Last news in Fakti

8 Октомври, 2023 11:39 1 356 17

Вигенин: Парламентът буквално е смачкан. Има едно мнозинство, което се сглоби на база интереси на лидерите

  • кристиян вигенин-
  • парламент-
  • смачкване-
  • мнозинство-
  • сглобяване-
  • интереси-
  • лидери

"Важно е да реагират играчите, които подкрепят "Хамас", не знам каква ще бъде ролята на Иран във всичко това и реално има сериозен риск на включване на нови страни в конфликта. Тогава ситуацията ще стане много сложна", коментира ситуацията в Близкия изток зам.-председателят на парламента

Вигенин: Парламентът буквално е смачкан. Има едно мнозинство, което се сглоби на база интереси на лидерите - 1
Снимка: БНТ

Ситуацията в Близкия изток е безпрецедентна - такива мащабни действия даже не е имало в периода на сериозна военна конфронтация. Това коментира в "Денят започва с Георги Любенов" и зам.-председателят на парламента от БСП Кристиан Вигенин.

Той категорично осъди действията на "Хамас" - посочи, че не това е начинът да се постигнат целите на една организация или народ.
"Важно е да реагират играчите, които подкрепят "Хамас", не знам каква ще бъде ролята на Иран във всичко това и реално има сериозен риск на включване на нови страни в конфликта. Тогава ситуацията ще стане много сложна"

В последните месеци се наблюдава нарастване на конфликти, които на пръв поглед изглеждат замразени и започват да се размразяват - като Нагорни Карабах, коментира още Вигенин. За него основният въпрос е как Израел е пропуснал тази атака и натрупването на оръжия по границата с Газа.

Вигенин коментира политическото напрежение у нас. Заяви, че вотът на недоверие не е непременно с цел да падне правителството.
"Наясно сме, че това е може би крайната възможност на опозицията да изрази несъгласие с политиката, която се води в дадена сфера".

В сферата на енергетиката се натрупаха поредица факти, които просто щяха да обезсмислят ролята на опозицията, ако не беше реагирала, посочи той.

"Ние искаме да защитим перспективите пред България, икономиката и да защитим развитието на една силна българска енергетика. Правителството и мнозинство със своите действия я убиват стъпка по стъпка. Протестът на хората не е за работните им места, а за перспективите пред България".
Парламентът буквално е смачкан, коментира Кристиан Вигенин - има едно мнозинство, което се сглоби на база интереси на лидерите и на други икономически бизнес интереси.

"То е монолитно, когато трябва да работи срещу българските интереси. Дори ние да не можем да го преодолеем, мисля, че рано или късно българските граждани ще го направят".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 4 Отговор
    Ами МАГНИТ(ск)И, (уж) противоположните полюси се привличат и хоп , СГЛОБКА❗🤔❗
  • 2 Тиквата направи от парламента

    15 6 Отговор
    Собствен вертеп с предателите от ППДБ и Пеевски.
  • 3 Селянин

    12 11 Отговор
    Който има очи и вижда с тях,
    който има уши и чува с тях,
    който има мозък и може да го ползва,
    който се чувства свободен, а не роб,
    той избира "Възраждане".

    Да възродим Родината си и изчистим оборите си от фекалии и смрад!

    Да живее България!

    Коментиран от #7

  • 4 Майора

    15 8 Отговор
    Ало Вигенин , не другите са ви виновни , а самите вие! Та публична тайна е че милиомчнерите в енергетиката са от вашата партия и Кадиев и Р. Овч. и Прикопиев и Златев и прочие! Много добре се знаеше че рано или късно ще спрат централите , а какво направихте вие за тях , освен критика ! Така че стига сте политизирали този въпрос!

    Коментиран от #8

  • 5 Саса

    17 8 Отговор
    Наистина страната ни се управлява сега от фашизоидно , шарлатанско и мутренско правителство! ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС водят Родината към пълен колапс. Борисов и Пеевски командват всичко за да се докажат пред Посолството, колко верни слуги са....
  • 6 Българка

    11 14 Отговор
    Предстоящият вот на недоверие е с предизборни цели. Трите прокремълски партии се надяват да натрупат точки чрез опюване, омаскаряване, саботиране и най-малките опити за нещо полезно за българите

    Коментиран от #16

  • 7 Българка

    8 14 Отговор

    До коментар #3 от "Селянин":

    Възраждане не е пробългарска партия. Тя е дъщерна фирма на ГЕРБ, която защитава руски, а не български интереси и то по най-просташки начин

    Коментиран от #14

  • 8 Бсп

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "Майора":

    Не случайно е известна с името партията на милионерите!!

    от тях започна всичко лошо за България нагли наследници на бкп
  • 9 Кирпич

    10 8 Отговор
    Дано се намери някой да смачка и теб и партията ти че България да тръгне напред
  • 10 Какво да се прави?

    13 2 Отговор
    Българските граждани.... нищо няма да направят, защото нямат водачи, готови да заложат главите си, но да спасят държавата и богатствата й. Пред очите ни рушат хилядолетна история... и унищожават един народ. Всеки сам си " преценя"...
  • 11 Пак ли

    9 7 Отговор
    БСП-то е най-вредната организация.
  • 12 Артилерист

    9 2 Отговор
    Не одобрявам Вегенин, защото първи изтича да признае бандеровската хунта, след организирания от американците кървав майдански преврат, но в случая с положението в българския парламент и безпринципната сглобка на атлантическото мнозинство, е абсолютно прав. Но Вегенин, както и председателката Нинова, се пази като дявол от тамян, сакън да не се изтърве да каже лоша дума за американците. Защото истинските виновници за състоянието на нашата енергетика, както и на всичко останало, са АМЕРИКАНЦИТЕ, които за малко не затвориха цялата АЕЦ "Козлодуй" и със сигурност забраниха строежа на АЕЦ"Белене", само защото са руски. Пука им на американците, че ние може да зъзнем и да станем пак дискотека, важното за тях е на Русия да се правят всякакви гадни номера.
  • 13 Aко Кури беше на власт --

    6 5 Отговор
    1. Щеше да обвини ГЕРБ, че са разсипали енергетиката. Впрочем това всеки таксиметраджия ще ви го каже.
    2. Щеше да обвино Бойко, че иска да уреди негови си фирми.
    3. Щеше да викне 1001 организации на кръгла маса. Миньорите щяха да се загубят на тази маса.
    4. Щеше да отиде на гости на миньор в някое село в Увъта (етно-географска област на юг от Стара Загора, населена с Гочета).
    5. Щеше да яхне коня и да обвини миньорите, че искат да свалят законно избраното правителство. Те наистина искат да го гътнат без оглед на законността.
    6. Щеше да започне преговори с ЕС и да стане за смях.
  • 14 Българин

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Мила моя жено, пак не си разбрала.
    Дъщерните фирми на ГЕРБ са ПП, ДБ, и ДПС.
    Наименованието на този интернационален концерн е "Сглобка".
    С твоите изкривени познания само ме излагаш пред хората.
  • 15 Как

    5 6 Отговор
    Този май иска онзи шашкънин президента ни който е и платен агент на КГБ да управлява и като пРезидент и като министър председател да края на мандата му? Без парламент и контрол? И без това види ли пилон и плац мисли че командва парада!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Грешка на системата

    3 1 Отговор
    Живот си живееш толкова години в Парламента Със всеки мандат ставаш все по нагъл
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол