Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 11:26 1 145 13

Румен Драганов: В жестока конкурентна борба сме в туризма

  • румен драганов-
  • олинклузив-
  • хотели

Заради поскъпването на храните, хотелиери не предлагат олинклузив в офертите за следващата година, твърдят от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Варна

Румен Драганов: В жестока конкурентна борба сме в туризма - 1

Заради поскъпването на храните, хотелиери не предлагат олинклузив в офертите за следващата година, твърдят от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Варна.

Други експерти в бранша обаче казват, че за да сме конкурентни на туристическия пазар, хотелиерите трябва да предлагат олинклузив.

"Има общо неразбиране какво е олинклузив и какъв е смисълът от него. В Турция например има много хотели, които предпочитат олинклузив стратегията, защото те се намират насред нищото. Няма какво наблизо да се види като забележителност и затова услугата им е съсредоточена върху задържането на туристите изцяло в комплекса. Гърция отхвърли на повечето места олинклузива, защото гърците ценят своите таверни и заявиха, че искат да запазят местната икономика с тях. Нашите черноморски комплекси са създадени на база олинклузив, наричахме го пълен пансион, защото нямаше къде да се хранят гостите извън хотела. Олинклузива го има в България повече от 60 години и ще продължи да го има, където услугата работи в полза на хотелиерите", каза Румен Драганов - директор на Институт за анализ и оценка на туризма в "Денят започва".

"В жестока конкурентна борба сме в туризма. Който е по-добър и който умее, печели посетители. Конкуренцията е съотношението цена-качество трябва да бъде много добро и рекламата да върви от уста на уста. Посетители да препоръчват на свои близки и познати мястото", каза Драганов.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хммм

    16 0 Отговор
    Без да предлагат поне включена закуска и вечеря съвсем ше умрат. Никой няма да иска да се трови по долнопробни кръчми на безумни цени.
  • 2 Последния Софиянец

    9 2 Отговор
    Че то повечето туристи отиват заради олинклузива.Само се тъпчат и се радват че въртят собственика.Даже взимат торби храна за вкъщи.
  • 3 Пич

    17 0 Отговор
    Вие сте единствено в конкуренция , със собствената си тъпотия !!! Най тъпите правят едно и също , а очакват различни резултати !!!
  • 4 честен ционист

    11 1 Отговор
    Той Ганчо ходеше основно за кльопачката на корем, сега тия мутроресторантьорите съвсем го закъсаха.
  • 5 вземат скъпо

    3 4 Отговор
    и оправданието да се тъпчат хората на корем и да се наливат и удавят , не е ок . Българската кухня е скъпа . Как да хранят украинските бегълци от гражданската война . Целта на падащото правителство е да лапаш, а сметката да е 3 пъти, по голяма от колкото изкарваш . шок . на снимката бившия турист едва ли ходи 2-3 на море и 1-2 пъти на планина . всичко е измамно . Той се радва на поляци и румънци да оправят лошото море . Излезе най-богатия сезон . Парите в джобчето и за Царево само реване .
  • 6 Миризлив пор

    8 0 Отговор
    Въпроса не е какво са решили хотелиерите а какво налага пазара! Когато разни "бизнесмени" решат да налагат своето си в интерес на печалбата то туристите просто се пренасочват където им е по изгодно. Само после да не започнат да реват "ама сезона ни е слаб, държавата да помага"!
  • 7 Крадци с хотели, проверка от къде???

    7 0 Отговор
    Не сте , просто мафията си търси кражбите, а вие сте само такива!!!
  • 8 Ами да!

    13 1 Отговор
    Дори една Гърция, която за много българи е даже по-близко, като разстояние, е много по-добре!
    Морето е по-чисто и по-хубаво. Огромни плажове, храната добра и приемлива, като цена.
    Има за всички ценови нива хотели, частни къщи, директно на брега даже. Не са алчни или груби с теб. Даже виждах български семейства близко до брега си опънали палатка, с две деца вече седмици са там и никой не ги гони, че там не е къмпинг?
    Ние от години вече сме на море в Гърция! За да се "върнем" на българското, трябва мнооого да се направи! Но няма да стане скоро, така че, си оставаме на отпуска в други страни!
  • 9 Исторически парк

    7 0 Отговор
    Махайте ол инклузива тъкмо няма да има натровени и сюргюни
  • 10 Кики

    10 0 Отговор
    Какви са тези директори на институти за изследване на какво ли не! Само лапачи на държавна хранилка!!!
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 0 Отговор
    Каква конкуренция, какъв туризъм🤔
    Хората от пустиня и драки направиха Рай, а нашите от Рай направиха пустиня , че и с бетон ❗
  • 12 00001

    8 1 Отговор
    Най основното не може Българиа де е туристическа дестинация без многобройни и безплатни градски,плажни тоалетни и питейна вода.В България няма какво да се види за културен туризъм, виждат се останли камъни от основи на нещо, за което в най добрия случай има написано на табела, няма пълна реставрация на стариини сгради , няма културен туризъм.Няма безплатен и неограничен достъп до плаж,,високи цени на хотели и храна е рано на малко туристи. Няма Безплатни паркинги,лошо построени опасни за живота на пътувашите пътища, липса на маркировка, знаци, неравни и пълнии с дупки.Навсякъде ужасна мръсотия, пълно е боклуци, разбити тротоари с дупки които могат да погълнат човек,,мнозинството от сградите и пътните знаци нашарени с графити- признак за гето и изостаналост.Тотална и видима бедност
  • 13 00001

    5 1 Отговор
    Когато спечелите битката със собственната си алчност, неспособност,незнание, не можене,мързеливост и посредственност.Никой нормален човек няма да отиде втори път в България в която, най-евтините хранителни и други стоки в собственната му страна,му ги продават на 4-5 пъти по-висока цена а България. Страната в която порцията храна в ресторанта е 300 грама, от които месото е 100 грама, но е обиковено 60 гр, на по високи цени от други развити страни или курортни страни.Страната на диамантените кюфтета, макарони и пица. Измамата се вийжа и не трае дълго, докато другите хора разберът в коя страна да не се ходи на почивка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове