Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 10:58 1 371 53

И Денков обеща енергийна стратегия на България ВИДЕО

  • денков-
  • работодатели-
  • българия

Така ще се осигури икономическото развитие на страната, ще се осигурят и възможно най-добрите условия за работещите

И Денков обеща енергийна стратегия на България ВИДЕО - 1
Снимка: БГНЕС

"Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия на страната през следващите няколко месеца. Тя трябва да е базирана на моделирането на развитието на енергийната система и може да се допълни с индустриална стратегия. от една страна има недостиг на работна ръка, задачата е как тези хора, които са притеснени за своето бъдеще да разберат, че за тях може да има още по-добри възможности, заплащане и работна среда", заяви на брифинг премиерът Николай Денков. В Министерския съвет той се срещна с работодателските организации.

По думите му това означава да се привлекат инвеститори и да се създаде прозрачен и ясен процес, уточни БНТ.

В разговорите участваха представители на Асоциацията на индустриалния капитал, Българска стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

По време на срещата бяха обсъдени основните мерки, предвидени в териториалните планове за справедлив преход.

Дискутирана е и възможността за участие на големи предприятия в промяната на икономическия облик на област Стара Загора.

"Така ще се осигури икономическото развитие на страната, ще се осигурят и възможно най-добрите условия за работещите", допълни Николай Денков.

Според премиера основната критика от страна на работодателските организации е, че комуникацията на правителството по отношение на работодателите и на потенциалните инвеститори би могла да бъде много по-добра.

"Разговорите протекоха в конструктивен дух. Заключенията във вчерашното споразумение са приемливи. Трябва да се осигури прозрачност при обществените поръчки, да се насърчат промените промените в законодателството, които да улеснят вноса на работна сила и да опростят процедурите", коментира Цветан Симеонов, Българска търговско-промишлена палата.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    43 2 Отговор
    Тоя по-добре нищо да не пипа!

    Коментиран от #49

  • 2 ррррр

    34 2 Отговор
    кои следващи месеци, след е ротацията и си никой , кой ще ви чака

    Коментиран от #36

  • 3 рашо дамаджанов

    37 2 Отговор
    Нищо да не обещава, че си заминава тоя гном и после като върви по улиците ще бърше плюнките по лицето си от народната любов
  • 4 Галя от EmbassyTO

    26 1 Отговор
    Уникален - по - добър lujec и от Кико. Голямо попадение е алфи
    Галка
  • 5 ха ха ха

    34 2 Отговор
    каква стратегия може да имаш ти бе въшляк безличен
  • 6 Човека плъх

    26 2 Отговор
    Ония са терористи а тия луди защото си изкарват честно хляба
  • 7 ТЕЦ

    45 2 Отговор
    План разписахме, стратегия няма. Тези хора трябва незабавно да се изхвърлят от управлението на държавата.

    Коментиран от #26

  • 8 Мутра-джендър

    28 2 Отговор
    Със стратег като Денков, не бива да се боим от скъпи сметки за ток, храна и облекло.
  • 9 ТаУмВзе

    32 2 Отговор
    Пудела на конци, може да обещае и Световен мир! БУХАХХХА Закривай територията и тва е. Виде се, че сме приключили Вчера.
  • 10 Цар плъх обещал, това смешка ли е?

    28 2 Отговор
    Ники фашиста един позор, предател и краварска марионетка!
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    28 1 Отговор
    "...Разговорите протекоха в конструктивен дух. Заключенията във вчерашното споразумение са приемливи. Трябва да се осигури прозрачност при обществените поръчки, да се насърчат промените..."

    Това сякаш е преписано от решения на ЦК на БКП❗
  • 12 Идеалистичен подход

    8 1 Отговор
    в обладаването на Енергетиката, браво!

    Държавата - ще развиваме, бизнесът - ще развивате нашите инвестиции.
  • 13 Ха Ха ха

    21 2 Отговор
    Обещал? За едното лапане може всичко да ви обещае.
  • 14 Индианец

    16 2 Отговор
    Ще ме цака с топла бира!
  • 15 Хаха

    22 1 Отговор
    Няма какво да го мъндите ако нещо ще се прави то е да се разработи ядрената енергетика. Цялата истина е че тецовете лека полека трябва да се затварят, но след като започнем да правим по голяма атомна енергетика,в Белене, в Козлодуй още 2 реактора могат да се направят и тези хора от мариците да се пренасочат, там да работят след обучение, а те ще могат да работят там, а през другото време до на пълното им затваряне на тецовете повечето ще са и пенсионери. Защото около нас всеки ще купува тъй като не могат да си задоволят нуждите, а ния по този начин ще станем независими и атрактивни за енергоемките производства с евтиния ток. По този начин ще се индустреализираме и ще има работа за хората. Това ще отнеме едно 15 години. Но понеже през последните години политиците са ни схемаджии, трудно ще стане и ще закрият с тези схеми за бързи пари и енергетиката и държавата.Трябват ни държавници, а през последните 15 години имаме схемаджии, а те не обичат да мислят

    Коментиран от #20

  • 16 Ммм дааа

    13 1 Отговор
    Пази Боже !
  • 17 Този

    19 2 Отговор
    ПЛЪХ нищо не може да обещае. Повтаря като папагал това което са му заповядали.
  • 18 Гост

    9 2 Отговор
    Този като какъв обещава?!! Какво зависи от него, че да ми обещава нещо
  • 19 Каква стратегия,

    21 1 Отговор
    Като унищожавате с квоти ТЕЦовете, които са длъжни да си плащат сами, и търгувате квоти чрез борси. Абсолютно лихварска и печалбарска работа. Да натоварваш най-евтината енергия след АЕЦ с данък въздух до 70% от стойността и да плащаш от моите данъци скъпите и неефективни, отровни фото и перки, трябва да си безумец. Излизане от ЕС, никакви борсови далавери и измислици Зелени отрови, и цените стават нормални. АЕЦ 60 лв мегават, ТЕЦ 120 лева.Покупката на квоти не е изолирана борсова спекулация. Приходите от продажби на квоти потъпат в нечии джобове. На борсата разликите стигат до 15 пъти покупкопродажна цена, следствие на борсови спекулации. Оставка, върнете мисто новите реактори на Белене, крадци. Ти му казваш еврото е безумие, то ти забранява референдум. Наглеци, отблъскваща спойка между Шайкаджии, Шарлатани, Алхимици и Перачи.
  • 20 Аааааа

    10 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хаха":

    Няма друга алтернатива и никога не е имало! Повече от 2 десетилетия борците за евроатлантизъм се борят всячески тази енергийна независимост да не се случи у нас.
    Нека си пожелаем берекет и трудови успехи, а на Денков много му здраве!

    Коментиран от #24

  • 21 За пари и власт

    17 1 Отговор
    Ще ви обещае. Тоя може да продаде и майка си.
  • 22 Какъв конструктивен

    18 1 Отговор
    Избирахте преговарящи по списъци. Изпращахге икономическа полиция при миньорите. Как не ви е срам! Чакаме си референдума за еврото. Върнете реакторите на Белене! Брюкселски Диктатори и Шарлатани. След записите ако имахте грам достойнство щяхте да си подадете оставката, Шарлатани!

    Коментиран от #31

  • 23 Работодател

    3 12 Отговор
    Това с улесняването на вноса на работна сила от чужбина много ми хареса! Българските работници стават все по-алчни и искат все повече пари! Веднага мога да уредя внос от Филипините на качествени работници, които ще ми работят почти за без пари! Само правителството да разреши!

    Коментиран от #28

  • 24 Хаха

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "Аааааа":

    По скоро схемаджии отколкото атлантици, от номенклатура няма как да стане атлантик 😊😊😊

    Коментиран от #51

  • 25 Тези боклуци

    15 2 Отговор
    ще ни мачкат докато ги търпим. Трябва да блокираме цялата страна! Готвят ни бавно, а ние гледаме сеир.
  • 26 Денков

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "ТЕЦ":

    Абе, то плана беше да замажем очите на Западняците да ни дадат милиардите! Каква стратегия?! На кого му пука за народа!
  • 27 Бесен

    18 1 Отговор
    Този просто е една голяма плюнка! В крайна сметкана всички е ясно, че ПП-ДБ ГЕРБ и ДПС искат да си делнат едни 4 милиарда и за да го направят ще погребат енергетиката в България!
  • 28 Аааааа

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "Работодател":

    Давай ги тия филипинци насам. И без това основният им износ е моряци и медицински сестри - дет се вика професионални гастарбайтери. Може и някой политик да излъчат в последствие у нас.
    Апогеят ще настъпи, когато блюстителите на евроценности открият с горчивина, суровият привнесен примитизъм.
  • 29 1020

    12 1 Отговор
    Тоя плъшок не може да обещае нищо, защото от нищо не разбира. Нито той, нито тия около него могат да направят стратегия, камо ли пък енергийна. Много ни е зле положението. Ама много!

    Коментиран от #52

  • 30 Перки и фото панели

    2 7 Отговор
    Повечето съвременни електроуреди работят на прав ток с ниско напрежение, ако продъжават по този начин, ЕРП - тата ше имат все по-малко нови абонати.
  • 31 Баш софиянец

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "Какъв конструктивен":

    Ти пък - достойнство и срам в тия! Те тия думички не ги знаят!
  • 32 вдесьа

    17 1 Отговор
    Некадърник с некадърник, трябваше още вчера да си подаваш оставката и да се махаш. Стратегията ви на вас "десните" крадци е ясна. Квото можете да откраднете от българите и да бягате на островите. До сега за 3 месеца само поразии направихте, скарахте ни още повече с Русия, с нашите пари храните бандера фашистите и правите всичко та да могат ваши фирми да ограбят милиарди. Сам ли ще се махаш или искаш да ти помагаме некадърник с некадърник. Махай се и отивай при приятелчето си бандера фашист в Украйна. Те и от там ще те изгонят ама се пробвай. Оставка.
  • 33 гого

    15 1 Отговор
    Денков кукла на конци ,какво да обещае милия две лобита се борят за парите от ЕС едното на пеевски дгугото на пп за тяхния спонсор а накрая народа ще плати цената .нито доностническа българия се интересуват за народа нито който и да било от парламента .
  • 34 Стига вицове бре

    12 2 Отговор
    Плъха Денков щял стратегия да прави. Той ли ще я прави ? И стратег ли стана?
  • 35 Тиква

    16 1 Отговор
    Позорника на България и българите! Срам и дано има съд скоро време!
  • 36 Факт

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "ррррр":

    И да нямаше ротация тоя пак е никой.
  • 37 Смотано същество,

    12 1 Отговор
    """По думите му това означава да се привлекат инвеститори и да се създаде прозрачен и ясен процес и бля-бля""""" ....... Кви инвеститори външни търсиш бре Денков, шматко объркана ? На срещата с работодателите що не ги пита къде вложиха 54 милиарда лева облагаема печалба която накатаха само за година по сметките си в чужбина ? Стоиш пред хора които само за година 54 милиарда лева направиха и им говориш ти за външни инвестиции и евро пръдни. Даваш ли си сметка че те гледа и ти се смеят на акъла а? Стратегааа, оставка и да те няма .....
  • 38 Разумен

    15 2 Отговор
    Има ли още балъци ,които да вярват на тоя ид..т ?
  • 39 По залупен премиер

    11 1 Отговор
    Никога сме нямали, ама никога
  • 40 Смотано същество,

    12 0 Отговор
    Повтарям : 54 милиарда лева е облагаема печалба на фирмите и корпорациите само за миналата година ! Какви външни инвестиции търсиш бре Денков, замаено човече? Питай ги просто тези с които се срещаш къде вложиха тези 54 милиарда лева които само за година направиха и сам прецени колко са нищожни тези прословути евро пари за които говорите и икономиката на държавата заради тях рушите.
  • 41 киро асенов

    9 1 Отговор
    Денков - Ники парцала за приятелите
  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор
    Хора Политиците Пак Ви Излъгаха
  • 43 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    33 Години лъжи Народее
  • 44 Артилерист

    10 0 Отговор
    Когато властта не знае какво да прави пише стратегии, доктрини, визии и прочие бомбастични документи на думи, които повечето народ не разбира, а властниците потриват ръце, като да са свършили нещо полезно. Спомням си, когато клавиатурният алгоритмист и агент на американците Шаламанов, беше инсталиран за служебен министър и си прокара една ВИЗИЯ за развитието на Българската армия. Според тази ВИЗИЯ армията ни трябваше да стане малка, но много по-боеспособна. Сега армията ни, по публична информация, наистина е малка-и още масово намалявала след като Тагарев стана министър-но съвсем небоеспособна. И то не толкова заради остарялото оръжие, а защото некомплекта от войници и ОСОБЕНО ОТ ОФИЦЕРИ, бил 25 %. Три пъти предатели като Тагарев и Шаламанов променяха закона, за да ни изхвърлят като мръсни парцали на по 50, 50 и някоя година. Затова сега, когато сложат някой грандомански документален лаф, аз ставам много скептичен...
  • 45 Чумав

    9 1 Отговор
    Плъх!
    Ти си зараза и трябва да бъдеш унищожен!
  • 46 Козякостан

    7 0 Отговор
    Краварите унищожиха окрайнътъ с война. При нас няма нужда от война. Ние си заминаваме тихо и кортко. На Льо-Мерд-ен Хаитянски, това му беше най-леката задачка, дори и в Хаити се озори повече
  • 47 Средна заплата в НАП

    4 0 Отговор
    7000 лева....
  • 48 По важно за нас сега е

    5 1 Отговор
    Да се направи анкета сред всички деца от първи до седми клас, с един единствен въпрос: Кой освободи България от Турско робство ? !!!!
  • 49 Вече пипнаха!

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "провинциалист":

    И стратегията ще е "продавайте всичко щото ще е скъпо и ще купуваме евтино от Гърция, Турция и Румъния"
  • 50 Кой как може да се спасява!

    2 0 Отговор
    Денков ще пише стратегия!
  • 51 а че

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Хаха":

    то атлантик и схемаджия не е ли едно и също!?
  • 52 ами че

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "1020":

    "стратегията" е ясна, енергетиката на България да бъде ликвидирана, но за да не е фрапиращо, всичко се прави мааалко разтеглено във времето, запълнено с празни бръщолевения на "експерти" (кой от къде хванат) и и идиотски изпълнения на самообявили се за политици, явни мошеници. Един ден, който ще дойде като утре, ще се окажем на тъмно и студено, но вече ще е късно, "мандалото" ще е паднало.
  • 53 Фейк Р

    0 0 Отговор
    В задачата се пита как пенсионер с 400 лева пенсия ще плаща 600 лева ток, защото си е светнал крушката два пъти
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове