Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 11:43 1 608 24

Георги Киряков: Не виждам причина това правителство да съществува, освен битката срещу служебните кабинети и срещу Радев

  • георги киряков-
  • причина-
  • правителство-
  • битка-
  • служебни кабинети-
  • президент

„Има ясни ангажименти, поети при включването ни в ЕС. За толкова време не се направи нищо, за да се предостави алтернатива за цял един регион. Ако държавата е решила, трябва да има ясен начин какво ще се развива в този регион. Просто да се предложат едни пари, е обидно – хората искат да работят и да си хранят семействата”, каза и политологът Татяна Буруджиева

Георги Киряков: Не виждам причина това правителство да съществува, освен битката срещу служебните кабинети и срещу Радев - 1
Снимка: NovaNews

Старозагорският регион е замърсен заради нежеланието на държавата и на съответните фирми, които оперират на тези местаq да го приведат в някакви европейски норми. В Гълъбово редовно има протести заради мръсния въздух. Хората там са едни от най-болните в страната, но искат да си задържат тази работа и да останат там... Не виждам причина това правителство да съществува, освен битката срещу служебните кабинети и срещу президента Румен Радев”. Това заяви политологът Георги Киряков в предаването „Твоят ден” по Nova News по повод протестите на енергетиците срещу тенденцията за закриване на въглищните централи.

Според политолога Татяна Буруджиева още от дебата и референдума за АЕЦ „Белене”, беше ясно, че през 2020 г. трябва да има промени. „Има ясни ангажименти, поети при включването ни в ЕС. За толкова време не се направи нищо, за да се предостави алтернатива за цял един регион. Ако държавата е решила, трябва да има ясен начин какво ще се развива в този регион. Просто да се предложат едни пари, е обидно – хората искат да работят и да си хранят семействата”, каза Буруджиева.
За управляващата коалиция тя каза: „Не само, че не искат да се разберат, за да изглежда, че са временна сглобка, а и не казват какви политики ще правят заедно. Когато правиш политики заедно, няма как да не си коалиция.”.

Социологът Кольо Колев беше по-директен. „Животът на всеки е със затихващи функции, но никой не бърза да го затихне, а всеки гледа да го удължи. Всеки протест се отразява на политическата обстановка”, обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    1 3 Отговор
    а те по някои въпроси се провокират . Смарт очилата са страшни .
  • 2 провинциалист

    6 1 Отговор
    Големият брат вижда достатъчно други причини, Геца, недей да се кахъриш по въпроса.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния Софиянец

    17 3 Отговор
    Докато се бият за кокала, народа изчезна.
  • 5 !!!?

    15 17 Отговор
    Не виждам причина защо президентската институция да съществува...освен да служи на Деси за туристическа агенция !!!?

  • 6 Майора

    12 5 Отговор
    А вие коментаторите защо съществувате? И вие се превърнахте в защитници на тези които управляват или са в опозиция! Много ясно е казано какво ще се прави във връзка с Плана и който и да управлява трябва да се съобразява с него? Не може всеки който е недоволен да излиза на улицата и тя да командва !А нима всичко категории от хора са доволни!

    Коментиран от #23

  • 7 Ханку брат

    8 7 Отговор
    Не ги разбирам много от политолозите! Все не им харесва ту тоя, ту оня, ту това правителство, ту онова! Ми като сте толкова кадърни съберете двадесетина ваши колеги, направете правителство и управлявайте! Ще видите колко е хубаво отвсякъде да ви атакуват и да ви искат оставката. И на всичкото отгоре само да ви критикуват по студията.
  • 8 Юлиян

    13 8 Отговор
    оставка
  • 9 гейги

    1 5 Отговор
    киртакоф
  • 10 Много просто

    15 5 Отговор
    ОСТАВКА!
  • 11 Инж

    2 6 Отговор
    Ами основна причина е, че Бг е парламентарна република и се нуждае от работещи Парламент и Правителство. А ако Избирателят не желае да го управлява коалиция, да гласува така, щото една политическа сила да има повече от 120 депутати.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Истини

    1 0 Отговор
    През края на 60те имаше курсове за козметици и машинописки. Така, че още догава въздуха в Зарата, или Стара Загора бе замърсен го казваше младото момиче работейки в Завода за тор. Това ми е останало в съзнанието тор. Дано не греша. Много години са минали от тогава.

    Коментиран от #21

  • 14 ........

    11 3 Отговор
    Съществува,за да може посолствоТО да командва.Взимат решения,които са против българския народ.Заради тях ще консумираме стоки от регион,в който са гръмнали снаряди с обеден уран и ще стоим на тъмно заради високи сметки на ток.Камилата Харис ше е доволна.
  • 15 1020

    8 2 Отговор
    Това правителство е инсталирано, за да провежда чужди политики!!! В замяна е оставено да гепи каквото и откъдето може. Никой не се интересува от българския народ. Досега викахме неволята, сега е време да се погрижим сами за себе си.
  • 16 "Всеки протест се отразявал

    7 1 Отговор
    на политическата обстановка"казва Кольо Колев. А някой замислял ли се е как тези непрекъснати протести се отразяват на живота и здравето на протестиращите, колко обществена енергия бива унищожаване. Каква е тази система при, която работещите трябва да се борят за запазване на работата и хляба на семействата си?
  • 17 Небинарен евроатлантик с аутизъм

    6 0 Отговор
    И аз не виждам, но от Козяк явно виждат.
  • 18 Смея ти се много

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Да ти се изс.ра на устата и на правителството, троле
  • 19 милият ми "българин"

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    нарича най-достойния ни в момента политик Мунчо! Явно е в защита на мутрата, която го оправя с 200, или мишока с тънкия глас, самоназначил се "академик", защото про100кирото се скри, както и кокорчо с лъскавия поглед. Споменатите шарлатани са за изчегъртване! Боко сам каза преди 2 месеца, че президентството е единствената стабилна и работеща институция у нас.АНАДЪМО, пееФски?
  • 20 соломон напасания

    3 1 Отговор
    Единствената причина да съществува е Американското посолство.
  • 21 тогава може да е било

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Истини":

    истина, но както сам казваш, много време измина оттогава и технологиите са несравнимо по-щадящи чистотата на въздух НЕ ТИ ЛИ МИНАВА ПРЕЗ УМА? И ако нашите мини и заводи не са оборудвани, инсталираното от посолствоТО правителство да спре да КРАДЕ и оборудва с такива.
  • 22 Галя от EmbassyTO

    2 1 Отговор
    И едни млрд, които Сглобката да си разпредели.
  • 23 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Майора":

    КАКЪВ ПЛАН БЕ ..30 ГОДИНИ УНИЩОЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ПЛАНА ..ОСТАВА САМО В ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ДА НИ НАРТРЕСАТ КРАВАРИТЕ ..
  • 24 гумата

    0 0 Отговор
    Дълги години управлява БСП и после ДС с ГЕРБ, а в същото време трябва да имаме българско правителство. Иначе руснаците взимат думата и рушат държавата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол