за...........

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 тц тц

    39 3 Отговор

    До коментар #11 от "ВЪПРОС":

    Вече не, сменена е от Кирчо:) Само дето Кирето се кланя на два бога - Бойко и Пеевски:)
  • 26 Българин

    51 2 Отговор

    До коментар #23 от "Петер Брьогел":

    По добре три сгради да са комплекс "Сглобката", а четвъртата "Изпрания Бойко".
  • 27 доктор ОХ боли

    33 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ами всъщност":

    Дано....и то по-скоро ! За да могат обикновените хора да вярват в божието наказание , защото те вече не вярват на нашето правосъдие !

    Коментиран от #100

  • 28 Тото

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хаххаа":

    Разбира се че са същите !!!!!!
  • 29 Тото

    35 6 Отговор

    До коментар #15 от "тъй де":

    😂тези ПП са такива бездарници че и за крадци не стават!!!!
  • 30 УжасТ

    52 6 Отговор
    4 сгради с по 15 етажа!!!
    Май забравихте, че преди да сдаде поста миналата година Киро взе нови 11 милиарда външен дълг, които изчезнаха за три дни!
  • 31 Даскалицата по руски език -

    38 2 Отговор
    много употребена и захвърлена като...

    Коментиран от #101

  • 32 Дефекация

    33 3 Отговор
    Разрешение за строеж дава Здравков, а вие журналистите правите Св.ирки
  • 33 Дефекация

    17 2 Отговор
    Факт.и
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гост

    49 1 Отговор
    Тая неприятна и жалка жена трябва да влезе в затвора за същият период, в който е била кметица

    Коментиран от #87

  • 36 Спас безделника - Ще ми дишате, а?

    67 3 Отговор
    КОЛЕГИ, ЕТО ИСТИНАТА ! ЗАВОД " ВИТОША" БЕ ПРИВАТИЗИРАН ОТ КОСТОВ И ХАРИЗАН НА ФОНДАЦИЯТА НА ЖЕНА МУ ЗА СУМАТА 130000$ - КОЛКОТО 1 АПАРТАМЕНТ, А САМО ПАРНАТА ЦЕНТРАЛА СТРУВАШЕ 500000$!! КОСТОВ ПРЕХВЪРЛИ ЗАВОДА НА ФОНДАЦИЯ, ЗА ДА НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ, НО ТОВА НЕ ПОПРЕЧИ ОТДЕЛНИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ ДА СЕ ДАДАТ ПОД НАЕМ НА РАЗНИ ФИРМИ! ПОДОБНО НА "СИФИЯЛЕНД" СРОКЪТ ИЗТЕЧЕ И СЕГА СЕМЕЙСТВО КОСТОВИ СТАНА ГОРД ПРИТЕЖАТЕЛ НА БЕЗЦЕНЕН ИМОТ ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ $. ТЯХНАТА ПАРТИЯ ДСБ (ОСНОВНА ЧАСТ ОТ ДБ) БАВНО И УПОРИТО ПРОКАРВАШЕ В ОБЩИНАТА ТОЗИ ЧАСТЕН ПРОЕКТ И НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ, АКО МАЛКИЯТ АТАНАС АТАНАСОВ ПОЛУЧИ ЗА НАГРАДА ОГРОМЕН АПАРТАМЕНТ. НО ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ФАНДЪКОВА: КОЛКО СЪЛЗИ ИЗПЛАКА ЗА МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ, ЗА ЗЕЛЕНИТЕ ДРЪВЧЕТА, ЗА МАЛКИТЕ БОЛНИ ДЕЧИЦА, КОИТО НЕ МОГАТ ДА ДИШАТ ВИТОШКИ ВЪЗДУХ! ДО НЕЙНОТО ИДВАНЕ НА ВЛАСТ БЕШЕ ЗАБРАНЕНО ДА СЕ СТРОЯТ ПО ВИСОКИ ОТ 4 ЕТАЖА СГРАДИВ "КРЪСТОВА ВАДА", ОКОЛО ДРАГАЛЕВСКО ШОСЕ И ПАРКА! ОГЛЕДАЙТЕ СЕ КАКВО ОСТАВЯ - КАТО КАПАК ОНЯ 30 ЕТАЖЕН КОЛ НА "ЗЛАТЕН РОГ"! ПОЕТЪТ БЕШЕ КАЗАЛ: "НЕ БОЙТЕ СЕ ДЕЦА ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН"? ОЧЕВИДНО СТАВА ВЪПРОС ЗА ДЕЦАТА НА ФАНДЪКОВА, ЗДРАВКОВ, КОСТОВ, АТАНАСОВ, БОРОСОВ... ЗА ДОБРИ И ПОСЛУШНИ ДЕЦА!

    Коментиран от #43, #47, #57

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Зарко

    9 37 Отговор
    Не виждам проблем!
    Имаш имот, в който по закон имаш право да построиш нещо с определени параметри. Искаш виза за проектиране, която никой не може да ти откаже!!! Ако го направи на инат или под въздействието на недоволни граждани, отива на съд... и си плаща за ината. Въпросът е да се строи качествено и законно.
    И на мен и на много други като мен не ни харесват панелките, но не излизаме да протестираме срещу собствениците им!

    Коментиран от #42, #44, #63, #73, #102

  • 39 Фънди е щедра

    41 4 Отговор
    чекмеджетата пълни. София африканско гето, селянетата купуват на зелено, сичко точно.
  • 40 Софиянци пак

    22 2 Отговор
    гласувайте за сглобката.

    Коментиран от #103

  • 41 Мдаа

    45 2 Отговор
    Селяндурите натиснаха яко и факта е налице. Няма да се построи завод, къде хората да имат работа, а виждаме поредната глупост. После следват протести, че няма детски градини, кални улици и т.н.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Енгелс

    26 6 Отговор

    До коментар #36 от "Спас безделника - Ще ми дишате, а?":

    При капитализма е така.
  • 44 Наблюдател

    33 0 Отговор

    До коментар #38 от "Зарко":

    Да бе, то всичко е по " ЗАКОН"? Желю Желев премахна софийското жителство. Селяните масово продадоха имотите си на село и пристигнаха в София да живеят.Част от тях БОГАТИ СЕЛЯНИ с многото пари от продадени селски имоти станаха крупни инвеститори в столицата. Основно строителни босове...
  • 45 българка

    30 1 Отговор
    Госпожа Фандъкова е изкупителна жертва за Бойко Борисов! Но не е била вързана за кметския стол, нали ??? Ако имаше достойнство и смелост, трябваше да се откаже отдавна! А ако не притежава тези качества, какво е нейното оправдание да узорпира кметския стол?
  • 46 Гоглогани

    17 1 Отговор
    Ой ой ой.. , Парички - Милички...
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Мнение

    28 1 Отговор
    Първо кмета е на Герб. Второ Герб управляват заедно с. Пп-ДБ. Трето фандъковаразщаза играта на София. Това е най-мръсната разбита и тъмна столица в Европа. Разходете се до една Македония или даже Белград и ще се убедите сами.
  • 49 Трезвомислещ

    24 0 Отговор
    Като змиите - най-опасни са като си отиват.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Ганчо

    24 1 Отговор
    Корупция до последно от самоковската леля, маша на ББ
  • 53 ооо

    30 1 Отговор
    над 500 едноспални и двуспални апартамента в няколко сгради само.... защо продължава това малоумие? тия архитекти от общината кога ще се събудят ? да вземат за пример строителството преди 89г ако им трябва акъл... тогава гарсониерите бяха по-малко от 20% от жилищата и бяха по-големи от някои сега двустайни! Строяха се предимно тристайни апартаменти и в това има както много смисъл, така и полза след време.
    Не стана ли ясно на всички, че хората масово се изнервят и психясват от тяснотията в едностайните и двустайните, в които нормално семейство няма как да живее добре? Отделно стандарта трябва да е такъв, че задължително към всеки апартамент трябва да има по 2 места за паркиране! Докато не стане това реалност ще гледаме всеки ден бой за паркоместа, утрепани от изнервени и т.н.

    Коментиран от #62

  • 54 ККК

    16 0 Отговор
    Така така, последния удар,!
  • 55 Ами да

    23 0 Отговор
    Крадените пари напират да бъдат изпрани! Няма ограничения за тях!
  • 56 Иван костов

    23 0 Отговор
    и на оня свят ще проклинаме и псуваме тия проклети алчни и крадливи герберасти.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Нешънъл Джеографикс

    19 0 Отговор
    Змията хапе най силно преди края си

    Коментиран от #88

  • 60 Тцтцтц

    20 1 Отговор
    Здравков са го натиснали, човекът се уплашил и логично е дал разрешение за строеж. Маса селяни сле като построят блоковете ще дойдат да живеят в София. Половин България се пресели да живее в столицата.

    Коментиран от #61

  • 61 Тцтцтц

    6 2 Отговор

    До коментар #60 от "Тцтцтц":

    Поправка: Да се чете след.
  • 62 Тцтцтц

    14 8 Отговор

    До коментар #53 от "ооо":

    Никакви паркоместа. Те трябва да бъдат забранени. Движението на частни автомобили в столицата трябва да се забрани.. Има съвременен и бърз градски транспорт. София вече се задушава от пушеците на колите, повечето от тях таратайки.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Санди

    15 0 Отговор
    Какъв късмет извадих, че не живея близо до това гето.
  • 65 Чичо Дядко

    15 0 Отговор
    "В средата на имота ще бъде организирано градско парково пространство с отворен достъп и за граждани, които не живеят в комплекса", пише още в поясненията."
    Е това е голям смях. А дано, ама на дали. Не, че ще ходя там да им гледам пре задоволените им задници, ама не го вярвам.
  • 66 Василева

    24 2 Отговор
    Съвсем скоро София ще приюти цяла България и всички прииждащи ще ревнат за детски градини, училища, паркинги и за всичко, което решат, че им се полага. А въздухът ще става все "по-чист", защото още повече коли ще докарат новодомците. А за Пентхаус тъй наречените на английски луксозни апартаменти на върха на сградите вече са се абонирали новоизлюпените политици, които като дойдат в София никак не им се връща по села и паланки. Реалността за жалост е гротескна.

    Коментиран от #70

  • 67 Само от тази комисионна

    17 0 Отговор
    може да кара пенсия до 200години!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Гост

    16 1 Отговор

    До коментар #66 от "Василева":

    София е пренаселена и всяка година се реве от недостигът на детски градини.
  • 71 След мен и потоп

    9 0 Отговор
    Сладуранка! Цецо , Цецка и подобни са първите "купувачи" !
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 единен

    12 2 Отговор
    Корупционна сделка.Едно некадърно и корупционно управление си отива и за довиждане гледа да се налапа.Презастрояване със много пустеещи жилища и офиси ,а всяка година 10000 места недостигат във детските градини..Прокуратурата спи.

    Коментиран от #77, #79, #80

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Наблюдател

    10 3 Отговор

    До коментар #74 от "единен":

    Детските градини недостигът им не е виновна г-жа Фандъкова. Несправедливо е за тях тя да бъде обвинявана. 1. Вина за липсата на градини носят главно Костов и Софиянски, които приватизационно харизаха соц.градините на свои хора, нарекли се бизнесмени. 2. Както нече писах, селянията се преселили масово в столицата и места в градините няма. За това пък има частни градини, които са за тези цели.

    Коментиран от #78

  • 78 Наблюдател

    4 0 Отговор

    До коментар #77 от "Наблюдател":

    Поправка: Да се чете Както вече
  • 79 Наблюдател

    10 1 Отговор

    До коментар #74 от "единен":

    Апропо Прокурата не спи. Тя нищо не може да направи, защото още на времето по Закона за приватизацията, сградите на детските градини бяха включени в процеса на така нареченото "раздържавяване"и всичко приключи. Ся що нямало градини. Ами няма да има, то е ясно защо?
  • 80 Наблюдател

    7 1 Отговор

    До коментар #74 от "единен":

    Апропо, накрая за липсата на градини, няма да питате Фандъкова. Ще питате Костов и Софиянски, нека те ви обяснят. Не двамцата да ми стоят в сянка и друг да бъде набеждаван и да обира калая.
  • 81 Много смешно

    10 1 Отговор
    Самото име общински експертен съвет ме кара да се заливам от смях през сълзи. Тези велики експерти съсипаха София и я направиха град без облик и градоустройствен план, със строителство кой където и както му скимне, стига да си плати достатъчно на когото трябва, за да му разреши.

    Коментиран от #82

  • 82 Енгелс

    9 0 Отговор

    До коментар #81 от "Много смешно":

    При капитализма е така. Пари и интереси!
  • 83 Здравков

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Софиянски":

    Ами ти бе? С Иван Костов приватизирахте детските градини на времето и ся младите семейства ревЪт. Местата в детските градини не достигат.
  • 84 Някой

    8 0 Отговор
    Населението на България намалява,а продължават да строят жилищни сгради. Кой ще живее в тях ?

    Коментиран от #92

  • 85 Така

    9 0 Отговор
    Като за последно рушветче за бонус преди напускането й.
  • 86 Кой е Реалния собственик на бившия

    8 1 Отговор
    Завод Витоша??? Изнесените пари се завръщат като Инвестиции, Пералната работи!? Са 10 000лв или долари пишеш в Банка и на митница, от къде са ти парите, но за 100 милиона няма проблем Те са Инвестиция???? Крадените, пари се връщат и Изпират, за товае тоя зор и за Еврото!!

    Коментиран от #93

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Анна

    3 0 Отговор
    И 10 етажа са много.Ще се чудим после,ще издържат ли при земетресения ...Какви ли икономии от материала за строителство ще направят и до 2 г.стените ще бъдат напукани и без земетресения от 3та степен.
  • 90 Фандък

    4 0 Отговор
    Тази жена презастрои София така че никога повече няма да бъде удобно и уютно за живеене както и за шофиране... Сградите са буквално на по няколко метра една от друга ако не са на калкан! Жалко и не професионално управление на столицата в рамките на три мандата ликвидира спокойствието и комфорта в града завинаги!!!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Някоя

    6 0 Отговор

    До коментар #84 от "Някой":

    Не се кахъри. Ще живеят селяните. Те продължават на талази да напират към столицата. Селата все по вече опустяват.

    Коментиран от #104

  • 93 Някой

    6 1 Отговор

    До коментар #86 от "Кой е Реалния собственик на бившия":

    За завод Витоша, ще питаш Иван Костов и жена му. Те ще ти обяснят.
  • 94 Факти

    3 0 Отговор
    Всеки си гледа своя интерес.. Тия "строителните" предприемачи са като къърлежи...
  • 95 Бунтата

    4 1 Отговор
    ТИПИЧНО ЗА герб,ПРЕДИ ДА ЗДАДАТ ПОСТА ОКДВАТ КАКВОТО МОЖЕ И КОЛКО МОЖЕ!!!!
    БАНКЯНСКИЯ Б О К Л У К,ТРЯБВА ДА БЪДЕ Р А С Т Р Е Л Я Н!!!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Това инкогнито анкета ли е?

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хаххаа":

    Поста ти имам в предвид! Ако да, то да ти отговоря чрез степенуване: копейките - 10х НЕ; гербавите - 5х НЕ; ПП - 1х НЕ! Надявам се и други да гласуват. Аз лично карах на принципа елиминация на най-голямото зло, към по-малкото зло!
  • 98 Педагожката я дава ама точно по

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Еми ДА!":

    рашистански стил. Омазване като за последно! Често питам пловдивчани КАК допуснахме Тотев, Зико и онази с изрусената тиква бившата областна, да се намесват в развитието на града!? Сега да питам софиянци: как допуснахте толкова години фъндък да се развява в града ви?
  • 99 Ами в Пловдив върви слух за

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Помощ 112":

    МНОГО дебелата връзка между кметЯ спортист-снажний зико и ракийка пещера. Та, за толкова дебели връзки се говори, че не се знае дали и тези да не бъдат добавени в твоя списък.
  • 100 ЧеКалова

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "доктор ОХ боли":

    Че защо да НЕ вярвате в нашето правосъдие? Какво му има на правосъдието? Я, какви съдии си имаме: справедливи, неподкупни, в схеми не се забъркват, с вързани очи даже вярно отсъждат! Не бъдете нагли и неблагодарни гьонсурати!
  • 101 Захвърлена, захвърлена...

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Даскалицата по руски език -":

    АМА намаза тя дебело филията!
  • 102 Проблем ИМА, но той е със

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Зарко":

    Закон за Устройство на Територията! Тогава: имаш си поземлен имот, вадиш скица, мица. Ноооо като стигнеш до мастодонта в мечтите си, ако ЗУТ беше закон от класа, мастодонт нямаше да можеш реализира!!! Не ми опявай КАК всеки, успял да се докопа до поземлен имот на добро място, ИМА право да строи до стратосферата!!! Ако сме народ и се вдигнем за генерална смяна на лобисткия ЗУТ, такива като теб ще стигнат до 2-3 етажа само!!! И няма да хвърчат из облаците. А такива като нас нямаше да имат усещането, че живеят в най-грозните гета на света, натъпкани като сардели, като да сме в някоя азиатска държава сякаш!
  • 103 Остави сглобката!

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "Софиянци пак":

    На местно ниво пп нямат структури => Разрешителните за мастодонти или за град в града, се дава от герберите, защото в София герб царува до момента!!! ПП в общинската власт е аут и няма думата за нищо. Тези блокове са дело на герб - местна власт. Не разсейвай хората с обобщения! Нека отсъждаме строго, но безпристрастно! В случая с тези фъндъшки блокове в края на мандата, виновни е местната власт, която към момента на разрешителните, е герберастката власт!
  • 104 И за сметка на това пък,

    1 1 Отговор

    До коментар #92 от "Някоя":

    градовете заприличаха на гета.

    Коментиран от #105

  • 105 Някоя

    3 0 Отговор

    До коментар #104 от "И за сметка на това пък,":

    Прав си, никой не отрича това. И как няма да заприличат на гета, при такъв натиск на селянията да живее в големите градове. Постоянен наплив на селяни към столицата, това вече го писах.Селата бавно, но сигурно опустяват. Селянинът вече станал гражданин. София вече не се диша, задушава се от селяния.
  • 106 И в Кр. вада

    3 0 Отговор
    без канали яко разрешителни за строеж. Как става тая работа .,…..

    Коментиран от #107

  • 107 Някоя

    3 0 Отговор

    До коментар #106 от "И в Кр. вада":

    Става срещу много пари.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове