Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 07:09 2 879 27

Икономист и синдикалист се скараха за тока за домакинствата и ТЕЦ-овете

  • ток-
  • тец-
  • либерализация-
  • евгений кънев-
  • кнсб-
  • огнян атанасов

Това искане отпадна от преговорите, отвърна остро вицепрезидентът на КНСБ

Икономист и синдикалист се скараха за тока за домакинствата и ТЕЦ-овете - 1
Снимка: бТВ

На сблъсък между икономиста Евгений Кънев и вицепрезидента на КНСБ Огнян Атанасов станаха свидетели зрителите на bTVпо повод споразумението между енергетиците и миньорите и властта, постигнато днес.

Кънев заяви, че е притеснен от искането на протестиращите да се отложи либерализацията на цените на тока за домакинствата. Той обясни, че така се задължават хората да купуват енергията на цена, в която се включва най-скъпата енергия, която е от ТЕЦ-овете. Според него това е в противоречие с европейското законодателство, което е и вътрешно за България и може да предизвика правни колизии с ЕС.

Той видя паралел с протеста на зърнопроизводителите, които, по негови думи, са искали да затворят пазара, за да се изкупи продукцията им.

Това искане отпадна от преговорите, отвърна остро вицепрезидентът на КНСБ. Атанасов обаче заяви, че либерализацията ще вдигне тройно цената на тока за домакинствата, без държавата да е създала механизми срещу това. Той заяви също, че се надява блокадите на пътищата да бъдат вдигнати след утрешното гласуване на решение по споразумението от Народното събрание, но не гарантира, че това ще стане.

Кънев коментира, че хората нямат и един месец гаранция, че ще са на работа. Икономистът допълни, че миньорите и енергетиците ангажират бюджета на държавата. На това вицепрезидентът на КНСБ възрази остро и двама влязоха в словесен сблъсък, като на фона на караницата им водещите обявиха края на емисията.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тити

    21 37 Отговор
    Домакинствата субсидират тецовете за да взимат 4 бона заплата а после ни набиват 4 пъти по скъп ток.

    Коментиран от #6

  • 2 хаберих

    12 0 Отговор
    Акушерката:
    - Такова бързо раждане не бях виждала!
    Родилката:
    - Вие зачатието, ако знаете какво беше!
  • 3 !!!!!

    50 2 Отговор
    Фотоволтаиците са само за лятото. Зимата си трябват старите източници на ток.
  • 4 црррр

    1 3 Отговор
    Баба Марта се е разсърдила на Дядо Мраз за тока.
  • 5 Най скъпата

    65 9 Отговор
    енергия не е от ТЕЦовете, а веита, фото и когенерации, затова са включени в микса и задължително им купуваме тока. Махате данък въздух, които Марица си плаща и след Козлодуй, ТЕЦ-овете са най-евтината енергия. Строите Белене, забравих, подарихте чисто нови реактори, за да ви плащаме безумно скъпите, неефективни, отровни веита и фото. Всъщност чрез борсата, потребителите ще субсидират енергийната мафия - веита и фото собственост на депутати и роднините им. Само че, поради непосилни цени, потребителите ще си изключват тока, както във Великобритания, където от студ, измръзване загиват годишно между 17 и 30 000 души. Имат апаратче с карта, когато ти трябва ток, зареждаш, за да си направиш едно кафе, разбира се, в пъти по-висока цена. Предоговаряне на условията с ЕС, подписани от другарката Кунева Пръмова, референдум за излизане от ЕС.
  • 6 Лъжец, кой ти плаща да пишеш лъжи?

    46 11 Отговор

    До коментар #1 от "Тити":

    При положение, че въглищата ти са без пари, как тока ще ти е скъп и гражданите го субсидира? Това, че някакви поставени лица в ЕП обират за разни богаташи и ти съсипват държавата, май не ти пука
  • 7 Геша

    41 5 Отговор
    Невероятен мръсник е тази гнида Кънев.Как не го е срам поне малко този соросоид-грантаджия.
  • 8 фен

    30 2 Отговор
    Правилната новина е - Журналистът от Капитал, Евгений Кънев и синдикалист, ....
  • 9 Запознат

    26 2 Отговор
    Най скъпа е така наречената зелена енергия почти 2 лв за кwh, a най евтина е от АЕЦ 0,12 лв с ддс

    Коментиран от #17

  • 10 ха ха

    37 0 Отговор
    никой не показва цифри , от страх да не се разбере колко крадат от населението
  • 11 тоз пък

    8 17 Отговор
    "Кънев коментира, че хората нямат и един месец гаранция, че ще са на работа." При всички е така, само живеещите в соца мислят, че някой им е длъжен.
  • 12 Иснината

    28 4 Отговор
    Икономиста е обобщен пример за платен соросоид.
  • 13 Ех, спомени ...

    28 0 Отговор
    По времето на соца токът беше 2 стотинки
  • 14 Копипасте

    22 1 Отговор
    ТЕЦ Контур Глобал или още Марица Изток 3 има договор за изгаряне на всякакви европейски отпадъци включително токсични медицински отпадъци също като ТЕЦовете на Ковачки в Гълъбово и Бобов дол!? Отпадъци може, но въглища - не може! Кой си спомня култовата реплика на Георги Русев от филма "Селянина с колелото"?!

    Коментиран от #20

  • 15 Шопо

    6 11 Отговор
    На мене ТЕЦ ми не требе, я че си купувам ток от общио европейски пазар.

    Коментиран от #18

  • 16 Гордостта на Тара

    18 0 Отговор
    Португалия и жестоката жилищна криза там - 2000 евро наем при заплата от 1500 евро.. рова из интернет и попадам на това заглавие а нищо до сега не съм видял по новините или тука .. яко се мълчи за запада .. Хората се дигат на протести тишина в залата..
  • 17 тоз пък

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Запознат":

    От фотоволтаици е 250,27 лв./MWh. Чак пък 2лв.?

    Коментиран от #19

  • 18 Гордостта на Тара

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Шопо":

    И на мен имам си 20000 хамстера и въртят колело и цялата резиденция в Бояна свети
  • 19 Гордостта на Тара

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "тоз пък":

    25.7 Ст е да сме точни до домакина след всички далавери става 2.76 лв
  • 20 Горяха

    19 0 Отговор

    До коментар #14 от "Копипасте":

    Медицински отпадъци от Ебола, от Африка и италианските боклуци. И още няма осъдени за този геноцид. Употребените батерии и панели фото, ЕС са решили да ги изнасят в периферните държави,няма къде да ги утилизират, да тровят почвата и подпочвени води на България, отделно че фото в процес на експлоатация отделят кадмий, живак, олово. Тези ни тровят безобразно, а политиците ни продават за 30 сребърника. Не стига, че им ядеме отровените с химикали и ГМО продукти. ЕС ни унищожава енергийно, финансово - бъдещо въвеждане на евро, териториално Шенген, и здравно второ качество внос храни. Оставка.
  • 21 реалист

    15 0 Отговор
    този измислен журналист Евгени Кънюф е от "Капитал" - май червенобузестия Прокопи е там и този трябва да си защитава шефа, а парцала Капитал и за тоалетна хартия не става, всички там са зелени продажници...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Българин

    9 1 Отговор
    Синдикатите винаги са показвали мускули на правителствата, но когато се изправят срещу олигарси са били по-ниски от тревата и са се съгласявали с всички техни условия.
  • 25 Коч Ина

    7 2 Отговор
    Ако някой очаква нещо добро от либерализация, е кръгъл идиот. Вижте какво стана с тока за бизнеса. Защо сме толкова отчайващо тъпи да се връзваме на платени шарлатани?
  • 26 Асена шпекова

    3 0 Отговор
    Милички , искам да се похваля с увеличението от 1000 лв на заплатата на мъжа ми shpekov ,da go duhat bednite.
  • 27 ДОКОГА

    0 0 Отговор
    ДОКОГА "демократичните" европейски, държавни и общински чиновници, депутати, мутро-партийците, олигарсите-рекетьори, банките, електро-разпределителните, комуникационните, ВиК-снабдителните и топлоснабдителните (вкл. паразитните топлинни счетоводители) дружества, монополно-картелните спекуланти-търговци и корупционер-лобисти ще третират и мародерстват данъкопладците и гражданите като свои нео-комунистическо-феодални РОБИ?!
    ДОКОГА некадърни и неграмотни (но с фалшиви дипломи, титли и звания) политиканстващи партийци ще "творят" по политико-партийна, мутро-олигархично-спекулативна и кастово-моноплна ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ порочните закони и изкуствените норми в жизнено-важните сфери от живота и здравето на хората - въздух, вода, храна, енергия, здравеопазване и лечение, екология, образование, правоприлагане, ред, сигурност и отбрана?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове